Пиріг з брусницею – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Приголомшливий пиріг з ніжного тіста з соковитою брусничної начинкою. За зібраними нами 8 рецептами у вас вийде приготувати чудову випічку для будь-якого випадку.

Пісочний пиріг з брусницею в духовці

Яке чаювання обходиться без домашньої випічки. Представляємо вам простий рецепт чудового пісочного пирога. Для начинки буде використана брусниця свіжа.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Масло вершкове 150 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сода харчова 3 гр.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 300 гр.
  • Брусниця 200 гр.
  • Крохмаль картопляний 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з брусницею в духовці? Розм’якшене вершкове масло перетріть разом зі 100 грамами цукру.
  2. Потім додайте куряче яйце, добре перемішайте.
  3. Далі додайте соду, гашену оцтом і просіяне борошно.
  4. Замісіть круте тісто. Розділіть тісто на дві нерівні частини.
  5. Більшу частину тіста викладіть у форму, змащену маслом. Меншу частину надішліть на час в холодильник.
  6. Брусницю помийте, перетріть в пюре, змішайте з цукром і крохмалем. На невеликому вогні доведіть брусничне пюре до загустіння, потім остудіть.
  7. Брусничну начинку викладіть на основу з пісочного тіста.
  8. Дістаньте з холодильника другу частину тіста, натріть його на тертці прямо на начинку.
  9. Запікайте пиріг в духовці при 170 градусах 45-50 хвилин до красивого рум’яного кольору. Пиріг трохи остудіть, наріжте і подавайте на стіл до чаю.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пирога з сиром і брусницею

У цій повітряної випічці поєднується терпкість брусниці і ніжність сільського сиру. Пиріг виходить дуже смачним і ситним, його можна подавати на сніданок або готувати спеціально до приходу гостей.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 190 гр.
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Сир – 500 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сметана – 220 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Крохмаль картопляний – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Брусниця – 300 гр.

Процес приготування:

1. Збийте в мисці 2 яйця, 60 г цукру і столову ложку манної крупи.

2. Додайте сир, добре перемішайте інгредієнти.

3. Окремо збийте яйця, що залишилися, сіль і 80 грам цукру. Далі додайте сметану і розтоплене вершкове масло.

4. Після цього всипте в миску крохмаль, соду і просіяне пшеничне борошно, замісіть однорідне тісто.

5. Тісто викладіть в змащену маслом форму, потім покласти сирну начинку, всипте зверху ягоди, змішані зі столовою ложкою цукру.

6. Випікайте пиріг при 180 градусах 30-40 хвилин. Пиріг трохи остудіть і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий пиріг з брусницею і сметанною заливкою

Пироги зі сметанною заливкою виходять особливо соковитими і ніжними. Така випічка просто тане у роті. Як приготувати це кулінарне диво, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Брусниця – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 300-350 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Для сметанною заливки:
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 100-150 гр.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло розітріть з звичайним і ванільним цукром.

2. В масляну масу додайте яйця, добре перемішайте.

3. У миску всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть однорідне тісто.

4. Тісто викладіть в змащену маслом форму, розподіліть тісто по всій площі, зробіть невисокі бортики.

5. Брусницю переберіть і добре помийте. Відкиньте ягоди на друшляк, щоб стекла рідина і ягоди підсохли. Потім викладіть ягід на тісто. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

6. Приготуйте заливку. Збийте сметану з цукром.

7. Гарячий пиріг полийте заливанням, залиште випічку в холодильнику на 3-4 години. Пиріг виходить соковитим і смачним.

Приємного апетиту!

Як спекти смачний пиріг на кефірі з брусницею?

Це, мабуть, самий простий і швидкий рецепт смачного пирога. Всім відомо, як корисна брусниця, до того ж її яскравий і цікавий смак прекрасно поєднується з ніжним тістом, тож пироги з нею такі смачні.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Для начинки:
  • Брусниця – 250 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйце з цукром, додайте сіль, ванілін, кефір, соду і просіяне борошно. Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, остудіть і влийте в миску з тестом, перемішайте.

2. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто.

3. Брусницю переберіть, промийте і просушіть.

4. Розсипте ягоди рівномірним шаром по тесту. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.

5. Тим часом збийте сметану і цукор. Отриманим кремом змастіть гарячий пиріг і залиште до повного охолодження. Простий, але смачний пиріг готовий, наріжте його і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пишний дріжджовий пиріг з брусницею в духовці

Чудовий і ароматний пиріг, приготований за всіма традиціями. Дріжджова випічка в тандемі зі свіжими ягодами завжди дає чудовий результат. Ваші близькі і друзі будуть задоволені частуванням.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 280 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – 0,2 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Дріжджі сухі – 3 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Цукор – 100 гр.
  • Брусниця – 140 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Дріжджі змішайте з чайною ложкою цукру і теплим молоком, залиште суміш на 15-20 хвилин.

