Пишний кекс з родзинками на молоці
Для початку, розм’якшене вершкове масло розтирається з цукром і сіллю. Далі туди додається яйце, цедра і сік лимона, родзинки і все перемішується. Слідом вливається молоко, засипається борошно з розпушувачем і замішується тісто. Кекс запікається у формі 30-35 хвилин і подається до столу.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Молоко – 250 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо родзинки під проточною водою, після чого перекладаємо його в невелику ємність, заливаємо теплою водою і даємо постояти таким чином протягом 30 хвилин. Далі зливаємо всю рідину і обсушуємо ізюм на паперовому рушнику.
Крок 2. У глибоку ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і розтираємо все разом з цукровий піском, сіллю і ванільним цукром. Далі розбиваємо в отриману масу яйце, додаємо цедру і сік половини лимона і добре перемішуємо.Крок 3. Слідом додаємо родзинки, заливаємо молоко і перемішуємо.
Крок 4. В кінці засипаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем і замішуємо м’яке однорідне тісто.
Крок 5. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо туди тісто і відправляємо все в попередньо розігріту до 180оС духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної палички.
Крок 6. Готового кексу даємо охолонути, після чого перекладаємо його на тарілку, присипаємо цукровою пудрою, розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!