Шоколадні мафіни – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадні мафіни – легкий у приготуванні десерт, який зможе осилити навіть починаюча господиня. Невеликий набір складових і простий спосіб випічки, дозволяють у короткий час отримати смачні вироби для частування домашніх або раптово наскочили гостей.

Шоколадні мафіни з какао в домашніх умовах

При випічці шоколадних мафінів багато залежить від якості використовуваного порошку какао: чим більш високоякісний продукт використовується, тим смачніше будуть мафіни. Крім того, не варто шкодувати какао, якщо хочеться отримати насичений шоколадний смак виробу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Какао-порошок 60 гр.
  • Цукор-пісок 190 гр.
  • Розпушувач 8 гр.
  • Молоко коров’яче 150 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Шоколадні дропси 100 гр.
  • Борошно пшеничне 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадні мафіни в домашніх умовах? Масло розтоплюють і змішують з молоком і яйцями.
  2. В окремій ємності з’єднують сухі інгредієнти – порошок какао з цукром, розпушувачем і просіяним борошном.
  3. Додають сухі складові до молочно-яєчної суміші і добре вимішують.
  4. тісто розкладають по спеціальних формочках, зверху посипають шоколадними краплями.
  5. Готують мафіни в духовці, включеної на 180 градусів до готовності їм потрібно випікатися протягом 25 хвилин.

Мафіни з шоколадною начинкою в духовці

Ароматні мафіни з насиченою шоколадною начинкою – відмінний варіант для приготування до вечірнього чаю або в якості частування на дівич-вечір або до дружніх посиденьок. Вид шоколаду для начинки варто вибирати, виходячи з власних уподобань – гіркий або молочний.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 пакетик.
  • какао Порошок – 2 ч. л.
  • Шоколад гіркий або молочний – 100 гр.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

1. У підходящою за обсягом мисці яйця змішують з трохи розм’якшеним маслом і цукром.

2. Вмішують в масу какао, додають розпушувач і просіяне борошно. Повинно вийти гладке тісто.

3. В паперові або силіконові формочки розкладають тісто до половини кожної ємності.

4. Шоколадну плитку ділять на кількість частин, виходячи з того, скільки формочок буде заповнено тестом. Шматочок шоколаду кладуть в середину кожної формочки і додають ще тесту, щоб шоколад був прикритий. Важливо не наповнювати тістом формочки доверху, інакше при випічці воно може вилізти з формочок. Заготовки ставлять в духовку, де вони повинні випікатися протягом 20 хвилин при 160 градусах.

5. Після цього мафіни дістають з духовки, дають їм охолонути у формах протягом 3 хвилин. Після цього вироби присипають цукровою пудрою і подають.

Швидкий і простий рецепт мафінів з шоколадними шматочками

Легкий рецепт мафінів з шоколадними шматочками всередині. Щоб вироби були більш повітряними, слід брати високоякісний маргарин або хороше вершкове масло, а також не жаліти розпушувача і просіяти борошно.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Шоколад – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове або маргарин – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.

Процес приготування:

1. Злегка розм’якшене масло добре збивають з цукром до однорідної пишної маси.

2. Вбивають з солодку масляну суміш яйця і ще раз добре збивають.

3. Шоколад ламають на невеликі шматочки і обвалюють їх у борошні, щоб шоколад у тесті більш рівномірно розподілився. Всипають підготовлені шоколадні шматочки в пишну масу.

4. Розпушувач змішують з борошном, додають щіпку солі і всипають порційно до яєць змішаним з маслом і шоколадом, акуратно перемішують.

5. Готове тісто розкладають по ємностей для випічки, ставлять в духовку, включену на 180 градусів, на 20 хвилин. Мафіни перед подачею злегка остуджують і посипають шоколадною крихтою.

Дуже смачні мафіни з рідкою кремовою начинкою

Соковиті мафіни, у яких при розрізуванні з’являється рідкий шоколадний центр, — дуже ефектна випічка, яку нескладно приготувати і цим блюдом здивувати сім’ю або друзів. Якісний гіркий шоколад – важлива складова виробів.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 пакетик.
  • Цукор-пісок – 40 гр.

Процес приготування:

1. Духову шафу необхідно нагріти до потрібної температури 200 градусів – заздалегідь.

2. Шоколад ламають на шматочки і з’єднують з січеною вершковим маслом на водяній бані. Повинна вийти однорідна маса.

3. Окремо збивають яйця з сіллю і цукром, щоб утворилася піна.

4. Обережно змішують шоколадно-масляну масу з яєчної піною, додають борошно, розпушувач і сіль. Вимішують однорідне тісто.

