Торт «Рижик» – класичний рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Торт «Рижик» — це ароматний, з медово-карамельним смаком десерт, який давно і грунтовно зайняв своє місце серед улюблених тортів. Його не складно приготувати в домашніх умовах, вибравши з різноманітності рецептів той, який підійде саме вам.

Класичний рецепт медового торта «Рижик» з заварним кремом

Вишуканий торт зігріє зимовим днем і нагадає своїм медовим ароматом про квітучому літо.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для коржів:
  • Борошно пшеничне 3.5 склянки
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Мед 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Для крему:
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт «Рижик» з заварним кремом за класичним рецептом в домашніх умовах? У глибоку миску насипаємо половину норми цукру, ріжемо шматочками вершкове масло і ставимо нагріватися на водяну баню. Добре перемішуємо суміш, щоб цукор повністю розчинився в розтопленому маслі. Знімаємо миску з плити, додаємо соду і мед, перемішуємо і відставляємо в сторону.
  2. Другу половину цукру і яйця добре збиваємо в окремій посудині і додаємо до медової масою. Змішуємо все до однорідності і ставимо миску на водяну баню.
  3. Порціями додаємо в миску 2 склянки борошна і ретельно вимішуємо ложкою або лопаткою, не припиняючи прогрівання.
  4. Знімаємо миску з водяній бані і замішуємо м’яке еластичне тісто, додаючи борошно. Загортаємо тісто в харчову плівку і кладемо в холодильник хвилин на 30-40.
  5. Приступаємо до приготування крему. З’єднуємо в каструлі яйце, цукор, борошно і ретельно розтираємо. Наливаємо до суміші молоко і ставимо на плиту.
  6. Крем варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи. Знімаємо загуслу суміш з вогню і охолоджуємо.
  7. Додаємо в остиглу масу м’яке вершкове масло. Збиваємо крем міксером до злегка білої пишної щільної маси.
  8. Свіже і остигле тісто ділимо на сім-вісім частин і розкачуємо кожну в тонкий пласт. Робимо це на посипаному борошном столі або відразу на папері для випічки, яку теж потрібно присипати борошном або змастити невеликою кількістю олії. З допомогою доступною круглої форми обрізаємо розкачане тісто, щоб всі коржі були одного розміру.
  9. Випікаємо коржі для торта близько 5 хвилин до світло-коричневого кольору в духовій шафі, що розігрітий до 180 градусів.
  10. Готові коржі змащуємо приготованим кремом і прикрашаємо крихтою з запечених і подрібнених обрізків тесту для коржів. Даємо торту просочитися кремом при кімнатній температурі протягом години, а потім ставимо в холодне місце на кілька годин. Торт готовий. Насолоджуйтесь!