Млинці на воді – 15 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на воді – це дуже проста і швидка кулінарна ідея. Частування виходить тонким, еластичним і ніжним смаком. Кулінарний процес не займе багато часу і не зажадає великої кількості інгредієнтів. Готовий продукт подавайте з різними доповненнями або використовуйте для приготування поживних закусок з начинкою.

Тонкі ажурні млинці на воді з дірочками

Домашні млинці з дірочками і ажурним візерунком радують не тільки зовнішнім виглядом, але і смаком. Продукт виходить тонким і хрустким. Можна подавати самостійно або з апетитною начинкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Окріп 250 мл
  • Вода 250 мл
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сода харчова ⅔ ч. л.
  • Масло рослинне 30 мл
  • Масло вершкове для смаження

Процес приготування:

  1. Тонкі млинці на воді приготувати дуже просто. Ретельне просіваємо борошно через дрібне сито і змішуємо її з содою.
  2. Робимо в сухій масі невелике поглиблення і розбиваємо сюди одне куряче яйце.
  3. Заливаємо продукти трохи остившім окропом і тут же перемішуємо. Слідом за окропом вливаємо воду. Відразу ж додаємо сіль і цукор. Починаємо збивати масу до гладкого стану і зникнення грудочок. В кінці вмішуємо ложку рослинної олії.
  4. Після приготування тіста, добре розігріваємо сковороду. Обмазуємо поверхню вершковим маслом і вливаємо борошняну масу. Смажимо продукт до рум’янцю з обох сторін.
  5. Хрусткі млинці на воді з дірочками готові до подачі. Розкладайте частування по тарілках і ставте на стіл!

Млинці на воді з яйцями і борошном — класичний рецепт

Простий і швидкий рецепт домашніх млинців – на воді з борошном і яйцями. З приготуванням справляться навіть новачки. Готовий продукт порадує ніжним смаком і апетитним виглядом.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Розбиваємо в глибоку посуд куряче яйце і ретельно збиваємо його з цукром і сіллю.

2. Окремо просіваємо борошно з содою. Всипаємо сухий продукт в яєчну суміш.

3. Кип’ятимо воду і даємо їй охолонути до кімнатної температури. Переливаємо до решти інгредієнтів. Відразу додаємо рослинне масло і починаємо вимішувати масу, поки не зникнуть всі грудочки.

4. Накаляем сковороду на плиті, обмазуємо її вершковим маслом. Вливаємо трохи тіста, розподіляємо його по поверхні і смажимо з обох боків до рум’янцю.

5. Тонкі млинці на воді готові. Викладайте їх в порційну тарілку і подавайте до столу!

Як спекти пісні млинці на воді без яєць?

Апетитні борошняні млинці можна приготувати за пісного рецептом без використання яєць. Такий варіант підходить також і для веганского меню. Оцініть просте виконання і ніжний смак готового продукту.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Вливаємо в ємність рослинне масло. Розмішуємо продукт з сіллю і цукром.

2. У суміш просіваємо борошно пшеничне. Відразу ж вливаємо кип’ячену воду і починаємо збивати тісто. Воно повинне вийти рідким і без грудочок.

3. Добре прогріваємо сковороду з рослинним маслом. Вливаємо сюди трохи тіста, рівномірно розподіляємо його і починаємо обсмажувати на помірному вогні.

4. Підрум’янюємо продукт з обох сторін по 1-2 хвилини.

5. Тонкі золотисті млинці без яєць на воді готові. Викладайте частування на тарілки і подавайте до столу!

Ажурні млинці на мінеральній воді з дірочками

Оригінальний рецепт домашніх млинців на мінералці оцінять багато господині. Продукт виходить тонким і хрустким. Він складе відмінну компанію гарячих страв вашого столу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода мінеральна – 2 склянки
  • Сіль – 10 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. При необхідності пропускаємо борошно через дрібну сіточку. Занурюємо її в глибокий посуд і розмішуємо з содою.

2. Робимо в сухому продукті воронку. У неї розбиваємо куряче яйце.

3. Вливаємо в масу мінеральну воду, масло рослинне, всипаємо цукор і сіль, і починаємо вимішувати. Збиваємо до отримання гладкої рідкуватий суміші.

4. Вливаємо тісто на розігріту з вершковим маслом сковороду. Рівномірно розподіляємо продукт по поверхні і обсмажуємо з обох сторін.

5. Тонкі домашні млинці з апетитними дірочками готові. Викладайте їх на тарілку, доповнюйте за смаком і подавайте до столу!