5. У формочки для випікання розподіляють тісто, не доходячи до краю формочок, щоб випічці було, куди рости. Заготовки тримають в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 7-10 хвилин, але не більше, інакше середина мафінів перепечется і не збереже рідку консистенцію. Подають мафіни теплими.

Шоколадні мафіни на кефірі силіконових формочках

Смачні і апетитні мафіни з шоколадним смаком можна готувати на основі кефіру. Щоб надати їм більше смаку, варто використовувати горіхову пасту «Нутелла» або будь-шоколадний аналог.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • какао Порошок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода, погашена оцтом, — 1 ч. л.
  • Паста шоколадно-горіхова – 10 ч. л.

Процес приготування:

1. Віночком яйце збивають з цукровим піском, поки не вийде пишна маса.

2. Трохи розтоплений маргарин вливають у збиту яєчно-цукрову масу і добре перемішують, вводять кефір.

3. Борошно просівають і всипають в заготовку для тіста, перемішують і додають погашену невеликою кількістю оцту соду.

4. В самому кінці В тісто вмішують порошок какао. Краще використовувати порошок з максимально високим вмістом какао-бобів – не менше 80%.

5. В кожну ємність для випікання маффінів кладуть тісто, заповнюючи приблизно трохи більше половини формочки. Потім викладають чайну ложку горіхово-шоколадної пасти і зверху закривають тестом, не закриваючи формочки до країв, щоб випічці було куди збільшуватися.

6. Випікають шоколадні мафіни з тесту на кефірі протягом півгодини. Духовка повинна бути нагріта до 180 градусів.

Як спекти шоколадні мафіни з вишнею?

Свіжа вишня відмінно відтіняє смак шоколаду і додає приємну пікантну кислинку випічці. У поєднанні з насиченим шоколадним смаком тесту, а також вишнею та мигдалем, виходять соковиті і ароматні мафіни, від яких не зможе відмовитися ніхто з гостей або домашніх.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • какао Порошок – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 135 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Мигдаль – 30 гр.
  • Вишня – 200 гр.

Процес приготування:

1. З вишень видаляють кісточки, розрізають ягідки на половинки і обвалюють у борошні.

2. Мигдаль подрібнюють, щоб вийшла дрібна крихта.

3. У сотейнику на водяній бані змішують масло з шоколадом.

4. Окремо просівають борошно, додають розпушувач і какао.

5. Яйця збивають до піни, додаючи порціями цукровий пісок, а потім змішують з масляною масою і мигдальною стружкою, додають сухі складові і вишню, вимішують однорідне тісто.

6. Заготовки розкладають по формочках і тримають в духовці, розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин, поки не пропечуться. Подають теплими, при бажанні посипаючи цукровою пудрою.

Шоколадні мафіни з бананом в домашніх умовах

Ще одне яскраве і ефектне поєднання для шоколадних мафінів: в рецепті використовують банани і фундук, замість якого можна використовувати будь-які інші види горіхів.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Фундук – 100 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.

Процес приготування:

1. Шоколад розламують на шматочки і доводять до рідкого стану на водяній бані, помішуючи.

2. Банани нарізати дрібним кубиком.

3. Фундук або інші горіхи подрібнюють блендером або комбайном до не занадто дрібної крихти.

4. Трохи розм’якшене масло розтирають із цукровим піском, а потім вбивають яйця і додають сметану, ретельно масу потрібно вимісити.

5. Слідом додають розтоплений шоколад, шматочки бананів і подрібнені горіхи. В останню чергу кладуть борошно з розпушувачем і вимішують однорідне тісто.

6. Розкладають у формочки тісто до рівня 2/3 від загального обсягу кожної і випікають протягом 20-25 хвилин. Температура приготування – 180 градусів. Готові вироби можна прикрасити шматочками шоколаду, бананів та горіхів.

Ніжні шоколадні мафіни на молоці в духовці

Легкий рецепт ніжних шоколадних мафінів, які готуються з молоком і ваніліном. Не варто заповнювати формочки тестом до самого верху, оскільки вони піднімаються під час випікання.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Молоко – 125 мл
  • какао Порошок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

1. Яйця гарненько збити з цукром, щоб суміш стала світлішою. На це потрібно близько трьох хвилин.

2. Злегка розм’якшене масло вводять в яєчну суміш і ще раз добре збивають, потім вливають молоко.

3. На наступному етапі додають сухі інгредієнти – порошок какао і борошно, останнім кладуть розпушувач і ванілін, а після ще раз все добре перемішують.

4. Тісто розподіляють по формах і випікати протягом півгодини при нагріванні духовки до 180 градусів.

5. Готові вироби прикрашають при бажанні цукровою пудрою і подають трохи теплими.