Манник на сметані – це ніжне і неймовірно смачне частування для домашнього столу. Є багато варіантів приготування апетитного манника. Найкращі з них ми зібрали у нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів повітряного частування у духовці з покроковими фотографіями.
Класичний пишний манник на сметані в духовці
Класичний пишний манник на сметані в духовці виходить неймовірно ніжним та повітряним. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю або їжте просто так. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Манна крупа – 200 гр.
- Сметана – 210 гр.
- Борошно – 190 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Олія вершкове – 110 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Цукрова пудра – для декору
Процес приготування:
Манник на сметані у духовці готується дуже просто. Відміряємо необхідну кількість манної крупи та викладаємо її у глибоку миску. Додаємо сметану та ретельно перемішуємо. Закриваємо вміст рушником та прибираємо на 1 годину. Крупа має розбухнути.
Викладаємо вершкове масло. Воно має трохи розм’якшитися.
Форму для випікання застеляємо пергаментом і обмазуємо вершковим маслом. Можна трохи присипати борошном. На якийсь час прибираємо в холодильник.
У глибокій мисці збиваємо яйця цукром.
Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати. Додаємо набряклу манну крупу і просіюємо сюди борошно, додаємо соду. Перемішуємо до однорідного тіста.
Заготівлю викладаємо форму для випікання. Розрівнюємо поверхню.
Випікаємо частування 40 хвилин|мінути| при температурі 180°.
Класичний пишний манник на сметані в духовці готовий. Посипайте цукровою пудрою та подавайте до столу!