Дріжджове тісто для пиріжків як пух – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Дріжджове тісто для пиріжків як пух — головний секрет пишною і пухкої випічки. Ах, як же смачно пахнуть тільки приготовані пиріжки з запалі з жару. Це дуже популярна домашня випічка. Для пишних пиріжків найкраще замішувати дріжджове тісто. Ми зібрали для вас 10 найпопулярніших покрокових рецептів цього тесту з фото.

Пишне тісто для пиріжків як пух з сухими дріжджами

Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. І в цьому плані сухі дріжджі мають ряд переваг. Тому, що такі дріжджі мають нижчу бродильну активність, їх дозування буде менше, ніж у звичайних дріжджів.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Вода 500 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 1 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Олія соняшникова 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків, як пух? В теплу воду додайте дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішайте і залишіть на 15 хвилин, щоб опара підійшла.
  2. Потім частинами введіть в опару борошно, яйця, соняшникову олію і сіль. Коли тісто стане щільним, починайте вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь в кінці вимішування, змащуйте руки в рослинному маслі.
  3. Тісто перекладіть в миску, накрийте її харчовою плівкою і залиште в теплому місці приблизно на годину.
  4. За закінчення цього часу тісто готове до формування пиріжків, начинка може бути будь по вашому смаку.

Приємного апетиту!

Як приготувати повітряне дріжджове тісто для пиріжків в духовці?

Пиріжки, приготовані в духовці, виходять дуже ароматними, але зате не такими жирними. До того ж, вам не доведеться довгий час стояти біля плити, перевертаючи пиріжки на сковорідці.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 550-600 гр.
  • Дріжджі – 10 гр.
  • Цукор – 35 гр.
  • Вода тепла – 300 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте 60 грам борошна, дріжджі і цукор.

Крок 2. Додайте суху суміш теплу воду, ретельно перемішайте, накрийте миску чистим рушником і залиште на 15 хвилин.

Крок 3. Через 15 хвилин опара збільшиться в об’ємі, влийте в неї рослинне масло і всипте сіль, акуратно перемішайте.

Крок 4. Частинами всипте в опару борошно і замісіть тісто.

Крок 5. Коли тісто стане досить щільним, присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і вимішуйте його руками, поки воно не перестане липнути. Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, прикрийте її рушником і залиште тісто на 1 годину в теплому місці.

Крок 6. За цей час тісто збільшиться в об’ємі, воно виходить еластичним і не рветься. Тому розкочувати його можна дуже тонко.Сформувати пиріжки,викласти в духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто як пух для смаження пиріжків на сковороді

Багато людей люблять випічку з дріжджового тіста, а особливо повітряні і рум’яні пиріжки з хрусткою скоринкою. Однак, існує думка, що замішування дріжджового тіста – це довгий і важкий процес. Ми розвіємо цей міф, за цим рецептом ви приготуєте пишне дріжджове тісто за півгодини.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко підігрійте в мікрохвильовці або на повільному вогні до 36 градусів. Потім додайте цукор, столову ложки борошна і сухі дріжджі. Добре перемішайте ці інгредієнти і залиште в теплому місці на 15 хвилин.

Крок 2. В окремій мисці збийте яйце з дрібкою солі. Яєчну масу перелийте в опару, на її поверхні має утворитися шапочка з піни. Потім додайте олію і ще раз перемішайте опару.

Крок 3. Потім введіть частинами просіяне борошно, кожен раз добре перемішуючи тісто. Коли тісто стане густим і його важко буде заважати ложкою, продовжуйте вимішувати його руками.

Крок 4. Тісто у результаті повинно вийти гладким і еластичним, накрийте його рушником і поставте в тепле місце для підйому приблизно на 1 годину. Після закінчення цього часу можна приступати до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Дуже смачне дріжджове тісто для пиріжків на кефірі

Пишні смажені пиріжки – улюблене блюдо, знайоме з дитинства. Їх можна робити з різними начинками, щоб їсти їх з чаєм або брати з собою для перекусу.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Кефір 2,5-5 % – 300 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло олію – 150 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 500-550 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи підігрійте, додайте в нього цукор і дріжджі, перемішайте. Накрийте миску рушником і поставте опару в тепле місце на 15 хвилин.

Крок 2. За вказаний час опара повинна піднятися.

Крок 3. Кефір змішайте з маслом і трохи підігрійте. Потім додайте яйця, перемішайте.

Крок 4. Кефірно-яєчну масу змішайте з опарою.

Крок 5. Потім частинами додайте борошно і сіль, замісити тісто. Накрийте Миску рушником і поставте приблизно на годину в тепле місце.

Крок 6. Через годину тісто дуже добре підросте, можна робити пиріжки.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт дріжджового тіста на молоці для пиріжків

Домашня випічка – це більше поле для експериментів: від різних рецептів тесту до величезної кількості начинок. Потрібно один раз спробувати приготувати це блюдо самостійно, щоб зрозуміти, що з ним здатна впоратися будь-яка господиня.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 15.

Інгредієнти:

Дріжджі сухі – 1 ст. л.

Цукор – 2 ст. л.

Борошно – 2,5-3 ст.

Молоко – 300 мл

Сіль – 1 ч. л.

Олію соняшникову – 1/3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Змішайте в мисці дріжджі, цукор, молоко і 3 столові ложки борошна.

Крок 2. Опару накрийте чистим рушником і залиште на 15 хвилин в теплому місці.

Крок 3. Потім додайте олію і сіль.

