Морквяне печиво – 8 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Морквяне печиво — це бюджетне частування, який не пропустить жоден ласун. У збірці зібрані різні рецепти. Для приготування використовуються продукти, які знайдуться на кожній кухні. Опережу питання і відразу відповім – морквина не має яскраво вираженого смаку і не вплине на кінцевий результат і смакові якості випічки. Яскраві вкраплення надають печиву цікавий зовнішній вигляд і ніяк не псують частування.

Морквяне печиво в домашніх умовах

Морквяне печиво в домашніх умовах готується легко і швидко. Випічка виходить соковитою і ошатною. Таким частуванням не соромно зустріти нежданих гостей. Морквяне печиво подобається маленьким діткам. Забирайте рецепт і готуйте для своєї сім’ї. Домашня випічка в рази виходить дешевше і смачніше магазинного.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Морква 2 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Масло вершкове 125 гр.
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Ванільний цукор 1 пакет
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Збираємо інгредієнти. Очищену морквину тремо з допомогою терки.
  2. М’яке вершкове масло перекладаємо в миску. Насипаємо цукровий пісок.
  3. Скориставшись електричним приладом, збиваємо до пишноти.
  4. Розбиваємо яйце. Вдруге перемішуємо.
  5. Слідом висипаємо подрібнену моркву. Об’єднуємо масу вручну.
  6. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Присмачую сіллю і ванільним цукром.
  7. Замішуємо тісто до однорідної консистенції. Якщо є час, прибираємо тісто на холод приблизно на годину.
  8. Морквяне тісто ділимо на кульки. Деко застеляємо пергаментним папером і включаємо духовку розігріватися. Викладаємо кульки на деко. Поміщаємо гарячу духовку і печемо 20 хвилин при 180°.
  9. Яскраву випічку акуратно дістаємо з духовки і даємо їй охолонути.
  10. Заварюємо напої і пригощаємо рідних і близьких. Приємного апетиту!

Морквяне печиво з родзинками в духовці

Морквяне печиво з родзинками в духовці – ідеальний варіант «смачненького» для тих, хто дотримується посту. Яскраве частування не вдарить по кишені, всі продукти легко знайти у себе на кухні або в найближчому магазині. Бюджетне ласощі принесе незабутні емоції. Ласуни залишаться в захваті.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Сода гашене оцтом – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Родзинки – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину звільняємо від шкірки і подрібнюємо на комбайні або за допомогою дрібної терки.

Крок 2. Наливаємо олію. Насипаємо півсклянки цукрового піску. Гарненько розмішуємо.

Крок 3. Родзинки заздалегідь промиваємо і висушуємо. Перекладаємо до морквині.

Крок 4. У морквяну масу висипаємо просіяне борошно і виливаємо гашену оцтом соду.

Крок 5. Гарненько вимішуємо тісто.

Крок 6. Морквяну заготівлю візуально ділимо на однакові частини. З кожної скачуємо колобок. Деко застеляємо пергаментом, при необхідності змащуємо рослинним маслом. На деякій відстані один від одного викладаємо морквяні колобочкі.

Крок 7. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200°. На кожен колобок натискаємо виделкою і прикрашаємо кунжутом. Прибираємо випікатися на 20 хвилин.

Крок 8. Ароматне печиво охолоджуємо і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

ПП дієтичне печиво з моркви

ПП дієтичне печиво з моркви – порятунок для тих, що худнуть ласунів. Готується частування за короткий час. Замість мюслі допустимо використовувати вівсяні пластівці, а якщо не вистачить солодощі, додамо більше меду або підсолодимо цукрозамінниками. Тут потрібно спиратися на власний смак і солодкість моркви.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Морква велика – 1 шт.
  • Вода – 75 мл
  • Масло оливкове – 25 мл
  • Мед рідкий – 1 ст. л.
  • Імбирні цукати – 1 жменя.
  • Арахіс – 50 гр.
  • Мюслі – 130 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску для замісу тіста висипаємо мюслі.

Крок 2. Окремо змішуємо воду і оливкове масло. Вливаємо до сухих інгредієнтів.

Крок 3. Імбирні цукати подрібнюємо.

Крок 4. Нарізку відправляємо в тісто.

Крок 5. Арахіс подрібнюємо зручним способом. Наприклад, в кавомолці.

Крок 6. Повинна вийти ось така крихта.

Крок 7. Горіхову крихту пересипаємо в тісто.

Крок 8. Очищену моркву дрібно трьом на тертці.

