Тісто для біляшів на сухих дріжджах – 6 рецептів з покроковими фото

Тісто для біляшів на сухих дріжджах – це простий і універсальний продукт для ваших апетитних кулінарних ідей. На такому продукті ви приготуєте неймовірно смачні і соковиті біляші для всієї родини. Для замішування тіста різними способами використовуйте кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями.

Тісто для біляшів з сухими дріжджами для смаження на сковороді

Тісто для біляшів з сухими дріжджами для смаження на сковороді нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтесь нашим перевіреним покроковим рецептом. З такого тіста виходять дуже смачні і соковиті біляші, які нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Борошно 360 гр.
  • Вода ½ склянки
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Майонез столовий молочний 60 гр.

Процес приготування:

  1. У теплій воді перемішуємо сухі дріжджі. Важливо, щоб вода не була гарячою.
  2. Додаємо до них сіль і цукор. Знову все ретельно перемішуємо.
  3. Викладаємо в дріжджову суміш майонез. Перемішуємо.
  4. Просіваємо борошно сюди. Спершу перемішуємо вінчиком і продовжуємо процес руками.
  5. Ретельно вимішуємо руками протягом трьох-п’яти хвилин.
  6. Отриманий ком тесту прикриваємо рушником і залишаємо на 1 годину. Після гарненько його розминаємо руками.
  7. Тісто для біляшів з сухими дріжджами для смаження на сковороді готово!

Тісто на кефірі з сухими дріжджами для біляшів

Тісто на кефірі з сухими дріжджами для біляшів – це універсальний продукт для ваших домашніх приготувань. На такому продукті виходять неймовірно смачні і рум’яні біляші. Для замішування дріжджового тіста використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 кг
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Сухі дріжджі з цукром опускаємо у теплу, але не гарячу воду. Ретельно перемішуємо і чекаємо утворення бульбашок.

Крок 2. Просіваємо борошно в глибоку миску.

Крок 3. Переливаємо в сухий продукт підготовлені дріжджі, також вливаємо вказану кількість кефіру. Він повинен бути теплим.

Крок 4. Розбиваємо сюди куряче яйце і починаємо перемішувати.

Крок 5. Ретельно замішуємо тісто руками до повної однорідності й еластичності.

Крок 6. Отриманий ком прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на одну годину. За цей час продукт помітно збільшиться в розмірі.

Крок 7. Тісто на кефірі з сухими дріжджами для біляшів готово. Використовуйте за призначенням!

Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами

Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами виходить дуже пишним і повітряним. Завдяки своїй еластичності з ним дуже зручно працювати. Готові біляші порадують вас яскравим смаком, соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку простий рецепт приготування тесту.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,8 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в каструлю або сотейник молоко, нагріваємо його, але не кип’ятимо.

Крок 2. Висипаємо в тепле молоко сухі дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин до появи бульбашок.

Крок 3. До дріжджовий суміші просіваємо борошно з допомогу дрібного сита.

Крок 4. Збовтуємо віночком яйце і відправляємо його в загальну масу.

Крок 5. Починаємо перемішувати тісто, після приступаємо до ретельного замісу руками. В кінці вмішуємо рослинне масло.

Крок 6. Готовий ком прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години.

Крок 7. Тісто для біляшів на молоці з сухими дріжджами готово!

Тісто для біляшів на воді з сухими дріжджами

Тісто для біляшів на воді з сухими дріжджами кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтесь нашим перевіреним покроковим рецептом. З такого тіста виходять дуже смачні і рум’яні біляші, які не затримаються довго на вашому столі.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,8 кг.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 280 мл
  • Масло рослинне – 15 мл
  • Цукор – 15 гр.
  • Сіль – 8 гр.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Дві столові ложки борошна з’єднуємо з сухими дріжджами. Доповнюємо суміш цукром.

Крок 3. Заливаємо вміст теплою, але не гарячою водою.

Крок 4. Перемішуємо і залишаємо опару на 15 хвилин.

Крок 5. Після в опару просіваємо решту борошно, додаємо сіль і вливаємо горілку.

Крок 6. Починаємо перемішувати інгредієнти.

Крок 7. Вливаємо олію і продовжуємо замішувати.

Крок 8. Далі тісто вимішуємо руками робочої поверхні близько п’яти хвилин.

Крок 9. Формуємо акуратний ком і закриваємо його харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на одну годину.

Крок 10. За цей час продукт збільшиться в розмірі. Розминаємо його руками і даємо постояти ще 30 хвилин.

Крок 11. Тісто для біляшів на воді з сухими дріжджами готово. Використовуйте його для подальшого кулінарного процесу!

Тісто для біляшів на сметані без дріжджів

Тісто для біляшів на сметані без дріжджів виходить дуже ніжним і м’яким. З ним дуже зручно працювати. Готові біляші порадують вас яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Для замішування тіста використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,8 кг.

Склад:

  • Борошно – 450 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним для вас способом і даємо йому охолонути.

Крок 3. В окрему глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх віночком з цукром і сіллю.

Крок 4. Вмішуємо сюди сметану.

Крок 5. Вливаємо охолоджене вершкове масло і знову все перемішуємо.

Крок 6. Просіваємо в глибоку посуд борошно з содою. Перемішуємо і робимо воронку по центру.

Крок 7. Вливаємо в поглиблення рідку суміш.

Крок 8. Вимішуємо вміст до утворення щільного кома. Даємо йому відпочити близько 30 хвилин.

Крок 9. Тісто для біляшів на сметані без дріжджів готово. Використовуйте за призначенням!

Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці

Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці дуже легко приготувати в домашніх умовах. З такого продукту ви отримаєте саме смачне і апетитне частування для всієї родини. Щоб замісити тісто з допомогою хлібопічки, використовуйте наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3-3,5 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Вливаємо в контейнер приладу воду.

Крок 3. Далі відправляємо сухі інгредієнти. Просіваємо борошно, щоб добре наситити його киснем і позбавити від грудочок.

Крок 4. Відправляємо сюди сіль, цукор і сухі дріжджі.

Крок 5. Розтоплюємо вершкове масло будь-яким підходящим способом. Вливаємо його до решти інгредієнтів.

Крок 6. Включаємо хлібопічку у режим для замішування тіста. Очікуємо завершення програми і даємо продукту постояти близько 30 хвилин для збільшення в об’ємі.

Крок 7. Дріжджове тісто для біляшів в хлібопічці готово. Використовуйте за призначенням!