Торт «Монастирська хата» – 8 рецептів з вишнею, сметанний крем в домашніх умовах

Торт «Монастирська хата» – відмінне рішення для святкового столу. Він виходить красивим і соковитим, завдяки начинці зі свіжої вишні. Готується він просто за певною технологією. Більш детально ми розповімо про цьому десерті 8 рецептах.

Класичний рецепт торта «Монастирська хата» з вишнею і сметанним кремом

Смачний торт з ягідною начинкою. Торт «Монастирська хата» красиво виглядає на столі і досить простий у приготуванні. Вишуканість йому надає соковита вишнева начинка.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 130 гр.
  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Сметана 130 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Сметана 300 мл
  • Вершки 150 мл
  • Цукрова пудра-1 склянка
  • Для начинки:
  • Темний шоколад 50 гр.
  • Вишня 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Монастирська хата» за класичним рецептом в домашніх умовах? Для тіста змішайте розм’якшене вершкове масло і сметану, додайте цукор і добре збийте вінчиком.
  2. Додайте просіяне борошно, сіль і розпушувач, замісіть м’яке еластичне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Вишню помийте і вийміть з ягід кісточки.
  4. Дістаньте з холодильника тісто, розділіть його на 15 рівних частин.
  5. З кожного шматка тіста скачайте ковбаску і розкачайте їх на прямокутні смужки. На середину смужки тіста викладіть вишню.
  6. Скріпіть краю тесту між собою так, щоб ягоди залишилися всередині.
  7. Трубочки з вишневою начинкою викладіть на деко, покрите листом пергаменту.
  8. Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Випічку повністю остудіть.
  9. Приготуйте крем. Збийте до однорідної маси сметану, вершки і цукрову пудру.
  10. Зберіть торт. Викладайте трубочки з вишнею один на одного і промазывайте їх сметанним кремом.
  11. Коли торт буде зібраний, полийте його кремом, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 4-5 годин.
  12. Після цього заберіть харчову плівку і посипте торт шоколадною крихтою. Торт «Монастирська хата» готовий.

Приємного апетиту!

Торт «Монастирська хата» з готового листкового тіста з вишнею і сметанним кремом

Коли часу обмаль і немає бажання замішувати тісто самостійно, можна скористатися готовим листковим тестом з магазину. Такий варіант підходить для приготування торта «Монастирська хата». Листкове тісто ідеально поєднується з вишнею і сметанним кремом.

Час готування: 5 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Вишня без кісточок – 500 гр.
  • Сметана – 800 мл
  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Джем вишневий 100-150 гр.
  • Горіхи волоські – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Тісто розморозьте при кімнатній температурі. Розріжте його на 15 рівних частин.

2. Кожен шматок тіста розкачайте в смужку довжиною 25 сантиметрів.

3. На центр смужки викладіть трохи джему, зверху покладіть вишню і волоські горіхи.

4. Скріпіть краї тіста, щоб у вас вийшла трубочка з начинкою всередині. Так зробіть з усім тестом і начинкою.

5. Деко застелити пекарської папером і змастіть маслом. Викладіть на нього заготовки.

6. Зробіть на тесті проколи зубочисткою у кількох місцях, через них буде виходити пар. Випікайте трубочки в духовці при 170 градусах 20 хвилин. Готові трубочки повністю остудіть.

7. Збийте сметану і цукрову пудру. У вас вийде густий крем.

8. На блюдо викладіть трохи сметанного крему.

9. Зверху покладіть 5 трубочок, змастіть їх кремом.

10. Потім покладіть шар з 4 трубочок і продовжуйте укладати шари, щоразу зменшуючи кількість трубочок на одну штуку. Шари промазывайте сметанним кремом.

11. Складений торт намажте кремом зі всіх сторін і поставте в холодильник на 4 години.

12. Потім торт посипте тертим шоколадом і десерт готовий.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком?

