Пиріжки з чорницею – 5 рецептів в духовці на сковороді з покроковими фото

Рум’яні домашні пиріжки з чорничної начинкою багатьом нагадають смак дитинства. Вони відмінно поєднуються з чашкою гарячого чаю. Частування подобається і дорослим, і дітям. Хочете порадувати ваших близьких? Тоді беріть на замітку 5 різних ідей для приготування ласощів в духовці на сковороді.

Як спекти пиріжки з чорницею з дріжджового тіста?

Яскравий домашній рецепт домашніх пиріжків – на дріжджовому тесті з соковитою чорничної начинкою. Оцініть м’яке і ніжне ласощі, яке стане відмінним приводом зібрати сім’ю за дружнім чаюванням.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Борошно 2 склянки
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Свіжі дріжджі 40 гр.
  • Молоко коров’яче 120 мл
  • Масло вершкове для випікання
  • Для начинки:
  • Чорниця ½ кг
  • Цукор-пісок 150 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачні пиріжки з чорницею? Свіжі дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води. Розмішуємо їх і залишаємо до активації на 15 хвилин.
  2. Окремо збиваємо яйця з цукром і сіллю. Додаємо в суміш молоко, просіяне борошно і готову дріжджову опару. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 1 годину.
  3. Далі готове тісто ділимо на маленькі шматочки. Розкачуємо їх і начиняємо чорницею.
  4. Формуємо з тіста і ягід однакові пиріжки та викладаємо їх в обмащений вершковим маслом форму для випікання. Готуємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
  5. Рум’яні пиріжки на дріжджовому тесті з чорницею готові. Подавайте частування до столу разом з чаєм.

Пиріжки з чорницею з хрусткого листкового тіста

Швидкий спосіб подати смачне і яскраве частування до чаю – спекти чорничні пиріжки в хрусткому листковому тісті. Порадуйте близьких або гостей цікавим солодким частуванням.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 5 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Чорниця – 1 склянка
  • Цукор – 100 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Ділимо його на рівні квадратики. У кожному робимо по два розрізи в протилежних кутах.

2. У глибокій тарілці з’єднуємо потрібну кількість цукру з крохмалем.

3. Занурюємо заздалегідь промиті ягоди в суху суміш. Акуратно перемішуємо продукти.

4. На кожен підготовлений квадратик викладаємо невелику кількість ягідної начинки.

5. Вивертаємо куточки з надрізами і надаємо частування красиву форму. Начинка повинна бути відкрита.

6. Викладаємо заготовку на деко з пергаментом. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Чорничні пиріжки на хрусткому тесті готові. Дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу.

Дуже смачні пиріжки з начинкою із замороженої чорниці

Цікава начинка для домашніх пиріжків – ароматний і соковитий чорниця. Її можна використовувати і в замороженому вигляді. Оцініть простий рецепт і порадуйте близьких рум’яним частуванням з ягодами.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто здобне – 400 гр.
  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо здобне тісто класичне або купуємо вже готове. Ділимо його на 12 рівних за розміром кульок.

2. Кожна кулька трохи розкачуємо. Вони повинні перетворитися в тонкий коржик.

3. У центр кожного кола з тіста викладаємо невелику кількість замороженої чорниці. Посипаємо ягоди цукром. Звертаємо заготівлю, щільно закріплюючи краю.

4. Підготовлені пиріжки кладемо на деко з пергаментом. Ставимо частування в розігріту до 220 градусів духовку. Готуємо близько 12 хвилин.

5. Рум’яні домашні пиріжки з начинкою із замороженої чорниці готові. Подавайте їх до столу разом з чаєм.

Як швидко і смачно посмажити пиріжки з чорницею на сковороді?

З смажені пиріжки багатьом нагадують смак дитинства. Приготуйте яскраве частування для вашого чаювання з начинкою з ароматною чорниці. Порадуйте близьких або гостей.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 120 мл

Для начинки:

  • Чорниця – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування смажених пиріжків.

2. Яйця збиваємо з цукром до його розчинення.

3. Додаємо в яєчну суміш половинку столової ложки рослинної олії.

4. Далі enterїм сметану.

5. Додаємо потрібну кількість розпушувача.

6. Слідом додаємо в масу трохи солі.

7. Вимішуємо суміш за рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

8. Окремо просіваємо борошно будь-яким зручним способом.

9. У борошно переливаємо рідку заготовку.

10. Починаємо вимішувати масу до готовності тесту.

11. Для начинки промиваємо чорницю і засипаємо її цукром. Розмішуємо.

12. Готове тісто ділимо на 8 рівних шматочків.

13. Кожен з них розгортаємо в тонкий коржик.

14. Починаємо заготовку з тіста ягодами з цукром.

15. Щільно закриваємо продукт, формуючи пиріжок.

16. Опускаємо сире частування в сковороду з рослинним маслом. Смажимо з кожного боку до яскравого рум’янцю.

17. Апетитні і домашні смажені пиріжки з чорницею готові. Подавайте до столу з чаєм!

Покроковий рецепт приготування пиріжків на кефірі з чорницею

Ніжні і рум’яні пиріжки на кефирном тесті можна приготувати з соковитою і ароматною начинкою з чорниці. Порадуйте близьких простим і неймовірно смачним частуванням, яке можна подавати до чаю.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8 шт.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Чорниця – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів за списком.

2. Виливаємо кефір в глибоку миску, додаємо до нього просіяне борошно.

3. Додаємо в масу сіль і розпушувач. Замішуємо продукти до утворення щільного тіста.

4. Розкачуємо густе тісто в тонкий пласт.

5. Далі заготівлю складаємо в кілька разів. Знову розгортаємо.

6. Ділимо продукт на кілька рівних шматочків.

7. В окремому посуді змішуємо продукти для начинки. Для цього ретельно розтираємо ягоди з цукром.

8. Кожен шматочок тіста розкачуємо в тонкий коржик.

9. По центру кіл розподіляємо чорничну начинку.

10. Складаємо заготовки навпіл і з’єднуємо краю. Далі смажимо частування в рослинній олії до золотистого відтінку.

11. Рум’яні чорничні пиріжки на кефирном тесті готові. Подавайте їх до столу і пригощайте близьких!