Торт «Монастирська хата» – відмінне рішення для святкового столу. Він виходить красивим і соковитим, завдяки начинці зі свіжої вишні. Готується він просто за певною технологією. Більш детально ми розповімо про цьому десерті 8 рецептах.
Класичний рецепт торта «Монастирська хата» з вишнею і сметанним кремом
Смачний торт з ягідною начинкою. Торт «Монастирська хата» красиво виглядає на столі і досить простий у приготуванні. Вишуканість йому надає соковита вишнева начинка.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Масло вершкове 130 гр.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Сметана 130 мл
- Цукор-пісок 100 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для крему:
- Сметана 300 мл
- Вершки 150 мл
- Цукрова пудра-1 склянка
- Для начинки:
- Темний шоколад 50 гр.
- Вишня 500 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «Монастирська хата» за класичним рецептом в домашніх умовах? Для тіста змішайте розм’якшене вершкове масло і сметану, додайте цукор і добре збийте вінчиком.
- Додайте просіяне борошно, сіль і розпушувач, замісіть м’яке еластичне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
- Вишню помийте і вийміть з ягід кісточки.
- Дістаньте з холодильника тісто, розділіть його на 15 рівних частин.
- З кожного шматка тіста скачайте ковбаску і розкачайте їх на прямокутні смужки. На середину смужки тіста викладіть вишню.
- Скріпіть краю тесту між собою так, щоб ягоди залишилися всередині.
- Трубочки з вишневою начинкою викладіть на деко, покрите листом пергаменту.
- Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Випічку повністю остудіть.
- Приготуйте крем. Збийте до однорідної маси сметану, вершки і цукрову пудру.
- Зберіть торт. Викладайте трубочки з вишнею один на одного і промазывайте їх сметанним кремом.
- Коли торт буде зібраний, полийте його кремом, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 4-5 годин.
- Після цього заберіть харчову плівку і посипте торт шоколадною крихтою. Торт «Монастирська хата» готовий.
![](/wp-content/uploads/image_146593.jpg)
Приємного апетиту!
Торт «Монастирська хата» з готового листкового тіста з вишнею і сметанним кремом
Коли часу обмаль і немає бажання замішувати тісто самостійно, можна скористатися готовим листковим тестом з магазину. Такий варіант підходить для приготування торта «Монастирська хата». Листкове тісто ідеально поєднується з вишнею і сметанним кремом.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Вишня без кісточок – 500 гр.
- Сметана – 800 мл
- цукрова Пудра – 200 гр.
- Джем вишневий 100-150 гр.
- Горіхи волоські – 200 гр.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Тісто розморозьте при кімнатній температурі. Розріжте його на 15 рівних частин.
2. Кожен шматок тіста розкачайте в смужку довжиною 25 сантиметрів.
3. На центр смужки викладіть трохи джему, зверху покладіть вишню і волоські горіхи.
4. Скріпіть краї тіста, щоб у вас вийшла трубочка з начинкою всередині. Так зробіть з усім тестом і начинкою.
5. Деко застелити пекарської папером і змастіть маслом. Викладіть на нього заготовки.
6. Зробіть на тесті проколи зубочисткою у кількох місцях, через них буде виходити пар. Випікайте трубочки в духовці при 170 градусах 20 хвилин. Готові трубочки повністю остудіть.
7. Збийте сметану і цукрову пудру. У вас вийде густий крем.
8. На блюдо викладіть трохи сметанного крему.
9. Зверху покладіть 5 трубочок, змастіть їх кремом.
10. Потім покладіть шар з 4 трубочок і продовжуйте укладати шари, щоразу зменшуючи кількість трубочок на одну штуку. Шари промазывайте сметанним кремом.
11. Складений торт намажте кремом зі всіх сторін і поставте в холодильник на 4 години.
12. Потім торт посипте тертим шоколадом і десерт готовий.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком?
Цікава інтерпретація дуже відомого торт «Монастирська хата». В якості основи для крему буде використано згущене молоко. Десерт виходить солодким і ситним.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Маргарин – 180 гр.
