Чізкейк з полуницею без випічки – 5 рецептів чізкейку з печивом, сиром, желатином з фото

Полуничний чізкейк без випічки буде ідеальним завершенням легкого вечері в жарку пору року. Адже це саме той випадок, коли легка кислинка надає ніжною сирно-вершковою масою ще більше шарму.

Полуничний чізкейк без випічки з сиром і печивом

Одна з найбільш вдалих варіацій на тему класичного ванільного чізкейку. Благородний дует повітряної сирно-вершковою начинки доповнено яскравим смаком лимона, який не залишить байдужими любителів цитрусових.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Печиво пісочне 250 гр.
  • Сир 600 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ваніль 1 шт.
  • Цукрова пудра 150 гр.
  • Желатин 10 гр.
  • Окріп 50 мл
  • Вершки 250 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати чізкейк з полуницею без випічки? Вершкове масло нарізаємо на невеликі кубики і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно підтануло.
  2. Печиво розламуємо на кілька скибочок і перекладаємо в поліетиленовий пакет, який зав’язуємо і кладемо на робочу поверхню. Після чого беремо качалку і починаємо їй прокатувати по пакету, подрібнюючи печиво в дрібну крихту.
  3. З’єднуємо крихту з вершковим маслом і добре перемішуємо з допомогою лопатки. Потім викладаємо основу для чізкейку на дно форми і добре утрамбовуємо. Прибираємо форму в холодильник приблизно на годину.
  4. Ваніль в стручку ріжемо вздовж на дві частини і витягаємо все насіння. Сир розтираємо, використовуючи сито, і з’єднуємо з ваніллю.
  5. Додаємо просіяне цукрову пудру і подрібнену на дрібній тертці цедру лимона, все збиваємо міксером до отримання однорідної маси кремоподібної консистенції. В цей час також замочуємо необхідну кількість желатину в холодній воді і залишаємо набухати. Коли желатин добре набубнявіє, заливаємо його окропом і чекаємо. коли він повністю розчиниться. Вливаємо розчинений желатин в сирну масу і добре збиваємо хвилини 3-4.
  6. Холодні вершки наливаємо в сотейник і підігріваємо на маленькому вогні до 40 градусів, після чого поступово вливаємо до сирної маси і збиваємо на малих оборотах міксера.
  7. Охолоджену основу для торта покриваємо сирним кремом і знову прибираємо охолоджуватися в холодильнику протягом мінімум шести годин.
  8. Всі ягоди полуниці вимиваємо, добре обсушуємо і очищаємо від хвостиків. Більшу частину подрібнюємо разом з цукровою пудрою в блендері до стану пюре, а решту нарізаємо на красиві скибочки, які будуть в якості декору для чізкейку.
  9. Через шість годин виймаємо форму з чізкейк з холодильника і перекладаємо вміст на велику блюдце. Поверх сирного крему викладаємо нарізану на шматочки полуниці і заливаємо полуничним пюре. Зверху посипаємо нарізаною цедрою лимона.

Бажаємо приємного апетиту!

Чізкейк без випічки з полуницею та сиром маскарпоне

Чізкейк з вершковою начинкою з сиру маскарпоне буде віддалено нагадувати всіма улюблене тірамісу. Збирайте всіх своїх друзів і готуйте такий фантастичний десерт разом.

Час готування: 60 хв

Час приготування:12 год.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Вершки (33 %) – 200 мл
  • Полуниця – 350-400 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Желатин – 28 гр.
  • полуничний Сік – 250 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом заздалегідь подбаємо про стан продуктів, якими скористаємося надалі. Сир маскарпоне і вершкове масло дістаємо з холодильника, щоб вони були кімнатної температури, а вершки залишаємо в холодильнику. 28 грам желатину ділимо по 18 і 10 грам. Більша кількість грам заливаємо 100 мл води.

2. А решта 10 грам желатину для полуничного желе поєднуємо з полуничним соком. Все залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 40 хвилин.

3. Полуницю промиваємо в холодній воді й перекладаємо чисті ягоди в сито для того, щоб вони швидше висохло. Також можна промокнути бавовняним рушником для позбавлення від зайвої вологи.

