Сметанний торт – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сметанний торт – це дуже ніжний і смачний десерт для свят і сімейного чаювання. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Торт сметанник — класичний рецепт в домашніх умовах

Торт сметанник – класичний рецепт в домашніх умовах, який точно варто взяти на замітку. Такий десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для святкового столу. Ласощі порадує ніжним цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Спробуйте!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Сметана 250 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Маргарин вершковий 250 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Борошно-3 склянки
  • Ванілін 2 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Сметана 25% 500 мл
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Розм’якшений маргарин з’єднуємо в глибокій мисці з цукром. Добре розминаємо його виделкою.
  2. Викладаємо в масу сметану і трохи солі. Гарненько перемішуємо.
  3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем і ваніліном. Починаємо замішувати тісто.
  4. Вимішуємо щільний однорідний ком. Він не повинен прилипати до рук.
  5. Заготівлю розгортаємо в тонкий пласт.
  6. Перекладаємо його на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  7. Готовому коржу даємо охолонути.
  8. Після його поділяємо на дві рівні половинки.
  9. Тепер приготуємо крем. Для кращого його якості сметану можна попередньо покласти на кілька шарів марлі, щоб стекла вся сироватка.
  10. Сметану з’єднайте з цукром. Збиваємо вміст міксером до повного розчинення сухого інгредієнта.
  11. Акуратно зрізаємо нерівності з коржа. Обрізки подрібнюємо в крихту, яка піде на прикрасу.
  12. Перший корж обмазуємо половиною сметанного крему.
  13. Накриваємо другим коржем. Обмазуємо всю заготівлю залишилися кремом.
  14. Посипаємо десерт крихтою і прибираємо його в холодильник для просочення. Найкраще залишити його на ніч.
  15. Торт сметанник за класичним рецептом в домашніх умовах готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Бісквітний торт зі сметанним кремом

Бісквітний торт зі сметанним кремом – це дуже смачний та ніжний десерт для вашого чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для бісквіта:

  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Коньяк – для просочення.

Для крему:

  • Сметана 25% – 400 мл
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Шоколад чорний – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром.

Крок 2. Збиваємо жовткову суміш міксером до утворення пишної маси. Просіваємо борошно сюди і ванілін.

Крок 3. Перемішуємо вміст до зникнення грудочок.

Крок 4. Білки збиваємо з дрібкою солі до отримання пишної піни.

Крок 5. До білкової маси викладаємо жовткову заготовку. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Крок 6. Виливаємо тісто у форму для випікання.

Крок 7. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Готовий бісквіт охолодити і розрізаємо на три рівні по товщині коржа.

Крок 9. Просочуємо коржі невеликою кількістю коньяку. Спиртний напій можна замінити на сік чи сироп.

Крок 10. Для крему змішуємо сметану з цукровою пудрою.

Крок 11. Збиваємо вміст міксером до пишної складу.

Крок 12. Викладаємо один корж на плоску тарілку. Обмазуємо його сметанним кремом.

Крок 13. Формуємо так весь торт, рясно обмазуючи коржі кремом.

Крок 14. Зверху посипаємо його тертим шоколадом. Після десерт можна прибрати в холодильник для кращої просочення.

Крок 15. Бісквітний торт зі сметанним кремом готовий. Подавайте апетитний десерт до столу!

Медовик зі сметанним кремом

Медовик зі сметанним кремом порадує вас своїм ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Домашній десерт нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашого покрокового рецептом з фотографіями. Порадуйте себе і близьких смачними ласощами.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 320 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Шоколад – для прикраси.
  • Горіхи – для прикраси.

Для крему:

  • Сметана 25-30% – 500 мл
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо тісто на коржі десерту. Ріжемо кубиками вершкове масло, даємо їм розм’якнути. Після збиваємо їх віночком.

Крок 2. Куряче яйце збиваємо до пишної піни. Після перемішуємо його зі збитим вершковим маслом.

Крок 3. Розтоплюємо мед разом з цукром в сотейнику. В кінці додаємо сюди соду. Даємо суміші трохи охолонути і переливаємо її в заготовку. Збиваємо все разом.

Крок 4. Вмішуємо сюди всипаємо просіяне борошно і ванілін. Готове тісто ділимо на п’ять рівних частин і прибираємо їх в холодильник на 30 хвилин.

Крок 5. Кожну частину розгортаємо в тонкий акуратний коло. Кладемо їх на деко з пергаментом.

Крок 6. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів. Після робимо кола рівніше, акуратно обрізають по краях. Відокремлену крихту не викидаємо, вона піде на прикрасу.

Крок 7. Для крему з’єднуємо цукор зі сметаною. Збиваємо продукти до пишної маси.

Крок 8. Формуємо торт. З’єднуємо круглі коржі, добре обмазуючи їх сметанним кремом.

Крок 9. Для прикраси обсмажуємо горіхи в розпеченій сковороді, після подрібнюємо їх.

