Глазур для пряників в домашніх умовах – 7 рецептів з покроковими фото

Мало що привносить в будинок стільки святкового настрою, як красиво прикрашені пряники. А домашні пряники, прикрашені домашньої глазур’ю – це справжнісіньке твір мистецтва. Крім того, до процесу прикраси можна підключити навіть дітей, що точно їх порадує.

Цукрова глазур для пряників в домашніх умовах

Дуже простий рецепт приготування глазурі для пряників, за допомогою якої ви зможете зробити ваші пряники не тільки смачними, але і красивими і неповторними.

Інгредієнти на
30 порц.

  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Білок 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати глазур для пряників в домашніх умовах? За допомогою блендера подрібнюємо цукор цукрову пудру.
  2. Потім просіваємо пудру через марлю, щоб уникнути утворення грудок.
  3. Додаємо до пудрі білок, ретельно все перемішуємо до однорідності.
  4. Глазур повинна вийти густою, при необхідності додаємо цукрову пудру.
  5. Перекладаємо глазур в целофановий пакет. Куточок пакета надрізаємо. Все готово до прикраси!

Як приготувати глазур для імбирних пряників?

З допомогою цього рецепту ви зможете приготувати чудову глазур для прикраси імбирних пряників, які, безсумнівно, прикрасять зимові свята. Рецепт вийшов досить простим і буде зрозумілий навіть новачкові.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Сік лимонний – ½ ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Виливаємо відокремлений від жовтка, білок в миску і просіваємо в нього цукрову пудру, обережно замішуючи.

2. Додаємо в масу кукурудзяний крохмаль, який додасть глазурі пластичність.

3. Ретельно перемішуємо глазур до однорідної маси, уважно стежачи за тим, щоб не утворювалося грудочок.

4. Заливаємо в глазур лимонний сік, який додасть їй красивий блиск і посприяє швидкому застигання.

5. Міксером збиваємо глазур на повільній швидкості близько 3 хвилин.

6. Готову глазур накриваємо мокрим рушником і залишаємо на 15 хвилин. Це позбавить глазур від зайвих бульбашок повітря.

7. Перекладаємо глазур в кондитерський мішок.

8. Для створення кольорової глазурі додаємо в неї кондитерський барвник і гарненько перемішуємо.

9. Глазур готова, можна приступати до прикраси!

Кольорова глазур для прикраси пряників

Глазур з цього рецепту допоможе вам створити рівні і акуратні малюнки на пряниках. Для даної глазурі ми будемо використовувати гелієві харчові барвники, так як їх простіше вмішувати в глазур, а також спеціальну дрібнодисперсну цукрову пудру, яка забезпечить ідеальну консистенцію.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • цукрова Пудра – 200 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Барвник харчовий – 1 мл

Процес приготування:

1. Легенько збовтуємо яєчний білок, щоб зробити його більш однорідним.

2. Поступово втручається у білок просіяне цукрову пудру.

3. Обережно вимішуємо глазур, розбиваючи утворюються грудки.

4. Продовжуємо просіяти пудру в білок, стежачи за тим, щоб вона не осідав на стінках миски.

5. З допомогою кількості цукрової пудри регулюємо необхідну нам консистенцію глазурі. У цьому рецепті ми готуємо густу глазур, тому продовжуємо додавати пудру.

6. Коли сліди від віночка будуть триматися більше 10 секунд, глазур можна вважати готовою.

7. Перевірити готовність глазурі можна ще одним способом. Даємо глазурі стекти на рівну поверхню. Глазур буде готова, якщо вона тримає форму і не розтікається.

8. Ділимо глазур на частини і офарблюємо в потрібні кольори за допомогою харчового барвника.

9. Готову кольорову глазур розкладаємо по кондитерським пакетів. Удачі в оздобленні!

Білкова глазур для пряників в домашніх умовах

Рецепт ідеальної глазурі для контурного малювання на пряниках. Крім того, така глазур підійде і для скріплення пряникових деталей при побудові різних їстівних конструкцій.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • цукрова Пудра – 300 гр.
  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні для приготування глазурі продукти.

2. Білки кладемо в чашу блендера і збиваємо їх близько хвилини на середніх обертах. Далі поступово по одній ложці додаємо цукрову пудру. Під кінець додаємо лимонний сік і збиваємо ще пару хвилин.

3. Готову глазур повинна бути щільною, блищати і тримати форму.

4. Далі розбавляємо глазур водою у співвідношенні 1 склянку глазурі – 2,5 чайних ложки води.

5. Воду вводимо поступово, приводячи глазур до потрібної консистенції.

6. Перекладаємо глазур в корнет з паперу для випічки, заповнюючи його приблизно наполовину.

7. Ретельно закручуємо краю корнета.

8. Обрізаємо кінчик і регулюємо товщину лінії.

9. Тепер можна приступати до малювання. Удачи з прикрасою!

Глазур для розпису пряників без яєць

Простий і швидкий рецепт глазурі, яка чудово підійде вегетаріанцям або тим, хто постує, за рахунок відсутності яєць. Ще однією перевагою такої глазурі є її швидке висихання, за рахунок чого процес прикраси пряників значно прискорюється.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 10.

Склад:

  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Вода – 10 мл
  • Сік лимонний – 3 гр.

Процес приготування:

1. Цукрову пудру просіваємо в миску.

2. Додаємо в пудру, лимонний сік.

3. Заливаємо суміш водою.

4. І ретельно перемішуємо до однорідного стану.

5. Глазур готова, можна починати малювати!

Заварна глазур для пряників, яка не обсипається

Глазур, приготована за цим рецептом, відмінно тримає форму і володіє ніжним смаком, який чудово доповнить смак пряників. Крім того, така глазур може простояти при кімнатній температурі близько 12 годин без втрати форми.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо в ківш з товстим дном воду і лимонний сік, засипаємо в нього цукор і ставимо на сильний вогонь.

2. Доводимо суміш до кипіння і варимо до густоти.

3. Щоб перевірити готовність сиропу можна капнути кілька крапель в холодну воду і спробувати зліпити з них м’який кульку. Якщо все вийшло вдало, сироп готовий.

4. У білки додаємо сіль і збиваємо їх приблизно 4 хвилини.

5. Поступово вливаємо в білки сироп, продовжуючи збивати суміш до повного загустіння.

6. Викладаємо глазур на харчову плівку і ретельно загортаємо.

7. Переміщаємо глазур в плівці в кондитерський мішок, відрізаємо кінчик і одягаємо насадку.

8. Можна приступати до прикраси!

Домашня глазур для пряників з цукрової пудри і лимонного соку

Красива глазур білого кольору ідеально підходить для прикраси пряників. За консистенцією вона виходить в міру густий і тягучою. Така глазур може зберігатися в холодильнику до 3 днів.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 50.

Склад:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Сік лимонний – 5 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Відокремлюємо білок в миску.

3. Засипаємо в білок столову ложку цукрової пудри і на низькій швидкості збиваємо все міксером в густу масу.

4. Далі додаємо лимонний сік, продовжуючи збивати.

5. Поступово вводимо залишилася цукрову пудру і збиваємо до однорідності.

6. Глазур готова до нанесення на пряники!