Манник на сметані – 10 дуже смачних рецептів повітряного манника в духовці з покроковими фото

Манник на сметані – це ніжне і неймовірно смачне частування для домашнього столу. Є багато варіантів приготування апетитного манника. Найкращі з них ми зібрали у нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів повітряного частування у духовці з покроковими фотографіями.

Класичний пишний манник на сметані в духовці

Класичний пишний манник на сметані в духовці виходить неймовірно ніжним та повітряним. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю або їжте просто так. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Сметана – 210 гр.
  • Борошно – 190 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 110 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору

Процес приготування:

Манник на сметані у духовці готується дуже просто. Відміряємо необхідну кількість манної крупи та викладаємо її у глибоку миску. Додаємо сметану та ретельно перемішуємо. Закриваємо вміст рушником та прибираємо на 1 годину. Крупа має розбухнути.

Викладаємо вершкове масло. Воно має трохи розм’якшитися.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і обмазуємо вершковим маслом. Можна трохи присипати борошном. На якийсь час прибираємо в холодильник.

У глибокій мисці збиваємо яйця цукром.

Додаємо сюди розм’якшене вершкове масло і продовжуємо збивати. Додаємо набряклу манну крупу і просіюємо сюди борошно, додаємо соду. Перемішуємо до однорідного тіста.

Заготівлю викладаємо форму для випікання. Розрівнюємо поверхню.

Випікаємо частування 40 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Класичний пишний манник на сметані в духовці готовий. Посипайте цукровою пудрою та подавайте до столу!

Розсипчастий манник на сметані з розпушувачем

Розсипчастий манник на сметані з розпушувачем нікого не залишить байдужим. Це неймовірно ніжне частування, що тане в роті, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Манну крупу вимішуємо зі сметаною та залишаємо на 30 хвилин. Необхідно, щоб крупа набухла.

Крок 3. В окремій мисці з’єднуємо курячі яйця, цукор та сіль.

Крок 4. Збиваємо яйця із цукром до розчинення сухого інгредієнта.

Крок 5. Викладаємо сюди розбухлу манну крупу і перемішуємо.

Крок 6. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем. Знову вимішуємо все до однорідності.

Крок 7. Переливаємо тісто у форму для випікання, обмазану вершковим маслом.

Крок 8. Випікаємо заготовку близько 40-50 хвилин за температури 180°.

Крок 9. Розсипчастий манник на сметані з розпушувачем готовий. Прикрашайте до смаку і подавайте до столу!

Як приготувати манник на сметані з борошном

Як приготувати простий манник на сметані з мукою, розповідаємо в нашому покроковому рецепті з фотографіями. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею та радуйте своїх рідних. Апетитний манник можна подавати на сніданок, як перекус або разом з чашкою чаю.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 120 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – ⅓ ч.л.
  • Цукор ванільний – 8 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перемішуємо манну крупу зі сметаною та залишаємо на 20 хвилин для набухання.

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Збиваємо вміст і додаємо розтоплене вершкове масло.

Крок 3. Продовжуємо збивати до утворення пухкої білої маси.

Крок 4. Викладаємо в суміш набряклу манну крупу. Перемішуємо.

Крок 5. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем і знову перемішуємо.

Крок 6. Переливаємо тісто у форму для випікання.

Шик 7. Випікаємо частування за нормальної температури 190° близько 30-40 хвилин.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як приготувати простий манник на сметані з борошном. Беріть на замітку!

Манник на сметані з сиром у духовці

Манник на сметані з сиром у духовці виходить напрочуд ніжним та повітряним. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю або подавайте до сніданку. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 170 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо в глибоку миску сир і добре розминаємо його вилкою.

Крок 2. Додаємо сметану, цукор, ванільний цукор. Розбиваємо сюди яєчні жовтки.

Крок 3. Збиваємо заготовку до білої однорідної пишної маси.

Крок 4. Додаємо сюди манну крупу та розпушувач. Перемішуємо та залишаємо на 20-30 хвилин для розбухання манки.

Крок 5. Також приєднуємо заздалегідь промиті та обсушені родзинки, перемішуємо.

Крок 6. Яєчні білки збиваємо до стійких піків.

Крок 7. Білкову масу викладаємо в тісто і обережно перемішуємо.

Крок 8. Переливаємо тісто у форму для випікання.

Крок 9. Випікаємо частування 40-50 хвилин та температурі 180°.

Крок 10. Манник на сметані з сиром у духовці готовий. Подавайте до столу!

Дуже смачний манник на сметані з яблуками

Дуже смачний манник на сметані з яблуками порадує своїм ніжним смаком, апетитним виглядом та соковитістю. Таке частування можна подавати на сніданок разом із чашкою гарячого чаю. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з фотографіями.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу вимішуємо зі сметаною.

Крок 2. Залишаємо заготовку на 45 хвилин для розбухання.

Крок 3. Далі відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до стійких піків.

Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, жовтки, розпушувач.

Крок 5. Збиваємо продукти до однорідності.

Крок 6. Цю суміш з’єднуємо з набряклою манкою. Трохи збиваємо міксером на помірній швидкості.

Крок 7. Додаємо сюди пишні яєчні білки і продовжуємо все збивати, але вже на низькій швидкості.

Крок 8. Форму для випікання обмазуємо олією. Можна додатково постелити пергамент.

Крок 9. Виливаємо у форму тісто та починаємо викладати сюди яблука.

Крок 10. Яблука кладемо тонкими часточками на всій поверхні тіста.

