Кекс з родзинками – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Це чудове виріб до чаю, яке готується досить швидко і з простих інгредієнтів, які завжди є вдома. Його можна приготувати на молоці, на сметані, з сиром, горіхами, яблуками та ін., Тому пропонуємо вам 10 покрокових рецептів приготування цього кексу.

Класичний кекс з родзинками в духовці

збивається Міксером розм’якшене вершкове масло з ваніліном, сіллю і цукром. Далі туди додається борошно, розпушувач і родзинки. Готове тісто перекладається форму і всі запікається протягом 60-75 хвилин. Виходить пишний і дуже смачний кекс до чаю.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло вершкове 150 гр.
  • Цукор-пісок 175 гр.
  • Ванілін 2 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Родзинки 100 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Класичний кекс з родзинками в духовці готується дуже просто. Для початку добре промиваємо родзинки під проточною водою, після чого перекладаємо його в невелику ємність, заливаємо окропом і даємо так постояти пару хвилин. Потім зливаємо всю рідину і обсушуємо ізюм на паперовому рушнику.
  2. Тепер беремо відповідну ємність, відправляємо туди розм’якшене вершкове масло, сіль, цукровий пісок і збиваємо все, поки не вийде пишна маса. Далі по одному розбиваємо яйця і продовжуємо збивати.
  3. Потім засипаємо просіяне через сито борошно, розпушувач, ванілін і збиваємо до однорідності.
  4. У готове густо тісто додаємо промитий ізюм і ретельно все перемішуємо, поки він не розподілиться по всій масі.
  5. Тепер змащуємо форму для запікання вершковим маслом, злегка присипаємо її борошном і викладаємо туди тісто. Духовку попередньо розігріваємо до 160со і випікаємо в ній кекс протягом 60-75 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить сухою, то все готово.
  6. Готового виробу даємо охолонути прямо у формі, після чого викладаємо його на тарілку для подачі, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Сирний кекс з родзинками в домашніх умовах

збиваються Міксером яйця з цукровим піском і сиром. Далі туди додається борошно, розпушувач, замочений ізюм і лимонна цедра. Готове тісто перекладається у форму для випічки і випікається протягом 40-50 хвилин. У підсумку виходить смачний і ароматний кекс.

Час готування: 2 год 15 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • некислий Сир м’який – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ізюм темний – ½ склянки
  • Ром або свіжовичавлений апельсиновий сік – 3 ст. л..
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цедра лимонна – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування форми.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо родзинки. Добре промиваємо його під теплою проточною водою, після чого обсушуємо на паперовому рушнику, перекладаємо в окрему ємність, заливаємо ромом або апельсиновим соком і даємо постояти таким чином протягом години.

Крок 2. В цей час готуємо тісто. У глибоку ємність розбиваємо три яйця, додаємо до них цукровий пісок і ретельно збиваємо все міксером. Потім додаємо сир і добре перемішуємо. В окрему ємність просіваємо пшеничне борошно з розпушувачем. Далі поступово втручається сухі інгредієнти в сирно-яєчну масу.

Крок 3. Тепер додаємо в отримане тісто замочений в ромі або соку родзинки, лимонну цедру і ретельно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася.

Крок 4. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, злегка присипаємо борошном і викладаємо туди тісто. Розрівнюємо його лопаткою і відправляємо в попередньо розігріту до 170 o с духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Якщо вона виходить сухою, то все готово.

Крок 5. Готового кексу даємо трохи охолонути у формі, після чого охолодити його на решітці. Далі перекладаємо його на тарілку, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Кекс з родзинками «Столичний» за Гостом

За допомогою міксера збивається вершкове масло з цукровим піском, яйцями, борошном, ванільним цукром, розпушувачем і сіллю. Також туди додаємо промитий ізюм, після чого всі перекладається в форму для запікання і випікається протягом 50-60 хвилин. Виходить смачний і ароматний кекс.

Час готування: 1 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Масло вершкове – 170 гр.
  • Ізюм темний – 170 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо родзинки в теплій воді, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику.

Крок 1. Тепер готуємо тісто. У глибоку ємність кладемо м’яке вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор. Ретельно все збиваємо за допомогою міксера до однорідності.

Крок 3. Далі розбиваємо туди три яйця, додаємо сіль і знову добре збиваємо.

Крок 4. Потім додаємо промитий ізюм і вмішуємо його в тісто, поки він рівномірно не розподілиться по ньому.

Крок 5. Тепер додаємо в тісто частина просіяного борошна з розпушувачем і збиваємо все міксером. Потім додаємо борошно і вимішуємо густе тісто за допомогою ложки.

Крок 6. Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і вирівнюємо всі ложкою. Потім змочуємо держак ложки у воді і робимо таким чином глибоку борозну по центру тіста. Таким чином кекс рівномірно розірветься по середині. Духовку попередньо розігріваємо до 170 o с і випікаємо кекс протягом 50-60 хвилин.

