Пиріг з грушею – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з грушею — це проста і дуже смачна випічка до чаю, яку легко можна приготувати в домашніх умовах. З настанням осені, в момент, коли всі садові дерева гнуться під вагою плодів, обов’язково варто приготувати ніжний і ароматний пиріг з грушевої начинкою, який з легкістю прикрасить і різноманітить сімейне чаювання або святковий стіл. Приготувати такий пиріг можна по-різному, наприклад, на основі листкового або пісочного тіста, зі свіжими фруктами або карамелізованими. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій фаворит!

Грушевий пиріг з пісочного тіста

Лише раз, приготувавши цей пиріг, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову, тому що поєднання ніжного пісочного тіста, соковитої груші і домашнього безе, нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Жовтки 2 шт.
  • Борошно 250 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Лимон ½ шт.
  • Ванілін за смаком
  • Для начинки:
  • Груша 3 шт.
  • Для безе:
  • Білки 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти простий і смачний пиріг з грушею в духовці? У глибокій тарілці змішуємо розм’якшене вершкове масло і цукор – перетираємо до однорідності.
  2. В отриману масу додаємо ціле яйце і два жовтки, лимонну цедру з половини фрукта, ванілін і розпушувач.
  3. Все ретельно перемішуємо і поступово вводимо просіяне борошно – замішуємо еластичне тісто.
  4. Якщо тісто не перестане липнути до рук – посипаємо ще трохи борошна до м’якої податливою консистенції.
  5. розподіляємо Тісто по формі для запікання, вологими пальцями формуємо бортики і прибираємо на 30 хвилин в холодильну камеру. В цей час подрібнюємо груші.
  6. За півгодини виймаємо форму і засипаємо нарізані фрукти поверх тіста. Випікаємо пиріг з грушею в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Поки пиріг готується – збиваємо до стійкої піни білки з цукром. За 15 хвилин до готовності покриваємо гарячу верхівку, безе і повертаємося в духовку (зменшуємо температуру до 150 градусів).
  8. Перед подачею охолодити грушевий пиріг, нарізаємо порційними шматочками і насолоджуємося. Приємного апетиту!