Курник класичний – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Курник – це традиційна випічка російської кухні. Частування є пишний пиріг з поживною начинкою, найчастіше, з куркою і картоплею. Вам підготували яскраву кулінарну добірку з десяти рецептів приготування в духовці з покроковими фотографіями. Вибирайте свій варіант курника.

Класичний курник з куркою та картоплею

Класичний курник з куркою та картоплею – це ситна і неймовірно смачна страва для домашнього або святкового столу. Поєднання пишного тіста із соковитою курячою начинкою нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Борошно – 600 гр.
  • Кефір – 300 мл.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Спеції та Приправи – за смаком
  • Молоко коров’яче – 1 ч.л.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Класичний курник готується дуже просто. Очищаємо картоплю та ріжемо її невеликими кубиками.

Нарізаємо куряче філе.

Подрібнюємо цибулю. З’єднуємо всі продукти у глибокій мисці.

Посипаємо продукти для начинки сіллю та спеціями, перемішуємо.

Для тесту з’єднуємо розтоплене вершкове масло та кефір.

Просіюємо сюди борошно, додаємо соду та сіль.

Замішуємо однорідне еластичне тісто.

Ділимо тісто на дві частини. Одну розгортаємо і укладаємо у форму з бортиками.

Викладаємо сюди начинку. Доповнюємо її шматочками вершкового масла|мастила|.

Щільно закриваємо заготівлю другим шаром тіста.

Робимо дірку посередині для виходу пари. Обмазуємо частування молоком і випікаємо півтори години за температури 160 градусів.

Класичний курник з куркою та картоплею готовий. Частуйтесь!