Тертий пиріг з варенням – 10 покрокових рецептів на маргарині, олії

Тертий пиріг з варенням в духовці — випічка, яка славиться своїм яскравим смаком і апетитною хрусткою скоринкою. Частування стане відмінним приводом зібрати близьких за сімейним столом. Беріть на замітку 10 оригінальних кулінарних рецептів з докладним описом процесу! Тут ви знайдете способи приготування з різного тіста, а також пісний варіант.

Тертий пиріг на маргарині з варенням в домашніх умовах

Простий і бюджетний варіант домашньої випічки – тертий пиріг з варенням на маргарині. Апетитне ласощі можна подавати до чаю. Ваші близькі оцінять солодкий продукт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Маргарин вершковий 1 пачка
  • Варення 1 склянка
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет 1 ч. л.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тертий пиріг з варенням в духовці? Збиваємо до однорідності курячі яйця з цукром і ваніліном.
  2. Маргарин пропускаємо через крупну тертку. Продукт не повинен бути м’яким.
  3. Занурюємо маргарин в яєчну суміш. Сюди ж занурюємо борошно і соду, гашену оцтом.
  4. Вимішуємо щільне тісто. Меншу його частину кладемо на час в морозильну камеру.
  5. Залишився продукт тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
  6. Обмазуємо шар тіста варенням за смаком.
  7. Заморожений шматок тіста натираємо. Посипаємо цим начинку і відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 20 хвилин.
  8. Ділимо випічку на порції і подаємо до чаю!

Хрусткий тертий пиріг на вершковому маслі з варенням

Яскрава ідея для домашнього чаювання – хрусткий тертий пиріг з варенням. Тісто на маслі зробить випічку ніжною і ароматною. Оцініть простий рецепт апетитного десерту.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Варення – 1 склянка
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Вершки – 100 мл

Процес приготування:

1. Яйця розтираємо з цукром, після додаємо до них борошно, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно вимішуємо продукти до утворення густого тесту.

2. Тісто кладемо в морозильну камеру на 40 хвилин. Після заморожений продукт натираємо на крупній тертці.

3. Половину інгредієнти викладаємо на деко з пергаментом.

4. Щільно укладаємо шар тіста руками, рівномірно покриваємо його варенням.

5. Збиваємо до пишної піни вершки з цукровою пудрою. Розподіляємо масу з варення.

6. Посипаємо начинку залишками тертого тесту. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Хрусткий пиріг з тягучою начинкою готовий. Нарізайте випічку і подавайте до столу!

Ніжний і повітряний тертий пиріг з сиром і варенням в духовці

Ніжний на смак і повітряний тертий пиріг виходить з начинкою з сиру і повидла. В міру солодка випічка стане яскравим угощением на вашому столі. Подавайте для дружнього чаювання всією родиною!

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Варення – 1 склянка
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Крупа манна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати тісто, спершу просіваємо борошно. Потім додаємо до неї цукор, куряче яйце і розм’якшене вершкове масло. Вимішуємо продукти в щільний клубок.

2. Отриманий ком відправляємо подмораживаться в морозильну камеру.

3. В цей час можна приготувати сирну начинку. Ретельно збиваємо сир, манку, курячі яйця і цукор. Повинна вийти пишна маса.

4. Підморожене тісто натираємо на тертку. Більшу частину його щільним шаром викладаємо у форму для випікання.

5. Розподіляємо По поверхні сирну масу.

6. Слідом виливаємо варення.

7. Засипаємо закуску залишками тертого тесту. Випікаємо блюдо 20 хвилин. Оптимальна температура – 180 градусів.

8. Остуджуємо готовий тертий пиріг, ділимо його на порційні шматки і пригощаємо близьких!

Як приготувати пісний тертий пиріг з варенням без яєць?

Знаменитий тертий пиріг з варенням можна приготувати за пісного рецептом без додавання яєць та інших продуктів тваринного походження. Апетитне ласощі підійде і для веганского меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Маргарин – рослинний – 200 гр.
  • Варення – 120 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Миску просіваємо в глибоку миску. Сюди ж викладаємо кубики розм’якшеного маргарину. Важливо вибрати продукт без вмісту молока.

2. Розминаємо інгредієнти руками і додаємо до них цукор.

3. Вимішуємо продукт до гладкого однорідного кома.

4. Ділимо тісто на дві кульки. Один повинен бути менше іншого. Маленький кладемо в морозильну камеру.

5. Залишився ком розгортаємо в гладкий тонкий пласт. Кладемо його на деко з пергаментом.

6. Обмазуємо основу пирога варенням за смаком.

7. Дістаємо з морозилки тісто, натираємо його і розподіляємо по начинці. Випікаємо заготівлю 20 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Готовий пиріг трохи охолоджуємо, ділимо на порції і подаємо до столу!

Покроковий рецепт приготування тертого пирога на сметані з начинкою з варення

Ніжний і рум’яний тертий пиріг виходить з тіста на сметані. Начинка з варення робить випічку ще більш ароматною. Просте виконання частування складе відмінну компанію чашечці чаю або кави.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Варення – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

1. Даємо вершкового масла трохи підтанути і з’єднуємо його з цукром. Починаємо збивати продукти.

2. Збиваємо за допомогою міксера до утворення пишної маси. Поступово додаємо яйце і сметану. Далі додаємо борошно з розпушувачем.

3. З отриманого тесту відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозильну камеру. Інший продукт тонко розкачуємо і розташовуємо на деку.

4. Обмазуємо поверхню тіста тонким шаром варення.

5. Заморожену заготівлю натираємо. Обсипаємо стружкою пиріг.

6. Випікаємо блюдо 20 хвилин. Підходяща для цього температура 200-220 градусів.

