Плюшки з цукром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Легкі, з рум’яною цукровою скоринкою і ніжним пористим м’якушем – обов’язково спробуйте спекти ці чарівні плюшки будинку. Магазинна здоба ніколи не зрівняється з ароматною домашньою випічкою.

Московські плюшки з цукром з дріжджового тіста в духовці

плюшки Московські готуємо на дріжджовому тесті і випікаємо в духовці. Тісто оформляємо у вигляді сердечок з прошарками цукру. На поверхні цукор плавиться і утворює тонку скориночку. Такі булочки смачні і в теплому вигляді, і в остиглому.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 350 гр.
  • Молоко коров’яче 75 мл
  • Вода 75 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Ванільний цукор 8 гр.
  • Сухі дріжджі 5 гр.
  • Масло рослинне 40 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Кориця ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти булочки з цукром в духовці? У мисці збиваємо вінчиком одне яйце, ванільний цукор, 30 грамів цукру із загальної кількості і сіль.
  2. В отриману суміш вливаємо тепле молоко, теплу воду і додаємо сухі дріжджі. Збиваємо вінчиком, щоб дріжджі повністю розчинилися.
  3. Додаємо рослинне масло кімнатної температури.
  4. Далі в отриману масу просіваємо борошно.
  5. Починаємо замішувати тісто ложкою.
  6. Потім переходимо на заміс руками.
  7. Готове тісто повинно бути некрутим і трохи липким. Вимішуємо його на робочій поверхні, поки воно не перестане липнути до долонь. Борошно при цьому не додаємо.
  8. Скачуємо тісто в грудку, злегка змащуємо її рослинним маслом і кладемо в миску. Затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі на годину для підйому.
  9. Тісто має збільшитися майже в три рази.
  10. Викладаємо тісто на стіл і обминаємо його.
  11. Ділимо тісто на шість рівних частин.
  12. З кожної частини формуємо кульку.
  13. Кожна кулька розкочуємо качалкою в овал товщиною 3 міліметри і розміром 20 на 20 сантиметрів.
  14. Змащуємо розкатане тісто розтопленим вершковим маслом за допомогою силіконової пензлика.
  15. Посипаємо цукром.
  16. Далі посипаємо корицею. Цей крок опційний, можна обійтися і без кориці.
  17. Звертаємо пласт в рулет.
  18. Рулет складаємо навпіл швом всередину.
  19. З боку згину розрізаємо заготовку навпіл, не доходячи до кінця.
  20. Розкриваємо розріз – виходить сердечко.
  21. Поміщаємо булочки на деко, застелений промасленим пергаментом. Залишаємо на двадцять хвилин для додаткового підйому.
  22. яйце, що Залишилося, збовтуємо і змащуємо їм поверхню булочок.
  23. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько двадцяти хвилин.
  24. Готові плюшки остуджуємо і перекладаємо на блюдо.
  25. Ніжні і м’які булочки готові.

Плюшки з цукром з тіста на молоці

З простих і доступних продуктів виходить дуже смачна домашня випічка. Особливо такі плюшки подобаються дітям.

Час приготування: 50 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко — 100 мл
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 25 мл
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності змішуємо тепле молоко, теплу воду, 1 чайну ложку цукру, ванілін і сіль. Додаємо сухі дріжджі, перемішуємо. Всипаємо 50 грам борошна і знову перемішуємо.

Крок 2. Отриману суміш прибираємо в тепле місце на двадцять хвилин.

Крок 3. Після цього додаємо яйце, розтоплений маргарин (даємо йому охолонути, якщо сильно нагрівся) і сметану, перемішуємо.

Крок 4. У кілька прийомів додаємо борошно.

Крок 5. Замішуємо м’яке трохи липке тісто.

Крок 6. Покласти тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на годину. Після закінчення зазначеного часу обминаємо тісто і даємо йому підрости ще тридцять-сорок хвилин.

Крок 7. Після підйому тісто ділимо на 8-10 однакового розміру частин. Обкачуємо кожну частину в колобок, обсипаємо борошном.

