Курник – це традиційна випічка російської кухні. Частування є пишний пиріг з поживною начинкою, найчастіше, з куркою і картоплею. Вам підготували яскраву кулінарну добірку з десяти рецептів приготування в духовці з покроковими фотографіями. Вибирайте свій варіант курника.
Класичний курник з куркою та картоплею
Класичний курник з куркою та картоплею – це ситна і неймовірно смачна страва для домашнього або святкового столу. Поєднання пишного тіста із соковитою курячою начинкою нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Борошно – 600 гр.
- Кефір – 300 мл.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Спеції та Приправи – за смаком
- Молоко коров’яче – 1 ч.л.
- Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Класичний курник готується дуже просто. Очищаємо картоплю та ріжемо її невеликими кубиками.
Нарізаємо куряче філе.
Подрібнюємо цибулю. З’єднуємо всі продукти у глибокій мисці.
Посипаємо продукти для начинки сіллю та спеціями, перемішуємо.
Для тесту з’єднуємо розтоплене вершкове масло та кефір.
Просіюємо сюди борошно, додаємо соду та сіль.
Замішуємо однорідне еластичне тісто.
Ділимо тісто на дві частини. Одну розгортаємо і укладаємо у форму з бортиками.
Викладаємо сюди начинку. Доповнюємо її шматочками вершкового масла|мастила|.
Щільно закриваємо заготівлю другим шаром тіста.
Робимо дірку посередині для виходу пари. Обмазуємо частування молоком і випікаємо півтори години за температури 160 градусів.
Класичний курник з куркою та картоплею готовий. Частуйтесь!
Курник із тестом на кефірі
Курник з тестом на кефірі – смачний та нескладний у виконанні варіант для вашого ситного обіду чи свята. Апетитна випічка нікого не залишить байдужим та яскраво доповнить ваш стіл. Для приготування курника на тесті кефіру в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Кефір – 250 мл.
- Оливкова олія – 100 мл.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ст.
- Філе куряче – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Виливаємо в глибоку миску кефір та олію. Додаємо сіль та вимішуємо.
Крок 2. Висипаємо сюди борошно з розпушувачем. Кількість муки можна регулювати.
Крок 3. Замішуємо щільну однорідну грудку тіста.
Крок 4. Для начинки дрібно нарізаємо куряче філе.
Крок 5. Тонкими кухлями ріжемо картоплю і бланшируємо її в окропі дві хвилини.
Крок 6. Ділимо туге тісто на дві частини і розкочуємо їх. На одну частину викладаємо курку, картоплю та подрібнену цибулю. Солимо і перчимо начинку.
Крок 7. Щільно закриваємо другою частиною тесту. По центру робимо отвір і виливаємо трохи води (60 мл). Можна прикрасити поверхню пирога шматочками тіста. Випікаємо 50 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 8. Курник із тестом на кефірі готовий. Частуйтесь!
Курник на сметані у духовці
Курник на сметані в духовці – це поживна та неймовірно апетитна страва для домашнього чи святкового столу. Поєднання пишного тіста із соковитою начинкою нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 3-4 ст.
- Сметана – 1 ст.
- Олія вершкове – 1 пачка.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Куряче філе/свинина – 0,5 кг.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним способом.
Крок 2. У олію кладемо сметану, сіль та перець.
Крок 3. Висипаємо борошно та вимішуємо однорідне тісто.
Крок 4 Для начинки ріжемо м’ясо на невеликі шматочки. Можна використовувати курку чи свинину.
Крок 5. Невеликими брусочками ріжемо очищену картоплю.
Крок 6. Ділимо тісто на дві частини. Більшу частину розгортаємо в тонкий пласт і кладемо у форму з бортиками.
Крок 7. Викладаємо сюди м’ясо та картоплю. Солимо і перчимо. Закриваємо продукти кільцями цибулі.
Крок 8. Закриваємо другою частиною тесту та робимо отвір посередині. Випікаємо півтори години спочатку за температури 200 градусів. Коли пиріг почне підрум’янюватись, зменшуємо температуру до 160 градусів.
Крок 9. Курник на сметані в духовці готовий. Нарізайте порційними шматочками та пригощайтеся!
Курник із листкового тіста
Курник із листкового тіста – це простий та швидкий варіант приготування знаменитого курника в домашніх умовах. Такий пиріг порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою начинкою та поживними властивостями. Подавайте до сімейного обіду або у рамках святкового столу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 400 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Спеції – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо начинку. Змішуємо подрібнені куряче філе, картоплю, цибулю, висипаємо сіль та спеції за смаком.
Крок 2. Листкове тісто ділимо на дві частини (велику і меншу). Розкочуємо їх у кола. Небагато тіста залишаємо для прикраси.
Крок 3. Викладаємо начинку на велике коло листкового тіста.
Крок 4. Закриваємо начинку маленьким колом та з’єднуємо по краях.
Крок 5. По центру робимо отвір для виходу пари. Прикрашаємо пиріг залишками тіста.
