Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг – це смачний і нескладний у виконанні десерт для вашого чаювання або святкового столу. Є багато варіантів яскравою шоколадної випічки. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали в нашій збірці з десяти рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Шоколадний пиріг з какао в духовці

Шоколадний пиріг з какао в духовці – це простий і швидкий спосіб порадувати рідних яскравим і апетитним десертом. Така випічка приємно здивує своїм насиченим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 155 гр.
  • Какао-порошок 65 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Масло вершкове 115 гр.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Сіль ¾ ч. л.
  • Екстракт ванілі 2 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Розпушувач ¼ ч. л.
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове 6 ст. л.
  • Цукрова пудра 200 гр.
  • Какао-порошок 25 гр.
  • Молоко коров’яче 60 мл

Процес приготування:

  1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів для приготування пирога.
  2. Відразу підготуємо невелику глибоку форму для випікання. Обмазуємо її маленьким шматочком вершкового масла.
  3. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і ретельно вимішуємо.
  4. Додаємо сюди сіль, ванільний екстракт, соду, розпушувач і какао-порошок. Збиваємо все разом до однорідного стану на невеликій швидкості.
  5. Продовжуємо збивати суміш і по одному вбиваємо курячі яйця.
  6. Висипаємо частина просіяного борошна і виливаємо половину молока. Все збиваємо вміст.
  7. Поступово висипаємо борошно і доливаємо молоко. Збиваємо, поки не отримаємо гладку однорідну масу без борошняних грудочок.
  8. Виливаємо тісто в підготовлену форму для випікання. За допомогою лопатки розрівнюємо поверхню заготовки.
  9. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно одну годину. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Для цього проткніть пиріг і подивіться, прилипає він до шпазі. Якщо липне, то потримайте ще трохи в духовій шафі.
  10. Дістаємо частування з духовки. Остуджуємо його 10 хвилин у формі, акуратно виймаємо й даємо охолонути повністю.
  11. Тепер займемося приготуванням глазурі. Вершкове масло кладемо в невеликий сотейник і розтоплюємо його на невеликому вогні.
  12. У розтоплене масло додаємо какао і вливаємо молоко. Варимо до загустіння суміші, постійно помішуючи.
  13. Прибираємо гарячу шоколадну суміш з вогню і доповнюємо її цукровою пудрою. Ретельно вимішуємо міксером до отримання гладкого складу. Також ви можете скористатися міксером.
  14. Готової поливаємо глазур’ю поверхню остиглого шоколадного пирога. Даємо глазурі трохи застигнути.
  15. Шоколадний пиріг з какао в духовці готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!

Шоколадно-сирний пиріг в духовці

Шоколадно-сирний пиріг в духовці вразить вас своїм ніжним і незабутнім смаком. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Для сирної начинки:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Невеликим шматочком вершкового масла обмазуємо форму для випікання. Можна відразу включити духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.

Крок 2. Для тіста з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, борошно, какао і цукор. Розтираємо інгредієнти для отримання шоколадної крихти.

Крок 3. Тепер підготуємо сирну начинку. Для цього збиваємо сир з яйцями, двома видами цукру, борошном і сметаною.

Крок 4. На дно підготовленої форми викладаємо велику частина (приблизно 2/3) шоколадного тіста. Щільно притискаємо шар руками, формуючи невеликі бортики.

Крок 5. Виливаємо на шоколадний шар сирну масу.

Крок 6. Засипаємо сирну начинку, що залишилася шоколадною крихтою.

Крок 7. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин. Після даємо йому охолонути перед подачею відправляємо в холодильник для кращого застигання.

Крок 8. Шоколадно-сирний пиріг в духовці готовий. Нарізайте і подавайте до столу!

Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками

Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками – оригінальний десерт для вашого свята чи домашніх посиденьок за чашкою гарячого чаю. Якщо ви хочете вразити своїх близьких і гостей смачним частуванням, то обов’язково беріть на замітку яскраву кулінарну ідею з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Для сирно-кокосових кульок:

  • Сир – 0,5 кг
  • кокосова Стружка – 100 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль і розпушувач.

Крок 2. Суху масу перемішуємо вінчиком. В окремому посуді змішуємо курячі яйця з молоком, розтопленим вершковим маслом і олією. Гарненько перемішуємо. Збивати не потрібно.

Крок 3. Тепер приготуємо сирно-кокосові кульки. У глибокому посуді змішуємо сир, яйце, цукор, крохмаль, манну крупу. Подрібнюємо продукти в блендері до однорідної ніжної маси.

Крок 4. В отриману сирну масу висипаємо кокосову стружку. Гарненько перемішуємо.

Крок 5. З сирно-кокосового тіста ліпимо акуратні невеликі кульки. Викладаємо їх у форму для випікання, змащену вершковим маслом.

Крок 6. Повернемося до тесту. З’єднуємо суху суміш з рідкою. Перемішуємо до зникнення грудочок. В кінці вливаємо лимонний сік, знову все перемішуємо.

Крок 7. Заливаємо сирно-кокосові кульки шоколадним тестом.

Крок 8. Випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.

