Торт «Монастирська хата» – 8 рецептів з вишнею, сметанний крем в домашніх умовах

Торт «Монастирська хата» – відмінне рішення для святкового столу. Він виходить красивим і соковитим, завдяки начинці зі свіжої вишні. Готується він просто за певною технологією. Більш детально ми розповімо про цьому десерті 8 рецептах.

Класичний рецепт торта «Монастирська хата» з вишнею і сметанним кремом

Смачний торт з ягідною начинкою. Торт «Монастирська хата» красиво виглядає на столі і досить простий у приготуванні. Вишуканість йому надає соковита вишнева начинка.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 130 гр.
  • Борошно пшеничне 350 гр.
  • Сметана 130 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Сметана 300 мл
  • Вершки 150 мл
  • Цукрова пудра-1 склянка
  • Для начинки:
  • Темний шоколад 50 гр.
  • Вишня 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Монастирська хата» за класичним рецептом в домашніх умовах? Для тіста змішайте розм’якшене вершкове масло і сметану, додайте цукор і добре збийте вінчиком.
  2. Додайте просіяне борошно, сіль і розпушувач, замісіть м’яке еластичне тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на годину.
  3. Вишню помийте і вийміть з ягід кісточки.
  4. Дістаньте з холодильника тісто, розділіть його на 15 рівних частин.
  5. З кожного шматка тіста скачайте ковбаску і розкачайте їх на прямокутні смужки. На середину смужки тіста викладіть вишню.
  6. Скріпіть краю тесту між собою так, щоб ягоди залишилися всередині.
  7. Трубочки з вишневою начинкою викладіть на деко, покрите листом пергаменту.
  8. Випікайте трубочки в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Випічку повністю остудіть.
  9. Приготуйте крем. Збийте до однорідної маси сметану, вершки і цукрову пудру.
  10. Зберіть торт. Викладайте трубочки з вишнею один на одного і промазывайте їх сметанним кремом.
  11. Коли торт буде зібраний, полийте його кремом, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник на 4-5 годин.
  12. Після цього заберіть харчову плівку і посипте торт шоколадною крихтою. Торт «Монастирська хата» готовий.

Приємного апетиту!