Класичний манник – це страва, яка готується на основі манної крупи та кисло-молочних продуктів. Це найбюджетніший вид випічки, яку можна швидко приготувати до приходу гостей за 10 рецептами, які підібрані в цій статті.
Класичний рецепт манника на кефірі у духовці
Випічка – не таке складне завдання, як це може здатися на перший погляд. Манна крупа у поєднанні з кисло-молочними продуктами чудово замінює пшеничне борошно у випічці. Виходять такі пироги смачними та пишними.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Манна крупа – 2 ст.
- Кефір – 1,5 ст.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль за смаком
- Яйце куряче – 2 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати манник за класичним рецептом, влийте в миску кефір кімнатної температури і додайте до нього манну крупу. Перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка набрякла.
В окремій ємності збийте яйця із цукром до утворення пишної маси. Збиту яєчну масу додайте до кефіру та манки, перемішайте.
Додайте|добавляйте| в тісто розпушувач і сіль|соль|, перемішайте і залиште тісто ще на 15 хвилин настоятися. У цей час підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. У форму викладіть тісто та розрівняйте його.
Випікайте манник у духовці 40 хвилин|мінути|. Готовий пиріг трохи остудіть, викладіть на блюдо і збирайте сім’ю за чаєм.
Смачного!