Крок 4. Частинами введіть в опару просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто, поки воно не перестане липнути до рук, потім покладіть його в миску і знову залиште приблизно на годину в теплому місці. За цей час тісто добре збільшиться в об’ємі, можна приступати до приготування пиріжків.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт тіста для пиріжків на кисляку з дріжджами

Дріжджове тісто ідеально підходить для приготування пиріжків. В якості основи для тесту можна використовувати не тільки молоко, але і інші кисломолочні продукти. Наприклад, кефір, йогурт або кисле молоко.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 800-850 гр.
  • Кисле молоко – 400 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Кисляк налийте в каструлю і підігрійте на повільному вогні. вона повинна бути тепла, а не гаряча. Трохи теплої кисляку влийте в миску, додайте цукор, сіль і сухі дріжджі, перемішайте і залиште суміш на 15 хвилин.

Крок 2. За цей час активізуються дріжджі і на поверхні опари з’явиться пінна шапочка.

Крок 3. В окремій мисці з’єднайте залишилася кисле молоко і яйця. Потім додайте 2/3 борошна, перемішайте тісто до однорідності.

Крок 4. У тісто додайте опару і розпушувач, ретельно перемішайте. Потім всипте борошно і вимісити тісто. Тісто перекладіть у велику миску, накрийте її чистим рушником і залиште в теплому місці приблизно на годину.

Крок 5. За цей час тісто збільшиться в об’ємі майже в два рази. Воно готове, можна робити пиріжки.

Приємного апетиту!

Просте і швидке тісто для пиріжків на воді з дріжджами

Це самий простий і доступний всім рецепт дріжджового тіста. Це тісто може бути використано для пирогів, пиріжків, іншої солодкої і несолодкої випічки. Навіть якщо у вас невеликий кулінарний досвід, дріжджове тісто на воді вийде з першого разу.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 40.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 20 гр.
  • Вода очищена – 1 л
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту– 1,5-1,7 кг

Процес приготування:

Крок 1. Підігрійте Воду, додайте олію, сіль, цукор і дріжджі, все добре перемішайте і почекайте, поки маса почне пузиритися. Потім частинами додайте борошно і вимішуйте тісто ложкою. Залиште тісто в теплому місці на 20 хвилин.

Крок 2. Можна не додавати всю муку, а дати тісту піднятися в злегка рідкому стані.

Крок 3. Потім додайте борошно, вимісити тісто ще раз і приберіть тісто в тепле місце приблизно на годину.

Крок 4. Після того, як тісто піднялося другий раз, з нею можна починати працювати і ліпити пиріжки.

Приємного апетиту!

Пишне і повітряне тісто для пиріжків на живих дріжджах

Раніше, до появи спресованих дріжджів, господиням доводилося робити закваску з живих дріжджів і вирощувати її кілька днів. Зараз же в будь-якому магазині можна придбати живі спресовані дріжджі для тесту.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Дріжджі спресовані – 25-30 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1-1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 400-500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко підігрійте до 35 градусів. Додайте дріжджі і чайну ложку цукру, добре перемішайте. Поставте опару на півгодини в тепле місце.

Крок 2. Опару перелийте у велику за розміром миску, додайте цукор, що залишився і половину борошна. Ретельно перемішайте і поставте опару другий раз в тепле місце на 30-40 хвилин.

Крок 3. Опара за цей час повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази.

Крок 4. Додайте опару сіль і яйце, перемішайте. Потім частинами всипайте борошно, поступово замішують тісто, поки воно не перестане липнути до рук. Миску змастіть соняшниковою олією, покладіть в неї тісто і поставте його підніматися в тепле місце прим єрно на годину. Тісто вимісити руками ще раз, тепер можна приступати до формування пиріжків.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування дріжджового тіста для пиріжків без яєць

Одна з переваг дріжджового тесту полягає в тому, що його можна замісити без використання яєць. Воно все одно буде пластичним і пишним, а пиріжки з нього виходять ніжні і соковиті.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло соняшникове – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску всипте сіль і цукор.

Крок 2. Влийте в миску теплу воду, додайте сухі дріжджі і столову ложку борошна. Добре перемішайте інгредієнти і залишити опару на 15-20 хвилин в теплому місці.

Крок 3. Опара вважається готовою, коли на її поверхні з’являться бульбашки і опаде.

Крок 4. Коли опара буде готова, всипте борошно і олію, вимісіть тісто. Воно має бути еластичним і липким.

Крок 5. Сформуйте з тіста великий клубок і покладіть його в об’ємну миску, залиште в теплому місці приблизно на годину, щоб тісто піднялося.

Крок 6. Тісто піднялося і готове до того, щоб приступити до формування пиріжків.

Приємного апетиту!

Ніжне дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці

В приготуванні дріжджового тіста вам дуже може допомогти звичайна хлібопічка. З цієї кількості інгредієнтів у вас вийде пристойна кількість відмінною домашньої випічки.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 480 гр.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Молоко – 240 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко трохи підігрійте і змішайте з яйцем.

Крок 2. Вилийте цю суміш у чашу хлібопічки, Додайте туди цукор і сіль.

Крок 3. На повільному вогні розтопіть вершкове масло, остудіть його і додайте до молока.

Крок 4. Просійте борошно, додайте її в чашу і також всипте туди дріжджі.

Крок 5. Встановіть чашу в хлібопічку і встановіть режим «Тісто».

Крок 6. Через 1 годину 20 хвилин хлібопічка повідомить про готовність тесту.

Крок 7. Для того, щоб працювати з тестом змастіть руки олією.

Приємного апетиту!