Крок 9. Шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадний пиріг з вишнею приємно здивує вас своїм яскравим смаком з яскравою ягідної кислинкою. Ідеальне кулінарне рішення для ранкового чаювання або приходу гостей. Приготувати апетитний десерт нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 85 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 175 гр.
  • Білок яєчний – 5 шт.
  • Вода – 100 мл

Для вишневої начинки:

  • Вишня без кісточок – 300 гр.
  • Ром/бренді – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищені від кісточок вишні заливаємо ромом (можна замінити бренді). Залишаємо продукт на кілька годин.

Крок 2. Приступимо до приготування шоколадної основи. У глибокому посуді з’єднуємо просіяне борошно, тертий чорний шоколад, какао, розм’якшені шматочки вершкового масла і половину цукрової пудри.

Крок 3. Заливаємо продукти 100 мл окропу. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності.

Крок 4. Яєчні білки збиваємо з залишилася цукровою пудрою до пишної маси. Викладаємо продукт в шоколадну масу. Просіваємо сюди борошно і перемішуємо всю заготовку до однорідності.

Крок 5. Форму для випікання устеляємо пергаментом. Виливаємо сюди дві третини тіста. Викладаємо вишню, яку попередньо відкидаємо на сито. Тісто викладаємо в кондитерський мішок. З його допомогою закриваємо ягоди шоколадної ґратами.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Після даємо пирогу охолонути і дістаємо його з форми.

Крок 7. Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Нарізайте його шматочками і подавайте до столу. За бажанням, можна подавати десерт з морозивом або вишневим соусом.

Вологий шоколадний пиріг

Вологий шоколадний пиріг нікого не залишить байдужим. Він ідеально поєднується з чашкою гарячого чаю або кави. Обов’язково приготуйте такий десерт своїми руками, побалуйте себе і своїх близьких. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Кава розчинна – 0,5 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.

Для глазурі:

  • Молоко – 2 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо дві глибокі миски. Одна буде використовуватись для сухих продуктів, інша – для мокрих продуктів.

Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску. Сюди ж відправляємо какао, соду, ванілін і сіль. Перемішуємо для рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 3. В іншу миску відправляємо розтоплене вершкове масло, воду, лимонний сік, цукор і розчинну каву. Вимішуємо до однорідності.

Крок 4. З’єднуємо суху і мокру маси. Вимішуємо до отримання гладкого тіста без грудочок.

Крок 5. Виливаємо тісто у форму для випікання. Готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. В цей час можна приготувати глазур. Крохмаль розводимо окремо в холодній воді. Всі інші інгредієнти зі списку з’єднуємо в сотейнику і нагріваємо. В однорідну шоколадну масу поступово вводимо підготовлений крохмаль. Вимішуємо і прибираємо з вогню.

Крок 7. Готовий вологий пиріг поливаємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 8. Вологий шоколадний пиріг готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!

Шоколадно-банановий пиріг

Шоколадно-банановий пиріг вразить вас своїм ніжним і цікавим смаком. Відмінна ідея для ранкового чаювання або святкового столу. Приготувати яскравий десерт зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шоколад темний – 90 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Горіхи волоські – 50 гр.

Для глазурі:

  • Шоколад темний – 70 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця і цукор. Збиваємо вміст до пишної піни пару хвилин. Вливаємо олію і додаємо дрібку солі. Збиваємо ще трохи.

Крок 2. Шоколад повністю розтоплюємо на водяній бані і даємо йому охолонути.

Крок 3. Нарізаємо шматочками банани, після добре розминаємо їх виделкою до отримання ніжної кашки.

Крок 4. Коли шоколад охолоне, вливаємо його в яєчну масу. Сюди ж відправляємо бананове пюре. Вимішуємо до однорідності.

Крок 5. Просіваємо борошно з розпушувач. Відправляємо сухий продукт в загальну масу. Вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Подрібнюємо горіхи і опускаємо їх у шоколадно-бананове тісто. Знову все перемішуємо.

Крок 7. Переливаємо заготовку у форму для випікання.

Крок 8. Готуємо десерт 30 хвилин при температурі 180 градусів, після даємо йому охолонути.

Крок 9. Поки пиріг випікається, приготуємо глазур. Для цього розтоплюємо темний шоколад на водяній бані і перемішуємо його з рослинним маслом.

Крок 10. Поливаємо готовою глазур’ю готову випічку.

Крок 11. Шоколадно-банановий пиріг готовий. Подавайте яскравий десерт до столу і швидше пробуйте!

Шоколадний пиріг Брауні

Шоколадний пиріг Брауні – це знаменитий і улюблений багатьма десерт, перед яким неможливо встояти. Частування відрізняється насиченим шоколадним смаком і апетитним виглядом. Брауні ідеально поєднується з чашкою гарячої кави або чаю. Спробуйте!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор коричневий – 200 гр.
  • Борошно – 115 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • М’ята для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо до появи піни і поступово висипаємо коричневий цукор. Продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість міксера.

Крок 2. Добре збиваємо інгредієнти до утворення густої і пишної піни.

Крок 3. У сковороду або невелику каструлю кладемо вершкове масло з темним шоколадом.

Крок 4. Закриваємо посуд з вмістом кришкою.