Ніжні і повітряні дріжджові млинці на воді

Млинці на воді з дріжджового тіста виходять ніжними і яскравими за смаком. Візьміть на замітку рецепт, на приготування якого не піде багато часу. Готове частування можна подавати на сніданок або обід.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 350 мл
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Сирі дріжджі розламуємо на дрібні шматки, додаємо до них цукор і трохи теплої води. Розмішуємо і залишаємо на 7-10 хвилин.

2. В цей час збиваємо до однорідної маси курячі яйця з сіллю.

3. У приготовлену опару просіваємо борошно і вливаємо яєчну суміш. Вимішуємо продукти.

4. Вливаємо кип’ячену воду. Розмішуємо до гладкої маси. Залишаємо продукт на 30 хвилин і після додаємо до нього рослинне масло.

5. Обсмажуємо повітряний дріжджовий продукт на сковороді з вершковим маслом. Для приготування кожної сторони знадобиться не більше хвилини.

6. Апетитні домашні млинці перекладаємо на тарілку і пригощаємо або близьких!

Простий рецепт приготування млинців на воді без дріжджів

Самий спрощений варіант приготувати млинці в домашніх умовах – на воді без використання дріжджів. Борошняний продукт порадує ніжним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. Подавайте до сніданку!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Розбиваємо яйце в глибоку посуд. З’єднуємо його з сіллю і цукром, збиваємо до однорідної суміші.

2. Окремо пропускаємо борошно через сито і розмішуємо її з чайною ложкою розпушувача.

3. З’єднуємо борошняну суміш з яєчною, заливаємо кип’яченою водою. Ретельно вимішуємо тісто до зникнення грудочок, потім приєднуємо рослинне масло. Знову розмішуємо.

4. Обмазуємо прогріту сковороду шматком вершкового масла. Порційно борошняну масу виливаємо на поверхню. Рівномірно розподіляємо продукт і смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін.

5. Після приготування золотисті млинці на воді викладаємо в тарілку і подаємо до столу. Можна доповнити вершковим маслом, варенням або сметаною.

Як спекти тонкі і хрусткі заварні млинці на окропі?

Тонкі і хрусткі домашні млинці можна приготувати з заварного тіста з окропом. Продукт порадує яскравим виглядом і насиченим смаком. Поживне частування ідеально підходить до сніданку.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Борошно – 170 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Окріп – 250 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Борошно можна заздалегідь просіяти.

2. Розбиваємо яйце, з’єднуємо його з сіллю і цукром, потім збиваємо. Потім додаємо сюди вершкове масло в рідкому стані. Вимішуємо до однорідності.

3. Поступово всипаємо борошно і розмішуємо масу до зникнення грудочок. Постійно помішуючи, вливаємо склянку окропу.В кінці додаємо столову ложку рослинної олії.

4. Наполягаємо тісто в кімнатній температурі 20 хвилин, а після порційно вливаємо його в розпечену сковороду.

5. Обсмажуємо продукт з обох боків до золотистого відтінку.

6. Викладаємо тонкі хрусткі млинці з заварного тіста на тарілку і подаємо до столу!

Класичний рецепт приготування млинців на 1 літр води

Ідеальні домашні млинці виходять за класичним рецептом на 1 літр води. Смачне і поживне частування можна подавати як самостійне блюдо або як основи для інших закусок.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Через дрібне сито пропускаємо необхідну кількість борошна. Змішуємо сухий продукт з содою, цукром і сіллю.

2. Розбиваємо в борошняну масу два курячих яйця. Починаємо розмішувати.

3. Вливаємо теплу кип’ячену воду і тривало збиваємо масу до розбивання грудок. В кінці приєднуємо рослинне масло.

4. Смажимо млинці на добре прогрітій сковороді на розтопленому вершковому маслі. На кожну сторону знадобиться не більше однієї хвилини.

5. Рум’яні млинці на воді за традиційним рецептом готові. Викладайте на тарілку і доповнюйте ваш стіл!

Дієтичні млинці на воді з рисовим борошном

Полегшений і низькокалорійний варіант приготування домашніх млинців – з рисового борошна на воді. Порадуйте себе і близьких здоровим і поживним продуктом. Ідеально підходить для сімейного сніданку.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно рисова – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл

Процес приготування:

1. Рисову муку розмішуємо, щоб наситити повітрям і розбити можливі грудочки. Занурюємо продукт в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо курячі яйця, додаємо за смаком цукор і сіль.

