Приголомшливий пиріг з ніжного тіста з соковитою брусничної начинкою. За зібраними нами 8 рецептами у вас вийде приготувати чудову випічку для будь-якого випадку.
Пісочний пиріг з брусницею в духовці
Яке чаювання обходиться без домашньої випічки. Представляємо вам простий рецепт чудового пісочного пирога. Для начинки буде використана брусниця свіжа.
Інгредієнти на
8 порц.
- Масло вершкове 150 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сода харчова 3 гр.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Брусниця 200 гр.
- Крохмаль картопляний 20 гр.
Процес приготування:
- Як спекти смачний пиріг з брусницею в духовці? Розм’якшене вершкове масло перетріть разом зі 100 грамами цукру.
- Потім додайте куряче яйце, добре перемішайте.
- Далі додайте соду, гашену оцтом і просіяне борошно.
- Замісіть круте тісто. Розділіть тісто на дві нерівні частини.
- Більшу частину тіста викладіть у форму, змащену маслом. Меншу частину надішліть на час в холодильник.
- Брусницю помийте, перетріть в пюре, змішайте з цукром і крохмалем. На невеликому вогні доведіть брусничне пюре до загустіння, потім остудіть.
- Брусничну начинку викладіть на основу з пісочного тіста.
- Дістаньте з холодильника другу частину тіста, натріть його на тертці прямо на начинку.
- Запікайте пиріг в духовці при 170 градусах 45-50 хвилин до красивого рум’яного кольору. Пиріг трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл до чаю.
![](/wp-content/uploads/image_124576.jpg)
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт пирога з сиром і брусницею
У цій повітряної випічці поєднується терпкість брусниці і ніжність сільського сиру. Пиріг виходить дуже смачним і ситним, його можна подавати на сніданок або готувати спеціально до приходу гостей.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 190 гр.
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Сир – 500 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сметана – 220 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Крохмаль картопляний – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Брусниця – 300 гр.
Процес приготування:
1. Збийте в мисці 2 яйця, 60 г цукру і столову ложку манної крупи.
2. Додайте сир, добре перемішайте інгредієнти.
3. Окремо збийте яйця, що залишилися, сіль і 80 грам цукру. Далі додайте сметану і розтоплене вершкове масло.
4. Після цього всипте в миску крохмаль, соду і просіяне пшеничне борошно, замісіть однорідне тісто.
5. Тісто викладіть в змащену маслом форму, потім покласти сирну начинку, всипте зверху ягоди, змішані зі столовою ложкою цукру.
6. Випікайте пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг трохи остудіть і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Швидкий пиріг з брусницею і сметанною заливкою
Пироги зі сметанною заливкою виходять особливо соковитими і ніжними. Така випічка просто тане у роті. Як приготувати це кулінарне диво, ми розповімо в нашому рецепті.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Брусниця – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 300-350 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для сметанною заливки:
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 100-150 гр.
Процес приготування:
1. Розм’якшене вершкове масло розітріть з звичайним і ванільним цукром.
2. В масляну масу додайте яйця, добре перемішайте.
3. У миску всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть однорідне тісто.
4. Тісто викладіть в змащену маслом форму, розподіліть тісто по всій площі, зробіть невисокі бортики.
5. Брусницю переберіть і добре помийте. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла рідина і ягоди підсохли. Потім викладіть ягід на тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
6. Приготуйте заливку. Збийте сметану з цукром.
7. Гарячий пиріг полийте заливанням, залиште випічку в холодильнику на 3-4 години. Пиріг виходить соковитим і смачним.
Приємного апетиту!
Як спекти смачний пиріг на кефірі з брусницею?
Це, мабуть, самий простий і швидкий рецепт смачного пирога. Всім відомо, як корисна брусниця, до того ж її яскравий і цікавий смак прекрасно поєднується з ніжним тістом, тож пироги з нею такі смачні.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 125 гр.
- Для начинки:
- Брусниця – 250 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
1. У мисці збийте яйце з цукром, додайте сіль, ванілін, кефір, соду і просіяне борошно. Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, остудіть і влийте в миску з тестом, перемішайте.
2. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто.
3. Брусницю переберіть, промийте і просушіть.
4. Розсипте ягоди рівномірним шаром по тесту. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
5. Тим часом збийте сметану і цукор. Отриманим кремом змастіть гарячий пиріг і залиште до повного охолодження. Простий, але смачний пиріг готовий, наріжте його і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пишний дріжджовий пиріг з брусницею в духовці
Чудовий і ароматний пиріг, приготований за всіма традиціями. Дріжджова випічка в тандемі зі свіжими ягодами завжди дає чудовий результат. Ваші близькі і друзі будуть задоволені частуванням.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Сіль – 0,2 ч. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Дріжджі сухі – 3 гр.
- Молоко – 150 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки:
- Цукор – 100 гр.