2. Окремо в мисці змішайте яйце з сіллю і цукром. Потім додайте в збите яйце дріжджову масу і добре перемішайте.

3. Рідку масу змішайте з просіяним борошном і замісіть однорідне тісто.

4. В кінці замісу додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, вимішуйте тісто руками, періодично змащеними олією. У результаті повинно вийти м’яке і не липке тісто.

5. Залиште тісто в теплому місці для підйому на 60-80 хвилин.

6. Коли тісто буде готове, обімніть його руками і розділіть на дві нерівні частини.

7. З більшої частини тесту розкачайте круглу основу для пирога і викладіть її у форму, зробіть невеликі бортики. Прикрийте форму харчовою плівкою і залиште тісто на 20 хвилин.

8. Приготуйте начинку. Змішайте брусницю з крохмалем і цукром. Отриману суміш викладіть на основу з дріжджового тіста.

9. Меншу частину тіста розкачати в круглий пласт, зробіть на ньому надрізи і помістіть його зверху на начинку. Скріпіть краю верхнього і нижнього шарів тіста.

10. Випікайте пиріг у духовці при 190 градусах 18-20 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, потім остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування брусничного пирога на листковому тісті

Хрусткий, але ніжний пиріг вийде з листкового тіста, до того ж у ньому буде чудова ягідна начинка. Ваші рідні не відмовлять собі в задоволенні випити чашечку чаю з ароматним листковим пирогом з брусничної начинкою.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 0,5 кг
  • Брусниця – 1 склянка
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове для змащування форми.
  • Масло рослинне – для змазування пирога.

Процес приготування:

1. Розморозьте тісто повністю при кімнатній температурі.

2. Деко застелити пекарської папером і змастіть вершковим маслом.

3. Одну половину тіста розкачайте і викладіть на деко.

4. Ягоди брусниці добре промийте, просушіть і розсипте по тесту. Ягоди посипте цукром і крохмалем.

5. Другу частину тіста розкачайте і скрутіть в рулет. На рулеті зробіть надрізи по всій довжині з обох сторін.

6. Тісто розгорніть і укладіть його зверху на начинку. Скріпіть краю верхнього і нижнього шарів тіста.

7. Змастіть поверхню пирога рослинним маслом і випікайте пиріг при 180 градусах 40 хвилин до красивого рум’яного кольору. Листковий пиріг остудіть і потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт пирога з замороженої брусницею

Для випічки однаково добре підходять як свіжі, так і заморожені ягоди. Пироги з брусницею виходять не тільки смачними, але і дуже корисними, адже брусниця – це натуральний джерело антиоксидантів і вітамінів С, Е, РР, А, В2.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 70 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Для начинки:
  • Брусниця – 350 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Крохмаль – 30 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте яйця, розм’якшене вершкове масло і цукор.

2. Далі додайте щіпку солі і просіяне борошно, замісіть однорідне тісто.

3. Тісто розділіть на дві частини. Більшу частину розкачати і зробіть з неї основу для пирога з невисокими бортиками. Форму з тістом приберіть в холодильник на 30 хвилин.

4. Брусницю повністю розморозьте, змішайте її з цукром і крохмалем. Помістіть ягідну масу на вогонь і варіть 7-10 хвилин. Готову начинку остудіть.

5. Дістаньте основу з холодильника, викладіть на неї підготовлену раніше брусничну начинку. Зверху натріть другий шматок тіста на тертку.

6. Випікайте пиріг при 200 градусах 30-35 хвилин. Пиріг виходить рум’яним і ароматним, остудіть його і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний відкритий пиріг з брусницею?

Відкриті пироги дуже популярні завдяки своєму красивому вигляду і великій кількості соковитою начинки. У цьому рецепти ми розповімо, як спекти смачний і ароматний пиріг з начинкою з брусниці.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Для начинки:
  • Брусниця – 400 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Для змазування пирога:
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Молоко – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір, додайте сіль, яйце, соду і рослинне масло, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Тісто розкачайте в тонкий коржик і викладіть його в змащену маслом форму. Трохи тіста залиште для прикраси пирога.

2. На тісто викладіть ягоди брусниці.

3. Сметану збийте з цукром і залийте отриманою масою ягоди. Загорніть краї тіста в напрямку до центру.

4. Частину тіста розкачайте і наріжте його тонкими смужками. Смужки викладіть начинку поверх хрест на хрест. Збийте жовток з молоком. Отриманою сумішшю змастіть пиріг.

5. Випікайте відкритий пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 200 градусів 20-30 хвилин. Готовий рум’яний пиріг остудіть і потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!