2. Слідом додаємо оливкову олію і соду. Вичавлюємо сік з половинки лимона.

3. Вливаємо кип’ячену воду і починаємо вимішувати продукти. Тривало збиваємо до отримання гладкого тягучого тесту.

4. Добре прогріваємо сковороду і вливаємо в неї борошняну заготовку. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.

5. Апетитні та корисні млинці з рисового борошна готові. Подавайте блюдо на стіл і пригощайте рідних!

Як спекти ПП вівсяні млинці на воді?

Прихильники здорового харчування оцінять простий рецепт поживних вівсяних млинців на воді. Таке блюдо ідеально підійде для сніданку. Продукт відрізняється хорошим складом і невеликим вмістом калорій.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Вода – 60 мл
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Розбиваємо куряче яйце в глибоку тарілку. Висипаємо до них вівсяні пластівці. Подрібнюємо їх за бажанням.

2. Далі додаємо дрібку солі і вливаємо воду. Ретельно вимішуємо масу. Повинно вийти тягуче тісто.

3. Нагріваємо сковороду на плиті. Вливаємо сюди заготовку з вівсяних пластівців. Смажимо близько 3 хвилин на помірному вогні.

4. Акуратно перевертаємо блін лопаткою і смажимо ще стільки ж.

5. Готові вівсяні млинці викладаємо на тарілку і подаємо до столу!

Млинці з гречаного борошна на воді

Млинці з гречаного борошна на воді – це оригінальне частування для вашого домашнього столу. Такі млинці відрізняється цікавим яскравим смаком і особливою легкістю. До того ж, вони дуже корисні. Беріть кулінарну ідею для ваших апетитних сніданків або перекусів.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно гречана – 1 склянка
  • Вода – 0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло рослинне/вершкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в зручну глибоку посуд. Збиваємо їх до утворення щільної білої суміші. Залишаємо на пару хвилин для більшого насичення киснем. Таке просте дію зробить млинцеве тісто більш повітряним.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість води. Її температура повинна бути близько 30-40 градусів. Додаємо в теплу воду сіль і цукор. Перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Просіваємо в воду гречану муку. Постійно перемішуємо до отримання однорідної суміші. Гречана мука більш велика, ніж пшеничне. Тому дуже важливо розмішувати її в теплій воді.

Крок 4. Вливаємо до борошняної суміші яєчну суміш. Замішуємо повітряне і однорідне тісто для млинців.

Крок 5. Розігріваємо сковороду. Змащуємо її маслом або невеликою кількістю рослинного. Порційно з допомогою ополоника вливаємо гречане тісто. Розмазуємо його по поверхні сковороди.

Крок 6. Обсмажуємо з одного боку, після перевертаємо і готуємо до рум’янцю з іншого боку, перекладаємо на плоску тарілку. Також чинимо і з рештою тестом.

Крок 7. Смачні млинці з гречаного борошна на воді готові. Подавайте їх до столу з вершковим маслом. Приємного апетиту!

Млинці з житнього борошна на воді

Млинці з житнього борошна на воді виходять дуже пухкими, рум’яними і ажурними. Їх можна подавати самостійно, доповнивши вершковим маслом, або наповнити різними начинками за вашим смаком. Для приготування апетитних житніх млинців в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 6 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Сода/розпушувач – 1 ч. л./2 ч. л.
  • Сало – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску для замішування тіста.

Крок 2. Сюди виливаємо воду, але не всю. У процесі готування воду будемо поступово доливати. Для початку можна влити 1-2 склянки.

Крок 3. Починаємо збивати яйця з водою.

Крок 4. Зазначене кількість житнього борошна висипаємо в окрему глибоку миску.

Крок 5. Поступово вливаємо в борошно воду і перемішуємо до однорідної суміші без грудочок.

Крок 6. Якщо ми додамо всю воду відразу, то житнє борошно не вийде вимісити до зникнення грудок. Так само додаємо не всю воду, трохи залишаємо.

Крок 7. Поступово в борошняну суміш вводимо яйця, збиті з водою.

Крок 8. Пості всипаємо борошно пшеничне. Збиваємо все разом на невеликій швидкості.

Крок 9. Вливаємо половину води, що залишилася.

Крок 10. Також вливаємо три столові ложки рослинної олії.

Крок 11. Продовжуємо збивати міксером.

Крок 12. Вводимо вказану кількість цукру.

