Тертий пиріг з варенням – 10 покрокових рецептів на маргарині, олії

Тертий пиріг з варенням в духовці — випічка, яка славиться своїм яскравим смаком і апетитною хрусткою скоринкою. Частування стане відмінним приводом зібрати близьких за сімейним столом. Беріть на замітку 10 оригінальних кулінарних рецептів з докладним описом процесу! Тут ви знайдете способи приготування з різного тіста, а також пісний варіант.

Тертий пиріг на маргарині з варенням в домашніх умовах

Простий і бюджетний варіант домашньої випічки – тертий пиріг з варенням на маргарині. Апетитне ласощі можна подавати до чаю. Ваші близькі оцінять солодкий продукт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Маргарин вершковий 1 пачка
  • Варення 1 склянка
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Оцет 1 ч. л.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тертий пиріг з варенням в духовці? Збиваємо до однорідності курячі яйця з цукром і ваніліном.
  2. Маргарин пропускаємо через крупну тертку. Продукт не повинен бути м’яким.
  3. Занурюємо маргарин в яєчну суміш. Сюди ж занурюємо борошно і соду, гашену оцтом.
  4. Вимішуємо щільне тісто. Меншу його частину кладемо на час в морозильну камеру.
  5. Залишився продукт тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання.
  6. Обмазуємо шар тіста варенням за смаком.
  7. Заморожений шматок тіста натираємо. Посипаємо цим начинку і відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 20 хвилин.
  8. Ділимо випічку на порції і подаємо до чаю!