Бананові оладки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Бананові оладки — це дуже смачна і незвичайна домашня випічка. Коли на кухні залежалися банани, саме час пекти оладки. Зріла м’яка бананова м’якоть відмінно «вписується» в тісто, даючи йому щільність, солодкість і приємний аромат. Колір бананового тесту буде специфічним, темнуваті. Якщо ще не пробували утилізувати банани в оладки – дивіться рецепти і вибирайте.

Пишні бананові оладки на молоці

Ідеальний сніданок для тих, хто любить побалувати себе і свою сім’ю домашньою випічкою. Тісто готуємо на молоці, банани подрібнюємо до стану пюре. Щоб підкреслити банановий смак, додамо трохи шоколаду – рекомендуємо брати термостабільні краплі. Щоб оладки вийшли пишними, всі продукти бажано використовувати кімнатної температури.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 55 гр.
  • Молоко коров’яче 250 гр. 3.2%
  • Банан 150 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Краплі шоколадні термостабільні 30 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль ⅕ ч. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Екстракт ванілі 1 ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Банани очищаємо від шкірки і подрібнюємо до стану пюре.
  2. У мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, соду і розпушувач. Окремо збиваємо яйця з цукром до піни, потім вливаємо молоко і ванільний екстракт. Поступово змішуємо суху суміш і рідку яєчно-молочну, вводимо бананове пюре, замішуємо однорідне тісто. В останню чергу додаємо шоколадні краплі.
  3. На сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху. Ложкою викладаємо тісто в гаряче масло у вигляді круглих оладок.
  4. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох сторін.
  5. Готові оладки складемо стопкою на тарілку і подаємо в гарячому вигляді до столу з улюбленими доповненнями – свіжими ягодами, шматочками фруктів, медом, сметаною, варенням, згущеним молоком.

Приємного апетиту!