Шоколадний пиріг – 10 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Шоколадний пиріг – це смачний і нескладний у виконанні десерт для вашого чаювання або святкового столу. Є багато варіантів яскравою шоколадної випічки. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали в нашій збірці з десяти рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Шоколадний пиріг з какао в духовці

Шоколадний пиріг з какао в духовці – це простий і швидкий спосіб порадувати рідних яскравим і апетитним десертом. Така випічка приємно здивує своїм насиченим смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Подавайте до столу з чашкою вашого улюбленого гарячого напою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 155 гр.
  • Какао-порошок 65 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 300 гр.
  • Масло вершкове 115 гр.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • Сіль ¾ ч. л.
  • Екстракт ванілі 2 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Розпушувач ¼ ч. л.
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове 6 ст. л.
  • Цукрова пудра 200 гр.
  • Какао-порошок 25 гр.
  • Молоко коров’яче 60 мл

Процес приготування:

  1. Відміряємо потрібну кількість інгредієнтів для приготування пирога.
  2. Відразу підготуємо невелику глибоку форму для випікання. Обмазуємо її маленьким шматочком вершкового масла.
  3. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром і ретельно вимішуємо.
  4. Додаємо сюди сіль, ванільний екстракт, соду, розпушувач і какао-порошок. Збиваємо все разом до однорідного стану на невеликій швидкості.
  5. Продовжуємо збивати суміш і по одному вбиваємо курячі яйця.
  6. Висипаємо частина просіяного борошна і виливаємо половину молока. Все збиваємо вміст.
  7. Поступово висипаємо борошно і доливаємо молоко. Збиваємо, поки не отримаємо гладку однорідну масу без борошняних грудочок.
  8. Виливаємо тісто в підготовлену форму для випікання. За допомогою лопатки розрівнюємо поверхню заготовки.
  9. Відправляємо десерт в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо приблизно одну годину. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Для цього проткніть пиріг і подивіться, прилипає він до шпазі. Якщо липне, то потримайте ще трохи в духовій шафі.
  10. Дістаємо частування з духовки. Остуджуємо його 10 хвилин у формі, акуратно виймаємо й даємо охолонути повністю.
  11. Тепер займемося приготуванням глазурі. Вершкове масло кладемо в невеликий сотейник і розтоплюємо його на невеликому вогні.
  12. У розтоплене масло додаємо какао і вливаємо молоко. Варимо до загустіння суміші, постійно помішуючи.
  13. Прибираємо гарячу шоколадну суміш з вогню і доповнюємо її цукровою пудрою. Ретельно вимішуємо міксером до отримання гладкого складу. Також ви можете скористатися міксером.
  14. Готової поливаємо глазур’ю поверхню остиглого шоколадного пирога. Даємо глазурі трохи застигнути.
  15. Шоколадний пиріг з какао в духовці готовий. Нарізайте десерт і подавайте до столу!