Цікава інтерпретація дуже відомого торт «Монастирська хата». В якості основи для крему буде використано згущене молоко. Десерт виходить солодким і ситним.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Маргарин – 180 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Вишня – 300 гр.
  • Молоко згущене варене – 1 банка.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Стружка кокосова – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просіяти борошно, додати розм’якшений маргарин і сметану.

2. Всипте цукор і розпушувач для тіста.

3. Замісіть тісто і залиште його на півгодини.

4. Потім розділіть тісто на 10 частин, скачайте з них ковбаски.

5. Тісто розкачайте в тонкі прямокутники. На тісто покладіть вишню.

6. Закріпіть краю тесту, щоб вишня залишилася всередині. Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин, потім остудіть їх.

7. Приготуйте крем. Змішайте варену згущенку з розм’якшеним вершковим маслом.

8. Охолоджені трубочки складайте шарами один на одного і промазывайте кремом. У вас вийде торт, за формою нагадує хатинку.

9. Посипте торт кокосовою стружкою і поставте в холодильник для просочення на кілька годин. Після цього торт «Монастирська хата» можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий рецепт торта «Монастирська хата» з лаваша без випічки

Десерти, які готуються без випічки дуже часто виручають господинь. Представляємо вам швидкий варіант торта «Монастирська хата», десерт виходить не менш смачним.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Лаваш тонкий – 300 гр.
  • Вишня без кісточок – 500 гр.
  • Сметана – 600 мл
  • Молоко згущене варене – 370 мл
  • Шоколад – для посипання.

Процес приготування:

1. Міксером збийте сметану до утворення густої маси.

2. Потім додайте в сметану варену згущенку і продовжуйте збивати.

3. Лаваш наріжте прямокутниками завширшки 15 сантиметрів. На один край прямокутників покладіть вишню і загорніть її в лаваш.

4. На дно форми для складання торта викладіть трохи крему.

5. Потім викладіть перший шар з трубочок з вишнею.

6. Промажте шар кремом.

7. Зробіть ще один ряд і також промажте його кремом. Торт поставте в холодильник для просочення на 8-10 годин.

8. Перед тим, як подати торт «Монастирська хата» на стіл, посипте його тертим шоколадом.

Приємного апетиту!

Ніжний торт «Монастирська хата» з чорносливом і горіхами

Торт «Монастирська хата» дуже популярний на пострадянському просторі. Особливо його варіант з начинкою з чорносливу і волоських горіхів. Десерт виходить ніжним і тане в роті.

Час готування: 4-6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Маргарин – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ст. л.
  • Оцет – 1-1,5 ст. л.
  • Для начинки:
  • Чорнослив без кісточок – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 200 гр.
  • Мак – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Для крему:
  • Сметана – 1 л
  • Цукор – 350 гр.
  • Шоколад – 1 плитка.

Процес приготування:

1. Жовтки відокремте від білків і збийте їх з цукром. Потім додайте маргарин, сметану, просіяне борошно і соду, гашену оцтом, замісіть тісто.

2. Тісто загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на півгодини.

3. Тісто розкачайте і наріжте на смужки по 5 сантиметрів і шириною 20-25 сантиметрів завдовжки.

4. Чорнослив помийте і наріжте соломкою. Мак залийте окропом і настоюйте 20 хвилин, потім злийте воду і розітріть його з цукром. На смужки з тіста викладіть чорнослив, волоські горіхи та макову масу. Закріпіть краю тесту між собою. Випікайте трубочки з начинкою при 180 градусах 15-20 хвилин.

5. Приготуйте крем. Збийте сметану з цукром. Остиглі трубочки викладайте один на одного шарами і змащуйте їх кремом. Зверху торт також добре промажте кремом і помістіть його в холодильник на кілька годин для просочення.