Крок 9. Яскравий овоч перекладаємо в миску до решти інгредієнтів. Ретельно вимішуємо тісто.

Крок 10. Далі викладаємо мед.

Крок 11. Знову перемішуємо масу.

Крок 12. Включаємо розігріватися духовку при температурі 180°. Деко застеляємо пекарським папером. Якщо буде потрібно, промазуємо маслом. Для зручності рекомендую використовувати силіконізоване папір для випічки. З ароматного тіста формуємо печенюшки. Укладаємо на деко.

Крок 13. Відправляємо випікатися на 15 хвилин.

Крок 14. Готове печиво остуджуємо.

Крок 15. Заварюємо улюблені напої.

Крок 16. Пригощаємо дорогих людей. Приємного апетиту!

Пісне морквяне печиво

Пісне морквяне печиво з легкістю приготувати кожна господиня. Незважаючи на відсутність яєць, молочних продуктів, десерт виходить дуже смачним і ніжним. Приготувавши таке частування, економія для вашого гаманця забезпечена. Домашнє печиво нічим не поступається купівельними аналогам і розлітається за лічені хвилини.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Морква – 300 гр.
  • Масло оливкове – 80 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо соковиту морквину. Відміряємо сипучі інгредієнти. Включаємо для розігріву духова шафа. Встановлюємо температуру 180°.

Крок 2. З допомогою економки очищаємо моркву від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

Крок 3. До морквяної стружці вливаємо олію без запаху і висипаємо цукровий пісок. Додаємо за смаком ванілін. Розмішуємо до однорідності. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто.

Крок 4. На деко вистилаємо силіконізоване папір для випічки або антипригарний килимок. З яскравого тесту скачуємо грудочки однакового розміру і викладаємо на відстані один від одного.

Крок 5. Дії повторюємо, поки тісто не закінчиться. Деко прибираємо в духовку і випікаємо 25 хвилин. Після чого дістаємо з духовки і охолоджуємо.

Крок 6. Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо, наприклад, тертим шоколадом або какао-порошком. Пригощаємо близьких, доповнюємо свежезаваренним чаєм або ароматною кавою. Приємного апетиту!

Морквяне печиво без цукру

Морквяне печиво без цукру сподобається всім, хто стежить за фігурою, хоче скоротити споживання цукру чи дотримується посту. Просте в приготуванні смачне частування подобається усім від мала до велика. Доступні інгредієнти без праці можна знайти практично у кожної господині. Корисне печиво виходить ситним і зменшує тягу до шкідливих солодощів.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Морква – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Мед – 120 гр.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Для вірності рекомендую використовувати кухонні ваги. Відразу включаємо розігріватися духовку, встановивши температуру на перемикачі 180°.

Крок 2. У глибоку миску відправляємо вівсяні пластівці. Якщо хочемо прискорити процес, вибираємо пластівці швидкого приготування. Насипаємо сіль і перекладаємо мед. При необхідності мед розтоплюємо в мікрохвильовці або на паровій бані.

Крок 3. Розмішуємо масу до однорідності і наливаємо рослинне масло без запаху.

Крок 4. Звільняємо морквину від шкірки за допомогою овочечистки і тремо на найдрібнішій тертці. Подрібнений овоч перекладаємо до решти інгредієнтів.

Крок 5. Ретельно перемішуємо і знімаємо бік.

Крок 6. В іншу миску засипаємо просіяне борошно, а також розпушувач і харчову соду. Гарненько об’єднуємо компоненти.

Крок 7. Сухі інгредієнти поступово вводимо до морквяного тесту.

Крок 8. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції.

Крок 9. Застеляємо пергаментом деко викладаємо вівсяні заготовки, намагаємося сформувати печиво однакового розміру. Для зручності змочуємо руки у воді.

Крок 10. Прибираємо випікатися на 25 хвилин. Стежимо за своєю духовці. Для приготування може знадобитися більше або менше часу.

Крок 11. Ароматне печиво злегка охолоджуємо і заварюємо улюблені напої.

Крок 12. Подаємо правильне печиво до чаю і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Печиво з морквяного макухи

Печиво з морквяного макухи – чудовий рецепт для економних господинь. При закатці морквяного соку, залишається багато «відходів», які з легкістю можна використовувати для домашньої випічки. Печиво з макухою виходить нітрохи не гірше, ніж з подрібненої моркви. Для аромату і соковитості використовують апельсиновий сік, а вершкове масло дозволяє домогтися пісочної текстури.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Морквяний макуха – 150 гр.
  • Апельсин/сік – 1 шт./50 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На кухонних вагах отвешиваем необхідну кількість цукрового піску і борошна. Беремо розм’якшене вершкове масло і морквяний макуха. Обполіскуємо соковитий апельсин.