Крок 8. Розкачуємо кожен колобок в пласт. Змащуємо рослинним маслом і посипаємо цукровим піском.

Крок 9. Скачуємо пласт в рулет, а рулет складаємо навпіл, як на фото.

Крок 10. Розрізаємо рулет уздовж навпіл не до кінця, зріз розкриваємо наверх, як на фото.

Крок 11. Укладаємо булочки на деко, застелений промасленим пергаментом. Залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин для підйому. Яєчний жовток збовтуємо і змащуємо їм поверхню булочок перед випічкою.

Крок 12. Встановлюємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять хвилин. Готові булочки злегка остуджуємо і перекладаємо на блюдо.

Крок 13. Ось такі красиві плюшки виходять.

Плюшки з цукром і корицею в домашніх умовах

Ці плюшки готуємо з дріжджового тіста на опарі. В начинку, крім цукру кладемо і корицю. Аромат у такий випічки запаморочливий!

Час приготування: 35 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Маргарин – 200 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 75 гр.
  • Кориця – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари в ємності змішуємо тепле молоко та сухі дріжджі.

Крок 2. Додаємо 50 грам цукру, перемішуємо.

Крок 3. Всипаємо 60 грам борошна, перемішуємо.

Крок 4. Отриману масу прибираємо в тепле місце на двадцять п’ять хвилин.

Крок 5. Маргарин (100 грам) розтоплюємо до рідкого стану і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

Крок 6. Борошно разом з крохмалем просіваємо через сито.

Крок 7. Два яйця кімнатної температури збиваємо виделкою зі 100 грамами цукрового піску.

Крок 8. Тим часом опара підійшла, стала пишною, з бульбашками.

Крок 9. В опару виливаємо розтоплений маргарин та яйця з цукром, перемішуємо.

Крок 10. Частинами додаємо борошно з крохмалем в дріжджову масу, замішуємо м’яке тісто.

Крок 11. Покласти тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півтори години. Кожні тридцять хвилин обминаємо тісто.

Крок 12. Поки тісто підходить, для начинки змішуємо 100 грам цукру і корицю. Решта 100 грам маргарину розтоплюємо.

Крок 13. Після підйому тісто ділимо на 8-10 однакового розміру частин. Обкачуємо кожну частину в колобок, обсипаємо борошном.

Крок 14. Розкачуємо кожен колобок пласт.

Крок 15. Змащуємо розкатане тісто розтопленим маргарином за допомогою силіконової пензлика.

Крок 16. Зверху посипаємо сумішшю цукру і кориці. Можна пройтися додатково по начинці качалкою, щоб цукор увійшов в тісто.

Крок 17. Скачуємо коло щільним рулетом.

Крок 18. Ковбаску укласти швом вниз і зігнути з неї підкову.

Крок 19. Надрізаємо рулет уздовж навпіл.

Крок 20. Розгортаємо зріз назовні, як на фото.

Крок 21. Кладемо булочки на деко, застелене пергаментом. Залишаємо на десять хвилин для підйому.

Крок 22. Змащуємо поверхню збитим яйцем.

Крок 23. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять п’ять хвилин.

Крок 24. Готові булочки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і перекладаємо на блюдо.

Як спекти солодкі булочки «Серденька» з цукром?

Рум’яні булочки-плюшки у формі сердечок. Для приготування тіста використовуйте перевірені дріжджі, так як від них здебільшого залежить успіх рецепта. Якщо тісто погано підніметься, плюшки будуть жорсткими.

Час приготування: 45 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 мл
  • Масло рослинне – для змазування тіста.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 3 гр.
  • Кориця – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску кладемо тепле молоко, висипаємо в нього сухі дріжджі і цукровий пісок. Перемішуємо. Додаємо порціями борошно, перемішуємо. Залишаємо підходити на десять хвилин.

Крок 2. Після закінчення зазначеного часу додаємо яйця, сіль і остигле розтоплене вершкове масло.

Крок 3. Замішуємо тісто, покласти його в миску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на двадцять-двадцять п’ять хвилин.

