Манник класичний – 10 покрокових приготування рецептів з фото

Класичний манник – це страва, яка готується на основі манної крупи та кисло-молочних продуктів. Це найбюджетніший вид випічки, яку можна швидко приготувати до приходу гостей за 10 рецептами, які підібрані в цій статті.

Класичний рецепт манника на кефірі у духовці

Випічка – не таке складне завдання, як це може здатися на перший погляд. Манна крупа у поєднанні з кисло-молочними продуктами чудово замінює пшеничне борошно у випічці. Виходять такі пироги смачними та пишними.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Манна крупа – 2 ст.
  • Кефір – 1,5 ст.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати манник за класичним рецептом, влийте в миску кефір кімнатної температури і додайте до нього манну крупу. Перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка набрякла.

В окремій ємності збийте яйця із цукром до утворення пишної маси. Збиту яєчну масу додайте до кефіру та манки, перемішайте.

Додайте|добавляйте| в тісто розпушувач і сіль|соль|, перемішайте і залиште тісто ще на 15 хвилин настоятися. У цей час підготуйте форму для випікання, змастіть вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. У форму викладіть тісто та розрівняйте його.

Випікайте манник у духовці 40 хвилин|мінути|. Готовий пиріг трохи остудіть, викладіть на блюдо і збирайте сім’ю за чаєм.

Смачного!

Як приготувати манник на молоці?

Легка та ніжна випічка для тих, хто не любить довго возитися з тестом. Процес дуже простий: змішали інгредієнти, виклали тісто у форму та поставили в духовку. За кілька хвилин у вас на столі буде рум’яний пиріг.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.

Процес приготування:

1. Яйця збийте із цукром. Потім додайте у збиту масу олію та ванільний цукор.

2. Молоко підігрійте до 33-36 градусів, далі додайте вершкове масло|мастило| і перемішайте ці інгредієнти. Змішайте молочну та яєчну масу.

3. Всипте манку в миску і перемішайте масу до однорідного стану. Дайте тесту постояти 20-30 хвилин.

4. Борошно змішайте з розпушувачем для тіста і просійте цю суміш прямо в миску з|із| тестом, перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів.

6. Поставте форму в духовку, запікайте манник 40-50 хвилин. Готовий пиріг остудіть і подавайте на стіл.

Смачного!

Класичний рецепт приготування манника на сметані

Урізноманітнити своє солодке меню можна класичним манником на сметані. Його можна подавати до чаю або використовувати як основу для торта.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Манка – 200 гр.
  • Вершки – 250 мл.
  • Цукор – 150-200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 1,5 ст.

Процес приготування:

1. Манку змішайте зі сметаною і залиште на 20-30 хвилин, щоб крупа набухла.

2. Окремо в іншій ємності збийте міксером яйця із цукром. Збивайте доти, доки цукор повністю не розчиниться.

3. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте остигле масло до збитих яєць, перемішайте. Потім додайте в миску набряклу манку.

4. Далі в тісто додайте соду і просіяне борошно. Тісто ще раз добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом та просипте манкою. У форму викладіть тісто та розрівняйте його.

6. Випікайте манник при 200 градусах протягом 40-50 хвилин. Перед тим, як подати пиріг на стіл, посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Розсипчастий манник, приготовлений без додавання борошна

Швидкий рецепт манника з чудовим смачним результатом. Його можна приготувати вранці на сніданок або приємно провести вечір за чаєм із пишним пирогом у приємній компанії.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Манку змішайте з кефіром кімнатної температури і залиште на півгодини, за цей час набухне крупа.

2. У набряклу манку додайте цукор, сіль і розпушувач, добре перемішайте.

3. Збийте яйця віночком до однорідної маси в окремому посуді. Додайте|добавляйте| яєчну масу в тісто і перемішайте.

4. Лимон помийте гарячою водою, натріть цедру на дрібну тертку і видавіть з нього сік. Додайте цедру та лимонний сік у тісто, перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Запікайте манник у духовці за 180 градусів 40-50 хвилин. Остудіть пиріг у формі, подавайте на стіл з варенням, сметаною або молоком, що згущує|згущає|.

Смачного!

Пишний і розсипчастий манник у мультиварці

Продукти для приготування манник знайдуться у будь-якої господині. А якщо на кухні є ще й мультиварка, успіх вам точно гарантований. Манник – універсальний пиріг, в який можна додати до смаку сухофрукти, ягоди, кокосову стружку або горіхи.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач для тесту – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

1. Манку залийте кефіром кімнатної температури, залиште суміш на 30 хвилин.

2. До борошна додайте розпушувач і просійте цю суміш.

3. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера до утворення пишної піни. Вершкове масло|мастило| розтопіть на водяній бані.

4. З’єднайте всі підготовлені інгредієнти та замісіть тісто для манника. За консистенцією воно має нагадувати сметану середньої жирності. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть тісто.

5. Встановіть режим випікання на 60 хвилин. Після звукового сигналу відкрийте кришку і перевірте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Якщо манник готовий, витягніть його з чаші і трохи остудіть перед тим, як подати на стіл.

Смачного!

