Млинці на воді – 15 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Млинці з житнього борошна на воді

Млинці з житнього борошна на воді виходять дуже пухкими, рум’яними і ажурними. Їх можна подавати самостійно, доповнивши вершковим маслом, або наповнити різними начинками за вашим смаком. Для приготування апетитних житніх млинців в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода – 6 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.
  • Сода/розпушувач – 1 ч. л./2 ч. л.
  • Сало – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску для замішування тіста.

Крок 2. Сюди виливаємо воду, але не всю. У процесі готування воду будемо поступово доливати. Для початку можна влити 1-2 склянки.

Крок 3. Починаємо збивати яйця з водою.

Крок 4. Зазначене кількість житнього борошна висипаємо в окрему глибоку миску.

Крок 5. Поступово вливаємо в борошно воду і перемішуємо до однорідної суміші без грудочок.

Крок 6. Якщо ми додамо всю воду відразу, то житнє борошно не вийде вимісити до зникнення грудок. Так само додаємо не всю воду, трохи залишаємо.

Крок 7. Поступово в борошняну суміш вводимо яйця, збиті з водою.

Крок 8. Пості всипаємо борошно пшеничне. Збиваємо все разом на невеликій швидкості.

Крок 9. Вливаємо половину води, що залишилася.

Крок 10. Також вливаємо три столові ложки рослинної олії.

Крок 11. Продовжуємо збивати міксером.

Крок 12. Вводимо вказану кількість цукру.

Крок 13. Далі додаємо сіль за смаком.

Крок 14. Вливаємо воду, що залишилася.

Крок 15. Збиваємо до однорідності.

Крок 16. Тепер підготуємо соду і лимонну кислоти. При бажанні, ці два компоненти можна замінити розпушувачем.

Крок 17. Вводимо соду і лимонну кислоту (розпушувач).

Крок 18. Продовжуємо збивати тісто.

Крок 19. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її шматочком сала. Порційно виливаємо сюди ніжне і повітряне житнє тісто.

Крок 20. Підрум’янюємо млинці на сковороді з обох сторін.

Крок 21. Млинці з житнього борошна на воді готові. Подавайте їх до столу відразу або доповнюйте начинками за смаком.