Крок 4. Після того як тісто збільшилося в об’ємі в кілька разів, тісто ділимо на 10-15 частин. Розкачуємо кожну частину в довгий пласт. Змащуємо зверху рослинним маслом за допомогою силіконової пензлика. Посипаємо цукром.

Крок 5. Скачуємо підготовлений пласт в рулет. Рулет складаємо навпіл і надрізаємо його з боку згину на дві поздовжні частини. Місце зрізу розкриваємо, формуючи таким чином сердечка.

Крок 6. Кладемо сердечка на деко, застелений промасленим пергаментом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо плюшки протягом тридцяти-сорока хвилин до рум’яної скоринки.

Крок 7. Готові булочки виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути і перекладаємо на блюдо для подачі.

Дуже смачні булочки з цукром з листкового тіста

Рецепт швидких булочок, коли не хочеться возитися з дріжджовим тістом. Для цього беремо вже готове, попередньо розморожене листкове тісто і формуємо з нього плюшки звичайним способом. Крім цукру, пропонуємо для аромату додати корицю. Такі булочки виходять більш пухкими і хрусткими порівняно з дріжджовими.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Кориця – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто розморожуємо. Вершкове масло розтоплюємо, щоб зручніше було змащувати тісто. Якщо плануєте додавати корицю, змішуємо її з цукровим піском.

Крок 2. Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 3. Пласт розрізаємо на квадрати розміром 15 на 20 сантиметрів.

Крок 4. Змащуємо квадрати вершковим маслом за допомогою силіконової пензлика. Як варіант, можна також змащувати сметаною.

Крок 5. Посипаємо цукром.

Крок 6. Скачуємо кожен квадрат в рулет.

Крок 7. Рулет надрізаємо на дві поздовжні частини.

Крок 8. Кінці рулету закручуємо в нещільний палять.

Крок 9. Кладемо булочки на деко, застелений промасленим пергаментом.

Крок 10. Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо плюшки протягом п’ятнадцяти хвилин до золотистої скоринки.

Крок 11. Готові булочки дістаємо з духовки і перекладаємо на блюдо для подачі.

Домашні булочки з цукром і маком в духовці

Рецепт для любителів випічки з маком. Мак в якості начинки для булочок підходить ідеально – відмінно зв’язується з цукром, не дає вологості і забезпечує потрібну хрустку нотку.

Час приготування: 45 хв. без урахування часу розстойки

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 700 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мак – за смаком.
  • Цукор-пісок для начинки – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. У миску вливаємо теплу воду, додаємо цукор, сіль, перемішуємо.

Крок 2. Вливаємо олію (50 мілілітрів).

Крок 3. Перемішуємо.

Крок 4. Додаємо в отриману рідину склянку просіяного борошна, а на неї — сухі дріжджі.

Крок 5. Поверх висипаємо ще одну склянку просіяного борошна і розмішуємо все віночком до гладкості.

Крок 6. Далі частинами всипаємо борошно, підливаємо олія замішуємо тісто. Вимішуємо тісто руками, поки воно не стане гладким і еластичним.

Крок 7. Замішане тісто кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на расстойку.

Крок 8. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в два рази.

Крок 9. Обминаємо його і знову залишаємо для підйому. Коли тісто повторно підніметься, приступаємо до оброблення.

Крок 10. Ділимо тісто на невеликі рівні частини. Розкачуємо кожну частину в пласт. Змащуємо зверху рослинним маслом.

Крок 11. Посипаємо цукром.

Крок 12. Посипаємо маком.

Крок 13. Скачуємо пласт разом з посипкою в рулет.

Крок 14. Кладемо швом вниз.

Крок 15. Згортаємо рулет рогаликом.

Крок 16. Кінці защипуємо.

Крок 17. Беремо заготовку в руку і повертаємо рогалик бочком.

Крок 18. З бічної сторони робимо надріз, як на фото.

Крок 19. Робимо надріз не до кінця, причому з верхньої сторони надріз повинен бути більшим, ніж нижній.