4. Скибочки пісочного печива поміщаємо в суху ємність і подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом до стану дрібної крихти.

5. Якщо вершкове масло не встигло розтанути при кімнатній температурі, то відправляємо його в мікрохвильовку. Потім масло вливаємо в подрібнене печиво і перемішуємо до однорідності. Основу для чізкейку перекладаємо в підготовлену форму і рівномірно розподіляємо по всьому об’єму. Заготівлю залишаємо в холодильнику.

6. Великі ягоди полуниці залишимо в якості прикраси чізкейку, а решта 200 грам будемо використовувати для начинки. Всі ягоди очистити від хвостиків і нарізаємо на кубики середньої величини. Желатин, замочений у воді, нагріваємо на маленькому вогні, але не доводимо до стану кипіння.

7. Теплий желатин охолоджуємо, а в цей час з’єднуємо цукровий пісок з вершками і збиваємо до загустіння. Після чого в ємність з розм’якшеним вершковим сиром вмішуємо ложкою збиті вершки і вливаємо желатин, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка.

8. Додаємо кубики полуниці в вершково-сирну масу і перемішуємо таким чином, щоб полуниця не деформувалися та не пустила сік. Відразу ж витягуємо з холодильної камери пісочну основу для чізкейку і покриваємо сирним кремом, розрівнюючи поверхню.

9. В цей час нагріваємо полуничний сік з желатином до повного розчинення кристалів, не доводячи до стану кипіння. Після залишаємо вміст при кімнатній температурі. А цільні ягоди полуниці розрізаємо на тонкі скибочки.

10. Скибочки полуниці викладаємо верхнім шаром на охолоджений чізкейк. Поверх ягід поступово вливаємо желатин і знову відправляємо форму з чізкейк в морозильник на 10 хвилин, щоб желейна основа могла схопитися. Після чого заливаємо полуничним желе і залишаємо чізкейк застигати в холодильнику протягом ночі.

11. Через це час знімаємо роз’ємну форму і подаємо чізкейк до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Смачний полуничний чізкейк без випічки з сиром і желатином

Не дивлячись на те, що чізкейк готується на основі сиру, желатин зробить його текстуру максимально гладкою і ніжною. А ідеальний баланс між помірною кислинкою сиру і полуниці створює позитивне літній настрій незалежно від пори року і погоди за вікном.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:13 год.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Печиво вівсяне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Вершки (30 %) – 250 мл
  • Полуниця – 30-35 шт.
  • цукрова Пудра – 6 ст. л.
  • Сир – 1000 гр.
  • Желатин – 28 гр.
  • прозоре Желе – 1 шт.

Процес приготування:

1. Поки вершкове масло буде растапливаться за допомогою водяної бані або в мікрохвильовій печі, перекладаємо печиво обов’язково в суху ємність і подрібнюємо до стану дрібної крихти.

2. Після чого поступово вливаємо розтоплене масло в ємність з пісочної крихтою і добре перемішуємо до однорідного стану. Масу для основи чізкейку викладаємо форму, заздалегідь застелену пергаментним папером.

3. У вершки поступово додаємо цукрову пудру і збиваємо до стійкої піни.

4. Не припиняючи роботу міксера, порційно додаємо сир .

5. Паралельно з цим необхідна кількість желатину заливаємо 50 мл окропу.

6. В теплий желатин додаємо 2 столові ложки вершково-сирного крему і ретельно перемішуємо. Після чого отриману желатинову масу вливаємо до сирної маси і збиваємо міксером на максимальних обертах.

7. Вимиваємо ягоди полуниці і обов’язково просушуємо, вмочаючи паперовим рушником. Після чого розрізаємо кожну ягоду на дві половинки.

8. Половинки побільше виставляємо щільно один до одного з боків форми.

9. Потім заливаємо вершково-сирний крем і розрівнюємо поверхню. Залишаємо заповнену форму на 20 хвилин в холодильнику.

10. Через це час викладаємо залишилася полуницю і заливаємо прозорим желе, яке попередньо розчинили у 400 мл окропу і остудили.

