Меренговый рулет з полуницею – 5 рецептів приготування з фото покроково

Меренговый рулет з полуницею – це вишуканий десерт, який нікого не залишить байдужим. Особливо добре вершковий крем і меренга поєднуються з ягодами, а конкретно – з полуницею. У цій статті ми пропонуємо різні способи приготування меренгового рулету з полуницею на будь-який смак.

Смачний меренговый рулет з полуницею та маскарпоне

Досить простий і швидкий рецепт чудового літнього десерту, який зазвичай подають у фешенебельних кафе. У такому рулеті ідеально поєднуються повітряний крем, свіжі ягоди і тендітна ніжна меренга.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Для меренги:
  • Білки 8 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний 20 гр.
  • Цукрова пудра 250 гр.
  • Мигдальні пелюстки 3 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Полуниця 200 гр.
  • Чорниця 80 гр.
  • Для крему:
  • Вершки 300 мл
  • Сир Маскарпоне 200 гр.
  • Цукрова пудра 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати меренговый рулет з полуницею? Готуємо корж, який стане основою рулету. Для цього в першу чергу відокремлюємо білки від жовтків. Білкам обов’язково потрібно дати зігрітися до кімнатної температури, щоб у них добре розчинялася цукрова пудра і меренга вийшла гладкою.
  2. Білки переміщаємо в глибоку миску, додаємо сіль. Повільно збиваємо їх міксером до утворення легкої піни.
  3. Після цього вмикаємо максимальну швидкість міксера і поступово додаємо цукрову пудру. Збивати білки треба до утворення стійких піків.
  4. У збиті білки вводимо кукурудзяний крохмаль і лимонний сік, потім збиваємо масу на самій повільній швидкості міксера до однорідності.
  5. Застеляємо деко змащеній олією папером для випічки або тефлоновим килимком. Перекладаємо на деко збиті білки і розрівнюємо їх по всій поверхні так, щоб товщина шару була приблизно 2 сантиметри. Посипаємо пелюстками мигдалю.
  6. Розігріваємо духовку до 150 градусів і випікаємо корж протягом 40 хвилин.
  7. Готовий корж дістаємо з духовки, накриваємо пергаментом і акуратно перевертаємо. Потім залишаємо меренговый корж остигати.
  8. Приступаємо до приготування вершкового крему. Змішуємо в мисці всі інгредієнти за допомогою міксера до гладкої однорідної маси.
  9. Тепер справа за ягоди. Ретельно їх вимиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо при необхідності.
  10. На повністю остиглий корж викладаємо вершковий крем, залишаючи небагато для прикраси. Рівномірно розподіляємо крем, викладаємо на нього ягоди.
  11. За допомогою пергаменту згортаємо рулет, потім тим же пергаментом звертаємо його і відправляємо в холодильник десь на 2 години.
  12. Готовий рулет дістаємо, акуратно підрізаємо краю.
  13. Зверху покриваємо рулет залишилися кремом, прикрашаємо ягодами.
  14. Готовий рулет нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Повітряний меренговый рулет з полуницею і збитими вершками

Легкий, повітряний, що тане в роті десерт, для приготування якого зовсім не потрібна борошно – що може бути краще? Рецепт меренгового рулету досить простий, щоб бути по плечу навіть починаючому кухареві, але при цьому красивий і елегантний і точно прикрасить будь чаювання.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Пудра цукрова – 350 гр.
  • Сік лимонний – 1/3 ч. ложки
  • Полуниця 400 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Пудра мигдальний – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Білки збиваємо до утворення піни, вливаємо лимонний сік, додаємо сіль і продовжуємо збивати. Також поступово додаємо 250 грам цукрової пудри. Припиняємо збивати, коли утворюються стійкі піки.

2. Деко застеляємо пергаментом, змащуємо її маслом і викладаємо на нього збиті білки. Однорідним шаром розподіляємо їх по всьому листу і посипаємо мигдальною пудрою.

3. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо корж приблизно 20 хвилин.

4. Накриваємо деко рушником і перевертаємо корж на нього. Видаляємо пергамент і залишаємо остигати.

5. Приступаємо до начинки. Збиваємо охолоджені вершки, поступово вводимо залишилася цукрову пудру. Вершки збиваємо до стійкої консистенції і відразу ж викладаємо на остиглий корж і ретельно його промазуємо. Краще залишити трохи вільного місця краю, щоб рулет краще скручувався. Нарізаємо полуницю невеликими шматочками і викладаємо на вершки.

6. За допомогою рушника скручуємо рулет і залишаємо його в холодильнику приблизно на 3 години.

7. У готового рулету акуратно зрізаємо краю і подаємо. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт меренгового рулету з замороженою полуницею

Якщо не знаєте, куди подіти решту з літа заморожений ягоди, у нас є рішення. Повітряний десерт з легкою кислинкою в начинці, готувати який дуже легко, а всі інгредієнти точно будуть в будь-якому магазині.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 3.

