Багато господинь не раз опинялися в ситуації, коли терміново треба щось приготувати, а в холодильнику порожньо. Не біда! Можна приготувати смачні млинці без яєць. У статті зібрано 10 різних способів приготування смачних млинців.
Тонкі млинці на молоці без яєць
У млинців дуже багато шанувальників. Вони бувають різні: солодкі, солоні, овочеві, пісні і кислі. Ми розповімо, як посмажити смачні млинці без яєць на молоці.
Інгредієнти на
16 порц.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Вода 150 мл
- Борошно пшеничне-1 склянка
- Сода харчова ½ ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати тонкі млинці без яєць? Борошно просіяти через дрібне сито, додайте сіль, цукор і соду, добре перемішайте.
- Далі влийте молоко і замісіть однорідне тісто без грудочок.
- Потім додайте воду, рослинне масло, розтоплене вершкове масло і ще раз добре перемішайте тісто.
- Смажте млинці на сухій, добре прогрітій сковороді.
- Гарячі млинці, за бажанням, можна змастити вершковим маслом і відразу ж подати до столу.
Приємного апетиту!
Млинці на кефірі з дірочками без яєць
Млинці на кефірі виходять м’якими, еластичними, з великою кількістю дірочок. Їх можна подавати разом з варенням до ранкового чаю або фарширувати різними смачними начинками. Також, на свій розсуд, ви можете робити їх більше або менше тонкими.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кефір – 2 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сода харчова – 5 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Окріп – 200 мл
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Кефір змішати з содою, цукром і сіллю. Додайте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто без грудок.
2. Далі влийте окріп і швидкими рухами перемішайте тісто.
3. Додайте рослинне масло, перемішайте тісто ще раз. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її.
4. Смажте тонкі млинці на сухій сковороді з обох боків до рум’яного кольору.
5. При бажанні, гарячі млинці можна змастити вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Як спекти тонкі млинці без яєць з дірочками?
Іноді дуже хочеться поласувати ніжними молочними млинцями на сніданок. Млинці за цим рецептом виходять тонкими, м’якими, з хрусткими краями і великою кількістю дірочок. Тісто для млинчиків замішується без використання яєць.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 0,5 склянки
- Борошно – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет – 2 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор – 6-7 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте молоко, всипте цукор і соду.
2. Додайте рослинне масло і всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте інгредієнти, віночком або міксером.
3. Далі влийте крутий окріп і швидко розмішайте тісто.
4. В кінці додайте оцет, він увійде в реакцію з содою і млинці вийдуть пишними і пористими.
5. Добре прогрійте сковороду, смажте млинці без додавання олії. Тісто влийте на сковороду, смажте з одного боку 2-3 хвилини, потім переверніть млинець і смажте до готовності з іншого боку.
6. Млинці можна подавати на стіл з різними добавками по своєму смаку: сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на дріжджах без яєць
Дріжджові ажурні млинці готуються з мінімального набору продуктів. Вони мають ніжний і приємний смак, подавати їх можна просто змастивши маслом. Приготуйте млинці по цьому рецепту, щоб пригостити своїх близьких.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Вода – 620 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 35 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Масло рослинне – 75 мл+ для змащування сковороди.
Процес приготування:
1. У миску налийте теплу воду, додайте цукор і дріжджі.
2. В окремій мисці змішайте просіяне борошно і сіль.
3. Далі змішайте рідкі та сухі інгредієнти. Тісто має бути однорідним і без грудок. Влийте олію і ще раз перемішайте тісто.
4. Накрийте Миску рушником і залиште в теплі на годину. Після цього тісто помітно збільшиться в об’ємі і почне пінитися.
5. Далі влийте 120 мілілітрів теплої води, перемішайте тісто віночком, воно стане більш рідким і придбає правильну консистенцію.
6. Сковороду поставте на вогонь, перед першим млинцем змастіть дно рослинним маслом. Влийте тісто на сковороду і дайте йому розтектися. Смажте млинці з обох боків до рум’яного кольору по 3 хвилини з кожного боку.
7. Млинці подавайте до столу відразу після приготування з варенням, медом або сметаною.
Приємного апетиту!
Пісні млинці на воді без додавання яєць
При дотриманні Посту не обов’язково відмовляти собі в улюбленій їжі. Необхідно знайти відповідні рецепти. Візьміть собі на замітку рецепт дуже смачних пісних млинчиків, вони дозволять здорово урізноманітнити раціон харчування в Піст.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Вода мінеральна – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте цукор і сіль.
2. Поступово в сухі інгредієнти влийте мінеральну воду, змішайте. Тісто повинно вийти без грудочок.
3. В кінці додайте олію і ще раз добре перемішайте тісто.
4. Поставте сковороду на вогонь, змастіть рослинною олією. На центр сковороди влийте тісто, прокрутіть її, щоб тісто розподілилося по всьому дну. Смажте млинці з обох сторін по 0,5-1 хвилині з кожної сторони.