Крок 11. Випікаємо частування 40 хвилин за температури 200°.

Крок 12. Дуже смачний манник на сметані з яблуками готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Шоколадний манник на сметані

Шоколадний манник на сметані – це цікавий і нескладний у приготуванні десерт для всієї родини. Частування вийде неймовірно апетитним та привабливим. Для приготування своїми руками, беріть до уваги перевірену кулінарну ідею з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сметана – 130 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Халва соняшникова – 100 гр.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці манну крупу та сметану.

Крок 2. Ретельно перемішуємо продукти та залишаємо на 20-30 хвилин для набухання.

Крок 3. Окремо з’єднуємо яйця, цукор та ванілін.

Крок 4. Яйця та цукор збиваємо міксером близько 5 хвилин.

Крок 5. З’єднуємо обидві заготовки, доповнюємо їх олією і перемішуємо.

Крок 6. Знову збиваємо заготовку за допомогою міксера.

Крок 7. Додаємо сюди борошно, що просіює, какао, розпушувач і сіль.

Крок 8. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 9. Додаємо подрібнену халву. Можна підсипати ще трохи какао.

Крок 10. Добре вимішуємо тісто до однорідності.

Крок 11. У форму для випікання виливаємо тісто. Випікаємо заготовку 45 хвилин|мінути| при температурі 200°.

Крок 12. Шоколадний манник на сметані готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Повітряний манник з ягодами на сметані.

Повітряний манник з ягодами на сметані порадує своїм ніжним смаком, соковитістю та приємним ароматом. Таке частування можна подавати на сніданок разом із чашкою гарячого чаю. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з фотографіями.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ягоди – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо яєчні жовтки від білків. У глибокій мисці розтираємо жовтки із цукром.

Крок 2. Додаємо сюди сметану та збиваємо все до однорідного стану.

Крок 3. Висипаємо сюди манну крупу та розпушувач. Добре все перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин для набухання крупи.

Крок 4. Окремо збиваємо білки до пишної піни і викладаємо в набряклу манку.

Крок 5. Перемішуємо тісто до однорідності.

Крок 6. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом та присипаємо манною крупою. Виливаємо сюди 1/3 частину тіста.

Крок 7. Викладаємо трохи ягід та знову виливаємо частину тіста. Повторюємо свої. Випікаємо частування 40 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 8. Повітряний манник із ягодами на сметані готовий. Подавайте до столу!

Ніжний манник на сметані без яєць

Ніжний манник на сметані без яєць легко приготувати в домашніх умовах. Порадуйте себе та близьких апетитним та смачним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Подавайте ніжний манник разом із чашкою гарячого чаю.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст.
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Кефір – 400 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – ​​для змащування форми.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо кефір кімнатної температури.

Крок 2. Додаємо сюди вказану кількість сметани.

Крок 3. Висипаємо одну чайну ложку солі.

Крок 4. Додаємо просіяну манну крупу.

Крок 5. Додаємо розпушувач і добре перемішуємо до однорідного стану.

Крок 6. Форму для випікання обмазуємо олією і посипаємо невеликою кількістю манної крупи. Це дозволить уникнути пригорання.

Шик 7. Виливаємо сюди тісто і рівномірно розподіляємо його поверхнею.

Крок 8. Випікаємо частування 30 хвилин за температури 150°. Потім підвищуємо температуру духовки до 170° і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Ніжний манник на сметані без яєць готовий. Подавайте до столу!

Дуже смачний повітряний манник на сметані з родзинками у духовці.

Дуже смачний повітряний манник на сметані з родзинками у духовці виходить неймовірно ніжним та цікавим за смаком. Подавайте його разом із чашкою гарячого чаю або їжте просто так. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.
  • Родзинки – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо манну крупу та сметану.

Крок 3. Ретельно перемішуємо продукти та залишаємо на 30 хвилин для набухання.

Крок 4. Окремо збиваємо курячі яйця із цукром.

Крок 5. З’єднуємо яєчну суміш з набряклою манкою, перемішуємо.

Крок 6. Просіюємо сюди пшеничне борошно і перемішуємо до однорідної суміші.

Крок 7. Додаємо в тісто соду, гашену оцтом. Знову перемішуємо.

Крок 8. Додаємо родзинки, які попередньо промиваємо та обсушуємо.

Крок 9. Перемішуємо тісто та виливаємо його у форму для випікання.

Крок 10. Випікаємо 50 хвилин|мінути| при температурі 180°.

Крок 11. Дуже смачний повітряний манник на сметані з родзинками у духовці готовий. Подавайте частування до столу!

Манник на сметані з бананом

Манник на сметані з бананом – це оригінальний смак і нескладний у приготуванні десерт для всієї родини. Частування вийде неймовірно апетитним та повітряним. Для приготування своїми руками беріть на замітку перевірену кулінарну ідею нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – ч.л.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Банан великий – 1 шт.
  • Банан в’ялений – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця із цукром.

Крок 2. Збиваємо яйця з цукром до однорідності та легкої піни, доповнюємо їх сметаною. Знову перемішуємо.

Крок 3. Додаємо сюди манну крупу та розпушувач. Перемішуємо до однорідної суміші.

Крок 4. Додаємо в тісто подрібнені банани.

Крок 5. Сюди відправляємо подрібнені в’ялені банани. Перемішуємо.

Крок 6. Переливаємо тісто у форму для випікання та готуємо 40 хвилин при температурі 180°.

Крок 7. Манник на сметані з бананом готовий. Поділіть на порції і подавайте до столу!