- Сметана – 250 мл
- Вишня – 300 гр.
- Молоко згущене варене – 1 банка.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Стружка кокосова – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, додати розм’якшений маргарин і сметану.
2. Всипте цукор і розпушувач для тіста.
3. Замісіть тісто і залиште його на півгодини.
4. Потім розділіть тісто на 10 частин, скачайте з них ковбаски.
5. Тісто розкачайте в тонкі прямокутники. На тісто покладіть вишню.
6. Закріпіть краю тесту, щоб вишня залишилася всередині. Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин, потім остудіть їх.
7. Приготуйте крем. Змішайте варену згущенку з розм’якшеним вершковим маслом.
8. Охолоджені трубочки складайте шарами один на одного і промазывайте кремом. У вас вийде торт, за формою нагадує хатинку.
9. Посипте торт кокосовою стружкою і поставте в холодильник для просочення на кілька годин. Після цього торт «Монастирська хата» можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт торта «Монастирська хата» з лаваша без випічки
Десерти, які готуються без випічки дуже часто виручають господинь. Представляємо вам швидкий варіант торта «Монастирська хата», десерт виходить не менш смачним.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Лаваш тонкий – 300 гр.
- Вишня без кісточок – 500 гр.
- Сметана – 600 мл
- Молоко згущене варене – 370 мл
- Шоколад – для посипання.
Процес приготування:
1. Міксером збийте сметану до утворення густої маси.
2. Потім додайте в сметану варену згущенку і продовжуйте збивати.
3. Лаваш наріжте прямокутниками завширшки 15 сантиметрів. На один край прямокутників покладіть вишню і загорніть її в лаваш.
4. На дно форми для складання торта викладіть трохи крему.
5. Потім викладіть перший шар з трубочок з вишнею.
6. Промажте шар кремом.
7. Зробіть ще один ряд і також промажте його кремом. Торт поставте в холодильник для просочення на 8-10 годин.
8. Перед тим, як подати торт «Монастирська хата» на стіл, посипте його тертим шоколадом.
Приємного апетиту!
Ніжний торт «Монастирська хата» з чорносливом і горіхами
Торт «Монастирська хата» дуже популярний на пострадянському просторі. Особливо його варіант з начинкою з чорносливу і волоських горіхів. Десерт виходить ніжним і тане в роті.
Час готування: 4-6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Для тіста:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Маргарин – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Сода харчова – 0,5 ст. л.
- Оцет – 1-1,5 ст. л.
- Для начинки:
- Чорнослив без кісточок – 200 гр.
- Горіхи волоські – 200 гр.
- Мак – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Для крему:
- Сметана – 1 л
- Цукор – 350 гр.
- Шоколад – 1 плитка.
Процес приготування:
1. Жовтки відокремте від білків і збийте їх з цукром. Потім додайте маргарин, сметану, просіяне борошно і соду, гашену оцтом, замісіть тісто.
2. Тісто загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.
3. Тісто розкачайте і наріжте на смужки по 5 сантиметрів і шириною 20-25 сантиметрів завдовжки.
4. Чорнослив помийте і наріжте соломкою. Мак залийте окропом і настоюйте 20 хвилин, потім злийте воду і розітріть його з цукром. На смужки з тіста викладіть чорнослив, волоські горіхи та макову масу. Закріпіть краю тесту між собою. Випікайте трубочки з начинкою при 180 градусах 15-20 хвилин.
5. Приготуйте крем. Збийте сметану з цукром. Остиглі трубочки викладайте один на одного шарами і змащуйте їх кремом. Зверху торт також добре промажте кремом і помістіть його в холодильник на кілька годин для просочення.
6. Потім торт «Монастирська хата» полийте розтопленим шоколадом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
«Монастирська хата» з вишнею, приготовлена з млинців
Ніжний і м’який торт «Монастирська хата» з млинчиків стане прекрасним доповненням до чаю або кави. У ньому гармонійно поєднується кисла вишня, молочне тісто і ніжним сметанний крем.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко – 500 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Розпушувач для тіста – 5 гр.
