Ачма – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ачма – це класика грузинсько-турецької кухні, яка стала дуже популярною і за територією країн походження. Страва являє собою листковий пиріг, кожен шар тіста якого промазан вершковим маслом, начинки можуть бути найрізноманітнішими, тому абсолютно кожен зможе знайти той варіант, який точно припаде йому до душі. А приготувати ачму досить просто, впорається навіть початківець кулінар, якщо буде дотримуватися рекомендацій, які наводяться в рецептах.

Ачма з лаваша з сиром в духовці

Лінива ачма – це дуже простий і швидкий пиріг, але в той же час неймовірно сирний і ситний! Таке блюдо чудово за смаком і в холодному і в гарячому вигляді, а також чудово підходить для святкового столу і сімейного вечері.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Сир Сулугуні 200 гр.
  • Сметана-5 ст. л.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Масло вершкове 80 гр.
  • Лаваш 2 пласта

Процес приготування:

  1. Класичну ачму з лаваша з сиром в духовці приготувати дуже легко. Два види сиру натираємо на крупній тертці.
  2. До подрібненого сиру додаємо 5 столових ложок сметани і вбиваємо 4 яйця – гарненько перемішуємо до однорідної консистенції.
  3. Форму для запікання устеляємо лавашем таким чином, щоб краї звисали – щедро промазуємо розтопленим вершковим маслом, а в центр викладаємо частину сирної начинки і розрівнюємо.
  4. Начинку закриваємо краями лаваша (обрізаємо надлишки за допомогою ножиць).
  5. Після, повторюємо шари: знову масло, сир і лаваш. Робимо так, поки не закінчаться інгредієнти. Випікаємо 35-40 хвилин при температурі 180 градусів до утворення рум’яності.
  6. За закінчення часу обережно виймаємо форму і даємо трохи остудитися.
  7. Ачму виймаємо з форми і перекладаємо на блюдо.
  8. Нарізаємо готовий пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!