Крок 2. З допомогою спеціального пристосування видавлюємо апельсиновий сік. При бажанні можна використовувати покупної сік.

Крок 3. Морквяний макуха перекладаємо в об’ємну посуд і заливаємо соком. Розмішуємо.

Крок 4. Слідом відправляємо м’яке вершкове масло і цукровий пісок. Вимішуємо масу ложкою, наскільки це можливо.

Крок 5. Після чого поступово вводимо просіяне борошно з розпушувачем.

Крок 6. Починаємо вимішувати ложкою.

Крок 7. Коли ложка перестане справлятися зі своєю функцією, перекладаємо тісто на присипану поверхню і вимішуємо руками.

Крок 8. Добре вимішуємо тісто розгортаємо в пласт, товщину регулюємо самостійно. З допомогою вирубки для печива формуємо наші заготовки.

Крок 9. Розігріваємо духовку, встановивши 180°. Поки гріється духовка, на деко викладаємо якісний папір для випічки. Розміщуємо печенюшки, залишаючи невелику відстань між заготовками.

Крок 10. Заготовки переміщаємо в гарячу духовку і витримуємо приблизно 20 хвилин. Час готування залежить від духовки. Гаряче печиво остуджуємо.

Крок 11. Запашне печиво перекладаємо в вазочку, за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Пригощаємо домочадців. Приємного апетиту!

Печиво з моркви і вівсяних пластівців

Приготування печива з моркви і вівсяних пластівців займе трохи часу, а корисна випічка вразить і підкорить ласунів. Рецепт призначений для тих, хто не вживає цукор і добре підходить для тих, хто постить. Приготування займає не більше півгодини. Таким печивом можна пригостити непроханих гостей. Запевняю, ласощі оцінять по достоїнству.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Морква – 150 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Пластівці вівсяні – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Мед – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вівсянку вивантажуємо в чашу. Солимо. Наливаємо рослинне масло без запаху і мед. Якщо мед дуже густий, розпускаємо в мікрохвильовці.

Крок 2. Попередньо очищену морквину подрібнюємо на тертці (дрібної або великої, без різниці). Викладаємо до пластівців. Об’єднуємо суміш ложкою.

Крок 3. В отриману масу висипаємо просіяне через сито борошно, розпушувач і соду.

Крок 4. Розмішуємо вміст чаші до однорідності.

Крок 5. На деку розміщуємо антипригарний килимок або якісний папір для випічки. Мокрими руками скачуємо майбутнє печиво.

Крок 6. Заповнюємо деко так, щоб заготовки не контактували між собою. В прогріту духовку переміщуємо деко з заготовками. Печемо солодощі при 180° с приблизно 20 хвилин. Дивимося по своїй духовці.

Крок 7. Апетитну випічку трохи охолоджуємо і пробуємо. Приємного апетиту!

Сирно-морквяне печиво в духовці

Сирно-морквяне печиво в духовці володіє ніжною текстурою і буквально тане в роті. Кількість цукру використовуємо, спираючись на свій смак. При бажанні замінюємо підсолоджувачами або медом. Для любителів не занадто солодких десертів досить натуральної солодощі моркви. Рецепт максимально простий, неодмінно приготуйте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Розпушувач – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Масло – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Отвешиваем 300 грам сиру. Відміряємо сухі компоненти. Морквину звільняємо від шкірки за допомогою економіки.

Крок 2. В об’ємній чаші об’єднуємо яйце, цукровий пісок і сир. Ретельно вимішуємо.

Крок 3. Підготовлену моркву подрібнюємо зручним способом. І перекладаємо в сирну масу. З допомогою віночка вимішуємо вміст, наскільки це можливо.

Крок 4. Пропускаємо борошно і розпушувач через кухоль-сито.

Крок 5. Продовжуємо вимішувати вручну.

Крок 6. Деко змащуємо вершковим маслом, якщо це необхідно. З тіста формуємо заготовки і укладаємо на відстані. Включаємо духовку, встановлюємо 180° на перемикачі температури.

Крок 7. Прибираємо випікатися на 25 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою. Злегка охолоджуємо випічку.

Крок 8. Яскраве печиво подаємо з молоком або улюбленими гарячими напоями. Приємного апетиту!