Крок 5. Встановлюємо заготівлю над водяною банею.

Крок 6. Тушкуємо вміст до отримання однорідної шоколадної маси. Періодично помішуємо суміш лопаткою.

Крок 7. Поступово вливаємо шоколадну заготовку в яєчну масу.

Крок 8. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 9. Окремо перемішуємо борошно з розпушувачем, після просіваємо, щоб суха суміш добре засвоїла киснем.

Крок 10. Відправляємо борошняну суміш в шоколадну заготовку. Ретельно все перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 11. Очищаємо горіхи і відправляємо їх у чашу блендера. Рекомендується використовувати фундук.

Крок 12. Перемелюємо інгредієнт до стану дрібної крихти.

Крок 13. В шоколадне тісто додаємо подрібнені горіхи. Перемішуємо вміст лопаткою.

Крок 14. Деко застеляємо фольгою. На фольгу кладемо металеве кільце від рознімної форми.

Крок 15. Формуємо дно з фольги. Для цього краю фольги обгортаємо про кільце.

Крок 16. У підготовлену форму виливаємо шоколадне тісто.

Крок 17. Акуратно розрівнюємо поверхню заготовки за допомогою силіконової лопатки.

Крок 18. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок 19. Даємо готового десерту трохи охолонути і витягуємо його з форми. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою і доповнюємо листочком м’яти.

Крок 20. Шоколадний пиріг Брауні готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Шоколадний пиріг на молоці

Шоколадний пиріг на молоці – просте і дуже смачне частування для вашого свята або чаювання в сімейному колі. Порадувати близьких таким десертом зможе кожен. Запам’ятовуйте нескладний покроковий рецепт з нашої підбірки та оцініть смак готової шоколадної випічки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо курячі яйця з двома видами цукру. Збиваємо продукти до однорідності і утворення густої білої маси.

Крок 2. В окремій глибокої посуді з’єднуємо просіяне борошно, розпушувач і какао. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Крок 3. Висипаємо суху суміш в яєчну масу. Сюди ж виливаємо рослинне масло. Починаємо вимішувати.

Крок 4. Далі сюди виливаємо молоко. Перемішуємо до однорідності і даємо готовому тісту постояти близько 15 хвилин.

Крок 5. Виливаємо однорідне шоколадне тісто в силіконову форму для випікання.

Крок 6. Випікаємо частування близько 30-40 хвилин. Готуємо в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів. Після випічку витягаємо з форми і даємо їй трохи охолонути.

Крок 7. Шоколадний пиріг на молоці готовий. Нарізайте його і подавайте до столу. За бажанням, можна прикрасити цукровою пудрою.

Шоколадний пиріг на сметані

Шоколадний пиріг на сметані – це просте кулінарне рішення, яке порадує рідних яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою. Урізноманітніть меню десертом з допомогою нашого покрокового рецепта.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку миску. Доповнюємо його сметаною і цукром. Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси.

Крок 2. В окрему миску просіваємо борошно.

Крок 3. Висипаємо в какао борошно і соду. Перемішуємо вінчиком до рівномірного розподілу всіх продуктів.

Крок 4. Відправляємо суху суміш у масу зі сметани і яйця. Гарненько перемішуємо тісто до однорідного стану.

Крок 5. Змащуємо маслом форму для випікання. Виливаємо сюди шоколадне тісто. Розрівнюємо поверхню.

Крок 6. Випікаємо частування 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо випічку з форми і даємо їй охолонути. Якщо ви хочете, щоб пиріг став більш ніжним і м’яким, охолоджуйте його, загорнувши в харчову плівку.

Крок 7. Шоколадний пиріг на сметані готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!

Пісний шоколадний пиріг без яєць

Пісний шоколадний пиріг без яєць нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого кулінарного рецепту. Порадуйте себе смачним і яскравим десертом під час посту. Також таке частування підійде для веганів і вегетаріанців.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 210 гр.
  • Вода – 240 мл
  • Масло рослинне – 75 гр.
  • Какао-порошок – 35 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Стружка кокосова – для прикраси.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Крохмаль – 1,5 ст. л.
  • Вода – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно, з’єднуємо її з какао, розпушувачем, сіллю і двома видами цукру. Перемішуємо суху суміш віночком.

Крок 2. У перемішану суху суміш виливаємо воду кімнатної температури і рослинне масло. Гарненько вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 3. Виливаємо однорідне шоколадне тісто у форму для випікання. Щоб заготовка не пригоріла, обмажте її маслом і присипте невеликою кількістю борошна.

Крок 4. Випікаємо заготівлю близько 40-45 хвилин при температурі 170 градусів. Після даємо пирогу охолонути.

Крок 5. В цей час приготуємо глазур. Для цього перемішуємо какао, цукрову пудру і крохмаль. Виливаємо сюди холодну воду і ретельно все вимішуємо до гладкого стану.

Крок 6. Поливаємо глазур’ю остиглий пиріг. Для прикраси можна посипати кокосовою стружкою.

Крок 7. Пісний шоколадний пиріг без яєць готовий. Нарізайте десерт порційними шматочками і подавайте до столу!