Сметанний торт – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сметанний торт – це дуже ніжний і смачний десерт для свят і сімейного чаювання. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Торт сметанник — класичний рецепт в домашніх умовах

Торт сметанник – класичний рецепт в домашніх умовах, який точно варто взяти на замітку. Такий десерт підійде як для домашнього чаювання, так і для святкового столу. Ласощі порадує ніжним цікавим смаком і нескладним кулінарним процесом. Спробуйте!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Сметана 250 гр.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Маргарин вершковий 250 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Борошно-3 склянки
  • Ванілін 2 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Сметана 25% 500 мл
  • Цукор-пісок 200 гр.

Процес приготування:

  1. Розм’якшений маргарин з’єднуємо в глибокій мисці з цукром. Добре розминаємо його виделкою.
  2. Викладаємо в масу сметану і трохи солі. Гарненько перемішуємо.
  3. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем і ваніліном. Починаємо замішувати тісто.
  4. Вимішуємо щільний однорідний ком. Він не повинен прилипати до рук.
  5. Заготівлю розгортаємо в тонкий пласт.
  6. Перекладаємо його на деко з пергаментом або силіконовим килимком. Випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  7. Готовому коржу даємо охолонути.
  8. Після його поділяємо на дві рівні половинки.
  9. Тепер приготуємо крем. Для кращого його якості сметану можна попередньо покласти на кілька шарів марлі, щоб стекла вся сироватка.
  10. Сметану з’єднайте з цукром. Збиваємо вміст міксером до повного розчинення сухого інгредієнта.
  11. Акуратно зрізаємо нерівності з коржа. Обрізки подрібнюємо в крихту, яка піде на прикрасу.
  12. Перший корж обмазуємо половиною сметанного крему.
  13. Накриваємо другим коржем. Обмазуємо всю заготівлю залишилися кремом.
  14. Посипаємо десерт крихтою і прибираємо його в холодильник для просочення. Найкраще залишити його на ніч.
  15. Торт сметанник за класичним рецептом в домашніх умовах готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!