Плюшки з цукром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Легкі, з рум’яною цукровою скоринкою і ніжним пористим м’якушем – обов’язково спробуйте спекти ці чарівні плюшки будинку. Магазинна здоба ніколи не зрівняється з ароматною домашньою випічкою.

Московські плюшки з цукром з дріжджового тіста в духовці

плюшки Московські готуємо на дріжджовому тесті і випікаємо в духовці. Тісто оформляємо у вигляді сердечок з прошарками цукру. На поверхні цукор плавиться і утворює тонку скориночку. Такі булочки смачні і в теплому вигляді, і в остиглому.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 350 гр.
  • Молоко коров’яче 75 мл
  • Вода 75 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Ванільний цукор 8 гр.
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Кориця ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки з цукром в духовці? У мисці збиваємо вінчиком одне яйце, ванільний цукор, 30 грамів цукру із загальної кількості і сіль.
  2. В отриману суміш вливаємо тепле молоко, теплу воду і додаємо сухі дріжджі. Збиваємо вінчиком, щоб дріжджі повністю розчинилися.
  3. Додаємо рослинне масло кімнатної температури.
  4. Далі в отриману масу просіваємо борошно.
  5. Починаємо замішувати тісто ложкою.
  6. Потім переходимо на заміс руками.
  7. Готове тісто повинно бути некрутим і трохи липким. Вимішуємо його на робочій поверхні, поки воно не перестане липнути до долонь. Борошно при цьому не додаємо.
  8. Скачуємо тісто в грудку, злегка змащуємо її рослинним маслом і кладемо в миску. Затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі на годину для підйому.
  9. Тісто має збільшитися майже в три рази.
  10. Викладаємо тісто на стіл і обминаємо його.
  11. Ділимо тісто на шість рівних частин.
  12. З кожної частини формуємо кульку.
  13. Кожна кулька розкочуємо качалкою в овал товщиною 3 міліметри і розміром 20 на 20 сантиметрів.
  14. Змащуємо розкатане тісто розтопленим вершковим маслом за допомогою силіконової пензлика.
  15. Посипаємо цукром.
  16. Далі посипаємо корицею. Цей крок опційний, можна обійтися і без кориці.
  17. Звертаємо пласт в рулет.
  18. Рулет складаємо навпіл швом всередину.
  19. З боку згину розрізаємо заготовку навпіл, не доходячи до кінця.
  20. Розкриваємо розріз – виходить сердечко.
  21. Поміщаємо булочки на деко, застелений промасленим пергаментом. Залишаємо на двадцять хвилин для додаткового підйому.
  22. яйце, що Залишилося, збовтуємо і змащуємо їм поверхню булочок.
  23. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько двадцяти хвилин.
  24. Готові плюшки остуджуємо і перекладаємо на блюдо.
  25. Ніжні і м’які булочки готові.