Крок 7. Перевіряємо готовність виробу зубочисткою, після чого охолодити його на решітці, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з чашкою гарячого чаю або кави. Приємного апетиту!

Кекси з родзинками в силіконових формочках в духовці

збивається Міксером вершкове масло, цукор, яйця, борошно і розпушувач. Далі в тісто додається замочений ізюм, все перемішується, після чого розкладається по силіконових формочках і випікається протягом 25 хвилин. Виходять дуже смачні кекси до чаю.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Коньяк – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Родзинки перекладаємо в невелику ємність, заливаємо його окропом і даємо постояти так приблизно 4-5 хвилин. Далі зливаємо всю рідина, злегка віджимаємо родзинки, поливаємо його коньяком і даємо йому настоятися 10 хвилин.

Крок 2. У глибоку ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор. Трохи збиваємо все міксером.

Крок 3. Далі розбиваємо туди три яйця і знову збиваємо.

Крок 4. Потім всипаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем і за допомогою ложки замішуємо м’яке, пластичне тісто.

Крок 5. Тепер додаємо замочений ізюм і перемішуємо все так, щоб він рівномірно розподілився по тесту.

Крок 6. Силіконові формочки змащуємо вершковим маслом і наповнюємо їх тестом приблизно на¾. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо наші вироби протягом 25 хвилин.

Крок 7. Готові кекси виймаємо з формочок, даємо їм повністю охолонути, після чого подаємо їх до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Дуже смачний кекс на сметані з родзинками

підходящої ємності збивається розтоплене вершкове масло з цукром, яйцями і сметаною. Потім туди додається борошно, розпушувач і сіль. У готове тісто втручається розпарені родзинки, після чого всі перекладається форму і запікається протягом години.

Час готування: 1 ч. 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ізюм – 0.5 склянки
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. В мікрохвильовій печі розтоплюємо вершкове масло, потім даємо йому трохи охолонути, після чого розтираємо його з цукровим піском.Крок 2. Далі розбиваємо туди три яйця і все добре збиваємо за допомогою міксера.

Крок 3. Тепер додаємо в масляну суміш сметану, перемішуємо все і збиваємо.

Крок 4. Засипаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем і ретельно все перемішуємо, поки не вийде м’яке однорідне тісто.

Крок 5. Перед початком приготування, заливаємо окропом ізюм і даємо йому постояти пару хвилин, потім зливаємо всю рідину, обсушуємо ізюм на рушник і вмішуємо його в тісто так, щоб він рівномірно по ньому розподілився.Крок 6. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, потім викладаємо туди тісто і випікаємо все в попередньо розігрітій до 170 o с духовці протягом години. Щоб родзинки не підгорів, накриваємо форму фольгою, яку прибираємо за 10 хвилин до кінця випічки, щоб у кексу зарум’янилася верхівка.

Крок 7. Готового виробу даємо охолонути на решітці, після чого посипаємо його цукровою пудрою подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пишний кекс з родзинками на молоці

Для початку, розм’якшене вершкове масло розтирається з цукром і сіллю. Далі туди додається яйце, цедра і сік лимона, родзинки і все перемішується. Слідом вливається молоко, засипається борошно з розпушувачем і замішується тісто. Кекс запікається у формі 30-35 хвилин і подається до столу.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку ретельно промиваємо родзинки під проточною водою, після чого перекладаємо його в невелику ємність, заливаємо теплою водою і даємо постояти таким чином протягом 30 хвилин. Далі зливаємо всю рідину і обсушуємо ізюм на паперовому рушнику.

Крок 2. У глибоку ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і розтираємо все разом з цукровий піском, сіллю і ванільним цукром. Далі розбиваємо в отриману масу яйце, додаємо цедру і сік половини лимона і добре перемішуємо.Крок 3. Слідом додаємо родзинки, заливаємо молоко і перемішуємо.

Крок 4. В кінці засипаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем і замішуємо м’яке однорідне тісто.

Крок 5. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо туди тісто і відправляємо все в попередньо розігріту до 180оС духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.

Крок 6. Готового кексу даємо охолонути, після чого перекладаємо його на тарілку, присипаємо цукровою пудрою, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Повітряний кекс з родзинками і горіхами в духовці

Масло розтирається з цукром, потім туди додаються яйця, родзинки, горіхи, курага, розпушувач і борошно. Далі замішується тісто, яке викладається у форму і випікається 40-45 хвилин. Готовий кекс остуджується і подається до столу. Він виходить дуже смачний і ароматний.

Час готування: 1 год 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Курага – 150 гр.
  • Горіхи – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Розпушувач – 3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку промиваємо під проточною водою курагу, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо кубиками.

Крок 2. Горіхи відправляємо в блендер і подрібнюємо. Можна брати будь-які горіхи, наприклад, волоські, мигдаль, фундук, арахіс.