5. Незважаючи на такий простий склад інгредієнтів, млинці виходять смачними і м’якими, подавайте їх з медом або варенням.
Приємного апетиту!
Заварні млинці без яєць на окропі
Якщо у вас в холодильнику не знайшлося традиційних молочних інгредієнтів для млинців, то на допомогу вам прийдуть альтернативні рецепти. Млинці на окропі виходять нітрохи не гірше класичних.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Вода – 200 мл
- Окріп – 200 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Сода харчова – 0,3 ч. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У миску всипте просіяне борошно, додайте цукор і сіль, перемішайте.
2. Далі до сухих інгредієнтів додайте 200 мл води кімнатної температури, змішайте інгредієнти.
3. Потім тонкою цівкою влийте в тісто окріп, перемішуйте швидкими круговими рухами.
4. В кінці додайте соду, гашену лимонним соком і рослинне масло, ще раз добре перемішайте тісто. Дайте тісту відпочити 20 хвилин, потім можна приступати до смаження млинців.
5. На добре розігріту сковороду невеликими частинами вливайте тісто і смажте млинці з двох сторін по 1-2 хвилині до рум’яного кольору. Подавайте млинці до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Млинці на мінералці з дірочками без яєць
Млинці на мінералці – м’які, пластичні, добре вбирають мед, вершкове масло або варення. Їх можна використовувати для формування млинцевих пирогів, тортів чи можна загортати в них різноманітну смачну начинку.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Вода мінеральна – 2 склянки
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно через дрібне сито.
2. Далі додайте цукор і сіль, перемішайте.
3. Мінеральну воду додавайте в два прийоми. Перемішуйте інгредієнти віночком до однорідного стану.
4. В кінці додайте в тісто олію.
5. Перед першим млинцем трохи змастіть сковороду рослинною олією. Вливайте тісто порціями на сковороду, смажте млинці по 1-2 хвилини на середньому вогні з обох сторін.
6. Млинці виходять рум’яними, з ажурними краями.
7. Подавайте млинці до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Ніжні і дуже смачні млинці на кислому молоці без яєць
Простий рецепт смачних і ніжних млинчиків для вашого сніданку. Млинці виходять м’якими і просто тануть у роті, змастіть їх розтопленим вершковим маслом і ідеальне блюдо для початку дня готово.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Молоко кисле – 500 мл
- Цукор – 2,5 ст. ложки
- Сода питна – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло рослинне – 30 мл
- Масло вершкове – 35 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У миску просійте борошно, додайте цукор, соду і сіль.
2. Кисле молоко влийте до сухих інгредієнтів по частинах, кожен раз вимішуйте інгредієнти до однорідності. Півсклянки кислого молока закип’ятити і влийте в миску, швидко перемішайте.
3. В кінці додайте рослинне масло, ще раз добре перемішайте тісто.
4. Дайте тісту відпочити 10 хвилин, потім випікайте млинці на добре розігрітій сковороді. Обсмажуйте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.
5. Готові млинчики складіть стопкою, при бажанні змастіть вершковим маслом і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Овочеві млинці з кабачків без яєць
Овочеві млинці – відмінне рішення для легкого обіду або вечері. Найкраще для приготування такої страви підходять кабачки. За бажанням ви можете додати в тісто різноманітну зелень або часник, це зробить смак страви більш яскравим.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кабачки – 500 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
- Йогурт натуральний – 3 ст. л.
- Масло рослинне – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки вимити, натерти на крупній тертці і відіжміть сік руками, потім перекладіть кабачкову масу на сито і залиште на 20 хвилин.
2. Вівсяні пластівці подрібніть в кавомолці. Додати до кабачків подрібнені пластівці і борошно, перемішайте. В кінці додайте йогурт, перемішайте.
3. Сковороду з антипригарним покриттям змастіть рослинною олією.
4. Викладайте по столовій ложці тесту на сковороду і смажте млинці з обох сторін по 2 хвилини до появи рум’яної скоринки.
5. Потім млинчики викладіть на деко і запікайте в духовці при 190 градусах 15 хвилин.
6. Подавайте кабачкові млинці зі сметаною.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні млинці на сироватці без яєць?
Не обов’язково чекати Масляну, щоб порадувати себе і своїх близьких ароматними і рум’яними млинцями. Причому, за цим рецептом у вас вийде низькокалорійна випічка. Будемо замішувати тісто на сироватці.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Сироватка – 600 мл
- Борошно – 11 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пачка.
Процес приготування:
1. Сироватку злегка підігрійте. Влийте сироватку в миску просійте борошно через дрібне сито.
2. Потім додайте розпушувач для тіста, рослинне масло, звичайний і ванільний цукор. Добре перемішайте тісто віночком. Тісто залиште на 20-30 хвилин в теплому місці.
3. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні спочатку з одного боку.
4. Коли на поверхні млинця з’являться бульбашки луснуть, а тісто стане більш темним, переверніть млинець і смажте 1 хвилину з іншого боку.
5. Млинці подавайте до столу в теплому вигляді з варенням або сметаною.
Приємного апетиту!