Млинці без яєць – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Багато господинь не раз опинялися в ситуації, коли терміново треба щось приготувати, а в холодильнику порожньо. Не біда! Можна приготувати смачні млинці без яєць. У статті зібрано 10 різних способів приготування смачних млинців.

Тонкі млинці на молоці без яєць

У млинців дуже багато шанувальників. Вони бувають різні: солодкі, солоні, овочеві, пісні і кислі. Ми розповімо, як посмажити смачні млинці без яєць на молоці.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Вода 150 мл
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати тонкі млинці без яєць? Борошно просіяти через дрібне сито, додайте сіль, цукор і соду, добре перемішайте.
  2. Далі влийте молоко і замісіть однорідне тісто без грудочок.
  3. Потім додайте воду, рослинне масло, розтоплене вершкове масло і ще раз добре перемішайте тісто.
  4. Смажте млинці на сухій, добре прогрітій сковороді.
  5. Гарячі млинці, за бажанням, можна змастити вершковим маслом і відразу ж подати до столу.

Приємного апетиту!

Млинці на кефірі з дірочками без яєць

Млинці на кефірі виходять м’якими, еластичними, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати разом з варенням до ранкового чаю або фарширувати різними смачними начинками. Також, на свій розсуд, ви можете робити їх більше або менше тонкими.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кефір – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сода харчова – 5 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Окріп – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Кефір змішати з содою, цукром і сіллю. Додайте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто без грудок.

2. Далі влийте окріп і швидкими рухами перемішайте тісто.

3. Додайте рослинне масло, перемішайте тісто ще раз. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її.

4. Смажте тонкі млинці на сухій сковороді з обох боків до рум’яного кольору.

5. При бажанні, гарячі млинці можна змастити вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Як спекти тонкі млинці без яєць з дірочками?

Іноді дуже хочеться поласувати ніжними молочними млинцями на сніданок. Млинці за цим рецептом виходять тонкими, м’якими, з хрусткими краями і великою кількістю дірочок. Тісто для млинчиків замішується без використання яєць.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 0,5 склянки
  • Борошно – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 6-7 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте молоко, всипте цукор і соду.

2. Додайте рослинне масло і всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте інгредієнти, віночком або міксером.

3. Далі влийте крутий окріп і швидко розмішайте тісто.

4. В кінці додайте оцет, він увійде в реакцію з содою і млинці вийдуть пишними і пористими.

5. Добре прогрійте сковороду, смажте млинці без додавання олії. Тісто влийте на сковороду, смажте з одного боку 2-3 хвилини, потім переверніть млинець і смажте до готовності з іншого боку.

6. Млинці можна подавати на стіл з різними добавками по своєму смаку: сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці на дріжджах без яєць

Дріжджові ажурні млинці готуються з мінімального набору продуктів. Вони мають ніжний і приємний смак, подавати їх можна просто змастивши маслом. Приготуйте млинці по цьому рецепту, щоб пригостити своїх близьких.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Вода – 620 мл
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 35 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло рослинне – 75 мл+ для змащування сковороди.

Процес приготування:

1. У миску налийте теплу воду, додайте цукор і дріжджі.

2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно і сіль.

3. Далі змішайте рідкі та сухі інгредієнти. Тісто має бути однорідним і без грудок. Влийте олію і ще раз перемішайте тісто.

4. Накрийте Миску рушником і залиште в теплі на годину. Після цього тісто помітно збільшиться в об’ємі і почне пінитися.

5. Далі влийте 120 мілілітрів теплої води, перемішайте тісто віночком, воно стане більш рідким і придбає правильну консистенцію.

6. Сковороду поставте на вогонь, перед першим млинцем змастіть дно рослинним маслом. Влийте тісто на сковороду і дайте йому розтектися. Смажте млинці з обох боків до рум’яного кольору по 3 хвилини з кожного боку.

7. Млинці подавайте до столу відразу після приготування з варенням, медом або сметаною.

Приємного апетиту!

Пісні млинці на воді без додавання яєць

При дотриманні Посту не обов’язково відмовляти собі в улюбленій їжі. Необхідно знайти відповідні рецепти. Візьміть собі на замітку рецепт дуже смачних пісних млинчиків, вони дозволять здорово урізноманітнити раціон харчування в Піст.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте цукор і сіль.

2. Поступово в сухі інгредієнти влийте мінеральну воду, змішайте. Тісто повинно вийти без грудочок.

3. В кінці додайте олію і ще раз добре перемішайте тісто.

4. Поставте сковороду на вогонь, змастіть рослинною олією. На центр сковороди влийте тісто, прокрутіть її, щоб тісто розподілилося по всьому дну. Смажте млинці з обох сторін по 0,5-1 хвилині з кожної сторони.