Крок 3. В окрему ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і розтираємо його разом з цукровим піском і ванільним цукром.

Крок 4. Далі розбиваємо туди чотири яйця і все добре перемішуємо.

Крок 5. Тепер додаємо подрібнені горіхи, родзинки і курагу. Знову все перемішуємо.

Крок 6. В кінці засипаємо просіяне через сито борошно, розпушувач і замішуємо м’яке некруте тісто.

Крок 7. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо туди тісто і відправляємо все в попередньо розігріту до 180оС духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.

Крок 8. Готовий кекс дістаємо з форми, охолоджуємо і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Шоколадний кекс з родзинками в духовці

В глибокій ємності змішується борошно, какао, ванілін, цукровий пісок і сода. Потім туди додаються яйця, кефір, м’яке вершкове і рослинне масло. Все збивається віночком до однорідності, після чого в тісто втручається родзинки, перекладається форму і запікається протягом 35-40 хвилин.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Шоколад темний – 60 гр.
  • Горіхи волоські – 3 ст. л.
  • Ізюм – 0.5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність просіваємо через сито пшеничне борошно і какао-порошок. Потім додаємо туди цукровий пісок, соду і все перемішуємо вінчиком.

Крок 2. Далі розбиваємо в сухі інгредієнти два яйця, додаємо розм’якшене вершкове масло, вливаємо кефір і рослинне масло.

Крок 3. За допомогою віночка збиваємо все, поки не вийде однорідне, гладке тісто.

Крок 4. Родзинки ретельно промиваємо під теплою проточною водою, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику і вмішуємо в тісто так, щоб він рівномірно по ньому розподілився.

Крок 5. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла, злегка присипаємо борошном і виливаємо туди тісто.

Крок 6. Запікаємо все в попередньо розігрітій до 180оС духовці протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної палички або зубочистки.

Крок 7. Шоколадному кексу з родзинками даємо охолонути, після чого виймаємо його з форми, поливаємо розтопленим шоколадом, посипаємо горіхами і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Як спекти морквяний кекс з родзинками?

Для початку замішується тісто з борошна, соди, яєць, оливкової олії і цукру. Далі туди додається родзинки, натерта на крупній тертці моркву і волоські горіхи. Отримана маса перекладається форму і запікається протягом 40 хвилин. Виходить ароматний і дуже смачний кекс.

Час готування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло оливкове – 150 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Моркву – 180 гр.
  • Горіхи волоські – 75 гр.
  • Ізюм великий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Волоські горіхи розламуємо на кілька шматочків. Родзинки ретельно промиваємо під теплою водою, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику.Крок 2. Морква добре промиваємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Потім віджимаємо, щоб прибрати зайвий сік.

Крок 3. Тепер в глибоку ємність відправляємо просіяне борошно з содою, розбиваємо два яйця, додаємо цукровий пісок і оливкове масло. Замішуємо тісто за допомогою міксера, поки воно не стане гладким і однорідним.

Крок 4. Потім додаємо в тісто натерту моркву, родзинки, горіхи і ретельно все перемішуємо ложкою.

Крок 5. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, рівномірно розподіляємо по ній тісто і відправляємо все в попередньо розігріту до 180 o с духовку на 40 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки. Морквяного кексу з родзинками даємо охолонути, після чого прикрашаємо його за смаком і подаємо до столу з чашкою гарячої кави або чаю. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт кексу з родзинками і яблуками

Розтоплене вершкове масло збивається з яйцями і цукровим піском. Потім засипається борошно, розпушувач і замішується однорідне тісто. Далі туди додаються нарізані яблука, родзинки, волоські горіхи і цукати. Все перекладається форму і запікається протягом півгодини.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Родзинки – 1 жменя.
  • Горіхи волоські – 1 жменя.
  • Цукати апельсинові – 1 жменя.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло перекладаємо в невелику каструлю або сотейник, відправляємо на мінімальний вогонь і чекаємо, поки воно повністю розтопиться.

Крок 2. Потім знімаємо каструлю з вогню, додаємо в вершкове масло, цукровий пісок і добре збиваємо все за допомогою міксера.

Крок 3. Далі розбиваємо туди два яйця і знову збиваємо все міксером.

Крок 4. Тепер в кілька підходів засипаємо пшеничне борошно разом з розпушувачем. Все добре збиваємо. Повинно вийде однорідне, густе тісто, схоже на дуже густу сметану.

Крок 5. Яблуко добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Відправляємо нарізане яблука в ємність з тістом. Слідом додаємо попередньо промитий ізюм.

Крок 7. Волоські горіхи злегка подрібнюємо ножем і також відправляємо в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок 8. Останніми кладемо цукати, які перед цим дрібно нарізаємо.

Крок 9. Ретельно все перемішуємо і викладаємо масу у форму для запікання. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс протягом 35-40 хвилин.

Крок 10. Готовому яблучного кексу з родзинками даємо охолонути, після чого нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!