7. Готовий десерт розрізаємо на рівні шматочки. Готово, ласощі можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт тертого пирога на майонезі в духовці

Простий і апетитне частування до чаю – тертий пиріг з варенням. Домашній десерт можна приготувати на майонезі. Оцініть оригінальну кулінарну ідею для вашого чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Варення – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно з содою в глибоку миску. Сюди ж натираємо вершкове масло.

2. Ретельно розминаємо продукти руками.

3. Окремо збиваємо яйце з цукром, лимонним соком і майонезом.

4. З’єднуємо рідку суміш з сухою. Вимішуємо в щільне тісто. Відокремлюємо невелику частину і кладемо її в морозильну камеру. Залишився продукт розкачуємо.

5. Розкатане тісто викладаємо у форму для випікання. Обмазуємо шар варенням.

6. Заморожений шматок тіста натираємо на тертку.

7. Тертої масою посипаємо начинку заготовки. Випікаємо блюдо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Готовий тертий пиріг готовий! Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Швидкий рецепт тертого пирога з варенням на швидку руку

Домашній тертий пиріг з варенням можна приготувати без заморожування тіста. Рецепт значно заощадить ваш час і дозволить максимально швидко подати випічку до столу!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 550 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Варення – 200 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Масло нарізаємо на кубики. З’єднуємо інгредієнт у глибокій мисці з цукром і курячими яйцями.

2. Вимішуємо продукти. Краще всього використовувати міксер.

3. Всипаємо в масу борошно (500 гр.) і додаємо соду, гашену оцтом.

4. Продовжуємо вимішувати заготовку.

5. Невелику частину тіста відкладаємо в сторону. Залишився розкачуємо і викладаємо на деко з пергаментом.

6. Щільно обмазуємо основу варенням.

7. Залишок тіста змішуємо з 50 гр. борошна. Далі розтираємо продукт і обсипаємо отриманої крихтою начинку.

8. Випікаємо страву при 200 градусів близько 20 хвилин.

9. Даємо десерту охолонути і ділимо його на порції.

10. Готово! Солодке частування по швидкому рецептом можна подавати до столу!

Оригінальний тертий пиріг на маргарині і кефірі з варенням

Домашній десерт до чаю можна приготувати в духовці з ароматною начинкою з варення. Оцініть оригінальний рецепт тертого пирога на кефірі. Порадуйте близьких смачним і простим частуванням.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Борошно – 550 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 100 мл
  • Варення – 100 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця з цукром. Викладаємо в суміш порізаний на шматочки маргарин.

2. Вимішуємо масу і починаємо вливати до неї кефір.

3. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Вимішуємо продукти в щільне і еластичне тісто.

4. Відокремлюємо від заготівлі одну третю частину і кладемо її в морозильну камеру. Більшу частину тонко розкочуємо.

5. Формуємо пиріг. Розкачаний шар обмазуємо варенням і посипаємо його тертим замороженим тестом.

6. Випікаємо десерт 20 хвилин при температурі 200-250 градусів.

7. Остуджуємо готовий пиріг, посипаємо його цукровою пудрою, ділимо на порції і подаємо до столу. Пригощайтеся!

Простий покроковий рецепт домашнього пирога з варенням і яблуками

Улюблений багатьма і простий у виконанні тертий пиріг можна готувати з різними начинками. Оцініть варіант з варення і яблук. Соковите і ароматне ласощі відмінно поєднується з чашкою гарячого чаю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Варення – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вершкове масло натираємо на крупній тертці. Викладаємо заготовку в глибоку тарілку.

2. Засипаємо терте масло цукром.

3. Сюди ж додаємо куряче яйце і розпушувач.

4. Далі висипаємо просіяне борошно.

5. Вимішуємо Руками продукти, поки не отримаємо щільне і гладке тісто.

6. Відокремлюємо з грудки одну третю частину і кладемо її в морозильну камеру.

7. Більшу частину можна ненадовго покласти в холодильник.

8. В цей час займемося начинкою. Промиваємо яблуко.

9. Нарізаємо його на невеликі тонкі шматочки. Шкірку можна не знімати.

10. Дістаємо більшу частину тесту з холодильника і розкачуємо його в тонкий пласт. Перекладаємо основу на деко, злегка підверніть краю.

11. Викладаємо шар з варення.

12. Далі розкладаємо яблучні шматочки.

13. Дістаємо 1/3 частину тіста з морозилки і натираємо його на крупній тертці. Закриваємо стружкою начинку.

14. Випікаємо ласощі 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після остуджуємо продукт і нарізаємо.

15. Подавайте тертий пиріг з яблуком і варенням до столу!

Неймовірно смачний тертий пиріг з вершковим маслом, варенням і горіхами

Полегшений варіант знаменитого тертого можна спекти пирога з начинкою з варення і горіхів. Блюдо вийде менш калорійним, ніж приготоване за традиційним рецептом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 40 гр.
  • Варення – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Розпушувач – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо цукор.

2. Збиваємо яєчну масу і занурюємо в неї тонкі шматочки вершкового масла. Ставимо посуд з вмістом на водяну баню. Помішуємо, поки масло не розтане.

3. У теплу суміш висипаємо просіяне з розпушувачем борошно.

4. Вимішуємо тісто до щільного стану. Ділимо його на дві частини. Одна повинна бути менше іншого. Її кладемо в морозильну камеру на час.

5. Іншу частину розгортаємо в тонкий пласт.

6. Зверху викладаємо варення і роздроблені волоські горіхи.

7. Підморожене тісто натираємо на тертку. Отриманої крихтою засипаємо начинку. Випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів

8. Пиріг трохи охолоджуємо, ділимо на порції і подаємо до столу!