Чізкейк з полуницею без випічки – 5 рецептів чізкейку з печивом, сиром, желатином з фото

Полуничний чізкейк без випічки буде ідеальним завершенням легкого вечері в жарку пору року. Адже це саме той випадок, коли легка кислинка надає ніжною сирно-вершковою масою ще більше шарму.

Полуничний чізкейк без випічки з сиром і печивом

Одна з найбільш вдалих варіацій на тему класичного ванільного чізкейку. Благородний дует повітряної сирно-вершковою начинки доповнено яскравим смаком лимона, який не залишить байдужими любителів цитрусових.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Печиво пісочне 250 гр.
  • Сир 600 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ваніль 1 шт.
  • Цукрова пудра 150 гр.
  • Желатин 10 гр.
  • Окріп 50 мл
  • Вершки 250 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати чізкейк з полуницею без випічки? Вершкове масло нарізаємо на невеликі кубики і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно підтануло.
  2. Печиво розламуємо на кілька скибочок і перекладаємо в поліетиленовий пакет, який зав’язуємо і кладемо на робочу поверхню. Після чого беремо качалку і починаємо їй прокатувати по пакету, подрібнюючи печиво в дрібну крихту.
  3. З’єднуємо крихту з вершковим маслом і добре перемішуємо з допомогою лопатки. Потім викладаємо основу для чізкейку на дно форми і добре утрамбовуємо. Прибираємо форму в холодильник приблизно на годину.
  4. Ваніль в стручку ріжемо вздовж на дві частини і витягаємо все насіння. Сир розтираємо, використовуючи сито, і з’єднуємо з ваніллю.
  5. Додаємо просіяне цукрову пудру і подрібнену на дрібній тертці цедру лимона, все збиваємо міксером до отримання однорідної маси кремоподібної консистенції. В цей час також замочуємо необхідну кількість желатину в холодній воді і залишаємо набухати. Коли желатин добре набубнявіє, заливаємо його окропом і чекаємо. коли він повністю розчиниться. Вливаємо розчинений желатин в сирну масу і добре збиваємо хвилини 3-4.
  6. Холодні вершки наливаємо в сотейник і підігріваємо на маленькому вогні до 40 градусів, після чого поступово вливаємо до сирної маси і збиваємо на малих оборотах міксера.
  7. Охолоджену основу для торта покриваємо сирним кремом і знову прибираємо охолоджуватися в холодильнику протягом мінімум шести годин.
  8. Всі ягоди полуниці вимиваємо, добре обсушуємо і очищаємо від хвостиків. Більшу частину подрібнюємо разом з цукровою пудрою в блендері до стану пюре, а решту нарізаємо на красиві скибочки, які будуть в якості декору для чізкейку.
  9. Через шість годин виймаємо форму з чізкейк з холодильника і перекладаємо вміст на велику блюдце. Поверх сирного крему викладаємо нарізану на шматочки полуниці і заливаємо полуничним пюре. Зверху посипаємо нарізаною цедрою лимона.

Бажаємо приємного апетиту!