5. Незважаючи на такий простий склад інгредієнтів, млинці виходять смачними і м’якими, подавайте їх з медом або варенням.

Приємного апетиту!

Заварні млинці без яєць на окропі

Якщо у вас в холодильнику не знайшлося традиційних молочних інгредієнтів для млинців, то на допомогу вам прийдуть альтернативні рецепти. Млинці на окропі виходять нітрохи не гірше класичних.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Окріп – 200 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Сода харчова – 0,3 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску всипте просіяне борошно, додайте цукор і сіль, перемішайте.

2. Далі до сухих інгредієнтів додайте 200 мл води кімнатної температури, змішайте інгредієнти.

3. Потім тонкою цівкою влийте в тісто окріп, перемішуйте швидкими круговими рухами.

4. В кінці додайте соду, гашену лимонним соком і рослинне масло, ще раз добре перемішайте тісто. Дайте тісту відпочити 20 хвилин, потім можна приступати до смаження млинців.

5. На добре розігріту сковороду невеликими частинами вливайте тісто і смажте млинці з двох сторін по 1-2 хвилині до рум’яного кольору. Подавайте млинці до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Млинці на мінералці з дірочками без яєць

Млинці на мінералці – м’які, пластичні, добре вбирають мед, вершкове масло або варення. Їх можна використовувати для формування млинцевих пирогів, тортів чи можна загортати в них різноманітну смачну начинку.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вода мінеральна – 2 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно через дрібне сито.

2. Далі додайте цукор і сіль, перемішайте.

3. Мінеральну воду додавайте в два прийоми. Перемішуйте інгредієнти віночком до однорідного стану.

4. В кінці додайте в тісто олію.

5. Перед першим млинцем трохи змастіть сковороду рослинною олією. Вливайте тісто порціями на сковороду, смажте млинці по 1-2 хвилини на середньому вогні з обох сторін.

6. Млинці виходять рум’яними, з ажурними краями.

7. Подавайте млинці до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Ніжні і дуже смачні млинці на кислому молоці без яєць

Простий рецепт смачних і ніжних млинчиків для вашого сніданку. Млинці виходять м’якими і просто тануть у роті, змастіть їх розтопленим вершковим маслом і ідеальне блюдо для початку дня готово.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко кисле – 500 мл
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Сода питна – 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. У миску просійте борошно, додайте цукор, соду і сіль.

2. Кисле молоко влийте до сухих інгредієнтів по частинах, кожен раз вимішуйте інгредієнти до однорідності. Півсклянки кислого молока закип’ятити і влийте в миску, швидко перемішайте.

3. В кінці додайте рослинне масло, ще раз добре перемішайте тісто.

4. Дайте тісту відпочити 10 хвилин, потім випікайте млинці на добре розігрітій сковороді. Обсмажуйте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.

5. Готові млинчики складіть стопкою, при бажанні змастіть вершковим маслом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Овочеві млинці з кабачків без яєць

Овочеві млинці – відмінне рішення для легкого обіду або вечері. Найкраще для приготування такої страви підходять кабачки. За бажанням ви можете додати в тісто різноманітну зелень або часник, це зробить смак страви більш яскравим.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
  • Йогурт натуральний – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Кабачки вимити, натерти на крупній тертці і відіжміть сік руками, потім перекладіть кабачкову масу на сито і залиште на 20 хвилин.

2. Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці. Додати до кабачків подрібнені пластівці і борошно, перемішайте. В кінці додайте йогурт, перемішайте.

3. Сковороду з антипригарним покриттям змастіть рослинною олією.

4. Викладайте по столовій ложці тесту на сковороду і смажте млинці з обох сторін по 2 хвилини до появи рум’яної скоринки.

5. Потім млинчики викладіть на деко і запікайте в духовці при 190 градусах 15 хвилин.

6. Подавайте кабачкові млинці зі сметаною.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачні млинці на сироватці без яєць?

Не обов’язково чекати Масляну, щоб порадувати себе і своїх близьких ароматними і рум’яними млинцями. Причому, за цим рецептом у вас вийде низькокалорійна випічка. Будемо замішувати тісто на сироватці.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 600 мл
  • Борошно – 11 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Сироватку злегка підігрійте. Влийте сироватку в миску просійте борошно через дрібне сито.

2. Потім додайте розпушувач для тіста, рослинне масло, звичайний і ванільний цукор. Добре перемішайте тісто віночком. Тісто залиште на 20-30 хвилин в теплому місці.

3. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні спочатку з одного боку.

4. Коли на поверхні млинця з’являться бульбашки луснуть, а тісто стане більш темним, переверніть млинець і смажте 1 хвилину з іншого боку.

5. Млинці подавайте до столу в теплому вигляді з варенням або сметаною.

Приємного апетиту!