11. Готовий десерт відправляємо в холодильник застигати протягом ночі, після чого сміливо подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Швидкий і простий рецепт полунично-йогуртового чізкейк без випічки

Чізкейк без випічки може здивувати вас своєю тонкою і хрусткою основою з пісочного печива, ніжним повітряним мусом на основі фруктового йогурту, а завершує цю композицію ароматне полуничне желе з кислинкою.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Печиво пісочне – 160 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Желатин – 5 гр.
  • Вершки (33 %) – 250 мл
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Йогурт натуральний – 200 мл

Для полуничного желе:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Желатин – 3 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Щоб максимально швидко розтопити вершкове масло, нарізаємо його на кубики і відправляємо підігріватися в сотейнику на маленькому вогні. Після чого залишаємо остигати до кімнатної температури.

2. Пісочне печиво подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна або блендера і з’єднуємо з розтопленим маслом, ретельно перемішуючи.

3. Дно форми застеляємо пергаментним папером і заповнюємо пісочної основою для чізкейку, добре утрамбовуємо за допомогою склянки чи інших підручних засобів. Накриваємо форму харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру.

4. Для полуничного желе заливаємо 3 г желатину двома столовими ложками води і залишаємо набухати протягом 10 хвилин. У цей час добре промиту і просушену полуницю перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідного стану, яке нагадує консистенцію фруктового пюре.

5. У сотейник переливаємо збиту полуницю, цукровий пісок і свіжовичавлений лимонний сік, ретельно перемішуємо і доводимо до стану кипіння, поступово збавляючи вогонь до мінімуму. Після чого додаємо набряклий желатин і перемішуємо до тих пір, поки він повністю не розчиниться.

6. Для сирного крему заливаємо 5 грам желатину трьома столовими ложками води і також залишаємо набухати. Паралельно з цим починаємо збивати міксером на малих обертах холодні вершки.

7. В окремій ємності збиваємо м’який вершковий сир разом з цукровим піском і, чергуючи, додаємо натуральний йогурт і збиті вершки. Все добре перемішуємо і вливаємо набряклий желатин, попередньо пропустивши його через сито. Збиваємо масу на малих обертах.

8. Виймаємо форму з чізкейк і наповнюємо спочатку сирним кремом, а потім доповнюємо полуничним желе. Шари перемішуємо між собою прямо у формі для отримання мармурового малюнка. Заготівлю залишаємо в холодильнику мінімум на 5 годин, а краще всього на ніч, щоб компоненти чізкейку могли схопитися.

9. Охолоджений чізкейк готовий до подачі, підженіть гостей до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати смачний полуничний чізкейк з сиром і сметаною?

Варто доповнити сирну запіканку ягодами полуниці, як ви отримаєте популярний і улюблений полуничний чізкейк з розсипчастим пісочним коржем з шоколадного печива.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 60 хв

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Полуниця – 350-400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сметана (15 %) – 2 склянки
  • Сир – 500 гр.
  • Желатин – 25 гр.
  • Желе – 1 шт.

Процес приготування:

1. Пісочне печиво викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо в крихту.

2. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо в подрібнене печиво і добре перемішуємо.

3. Після чого викладаємо пісочну основу в підготовлену форму і прибираємо в морозильну камеру на 15-20 хвилин. І разом з тим заливаємо окропом желатин.

4. В окремій ємності змішуємо цукровий пісок, сир і сметану кімнатної температури і добре збиваємо компоненти до однорідності. Потім вливаємо розчинений желатину і ще раз перемішуємо.

5. Виймаємо форму з морозилки і заливаємо поверх піщаної основи сирне желе, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Поки будемо займатися підготовкою ягід, залишаємо заповнену форму в морозильній камері на 15-20 хвилин.

6. Промиту і обсушену полуницю нарізаємо тонкими скибочками, більшу частину з яких залишимо для прикраси, а решта для полуничного соусу.

7. Починаємо викладати на поверхню охолодженого чізкейку скибочки полуниці, рухаючись від краю до центру.

8. Розводимо упаковку желе згідно інструкції і покриваємо їм верхній шар полуниці.

9. Залишилася полуницю перекладаємо в чашу блендера, додаємо пару столових ложок цукрового піску і збиваємо до однорідності.

10. Готовий чізкейк через ніч порційно нарізаємо і рясно поливаємо полуничним соусом.

Бажаємо приємного апетиту!