Шоколадні мафіни – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадні мафіни – легкий у приготуванні десерт, який зможе осилити навіть починаюча господиня. Невеликий набір складових і простий спосіб випічки, дозволяють у короткий час отримати смачні вироби для частування домашніх або раптово наскочили гостей.

Шоколадні мафіни з какао в домашніх умовах

При випічці шоколадних мафінів багато залежить від якості використовуваного порошку какао: чим більш високоякісний продукт використовується, тим смачніше будуть мафіни. Крім того, не варто шкодувати какао, якщо хочеться отримати насичений шоколадний смак виробу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Какао-порошок 60 гр.
  • Цукор-пісок 190 гр.
  • Розпушувач 8 гр.
  • Молоко коров’яче 150 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Шоколадні дропси 100 гр.
  • Борошно пшеничне 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадні мафіни в домашніх умовах? Масло розтоплюють і змішують з молоком і яйцями.
  2. В окремій ємності з’єднують сухі інгредієнти – порошок какао з цукром, розпушувачем і просіяним борошном.
  3. Додають сухі складові до молочно-яєчної суміші і добре вимішують.
  4. тісто розкладають по спеціальних формочках, зверху посипають шоколадними краплями.
  5. Готують мафіни в духовці, включеної на 180 градусів до готовності їм потрібно випікатися протягом 25 хвилин.