Меренговый рулет з полуницею – 5 рецептів приготування з фото покроково

Меренговый рулет з полуницею – це вишуканий десерт, який нікого не залишить байдужим. Особливо добре вершковий крем і меренга поєднуються з ягодами, а конкретно – з полуницею. У цій статті ми пропонуємо різні способи приготування меренгового рулету з полуницею на будь-який смак.

Смачний меренговый рулет з полуницею та маскарпоне

Досить простий і швидкий рецепт чудового літнього десерту, який зазвичай подають у фешенебельних кафе. У такому рулеті ідеально поєднуються повітряний крем, свіжі ягоди і тендітна ніжна меренга.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Для меренги:
  • Білки 8 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 20 гр.
  • Цукрова пудра 250 гр.
  • Мигдальні пелюстки 3 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Полуниця 200 гр.
  • Чорниця 80 гр.
  • Для крему:
  • Вершки 300 мл
  • Сир Маскарпоне 200 гр.
  • Цукрова пудра 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати меренговый рулет з полуницею? Готуємо корж, який стане основою рулету. Для цього в першу чергу відокремлюємо білки від жовтків. Білкам обов’язково потрібно дати зігрітися до кімнатної температури, щоб у них добре розчинялася цукрова пудра і меренга вийшла гладкою.
  2. Білки переміщаємо в глибоку миску, додаємо сіль. Повільно збиваємо їх міксером до утворення легкої піни.
  3. Після цього вмикаємо максимальну швидкість міксера і поступово додаємо цукрову пудру. Збивати білки треба до утворення стійких піків.
  4. У збиті білки вводимо кукурудзяний крохмаль і лимонний сік, потім збиваємо масу на самій повільній швидкості міксера до однорідності.
  5. Застеляємо деко змащеній олією папером для випічки або тефлоновим килимком. Перекладаємо на деко збиті білки і розрівнюємо їх по всій поверхні так, щоб товщина шару була приблизно 2 сантиметри. Посипаємо пелюстками мигдалю.
  6. Розігріваємо духовку до 150 градусів і випікаємо корж протягом 40 хвилин.
  7. Готовий корж дістаємо з духовки, накриваємо пергаментом і акуратно перевертаємо. Потім залишаємо меренговый корж остигати.
  8. Приступаємо до приготування вершкового крему. Змішуємо в мисці всі інгредієнти за допомогою міксера до гладкої однорідної маси.
  9. Тепер справа за ягоди. Ретельно їх вимиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо при необхідності.
  10. На повністю остиглий корж викладаємо вершковий крем, залишаючи небагато для прикраси. Рівномірно розподіляємо крем, викладаємо на нього ягоди.
  11. За допомогою пергаменту згортаємо рулет, потім тим же пергаментом звертаємо його і відправляємо в холодильник десь на 2 години.
  12. Готовий рулет дістаємо, акуратно підрізаємо краю.
  13. Зверху покриваємо рулет залишилися кремом, прикрашаємо ягодами.
  14. Готовий рулет нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!