Склад:

  • Білок яєчний – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 175 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • цукрова Пудра – 30 гр.
  • Вершки 33% – 75 гр.
  • Маскарпоне – 125 гр.
  • Полуниця заморожена – 100 гр.
  • мигдальні Пелюстки – за смаком

Процес приготування:

1. Білки обов’язково зігріваємо до кімнатної температури і поміщаємо їх у ємність для міксера.

2. Починаємо збивати білки, починаючи з повільних обертів і поступово збільшуючи швидкість. Починаємо поступово всипати 150 грам цукру, коли бульбашки в білках будуть одного розміру.

3. Додаємо лимонний сік.

4. Продовжуємо збивати меренгу до твердих піків.

5. У готову меренгу насипаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю і ретельно перемішуємо.

6. Меренгу викладаємо на промазанный маслом пергамент і розрівнюємо.

7. Посипаємо меренгу пелюстками мигдалю і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 150 градусів.

8. Дістаємо готову меренгу з духовки, вона повинна бути трохи рум’яної.

9. Накриваємо корж ще одним пергаментом і перевертаємо. Знімаємо пергамент і залишаємо корж остигати.

10. Розморожуємо полуницю.

11. Додаємо до полуниці цукор, що залишився.

12. На повільному вогні доводимо ягоди до кипіння. Розчиняємо залишки кукурудзяного крохмалю в столовій ложці води і виливаємо у полуницю. Варимо ягоди до загустіння, не перестаючи помішувати, а потім охолоджуємо.

13. Поміщаємо охолоджені маскарпоне та вершки разом з цукровою пудрою в ємність для міксера.

14. Збиваємо крем до консистенції густої сметани на середніх оборотах міксера.

15. Відкладаємо кілька столових ложок для прикраси рулету, а решті викладаємо на корж з меренги.

16. Крем розрівнюємо по всій поверхні коржа, залишаючи трохи місця з краю.

17. На крем викладаємо начинку і акуратно розподіляємо.

18. За допомогою пергаменту згортаємо рулет.

19. Відрізаємо краю і переносимо рулет на блюдо.

20. За допомогою відкладеного крему прикрашаємо рулет свіжими ягодами. Приємного апетиту!

Як приготувати меренговый рулет з полуницею та бананом?

Смачний і простий у приготуванні рулет з полуницею та бананом вийде краще, ніж будь-бісквітний рулет, а приготувати його можна всього за півгодини. Десерт виходить дуже легким, а поєднання кислуватою полуниці і солодкого банана не залишить нікого байдужим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Цукор – 190 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Полуниця – 250 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вливаємо білки в чашу міксера.

2. Збиваємо їх на високій швидкості міксера до високою стійкою піни.

3. Потім починаємо поступово вводити в білки цукор.

4. Продовжуємо збивати білки до стійкої меренги, яка буде триматися на віночку.

5. Застеляємо деко пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо на нього меренгу.

6. Розподіляємо її по листу рівномірним шаром.

7. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо меренгу випікатися протягом 16 хвилин до золотистої скоринки.

8. Меренгу покриваємо пергаментом і перевертаємо. Другий пергамент знімаємо з коржа, а меренге даємо охолонути.

9. Ріжемо дрібними шматочками полуниці та банан.

10. Заливаємо в чашу міксера попередньо охолоджені вершки.

11. Збиваємо вершки до густоти сметани.

12. Додаємо в вершки, цукрову пудру і ванільний екстракт.

13. Продовжуємо збивати вершки до стійкого малюнка від віночка.

14. Відокремлюємо більшу частину вершків і розподіляємо її по коржу.

15. На вершковий крем накладаємо банани з полуницею.

16. Згортаємо рулет, обережно відрізаємо краю.

17. Прикрашаємо залишилися кремом і ягодами і подаємо. Приємного апетиту!

Дуже смачний і ніжний меренговый рулет з полуницею та фісташками

Вишуканий десерт для тих, хто любить кисло-солодкі поєднання. У цьому рецепті стандартний меренговый рулет з полуницею доповнено фісташками, що робить його смак ще більш незвичайним і привабливим.

Час приготування: 1,5 години.

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Вершки 33% – 250 мл
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Полуниця – 50 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Фісташки – за смаком
  • мигдальні Пелюстки – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні інгредієнти. Полуницю промиваємо й обсушуємо, білки відділяємо від жовтків.

2. Білки збиваємо на повільній швидкості міксера, а коли вони запіняться, поступово починаємо вводити цукор. Лимонний сік додаємо тоді, коли білки почнуть утворювати м’які піки. Всипаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо ще близько хвилини.

3. За допомогою кондитерського мішка розподіляємо меренгу за застеленному промасленим пергаментом деку. Посипаємо мигдалевими пелюстками.

4. Випікаємо меренгу при температурі 150 градусів близько години.

5. Для крему збиваємо разом вершки, вершковий сир і ванільний цукор до однорідності.

6. Нарізаємо полуницю кубиками.

7. Меренгу обережно перевертаємо на фольгу, знімаємо пергамент і покриваємо вершковим кремом. Накладаємо полуничну начинку.

8. Скачуємо меренговый корж рулетом за допомогою фольги.

9. Зверху рулет покриваємо залишками крему, посипаємо фісташками і прикрашаємо полуницею. Приємного апетиту!