6. Потім торт «Монастирська хата» полийте розтопленим шоколадом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

«Монастирська хата» з вишнею, приготовлена з млинців

Ніжний і м’який торт «Монастирська хата» з млинчиків стане прекрасним доповненням до чаю або кави. У ньому гармонійно поєднується кисла вишня, молочне тісто і ніжним сметанний крем.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Для крему і начинки:
  • Вишня без кісточок – 400 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • цукрова Пудра – 70 гр.
  • Загусник для сметани – 10 гр.
  • Глазур шоколадна – 100 гр.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера.

2. Додайте молоко і продовжуйте збивати. Потім всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста.

3. Влийте рослинне масло, ще раз перемішайте тісто і приступайте до випічки млинців.

4. Млинці остудіть. На кожен млинець викласти вишню і скрутіть рулет.

5. Викладіть перший ряд «колод».

6. Сметану збийте з цукровою пудрою і згущувачем. Отриманим кремом змастіть млинці. Продовжуйте викладати шари з млинців з вишнею, щоразу зменшуючи їх кількість на одну штуку. У вас повинен вийде трикутний торт.

7. Торт змастіть кремом зі всіх сторін і поставте на 2 години в холодильник. Перед подачею полийте десерт «Монастирська хата» розтопленим шоколадом.

Приємного апетиту!

Простий і смачний торт «Монастирська хата» з печива Савоярді

Торт «Монастирська хата» можна приготувати різними способами. Один з найбільш простих і швидких – це скласти його з печива савоярді. Цей рецепт торта підходить навіть для недосвідчених кулінарів.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Печиво Савоярді – 200 гр.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Вершки 33 % – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 15 гр.
  • Кава мелена – 3 ч. л.
  • Вода – 300 мл
  • Вишня без кісточок – 300гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Шоколад – 15 гр.
  • Топпінг шоколадний – для прикраси.

Процес приготування:

1. Зваріть каву в турці, процідіть через сито і остудіть його.

2. Приготуйте крем. Для цього збийте сирний сир з цукром і ваніліном. Потім влийте охолоджені вершки і продовжуйте збивати до загустіння.

3. У каструлю влийте склянку води і всипте склянку цукру, зваріть цукровий сироп. Потім викладіть в нього вишню і варіть її 3-5 хвилин від моменту закипання. Потім ягоди вийміть із сиропу і остудіть.

4. Можна переходити до складання торта. Печиво вмочіть у каву і викладіть з них перший шар торта, промажте його вершковим кремом.

5. На крем покладіть вишню і продовжуйте укладати торт у тому ж порядку, щоразу зменшуючи розмір шару.

6. Торт поставте в холодильник на 2-3 години для просочення. Потім полийте його шоколадним топпінгом і посипати шоколадною крихтою. Торт «Монастирська хата» готовий.

Приємного апетиту!

Ніжний торт «Монастирська хата» з заварним кремом

Торт «Монастирська хата» має цікавий вигляд, ніжну консистенцію і вельми незвичайний смак. Для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену вишню, головне, щоб ягоди були без кісточок.

Час готування: 3-4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Для начинки:
  • Вишня без кісточок – 250 гр.
  • сирна Маса – 500 гр.
  • Для крему:
  • Молоко – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир Філадельфія – 170 гр.

Процес приготування:

1. Приготування торта слід почати з крему. У каструлю влийте молоко і підігрійте його на середньому вогні, але не кип’ятіть.

2. Окремо збийте яйця з цукром і борошном. У збиту масу введіть гаряче молоко, змішайте інгредієнти швидкими рухами. Потім поставте крем на слабкий вогонь і, не перестаючи помішувати, доведіть його до загустіння.

3. Після того, як крем охолоне, додайте в нього вершковий сир і збийте до однорідності.

4. Замісіть тісто і спечіть з нього млинці, остудіть їх.

5. Кожен млинець рівномірно промажте кремом, викладіть вишню і загорніть в трубочку.

6. Трубочки з млинців з вишнею складіть шарами один на одного і промажте заварним кремом. Торт можна зробити трикутної або прямокутної форми. Посипте торт «Монастирська хата» шоколадною крихтою і поставте на кілька годин у холодильник. Після просочення торт можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!