Манник на сметані – 10 дуже смачних рецептів повітряного манника в духовці з покроковими фото

Манник на сметані – це ніжне і неймовірно смачне частування для домашнього столу. Є багато варіантів приготування апетитного манника. Найкращі з них ми зібрали у нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів повітряного частування у духовці з покроковими фотографіями.

Класичний пишний манник на сметані в духовці

Класичний пишний манник на сметані в духовці виходить неймовірно ніжним та повітряним. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю або їжте просто так. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Сметана – 210 гр.
  • Борошно – 190 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 110 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору

Процес приготування:

Манник на сметані у духовці готується дуже просто. Відміряємо необхідну кількість манної крупи та викладаємо її у глибоку миску. Додаємо сметану та ретельно перемішуємо. Закриваємо вміст рушником та прибираємо на 1 годину. Крупа має розбухнути.

Викладаємо вершкове масло. Воно має трохи розм’якшитися.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і обмазуємо вершковим маслом. Можна трохи присипати борошном. На якийсь час прибираємо в холодильник.

У глибокій мисці збиваємо яйця цукром.

Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати. Додаємо набряклу манну крупу і просіюємо сюди борошно, додаємо соду. Перемішуємо до однорідного тіста.

Заготівлю викладаємо форму для випікання. Розрівнюємо поверхню.

Випікаємо частування 40 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Класичний пишний манник на сметані в духовці готовий. Посипайте цукровою пудрою та подавайте до столу!