Крок 6. Обмазуємо заготовку збитим яйцем і випікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 7. Курник із листкового тіста готовий. Подавайте до столу!
Курник на пісочному тісті
Курник на пісочному тесті порадує вас поєднанням ніжного тесту, що тане в роті, з соковитою поживною начинкою. Перед таким варіантом знаменитого пирога традиційної російської кухні ніхто не зможе встояти. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 5,5 ст.
- Маргарін – 200 гр.
- Сметана – 300 грн.
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Стегна курячі – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску відправляємо сметану та розм’якшений маргарин.
Крок 2. Висипаємо борошно, що просіює, з сіллю і содою. Додаємо яйце і починаємо вимішувати.
Крок 3. Формуємо щільну грудку. Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4. У цей час займемося начинкою. З курячих стегон знімаємо м’ясо, дрібно його нарізаємо.
Крок 5. З’єднуємо курку з подрібненою цибулею.
Крок 6. Сюди відправляємо кубики картоплі. Солимо і перчимо.
Крок 7. Перемішуємо вміст.
Крок 8. Тісто ділимо на дві частини (одна більша, інша менше). Розкочуємо їх. Більшу частину укладаємо на лист.
Крок 9. Викладаємо на тісто начинку. Доповнюємо її шматочками вершкового масла|мастила|.
Крок 10. Закриваємо начинку другим шаром тесту.
Крок 11. З’єднуємо краї. Робимо по центру заглиблення для виходу пари. Випікаємо 1:00 при температурі 180 градусів.
Крок 12. Курник на піщаному тісті готовий. Подавайте апетитне частування до столу!
Курник із тестом на маргарині
Курник з тестом на маргарині виходить неймовірно ніжним і таким, що запам’ятовується за смаком. Апетитне тісто та найсмачніша начинка – запорука вашого смачного та ситного обіду. Обов’язково спробуйте приготувати традиційний пиріг за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 2 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст.
- Маргарін – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – ¾ ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
Для начинки:
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Картопля – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Просіюємо борошно через сито, змішуємо із содою та сіллю.
Крок 2. Викладаємо сюди розм’якшений маргарин і розбиваємо курячі яйця. Виливаємо кефір.
Крок 3. Замішуємо м’яке тісто і даємо відпочити протягом 30 хвилин.
Крок 4. Ріжемо невеликими кубиками філе куряче і обсмажуємо його на половині вершкового масла. Солимо за смаком.
Крок 5. Очищаємо картоплю і ріжемо її невеликою соломкою.
Крок 6. Доповнюємо картоплю подрібненою цибулею.
Крок 7. Кладемо до овочів курку. Додаємо сіль, спеції та перемішуємо.
Крок 8. Готове тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину розгортаємо і кладемо у форму. Наповнюємо начинкою.
Крок 9. Закриваємо начинку меншою частиною тіста. Робимо по центру заглиблення для виходу пари. Випікаємо 1:00 при температурі 200 градусів.
Крок 10. Курник із тестом на маргарині готовий. Частуйтесь!
Курник з куркою та грибами
Курник з куркою та грибами – це цікавий варіант для вашого ситного обіду чи свята. Така варіація пирога нікого не залишить байдужим і урізноманітнить ваше меню. Для приготування курника з куркою та грибами в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт із покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 12
Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.
- Олія вершкове – 90 гр.
- Майонез – 90 грн.
- Сметана – 130 гр.
- Сіль за смаком.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
Для начинки:
- Купка куряча – 1 шт.
- Окірочок курячий – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста червона – 2 шт.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе та стегенця, відокремлені від кісточок та хрящиків ріжемо невеликим кубиком.
Крок 2. Гриби промиваємо і дрібно нарізаємо.
Крок 3. Очищаємо цибулю та подрібнюємо її.
Крок 4. Дрібно рубаємо кріп.
Крок 5. Очищаємо картоплю та ріжемо її невеликими кубиками.
Крок 6. Поєднуємо всі інгредієнти. Доповнюємо сіллю та перцем. Перемішуємо.
Крок 7. Ріжемо вершкове масло кубиками і з’єднуємо з борошном. Розтираємо до стану крихти.
Крок 8. Додаємо розпушувач та сметану. Додаємо сіль за смаком.
Крок 9. Замішуємо тісто в щільну грудку і кладемо його в холодильник.
Крок 10. Далі тісто тонко розкочуємо та ділимо на дві частини. Одну частину укладаємо у форму з бортиками.
Крок 11. Викладаємо начинку.
Крок 12. Закриваємо начинку другою частиною тесту. З’єднуємо по краях, по центру робимо отвір для виходу пари. Обмазуємо поверхню яйцем і випікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 13. Курник з куркою та грибами готовий. Нарізайте та подавайте до столу!
Курник із дріжджового тіста
Курник із дріжджового тіста – це ситна і неймовірно смачна страва для домашнього або святкового столу. Поєднання рум’яного тіста з соковитою та насиченою начинкою нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 ст.
- Вода – 250 мл.
- Дріжджі сухі – 1 ст.
