Дріжджове тісто для пиріжків як пух — головний секрет пишною і пухкої випічки. Ах, як же смачно пахнуть тільки приготовані пиріжки з запалі з жару. Це дуже популярна домашня випічка. Для пишних пиріжків найкраще замішувати дріжджове тісто. Ми зібрали для вас 10 найпопулярніших покрокових рецептів цього тесту з фото.
Пишне тісто для пиріжків як пух з сухими дріжджами
Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. І в цьому плані сухі дріжджі мають ряд переваг. Тому, що такі дріжджі мають нижчу бродильну активність, їх дозування буде менше, ніж у звичайних дріжджів.
Інгредієнти на
16 порц.
- Борошно пшеничне 1 кг
- Вода 500 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Сухі дріжджі 1 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Олія соняшникова 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків, як пух? В теплу воду додайте дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішайте і залишіть на 15 хвилин, щоб опара підійшла.
- Потім частинами введіть в опару борошно, яйця, соняшникову олію і сіль. Коли тісто стане щільним, починайте вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь в кінці вимішування, змащуйте руки в рослинному маслі.
- Тісто перекладіть в миску, накрийте її харчовою плівкою і залиште в теплому місці приблизно на годину.
- За закінчення цього часу тісто готове до формування пиріжків, начинка може бути будь по вашому смаку.
![](/wp-content/uploads/image_153165.jpg)
Приємного апетиту!
Як приготувати повітряне дріжджове тісто для пиріжків в духовці?
Пиріжки, приготовані в духовці, виходять дуже ароматними, але зате не такими жирними. До того ж, вам не доведеться довгий час стояти біля плити, перевертаючи пиріжки на сковорідці.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 550-600 гр.
- Дріжджі – 10 гр.
- Цукор – 35 гр.
- Вода тепла – 300 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте 60 грам борошна, дріжджі і цукор.
Крок 2. Додайте суху суміш теплу воду, ретельно перемішайте, накрийте миску чистим рушником і залиште на 15 хвилин.
Крок 3. Через 15 хвилин опара збільшиться в об’ємі, влийте в неї рослинне масло і всипте сіль, акуратно перемішайте.
Крок 4. Частинами всипте в опару борошно і замісіть тісто.
Крок 5. Коли тісто стане досить щільним, присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і вимішуйте його руками, поки воно не перестане липнути. Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, прикрийте її рушником і залиште тісто на 1 годину в теплому місці.
Крок 6. За цей час тісто збільшиться в об’ємі, воно виходить еластичним і не рветься. Тому розкочувати його можна дуже тонко.Сформувати пиріжки,викласти в духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто як пух для смаження пиріжків на сковороді
Багато людей люблять випічку з дріжджового тіста, а особливо повітряні і рум’яні пиріжки з хрусткою скоринкою. Однак, існує думка, що замішування дріжджового тіста – це довгий і важкий процес. Ми розвіємо цей міф, за цим рецептом ви приготуєте пишне дріжджове тісто за півгодини.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко підігрійте в мікрохвильовці або на повільному вогні до 36 градусів. Потім додайте цукор, столову ложки борошна і сухі дріжджі. Добре перемішайте ці інгредієнти і залиште в теплому місці на 15 хвилин.
Крок 2. В окремій мисці збийте яйце з дрібкою солі. Яєчну масу перелийте в опару, на її поверхні має утворитися шапочка з піни. Потім додайте олію і ще раз перемішайте опару.
Крок 3. Потім введіть частинами просіяне борошно, кожен раз добре перемішуючи тісто. Коли тісто стане густим і його важко буде заважати ложкою, продовжуйте вимішувати його руками.
Крок 4. Тісто у результаті повинно вийти гладким і еластичним, накрийте його рушником і поставте в тепле місце для підйому приблизно на 1 годину. Після закінчення цього часу можна приступати до ліплення пиріжків.
Приємного апетиту!
Дуже смачне дріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Пишні смажені пиріжки – улюблене блюдо, знайоме з дитинства. Їх можна робити з різними начинками, щоб їсти їх з чаєм або брати з собою для перекусу.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Кефір 2,5-5 % – 300 мл
- Яйця – 2 шт.
- Масло олію – 150 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 500-550 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко трохи підігрійте, додайте в нього цукор і дріжджі, перемішайте. Накрийте миску рушником і поставте опару в тепле місце на 15 хвилин.
Крок 2. За вказаний час опара повинна піднятися.
Крок 3. Кефір змішайте з маслом і трохи підігрійте. Потім додайте яйця, перемішайте.
Крок 4. Кефірно-яєчну масу змішайте з опарою.
Крок 5. Потім частинами додайте борошно і сіль, замісити тісто. Накрийте Миску рушником і поставте приблизно на годину в тепле місце.
Крок 6. Через годину тісто дуже добре підросте, можна робити пиріжки.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт дріжджового тіста на молоці для пиріжків
Домашня випічка – це більше поле для експериментів: від різних рецептів тесту до величезної кількості начинок. Потрібно один раз спробувати приготувати це блюдо самостійно, щоб зрозуміти, що з ним здатна впоратися будь-яка господиня.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 15.
Інгредієнти:
Дріжджі сухі – 1 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.
Борошно – 2,5-3 ст.
Молоко – 300 мл
Сіль – 1 ч. л.
Олію соняшникову – 1/3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Змішайте в мисці дріжджі, цукор, молоко і 3 столові ложки борошна.
Крок 2. Опару накрийте чистим рушником і залиште на 15 хвилин в теплому місці.
Крок 3. Потім додайте олію і сіль.