Крок 10. Посипаємо десерт сумішшю з горіхів і крихти тесту. Також прикрашаємо шматочками шоколаду.

Крок 11. Медовик зі сметанним кремом готовий. Пригощайтеся!

Торт Черепаха зі сметанним кремом і згущеним молоком

Торт Черепаха зі сметанним кремом і згущеним молоком – цікаве і неймовірно смачне ласощі для сімейного чаювання або домашнього свята. Перед таким частуванням неможливо встояти. Готуйте торт з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепти з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 270 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 170 гр.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Шоколад – для прикраси.

Для крему:

  • Сметана 25% – 600 гр.
  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо з цукром. Додаємо сюди мед, просіваємо борошно з розпушувачем. Збиваємо до утворення однорідного тіста без грудочок.

Крок 2. На деко з пергаментом порційно вливаємо тісто у вигляді круглого печива.

Крок 3. Випікаємо продукт 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Збиваємо крем зі сметани, ваніліну та згущеного молока.

Крок 5. Починаємо викладати печиво у формі черепахи, рясно поливаючи кожен фрагмент кремом. Прибираємо заготовку в холодильник для просочення на дві години. Трохи печива залишаємо для прикраси. З нього зробимо лапки черепахи.

Крок 6. Готове частування поливаємо розтопленим шоколадом. Доповнюємо печивом з боків.

Крок 7. Торт Черепаха зі сметанним кремом і згущеним молоком готовий. Подавайте яскравий десерт до столу і пригощайтеся!

Шоколадно-сметанний торт

Шоколадно-сметанний торт – це дуже смачний і простий у виконанні десерт для вашого свята або чаювання в колі сім’ї. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Сметана 25% – 300 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Молоко – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо курячі яйця і 150 грам цукру до пишної піни. Після вливаємо сюди кефір, перемішуємо.

Крок 2. Висипаємо сюди какао-порошок, просіяне борошно і соду. Збиваємо міксером до однорідності.

Крок 3. Виливаємо тісто у форму для випікання.

Крок 4. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 5. Готовий бісквіт охолодити і поділяємо його на три-чотири коржа.

Крок 6. Для крему збиваємо сметану з цукром.

Крок 7. Приготуємо глазур. Для цього нагріваємо в сотейнику молоко, какао і цукор. Перемішуємо і готуємо до утворення гладкої суміші.

Крок 8. Формує торт. Складаємо один на одного коржі, обмазуючи їх сметанним кремом.

Крок 9. Поливаємо десерт глазур’ю і прибираємо в холодильник для просочення.

Крок 10. Шоколадно-сметанний торт готовий. Нарізуйте порційними шматочками і пригощайтеся!

Сметанний торт Панчо

Сметанний торт Панчо – це неймовірно смачний і цікавий десерт для вашого чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Сметана 15% – 1 склянка
  • Сметана 25% – 2 склянки
  • Цукор – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Вишня – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця гарненько збиваємо зі склянкою цукру до розчинення сухого інгредієнта.

Крок 2. Доповнюємо суміш склянкою 15% сметани, продовжуємо збивати.

Крок 3. Просіваємо борошно сюди з ваніліном і додаємо какао-порошок. Вимішуємо до однорідності і зникнення грудочок.

Крок 4. Виливаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Крок 5. Решту сметану збиваємо з цукром до отримання пишного і однорідного крему.

Крок 6. Підготуємо трохи вишні.

Крок 7. Готовий бісквіт остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Укладаємо шматочки на тарілку шарами, поливаючи сметанним кремом і доповнюючи вишнею.

Крок 8. Формуємо об’ємний торт. Поливаємо його рештою сметанним кремом і відправляємо в холодильник для кращої просочення.

Крок 9. Сметанний торт Панчо готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

Морквяний торт зі сметанним кремом

Морквяний торт зі сметанним кремом нікого не залишить байдужим. Таке ласощі порадує вас цікавим ніжним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою гарячого чаю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 250 гр.
  • Сметана 25% – 500 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Загущувач для вершків – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо курячі яйця з цукром. Збиваємо до отримання пишної піни.

Крок 2. Висипаємо в яєчну суміш просіяне борошно і розпушувач. Ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Очищаємо моркву натираємо її на дрібній тертці. Викладаємо її в тісто, перемішуємо.

Крок 4. Виливаємо заготовку у форму для випікання. Готуємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після вимикаємо духовку, даємо заготівлю охолонути у формі близько 10 хвилин.

Крок 5. Приготуємо крем. Збиваємо сметану з цукровою пудрою і ваніліном. Якщо маса не виходить занадто густий, додайте загущувач для вершків.

Крок 6. Остиглий бісквіт розрізаємо на коржі. З’єднуємо їх в торт, обмазуємо сметанним кремом. Прибираємо десерт в холодильник для кращої просочення.

Крок 7. Морквяний торт зі сметанним кремом готовий. Пригощайтеся!