Ніжний та повітряний манник з яблуками в духовці

В осінній період пироги з яблуками особливо популярні. Якщо вибирати між манником з яблуками та шарлоткою, то перший варіант буде більш бюджетним та швидким, проте не менш смачним. Вибирати вам.

Час приготування: 120 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно пшеничне вищого гатунку – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Кришка – 5-10 гр.
  • Сода харчова – 1 год.

Процес приготування:

1. Кефір заздалегідь дістаньте із холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Змішайте в мисці кефір та манку, залиште на півгодини за кімнатної температури.

2. Потім додайте яйця та цукор, перемішайте.

3. Далі просійте в миску з|із| тестом борошно і всипте соду, перемішайте.

4. Вершкове масло|мастило| розтопіть на водяній бані, трохи остудіть і додайте|добавляйте| в тісто.

5. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням. Наріжте невеликими кубиками яблука. Додайте в тісто яблука та корицю.

6. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть готове тісто. Духовку прогрійте до 180 градусів.

7. Готуйте манник із яблуками 50-60 хвилин, час залежить від потужності вашої духовки. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг остудіть, витягніть з|із| форми і подавайте до чаю.

Смачного!

Класичний рецепт приготування манника з сиром

Смачна випічка з сиром часто-густо присутня на наших столах. Такі манники виходять пухкими та соковитими. Сам собою пиріг виходить дуже смачним, але його завжди можна доповнити медом, варенням або сметаною.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 300-350 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.
  • Розпушувач для тесту – 1 год.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Кефір – 150 мл.

Процес приготування:

1. Манну крупу залийте кефіром, перемішайте та залиште на 20-30 хвилин.

2. В окремій ємності змішайте сир, яйця, цукор, розпушувач та ванільний цукор, можна скористатися блендером.

3. Потім змішайте манну та сирну масу. Тісто має бути однорідним, без грудочок.

4. Форму для випікання змастіть олією та просипте манною крупою. Підготовлене тісто викладіть у форму.

5. Запікайте манник у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Остудіть пиріг при відкритих дверцятах духовки, так він не опаде і залишиться пишним.

Смачного!

Простий та дуже смачний рецепт манника з додаванням борошна

Головним інгредієнтом цього пирога є манна крупа. Але іноді в нього додають борошно, це звичніше для випічки. Манники з манною крупою та борошном виходять пишними та ніжними.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 90-110 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​для змащування форми.
  • Пудра цукрова для прикраси.

Процес приготування:

1. Яйця збийте із цукром, потім влийте кефір.

2. Далі всипте манну крупу, перемішайте і залиште масу набухання на 30 хвилин.

3. Соду погасіть оцтом і додайте в набряклу манку, туди ж всипте борошно, перемішайте до однорідності. У вас вийде легке та повітряне тісто.

4. Духовку розігрійте до 190 градусів. Форму для запікання змастіть олією, викладіть тісто.

5. Випікайте манник 30-40 хвилин, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Готовий манник остудіть, посипте цукровою пудрою та подавайте до чаю.

Смачного!

Простий та швидкий рецепт приготування манника на воді

Манник на воді – це смачно та корисно. Такий простий пиріг під силу приготувати всім, виходить м’яким, злегка вологим і дуже легким.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 180 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Розпушувач для тесту – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч.л.

Процес приготування:

1. У миску всипте цукор і манну крупу, перемішайте і залийте сухі інгредієнти гарячою водою, але не киплячою. Залиште отриману масу на 20-30 хвилин, цей час цукор розчиниться, а манка набухне.

2. Далі додайте яйця та ще раз добре перемішайте.

3. Потім влийте олію і перемішайте тісто до однорідності.

4. В окремій мисці змішайте муку|борошно|, ванільний цукор, розпушувач і додайте|добавляйте| ці інгредієнти в тісто. Добре перемішайте.

5. Форму для запікання змастіть олією і просипте манною крупою. У форму викладіть тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-50 хвилин.

6. Пиріг остудіть у формі. Перед подачею полийте манник глазур’ю або варенням.

Смачного!

Класичний рецепт шоколадного манника з какао

Какао додасть вашому маннику чудовий шоколадний аромат і зробить його смак бархатистим. Ще гарячим посипте його цукровою пудрою або змастіть улюбленим джемом – у вас вийде просто чудовий десерт.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Какао – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Цукор ванільний – 2 пакетики.
  • Розпушувач для тесту – 2 ч. л.
  • Пудра цукрова – 3 ст.

Процес приготування:

1. Усі сухі інгредієнти: манку, цукор, какао, ванільний цукор та розпушувач, пересипте в окрему ємність, перемішайте.

2. Далі змішайте сухі інгредієнти з кефіром, добре перемішайте, щоб не залишилося грудок.

3. Яйця збийте в окремій мисці, потім додайте|добавляйте| збиту масу в тісто, перемішайте.

4. Наприкінці додайте в тісто олію, перемішайте. Форму для випікання також змастіть олією і викладіть у неї тісто.

5. Духовку розігрійте до 200 градусів, запікайте манник 35-50 хвилин. Перевіряйте готовність випікання дерев’яною шпажкою. Гарячий манник посипте цукровою пудрою.

Смачного!