Классичпеский цветаевский пиріг з яблуками – 7 рецептів з покроковими фото

Коли мова заходить про цветаевском пиріг з яблуками — відразу виникають асоціації з Росією срібного століття і сестрами Цветаевыми. Однак їх причетність до класичним рецептом пирога ніяк не підтверджена, названий він саме в честь цього сімейства. Яблучний пиріг готується дуже швидко і просто, з доступних інгредієнтів і нижче наведено перевірені варіанти приготування.

Класичний рецепт цветаевского яблучного пирога

Назва цього пирога відомо не тільки в нашій країні, але і далеко за її межами, адже сестри Цвєтаєви «подарували» цієї випічці своє прізвище. І страва виходить воістину таким же прекрасним, як і всі жінки російської дворянської сім’ї.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 160 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Масло вершкове 110 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Сметана 200 гр.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Яблука 3 шт.

Процес приготування:

  1. Як спекти цветаевский пиріг з яблуками за класичним рецептом? За допомогою мікрохвильової печі розтоплюємо вершкове масло (це займає не більше 2 хвилин), в цей час просіваємо борошно через металеве сито, для того, щоб сипучий інгредієнт наситився киснем і в результаті пиріг буде повітряним. У підготовлену борошно додаємо розпушувач, сметану і рідке масло. Ретельно перемішуємо і формуємо еластичне податливе тісто.
  2. У форму для випічки, на дно кладемо пергамент для запікання, а зверху акуратно викладаємо тісто, формуючи рівні бортики.
  3. Яблука (підійдуть будь-якого сорту) відчищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і насіння і нарізаємо тонкими пластинками. Для того щоб в процесі нарізки фрукти не потемніли – можна збризнути лимонним соком. Коли всі плоди підготовлені – викладаємо на тісто.
  4. Для приготування крему змішуємо в глибокій тарілці яйце, цукровий пісок, борошно, сметану – в результаті отримуємо масу для заливки.
  5. Яблучну начинку заливаємо солодким кремом і відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 40-45 хвилин.
  6. Перед подачею даємо десерту охолонути і тільки потім нарізаємо порційними шматками. Приємного апетиту!