Здобне дріжджове тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Здобне дріжджове тісто — основа для випічки, яку нескладно приготувати своїми руками. Від якості продукту залежить смак готової випічки. Тому приділяйте особливу увагу замішування тіста. Для спрощення процесу скористайтеся перевіреними домашніми рецептами з покроковим описом процесу і фотографіями.

Здобне дріжджове тісто на молоці для булочок

Апетитні домашні булочки виходять на ніжному сдобном тесті. Щоб випічка вийшла найбільш м’якою і ароматною, використовуйте дріжджовий рецепт з додаванням молока.

Інгредієнти на
0.65 кг.

  • Борошно пшеничне 450 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Цукор-пісок 120 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Сухі дріжджі 15 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати здобне дріжджове тісто? Сухі дріжджі розмішуємо з однією столовою ложкою цукру.
  2. Заливаємо сухі інгредієнти половиною теплого молока. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. В окремій мисці збиваємо яйце, цукор, що залишився, молоко і розтоплене вершкове масло.
  4. За дрібне сито просіваємо борошно з сіллю. З’єднуємо сухий інгредієнт з опарою і яєчно-молочною сумішшю.
  5. Вимішуємо тісто лопаткою до повної однорідності і ставимо в тепле місце на одну годину. Накриваємо продукт рушником і чекаємо його повної готовності. Здобне дріжджове тісто готове для подальшого використання.