Крок 13. Далі додаємо сіль за смаком.

Крок 14. Вливаємо воду, що залишилася.

Крок 15. Збиваємо до однорідності.

Крок 16. Тепер підготуємо соду і лимонну кислоти. При бажанні, ці два компоненти можна замінити розпушувачем.

Крок 17. Вводимо соду і лимонну кислоту (розпушувач).

Крок 18. Продовжуємо збивати тісто.

Крок 19. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її шматочком сала. Порційно виливаємо сюди ніжне і повітряне житнє тісто.

Крок 20. Підрум’янюємо млинці на сковороді з обох сторін.

Крок 21. Млинці з житнього борошна на воді готові. Подавайте їх до столу відразу або доповнюйте начинками за смаком.

Млинці з кукурудзяного борошна на воді

Млинці з кукурудзяного борошна на воді виходять дуже яскравими, легкими і цікавими за смаком. Якщо ви хочете спробувати щось нове і при цьому просте на своїй кухні, обов’язково приготуйте такі млинці по нашому перевіреного покрокового рецептом з фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Мука кукурудзяна – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо кукурудзяне борошно в глибоку миску.

Крок 2. Сюди ж відправляємо трохи пшеничного борошна.

Крок 3. Додаємо до продуктів сіль і цукор.

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце.

Крок 5. Вливаємо воду. Її кількість можна регулювати на свій розсуд. Додавайте стільки, скільки візьме тісто.

Крок 6. Ретельно вимішуємо масу, поки не вийде однорідна маса без грудочок. Враховуйте, що тісто повинно бути рідкуватим.

Крок 7. Розігріваємо сковороду, змащуємо рослинним маслом. Порційно вливаємо сюди яскраве кукурудзяна тісто.

Крок 8. Підрум’янюємо млинці на сковороді з обох сторін.

Крок 9. Млинці з кукурудзяного борошна на воді готові. Подавайте їх до столу, доповнивши сметаною або шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!

Млинці на воді з розпушувачем

Млинці на воді з розпушувачем виходять дуже ніжними, тонкими і легкими. Приготувати їх в домашніх умовах дуже просто. Беріть на замітку нескладний і швидкий рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Вийде навіть у новачків!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 230 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість борошна і просіваємо її в глибоку миску.

Крок 2. Перемішуємо борошно з розпушувачем і поступово вливаємо воду. Починаємо перемішувати.

Крок 3. Доливаємо всю воду. Виливаємо сюди окремо збиті яйця з сіллю, цукром і рослинним маслом.

Крок 4. Ретельно все вимішуємо до отримання однорідного тіста без грудочок.

Крок 5. Розігріваємо сковороду і порційно вливаємо сюди готове рідкувате тісто з допомогою ополоника. Сковороду змащуємо рослинним маслом, тільки перед випіканням першого млинця.

Крок 6. Обсмажуємо з одного боку, акуратно перевертаємо шумівкою і доводимо до рум’янцю з іншого боку. Так вчиняємо з усім тестом.

Крок 7. Млинці на воді з розпушувачем готові. Подавайте до столу або доповнюйте різними начинками за смаком!

Манні млинці на воді

Манні млинці на воді – це оригінальне рішення для вашого сімейного сніданку або перекусу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Ваші близькі будуть в захваті від ніжних і повітряних манних млинчиків. Подавайте їх до столу з вершковим маслом, варенням та іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 200 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Вода – 750 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло – для змазування млинців.

Процес приготування:

Крок 1. Нагріваємо приблизно до 35-40 градусів 100 мл води. Всипаємо в теплу воду сухі дріжджі, сіль і цукор. Залишаємо на 5 хвилин.

Крок 2. У підійшла опару додаємо манку, борошно і доливаємо залишилася, кімнатної температури, воду. Ретельно перемішуємо до зникнення грудочок, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 2 години.

Крок 3. Через деякий час тісто стане повітряним і збільшиться в об’ємі.

Крок 4. В окремий посуд розбиваємо курячі яйця, вливаємо до них рослинне масло. Збиваємо виделкою до однорідності.

Крок 5. Переливаємо в тісто яєчну суміш. Перемішуємо все віночком.

Крок 6. Розігріваємо сковороду і обмазуємо рослинним маслом. Порційно вливаємо готове тісто, розподіляємо його по поверхні сковороди.

Крок 7. Обсмажуємо кожен млинець до рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Перед подачею кожен млинець змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 9. Манні млинці на воді готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!