Манник класичний – 10 покрокових приготування рецептів з фото

Класичний манник – це страва, яка готується на основі манної крупи та кисло-молочних продуктів. Це найбюджетніший вид випічки, яку можна швидко приготувати до приходу гостей за 10 рецептами, які підібрані в цій статті.

Класичний рецепт манника на кефірі у духовці

Випічка – не таке складне завдання, як це може здатися на перший погляд. Манна крупа у поєднанні з кисло-молочними продуктами чудово замінює пшеничне борошно у випічці. Виходять такі пироги смачними та пишними.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Манна крупа – 2 ст.
  • Кефір – 1,5 ст.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати манник за класичним рецептом, влийте в миску кефір кімнатної температури і додайте до нього манну крупу. Перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка набрякла.

В окремій ємності збийте яйця із цукром до утворення пишної маси. Збиту яєчну масу додайте до кефіру та манки, перемішайте.

Додайте|добавляйте| в тісто розпушувач і сіль|соль|, перемішайте і залиште тісто ще на 15 хвилин настоятися. У цей час підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. У форму викладіть тісто та розрівняйте його.

Випікайте манник у духовці 40 хвилин|мінути|. Готовий пиріг трохи остудіть, викладіть на блюдо і збирайте сім’ю за чаєм.

Смачного!