Крок 4. Частинами введіть в опару просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук, потім покладіть його в миску і знову залиште приблизно на годину в теплому місці. За цей час тісто добре збільшиться в об’ємі, можна приступати до приготування пиріжків.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт тіста для пиріжків на кисляку з дріжджами
Дріжджове тісто ідеально підходить для приготування пиріжків. В якості основи для тесту можна використовувати не тільки молоко, але і інші кисломолочні продукти. Наприклад, кефір, йогурт або кисле молоко.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Борошно пшеничне – 800-850 гр.
- Кисле молоко – 400 мл
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Розпушувач – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Кисляк налийте в каструлю і підігрійте на повільному вогні. вона повинна бути тепла, а не гаряча. Трохи теплої кисляку влийте в миску, додайте цукор, сіль і сухі дріжджі, перемішайте і залиште суміш на 15 хвилин.
Крок 2. За цей час активізуються дріжджі і на поверхні опари з’явиться пінна шапочка.
Крок 3. В окремій мисці з’єднайте залишилася кисле молоко і яйця. Потім додайте 2/3 борошна, перемішайте тісто до однорідності.
Крок 4. У тісто додайте опару і розпушувач, ретельно перемішайте. Потім всипте борошно і вимісити тісто. Тісто перекладіть у велику миску, накрийте її чистим рушником і залиште в теплому місці приблизно на годину.
Крок 5. За цей час тісто збільшиться в об’ємі майже в два рази. Воно готове, можна робити пиріжки.
Приємного апетиту!
Просте і швидке тісто для пиріжків на воді з дріжджами
Це самий простий і доступний всім рецепт дріжджового тіста. Це тісто може бути використано для пирогів, пиріжків, іншої солодкої і несолодкої випічки. Навіть якщо у вас невеликий кулінарний досвід, дріжджове тісто на воді вийде з першого разу.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 40.
Склад:
- Дріжджі сухі – 20 гр.
- Вода очищена – 1 л
- Сіль – 3 ч. л.
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Олія соняшникова 50 мл
- Борошно пшеничне вищого сорту– 1,5-1,7 кг
Процес приготування:
Крок 1. Підігрійте Воду, додайте олію, сіль, цукор і дріжджі, все добре перемішайте і почекайте, поки маса почне пузиритися. Потім частинами додайте борошно і вимішуйте тісто ложкою. Залиште тісто в теплому місці на 20 хвилин.
Крок 2. Можна не додавати всю муку, а дати тісту піднятися в злегка рідкому стані.
Крок 3. Потім додайте борошно, вимісити тісто ще раз і приберіть тісто в тепле місце приблизно на годину.
Крок 4. Після того, як тісто піднялося другий раз, з нею можна починати працювати і ліпити пиріжки.
Приємного апетиту!
Пишне і повітряне тісто для пиріжків на живих дріжджах
Раніше, до появи спресованих дріжджів, господиням доводилося робити закваску з живих дріжджів і вирощувати її кілька днів. Зараз же в будь-якому магазині можна придбати живі спресовані дріжджі для тесту.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Молоко – 1 склянка
- Дріжджі спресовані – 25-30 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1-1,5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 400-500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко підігрійте до 35 градусів. Додайте дріжджі і чайну ложку цукру, добре перемішайте. Поставте опару на півгодини в тепле місце.
Крок 2. Опару перелийте у велику за розміром миску, додайте цукор, що залишився і половину борошна. Ретельно перемішайте і поставте опару другий раз в тепле місце на 30-40 хвилин.
Крок 3. Опара за цей час повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
Крок 4. Додайте опару сіль і яйце, перемішайте. Потім частинами всипайте борошно, поступово замішують тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Миску змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї тісто і поставте його підніматися в тепле місце прим єрно на годину. Тісто вимісити руками ще раз, тепер можна приступати до формування пиріжків.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування дріжджового тіста для пиріжків без яєць
Одна з переваг дріжджового тесту полягає в тому, що його можна замісити без використання яєць. Воно все одно буде пластичним і пишним, а пиріжки з нього виходять ніжні і соковиті.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Вода – 250 мл
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло соняшникове – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску всипте сіль і цукор.
Крок 2. Влийте в миску теплу воду, додайте сухі дріжджі і столову ложку борошна. Добре перемішайте інгредієнти і залишити опару на 15-20 хвилин в теплому місці.
Крок 3. Опара вважається готовою, коли на її поверхні з’являться бульбашки і опаде.
Крок 4. Коли опара буде готова, всипте борошно і олію, вимісіть тісто. Воно має бути еластичним і липким.
Крок 5. Сформуйте з тіста великий клубок і покладіть його в об’ємну миску, залиште в теплому місці приблизно на годину, щоб тісто піднялося.
Крок 6. Тісто піднялося і готове до того, щоб приступити до формування пиріжків.
Приємного апетиту!
Ніжне дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці
В приготуванні дріжджового тіста вам дуже може допомогти звичайна хлібопічка. З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде пристойна кількість відмінною домашньої випічки.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 480 гр.
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Молоко – 240 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко трохи підігрійте і змішайте з яйцем.
Крок 2. Вилийте цю суміш у чашу хлібопічки, Додайте туди цукор і сіль.
Крок 3. На повільному вогні розтопіть вершкове масло, остудіть його і додайте до молока.
Крок 4. Просійте борошно, додайте її в чашу і також всипте туди дріжджі.
Крок 5. Встановіть чашу в хлібопічку і встановіть режим «Тісто».
Крок 6. Через 1 годину 20 хвилин хлібопічка повідомить про готовність тесту.
Крок 7. Для того, щоб працювати з тестом змастіть руки олією.
Приємного апетиту!