Крок 20. Місце розрізу розкриваємо – виходить плюшка у формі сердечка.

Крок 21. Викладаємо сердечка на деко, застелений промасленим пергаментом. Накриваємо рушником і залишаємо підходити на десять хвилин в теплому місці. Потім ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо плюшки до рум’яної скоринки.

Крок 22. Готові булочки перекладаємо на блюдо.

Простий рецепт булочок з цукром на тесті без дріжджів

Ці плюшки готуємо на бездрожжевом тесті. Замішуємо тісто на кефірі. Випічка виходить ароматною, м’якою і досить повітряної. В якості начинки – традиційний цукор.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Сіль – 2 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Борошно – 2-3 ст. (приблизно).
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір кімнатної температури виливаємо в миску. Додаємо сіль і соду, перемішуємо, даємо постояти пару хвилин.

Крок 2. Вливаємо до кефіру рослинне масло, збиваємо вінчиком.

Крок 3. Поверх просіваємо борошно.

Крок 4. Замішуємо Руками тісто, яке повинно вийти м’яким, податливим і буде трохи липнути до рук.

Крок 5. В окремій мисці змішуємо звичайний цукор, ваніль і корицю.

Крок 6. Замішане тісто ділимо на дев’ять однаковий частин, з кожної катаємо кулю і злегка обвалюємо в борошні.

Крок 7. Кожен шар розкочуємо качалкою на стільниці і посипаємо сумішшю цукру і кориці.

Крок 8. Формуємо рулет, краї защипуємо, щоб начинка не висипалася.

Крок 9. Рулет складаємо навпіл і защипуємо кінці.

Крок 10. Робимо надріз з боку згину і розгортаємо, як на фото.

Крок 11. Викладаємо отримані сердечка на деко, застелений промасленим пергаментом. За бажанням поверхню булочок можна змастити жовтком.

Крок 12. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо плюшки до рум’яної скоринки протягом двадцяти-тридцяти хвилин.

Крок 13. Готові булочки подаємо, злегка остудити, до кави або чаю.

Як спекти домашні булочки з цукром на кефірі?

Для цих булочок замішуємо тісто дріжджове на кефірі. Склад тіста простий і доступний. Булочки вийдуть навіть у початківців господарок.

Час приготування: 40 хв. без урахування часу розстойки.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4

Склад:

  • Кефір – 160 мл(1 склянка).
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 гр. (приблизно).
  • Дріжджі свіжі – 25 гр. (або 10 р. сухих).
  • Сіль – щіпка.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір злегка нагріваємо в мікрохвильовці.

Крок 2. Додаємо до кефіру одну столову ложку цукру і кришимо в нього дріжджі. Перемішуємо.

Крок 3. Залишаємо кефірно-дріжджову суміш в теплому місці на десять-п’ятнадцять хвилин – на поверхні повинна з’явитися піна.

Крок 4. До опару додаємо розтоплене вершкове масло (50 грам), залишився цукровий пісок, яйце, ванільний цукор і сіль. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно в кілька прийомів. Замішане тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на півгодини.

Крок 5. Тісто має піднятися в два рази.

Крок 6. Замішане тісто ділимо на вісім однакових частин, з кожної катаємо колобок.

Крок 7. Кожен колобок розкочуємо качалкою на столі в пласт. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 8. Загинаємо один край.

Крок 9. Загинаємо другий внапуск.

Крок 10. Складаємо заготовку навпіл.

Крок 11. Робимо надріз з боку згину і розгортаємо зріз назовні.

Крок 12. Викладаємо отримані плюшки на деко, змащене рослинним маслом. Накриваємо деко рушником і даємо плюшок постояти ще п’ятнадцять-двадцять хвилин перед випічкою.

Крок 13. Змащуємо поверхню вершковим маслом і рясно посипаємо цукром.

Крок 14. Встановлюємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо булочки до рум’яної скоринки протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин. Готові булочки злегка збризніть водою, накрийте рушником і залиште на двадцять хвилин.

Крок 15. Подавайте готові плюшки в теплому вигляді.