- Брусниця – 140 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Дріжджі змішайте з чайною ложкою цукру і теплим молоком, залиште суміш на 15-20 хвилин.
2. Окремо в мисці змішайте яйце з сіллю і цукром. Потім додайте в збите яйце дріжджову масу і добре перемішайте.
3. Рідку масу змішайте з просіяним борошном і замісіть однорідне тісто.
4. В кінці замісу додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, вимішуйте тісто руками, періодично змащеними олією. У результаті повинно вийти м’яке і не липке тісто.
5. Залиште тісто в теплому місці для підйому на 60-80 хвилин.
6. Коли тісто буде готове, обімніть його руками і розділіть на дві нерівні частини.
7. З більшої частини тесту розкачайте круглу основу для пирога і викладіть її у форму, зробіть невеликі бортики. Прикрийте форму харчовою плівкою і залиште тісто на 20 хвилин.
8. Приготуйте начинку. Змішайте брусницю з крохмалем і цукром. Отриману суміш викладіть на основу з дріжджового тіста.
9. Меншу частину тіста розкачати в круглий пласт, зробіть на ньому надрізи і помістіть його зверху на начинку. Скріпіть краю верхнього і нижнього шарів тіста.
10. Випікайте пиріг у духовці при 190 градусах 18-20 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, потім остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування брусничного пирога на листковому тісті
Хрусткий, але ніжний пиріг вийде з листкового тіста, до того ж у ньому буде чудова ягідна начинка. Ваші рідні не відмовлять собі в задоволенні випити чашечку чаю з ароматним листковим пирогом з брусничної начинкою.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Тісто дріжджове – 0,5 кг
- Брусниця – 1 склянка
- Цукор – 3 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1,5 ч. л.
- Масло вершкове для змащування форми.
- Масло рослинне – для змазування пирога.
Процес приготування:
1. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі.
2. Деко застелити пекарської папером і змастіть вершковим маслом.
3. Одну половину тіста розкачайте і викладіть на деко.
4. Ягоди брусниці добре промийте, просушіть і розсипте по тесту. Ягоди посипте цукром і крохмалем.
5. Другу частину тіста розкачайте і скрутіть в рулет. На рулеті зробіть надрізи по всій довжині з обох сторін.
6. Тісто розгорніть і укладіть його зверху на начинку. Скріпіть краю верхнього і нижнього шарів тіста.
7. Змастіть поверхню пирога рослинним маслом і випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин до красивого рум’яного кольору. Листковий пиріг остудіть і потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт пирога з замороженої брусницею
Для випічки однаково добре підходять як свіжі, так і заморожені ягоди. Пироги з брусницею виходять не тільки смачними, але і дуже корисними, адже брусниця – це натуральний джерело антиоксидантів і вітамінів С, Е, РР, А, В2.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 70 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Для начинки:
- Брусниця – 350 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Крохмаль – 30 гр.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте яйця, розм’якшене вершкове масло і цукор.
2. Далі додайте щіпку солі і просіяне борошно, замісіть однорідне тісто.
3. Тісто розділіть на дві частини. Більшу частину розкачати і зробіть з неї основу для пирога з невисокими бортиками. Форму з тістом приберіть в холодильник на 30 хвилин.
4. Брусницю повністю розморозьте, змішайте її з цукром і крохмалем. Помістіть ягідну масу на вогонь і варіть 7-10 хвилин. Готову начинку остудіть.
5. Дістаньте основу з холодильника, викладіть на неї підготовлену раніше брусничну начинку. Зверху натріть другий шматок тіста на тертку.
6. Випікайте пиріг при 200 градусах 30-35 хвилин. Пиріг виходить рум’яним і ароматним, остудіть його і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний відкритий пиріг з брусницею?
Відкриті пироги дуже популярні завдяки своєму красивому вигляду і великій кількості соковитою начинки. У цьому рецепти ми розповімо, як спекти смачний і ароматний пиріг з начинкою з брусниці.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Сода – 0,25 ч. л.
- Для начинки:
- Брусниця – 400 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цукор – 0,5 склянки
- Для змазування пирога:
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Молоко – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір, додайте сіль, яйце, соду і рослинне масло, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Тісто розкачайте в тонкий коржик і викладіть його в змащену маслом форму. Трохи тіста залиште для прикраси пирога.
2. На тісто викладіть ягоди брусниці.
3. Сметану збийте з цукром і залийте отриманою масою ягоди. Загорніть краї тіста в напрямку до центру.
4. Частину тіста розкачайте і наріжте його тонкими смужками. Смужки викладіть начинку поверх хрест на хрест. Збийте жовток з молоком. Отриманою сумішшю змастіть пиріг.
5. Випікайте відкритий пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 200 градусів 20-30 хвилин. Готовий рум’яний пиріг остудіть і потім подавайте до чаю.
Приємного апетиту!