Млинці на воді – це дуже проста і швидка кулінарна ідея. Частування виходить тонким, еластичним і ніжним смаком. Кулінарний процес не займе багато часу і не зажадає великої кількості інгредієнтів. Готовий продукт подавайте з різними доповненнями або використовуйте для приготування поживних закусок з начинкою.
Тонкі ажурні млинці на воді з дірочками
Домашні млинці з дірочками і ажурним візерунком радують не тільки зовнішнім виглядом, але і смаком. Продукт виходить тонким і хрустким. Можна подавати самостійно або з апетитною начинкою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Борошно 150 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Окріп 250 мл
- Вода 250 мл
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сода харчова ⅔ ч. л.
- Масло рослинне 30 мл
- Масло вершкове для смаження
Процес приготування:
- Тонкі млинці на воді приготувати дуже просто. Ретельне просіваємо борошно через дрібне сито і змішуємо її з содою.
- Робимо в сухій масі невелике поглиблення і розбиваємо сюди одне куряче яйце.
- Заливаємо продукти трохи остившім окропом і тут же перемішуємо. Слідом за окропом вливаємо воду. Відразу ж додаємо сіль і цукор. Починаємо збивати масу до гладкого стану і зникнення грудочок. В кінці вмішуємо ложку рослинної олії.
- Після приготування тіста, добре розігріваємо сковороду. Обмазуємо поверхню вершковим маслом і вливаємо борошняну масу. Смажимо продукт до рум’янцю з обох сторін.
- Хрусткі млинці на воді з дірочками готові до подачі. Розкладайте частування по тарілках і ставте на стіл!