- Олія – 2 ст.л.
- Картопля – 4 шт.
- Стегна курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Просіюємо борошно, перемішуємо його з сіллю та сухими дріжджами.
Крок 2. Виливаємо сюди теплу воду та олію.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто. Прикриваємо його рушником та прибираємо у тепле місце на 1 годину.
Крок 4. Дрібно ріжемо м’ясо курячого стегна, попередньо знявши з кісток.
Крок 5. Доповнюємо птицю кубиками почищених картоплі та цибулі. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Крок 6. За годину тісто помітно збільшиться у розмірі.
Крок 7. Розминаємо його руками та ділимо на дві частини. З кожної формуємо кому.
Крок 8. З кульок розкочуємо тонкі пласти. Це будуть два пироги.
Крок 9. На половину кожного коржика кладемо начинку.
Крок 10. Закриваємо начинку другою половиною тесту. Робимо по центру заглиблення для виходу пари. Даємо полежати 20 хвилин.
Крок 11. Обмазуємо пироги яйцем і випікаємо 1:00 при температурі 180 градусів.
Крок 12. Курник із дріжджового тіста готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!
Маленькі курники з куркою та картоплею
Маленькі курники з куркою та картоплею – цікава та апетитна ідея для всієї родини. Традиційний пиріг російської кухні можна приготувати у форматі невеликих порційних пиріжків. Обов’язково спробуйте! Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 12 прим.
Інгредієнти:
- Борошно – 400-450 гр.
- Сметана – 200 грн.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 год.
Для начинки:
- Окірочок курячий – 400 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Змішуємо сметану, розтоплене і охолоджене вершкове масло, куряче яйце. Збиваємо міксером.
Крок 2. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю.
Крок 3. Замішуємо однорідне тісто. Загортаємо його в плівку і забираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4. Дрібно рубаємо куряче м’ясо, попередньо знявши з кісток.
Крок 5. Відправляємо до нього кубики почищеної картоплі та подрібнену цибулю.
Крок 6. Солимо, перчимо і начинку перемішуємо.
Крок 7. Тонко розкочуємо тісто качалкою.
Крок 8. Вирізаємо з нього два види кіл. Одні звичайні, інші менші.
Крок 9. На великі кола кладемо начинку. Сюди ж кладемо невеликі шматочки вершкового масла.
Крок 10. Накриваємо начинку маленькими колами.
Крок 11. Повертаємо краї великих кіл і з’єднуємо їх із маленькими.
Крок 12. Перекладаємо заготовки на лист. Випікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 13. Маленькі курники з куркою та картоплею готові. Частуйтесь!
Курник із млинцями
Курник з млинцями – оригінальний варіант для вашого ситного обіду чи свята. Такий апетитний варіант пирога нікого не залишить байдужим та яскраво доповнить ваш стіл. Для приготування курника з млинцями в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 500 гр.
- Млинці – 8 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – для змащування пергаменту.
Для начинки:
- Крупа гречана – 5 ст.л.
- Яйце – 3 шт.
- Філе куряче – 500 гр.
- Кріп – 2 гілки.
- Гриби печериці – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Молоко – 300мл.
- Борошно – 50 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1 Для начинки відварюємо гречку, потім змішуємо її з 20 гр. вершкового масла.
Крок 2. Відварені яйця рубаємо дрібними кубиками.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо гречку, яйця та кріп. Солимо за смаком.
Крок 4. До готовності смажимо цибулю, часник і печериці на олії.
Крок 5. Солимо та перчимо гриби з овочами. Перемішуємо. Грибна начинка готова.
Крок 6. Відварюємо куряче філе до готовності у підсоленій воді.
Крок 7. Остуджуємо м’ясо і поділяємо на волокна.
Крок 8. Розтоплюємо у сковороді 30 гр. вершкового масла. Викладаємо сюди муку.
Крок 9. Обсмажуємо продукт до золотистого кольору, постійно помішуючи.
Крок 10. Виливаємо молоко, перемішуємо і томимо до загусання, переливаємо соус до курки.
Крок 11. Солимо, перчимо курячу начинку і перемішуємо.
Крок 12. Листкове тісто ділимо на два пласти. Один кладемо на форму для випікання. На тісто викладаємо млинець.
Крок 13. Шарами починаємо викладати начинку. Викладаємо половину гречаної заготовки, прикриваємо млинцем.
Крок 14. Тепер кладемо чверть курячої начинки, кладемо ще млинець.
Крок 15. Викладаємо половину грибної маси. Накриваємо ще одним шаром.
Крок 16. Повторюємо шари. Зверху викладаємо всю курку у соусі.
Крок 17. Закриваємо заготовку другою частиною тесту. Попередньо його розкочуємо. З’єднуємо заготівлю по краях.
Крок 18. Можна прикрасити заготовку фігурними шматочками тіста. Обмазуємо пиріг яйцем та випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин.
Крок 19. Курник з млинцями готовий. Поділіть на порційні шматочки і подавайте до столу!