- Для крему і начинки:
- Вишня без кісточок – 400 гр.
- Сметана – 400 мл
- цукрова Пудра – 70 гр.
- Загусник для сметани – 10 гр.
- Глазур шоколадна – 100 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера.
2. Додайте молоко і продовжуйте збивати. Потім всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста.
3. Влийте рослинне масло, ще раз перемішайте тісто і приступайте до випічки млинців.
4. Млинці остудіть. На кожен млинець викласти вишню і скрутіть рулет.
5. Викладіть перший ряд «колод».
6. Сметану збийте з цукровою пудрою і згущувачем. Отриманим кремом змастіть млинці. Продовжуйте викладати шари з млинців з вишнею, щоразу зменшуючи їх кількість на одну штуку. У вас повинен вийде трикутний торт.
7. Торт змастіть кремом зі всіх сторін і поставте на 2 години в холодильник. Перед подачею полийте десерт «Монастирська хата» розтопленим шоколадом.
Приємного апетиту!
Простий і смачний торт «Монастирська хата» з печива Савоярді
Торт «Монастирська хата» можна приготувати різними способами. Один з найбільш простих і швидких – це скласти його з печива савоярді. Цей рецепт торта підходить навіть для недосвідчених кулінарів.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Печиво Савоярді – 200 гр.
- Сир сирний – 300 гр.
- Вершки 33 % – 100 мл
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 15 гр.
- Кава мелена – 3 ч. л.
- Вода – 300 мл
- Вишня без кісточок – 300гр.
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Шоколад – 15 гр.
- Топпінг шоколадний – для прикраси.
Процес приготування:
1. Зваріть каву в турці, процідіть через сито і остудіть його.
2. Приготуйте крем. Для цього збийте сирний сир з цукром і ваніліном. Потім влийте охолоджені вершки і продовжуйте збивати до загустіння.
3. У каструлю влийте склянку води і всипте склянку цукру, зваріть цукровий сироп. Потім викладіть в нього вишню і варіть її 3-5 хвилин від моменту закипання. Потім ягоди вийміть із сиропу і остудіть.
4. Можна переходити до складання торта. Печиво вмочіть у каву і викладіть з них перший шар торта, промажте його вершковим кремом.
5. На крем покладіть вишню і продовжуйте укладати торт у тому ж порядку, щоразу зменшуючи розмір шару.
6. Торт поставте в холодильник на 2-3 години для просочення. Потім полийте його шоколадним топпінгом і посипати шоколадною крихтою. Торт «Монастирська хата» готовий.
Приємного апетиту!
Ніжний торт «Монастирська хата» з заварним кремом
Торт «Монастирська хата» має цікавий вигляд, ніжну консистенцію і вельми незвичайний смак. Для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену вишню, головне, щоб ягоди були без кісточок.
Час готування: 3-4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко – 300 мл
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Для начинки:
- Вишня без кісточок – 250 гр.
- сирна Маса – 500 гр.
- Для крему:
- Молоко – 400 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир Філадельфія – 170 гр.
Процес приготування:
1. Приготування торта слід почати з крему. У каструлю влийте молоко і підігрійте його на середньому вогні, але не кип’ятіть.
2. Окремо збийте яйця з цукром і борошном. У збиту масу введіть гаряче молоко, змішайте інгредієнти швидкими рухами. Потім поставте крем на слабкий вогонь і, не перестаючи помішувати, доведіть його до загустіння.
3. Після того, як крем охолоне, додайте в нього вершковий сир і збийте до однорідності.
4. Замісіть тісто і спечіть з нього млинці, остудіть їх.
5. Кожен млинець рівномірно промажте кремом, викладіть вишню і загорніть в трубочку.
6. Трубочки з млинців з вишнею складіть шарами один на одного і промажте заварним кремом. Торт можна зробити трикутної або прямокутної форми. Посипте торт «Монастирська хата» шоколадною крихтою і поставте на кілька годин у холодильник. Після просочення торт можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!