Рум’яні домашні пиріжки з чорничної начинкою багатьом нагадають смак дитинства. Вони відмінно поєднуються з чашкою гарячого чаю. Частування подобається і дорослим, і дітям. Хочете порадувати ваших близьких? Тоді беріть на замітку 5 різних ідей для приготування ласощів в духовці на сковороді.
Як спекти пиріжки з чорницею з дріжджового тіста?
Яскравий домашній рецепт домашніх пиріжків – на дріжджовому тесті з соковитою чорничної начинкою. Оцініть м’яке і ніжне ласощі, яке стане відмінним приводом зібрати сім’ю за дружнім чаюванням.
Інгредієнти на
1 порц.
- Борошно 2 склянки
- Цукор-пісок-1 склянка
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Свіжі дріжджі 40 гр.
- Молоко коров’яче 120 мл
- Масло вершкове для випікання
- Для начинки:
- Чорниця ½ кг
- Цукор-пісок 150 гр.
Процес приготування:
- Як спекти смачні пиріжки з чорницею? Свіжі дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води. Розмішуємо їх і залишаємо до активації на 15 хвилин.
- Окремо збиваємо яйця з цукром і сіллю. Додаємо в суміш молоко, просіяне борошно і готову дріжджову опару. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 1 годину.
- Далі готове тісто ділимо на маленькі шматочки. Розкачуємо їх і начиняємо чорницею.
- Формуємо з тіста і ягід однакові пиріжки та викладаємо їх в обмащений вершковим маслом форму для випікання. Готуємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Рум’яні пиріжки на дріжджовому тесті з чорницею готові. Подавайте частування до столу разом з чаєм.
Пиріжки з чорницею з хрусткого листкового тіста
Швидкий спосіб подати смачне і яскраве частування до чаю – спекти чорничні пиріжки в хрусткому листковому тісті. Порадуйте близьких або гостей цікавим солодким частуванням.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 5 шт.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Чорниця – 1 склянка
- Цукор – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Ділимо його на рівні квадратики. У кожному робимо по два розрізи в протилежних кутах.
2. У глибокій тарілці з’єднуємо потрібну кількість цукру з крохмалем.
3. Занурюємо заздалегідь промиті ягоди в суху суміш. Акуратно перемішуємо продукти.
4. На кожен підготовлений квадратик викладаємо невелику кількість ягідної начинки.
5. Вивертаємо куточки з надрізами і надаємо частування красиву форму. Начинка повинна бути відкрита.
6. Викладаємо заготовку на деко з пергаментом. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Чорничні пиріжки на хрусткому тесті готові. Дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу.
Дуже смачні пиріжки з начинкою із замороженої чорниці
Цікава начинка для домашніх пиріжків – ароматний і соковитий чорниця. Її можна використовувати і в замороженому вигляді. Оцініть простий рецепт і порадуйте близьких рум’яним частуванням з ягодами.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Тісто здобне – 400 гр.
- Чорниця заморожена – 1 склянка
- Цукор – 60 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо здобне тісто класичне або купуємо вже готове. Ділимо його на 12 рівних за розміром кульок.
2. Кожна кулька трохи розкачуємо. Вони повинні перетворитися в тонкий коржик.
3. У центр кожного кола з тіста викладаємо невелику кількість замороженої чорниці. Посипаємо ягоди цукром. Звертаємо заготівлю, щільно закріплюючи краю.
4. Підготовлені пиріжки кладемо на деко з пергаментом. Ставимо частування в розігріту до 220 градусів духовку. Готуємо близько 12 хвилин.
5. Рум’яні домашні пиріжки з начинкою із замороженої чорниці готові. Подавайте їх до столу разом з чаєм.
Як швидко і смачно посмажити пиріжки з чорницею на сковороді?
З смажені пиріжки багатьом нагадують смак дитинства. Приготуйте яскраве частування для вашого чаювання з начинкою з ароматною чорниці. Порадуйте близьких або гостей.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 120 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Для начинки:
- Чорниця – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування смажених пиріжків.
2. Яйця збиваємо з цукром до його розчинення.
3. Додаємо в яєчну суміш половинку столової ложки рослинної олії.
4. Далі enterїм сметану.
5. Додаємо потрібну кількість розпушувача.
6. Слідом додаємо в масу трохи солі.
7. Вимішуємо суміш за рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.
8. Окремо просіваємо борошно будь-яким зручним способом.
9. У борошно переливаємо рідку заготовку.
10. Починаємо вимішувати масу до готовності тесту.
11. Для начинки промиваємо чорницю і засипаємо її цукром. Розмішуємо.
12. Готове тісто ділимо на 8 рівних шматочків.
13. Кожен з них розгортаємо в тонкий коржик.
14. Починаємо заготовку з тіста ягодами з цукром.
15. Щільно закриваємо продукт, формуючи пиріжок.
16. Опускаємо сире частування в сковороду з рослинним маслом. Смажимо з кожного боку до яскравого рум’янцю.
17. Апетитні і домашні смажені пиріжки з чорницею готові. Подавайте до столу з чаєм!
Покроковий рецепт приготування пиріжків на кефірі з чорницею
Ніжні і рум’яні пиріжки на кефирном тесті можна приготувати з соковитою і ароматною начинкою з чорниці. Порадуйте близьких простим і неймовірно смачним частуванням, яке можна подавати до чаю.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8 шт.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Чорниця – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів за списком.
2. Виливаємо кефір в глибоку миску, додаємо до нього просіяне борошно.
3. Додаємо в масу сіль і розпушувач. Замішуємо продукти до утворення щільного тіста.
4. Розкачуємо густе тісто в тонкий пласт.
5. Далі заготівлю складаємо в кілька разів. Знову розгортаємо.
6. Ділимо продукт на кілька рівних шматочків.
7. В окремому посуді змішуємо продукти для начинки. Для цього ретельно розтираємо ягоди з цукром.
8. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коржик.
9. По центру кіл розподіляємо чорничну начинку.
10. Складаємо заготовки навпіл і з’єднуємо краю. Далі смажимо частування в рослинній олії до золотистого відтінку.
11. Рум’яні чорничні пиріжки на кефирном тесті готові. Подавайте їх до столу і пригощайте близьких!