Торт Дамські пальчики зі сметанним кремом

Торт Дамські пальчики зі сметанним кремом – цікаве і смачне ласощі для сімейного чаювання або домашнього свята. Таке частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепти з фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 170 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для крему:

  • Сметана 25% – 1 л
  • Цукор – 250 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Для прикраси:

  • Горіхи – 200 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику з’єднуємо вершкове масло, воду і сіль. Ставимо заготовку на плиту, розтоплюємо вміст і доводимо до кипіння.

Крок 2. Поступово всипаємо сюди борошно і перемішуємо вміст. Після вимикаємо з плити і даємо заготівлі трохи охолонути. По одному розбиваємо сюди курячі яйця, постійно збиваємо тісто.

Крок 3. Перелити тісто в кондитерський мішок. Викладаємо його смужками на деко з пергаментом.

Крок 4. Випікаємо заготовки 20 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 5. Для крему з’єднуємо сметану, цукор і ванілін.

Крок 6. Збиваємо вміст до однорідності і пишності.

Крок 7. Далі крем можна на час прибрати в холодильник.

Крок 8. Починаємо збирати торт. У роз’ємну форму вливаємо три-п’ять ложок крему. Розрівнюємо його.

Крок 9. Розламуємо палички тіста і викладаємо їх частину на шар крему.

Крок 10. Поливаємо кремом і повторюємо шари.

Крок 11. Поливаємо заготівлю половиною згущеного молока, посипаємо частиною горіхів.

Крок 12. Обмазуємо поверхню залишками крему. Прикрашаємо десерт горіхами і згущеним молоком. Прибираємо заготовку в холодильник для просочення.

Крок 13. Торт Дамські пальчики зі сметанним кремом готовий. Можна пригощатися!

Торт «Монастирська хата» з вишнею зі сметанним кремом

Торт «Монастирська хата» з вишнею зі сметанним кремом – це дуже смачний і яскравий десерт для вашого чаювання або свята. Таке цікаве ласощі кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 800-900 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Вишні без кісточок – 1 кг
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Для крему:

  • Сметана 25% – 400 гр.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Загущувач для вершків – за бажанням.

Для прикраси:

  • Шоколад – 100 гр.
  • Какао-порошок – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розм’якшене масло, куряче яйце, цукор, сметану, ванілін і сіль.

Крок 2. Збиваємо вміст міксером і поступово просіваємо борошно сюди.

Крок 3. Перекладаємо щільне тісто на робочу поверхню.

Крок 4. Формуємо з нього щільний ком. Прибираємо його в холодильник на 15-20 хвилин.

Крок 5. Вишню промиваємо й обсушуємо. Присипаємо її кукурудзяним крохмалем. Можна додати трохи цукру.

Крок 6. Підготовлене тісто ділимо на невеликі грудочки.

Крок 7. Кожну грудочку розгортаємо в тонкі смуги з закругленими краями.

Крок 8. По центру смужок кладемо вишні. Загортаємо їх в тісто. Отримуємо акуратні палички з начинкою.

Крок 9. Перекладаємо заготовки на деко.

Крок 10. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 11. Для крему змішуємо сметану з цукровою пудрою. Збиваємо до отримання пишної маси. При необхідності додаємо загусник.

Крок 12. Формуємо торт. Укладаємо палички з вишнею на плоску тарілку, обмазуємо сметанним кремом.

Крок 13. Продовжуємо викладати шари з паличок. Викладаємо так, щоб вийшов акуратний трикутник.

Крок 14. Обмазуємо заготівлю кремом.

Крок 15. Прикрашаємо десерт і какао тертим шоколадом.

Крок 16. Торт «Монастирська хата» з вишнею зі сметанним кремом готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

Сметанний торт з желатином

Сметанний торт з желатином нікого не залишить байдужим. Такий десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для святкового меню. Ласощі порадує ніжним смаком, привабливим зовнішнім виглядом і нескладним кулінарним процесом. Спробуйте!

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Сметана 25% – 500 гр.
  • Желатин – 25 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 0,5 склянки
  • Ягоди – за смаком.
  • Фрукти – за смаком.
  • Бісквіт – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом перемішуємо желатин з водою, залишаємо для набухання.

Крок 2. Промиваємо фрукти і ягоди за смаком, нарізаємо їх невеликими шматочками.

Крок 3. Бісквіт нарізаємо кубиками.

Крок 4. Для крему змішуємо сметану з цукром. Збиваємо до однорідності. Желатин підігріваємо на водяній бані і вливаємо в сметанную масу. Перемішуємо.

Крок 5. Глибоку миску устеляємо харчовою плівкою.

Крок 6. На дно викладаємо частину фруктів і ягід.

Крок 7. Далі кладемо шматочки бісквіта.

Крок 8. Поливаємо сметанним кремом.

Крок 9. Повторюємо шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Прикриваємо поверхню краями плівки і прибираємо заготовку в холодильник для застигання на три години. Після акуратно перевертаємо і витягаємо з форми.

Крок 10. Сметанний торт з желатином готовий. Пробуйте!