Білково-заварний крем – 8 рецептів для прикраси торта в домашніх умовах з покроковими фото

Універсальний білково-заварний крем користується популярністю в кондитерській справі. З його допомогою можна вирівняти або прикрасити торт, також він підходить для ніжної прошарку. Приготувати ласощі зовсім нескладно. Скористайтеся яскравою підбіркою з 8-і покрокових рецептів з фотографіями.

Білково-заварний крем для прикраси торта в домашніх умовах

Пишний білково-заварний крем – краща прикраса для вашого домашнього торта. Готуйте кондитерський продукт за перевіреним покрокового рецептом. Ласощі вийде смачним і ніжним.

Інгредієнти на
0.25 кг.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Вода 60 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати білково-заварний крем для прикраси торта в домашніх умовах? Відміряємо потрібну кількість води і цукру.
  2. Цукор пересипаємо в невелику металеву ємність. Сюди ж вливаємо воду.
  3. Ставимо заготовку на середній вогонь і доводимо до кипіння.
  4. В цей час потрібно відокремити білки від жовтків. Останні не знадобляться.
  5. Починаємо збивати білки з допомогою міксера.
  6. Продовжуємо збивати до стійких піків.
  7. Повертаємося до цукрового сиропу і перевіряємо його готовність.
  8. Для цього ложкою беремо трохи заготовки і опускаємо її в склянку з холодною водою.
  9. Якщо шматочок розчинився у воді, то продовжуємо варити масу. Якщо зібрався в кульку, то готовий. Зазвичай сиропу вистачає 7-10 хвилин на вогні.
  10. Готовий сироп вливаємо тонким струменем у білки. В цей час збиваємо масу блендером.
  11. Збиваємо 3-5 хвилин, поки вміст не збільшиться в два рази.
  12. Ніжний крем для прикраси торта готовий.

Білково-заварний крем для квітів на торті

Ідеальний крем для формування квітів на торті – білково-заварний. Він неймовірно зручний у роботі. При правильному приготуванні продукт буде добре і довго тримати потрібну форму.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 400 гр.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 70 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Використовувати будемо тільки білки.

Крок 2. Тепер займемося приготуванням сиропу. Воду з цукром відправляємо в каструлю.

Крок 3. Ставимо заготовку на вогонь. Варимо до розчинення цукру. Після кипіння, зменшуємо вогонь.

Крок 4. Варимо близько 10 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: невелику частину масу опускаємо в склянку з холодною водою.

Крок 5. Якщо сироп можна скачати в кульку, значить він готовий.

Крок 6. Повертаємося до білків.

Крок 7. Збиваємо їх до пишної білої піни.

Крок 8. У готовому сиропі розмішуємо лимонну кислоту, після продукт вливаємо до білків тонким струменем.

Крок 9. Збиваємо масу до повного охолодження – близько 15-20 хвилин.

Крок 10. Крем не повинен стікати або капати з ложки.

Крок 11. Ніжний домашній крем для прикраси готовий. Для роботи з ним використовуйте кондитерський мішок з насадками.

Як приготувати білково-заварний крем для вирівнювання торта?

Відмінний крем для вирівнювання торта – білково-заварний. Продукт порадує привабливим зовнішнім виглядом і приємним смаком. Готуйте його на перевіреному покрокового рецептом.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 400 гр.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 100 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У невелику каструлю відправляємо воду з цукром. Кип’ятимо сироп, після зменшуємо вогонь і варимо ще близько 10 хвилин.

Крок 2. В цей час відокремлюємо білки від жовтків.

Крок 3. Охолоджені білки збиваємо з дрібкою солі до утворення стійкої піни.

Крок 4. Після варіння рекомендуємо перевірити готовність сиропу. Для цього невелику його частину потрібно занурити в холодну воду.

5. Якщо шматочок не розчинився і його можна скачати в кульку, то сироп повністю готовий.

Крок 6. Далі сироп вливаємо в білкову масу тонким струменем. Відразу ж збиваємо заготовку.

Крок 7. Збиваємо близько 10 хвилин до отримання густого складу.

Крок 8. Акуратний крем для вирівнювання торта готовий. Використовуйте його за призначенням.

Білково-масляний заварний крем

Оригінальний і нескладний у виконанні крем для вашого торта – білково-масляний заварний. Продукт потішить приємним смаком і привабливим виглядом. З нього можна виконати цікавий декор.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 300 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки і з’єднуємо їх з цукром. Нагріваємо на водяній бані і інтенсивно помішуємо. Потрібно, щоб вода злегка кипіла, а ємність з білками її торкалася.

Крок 2. Готуємо білки, поки цукор повністю не розчиниться.

Крок 3. Після продукт прибираємо з вогню і збиваємо міксером разом з ваніліном.

Крок 4. Повинна вийти пишна густа маса.

Крок 5. Далі сюди відправляємо невеликий розм’якшений шматочок масла.

Крок 6. Відразу ж крем злегка втратить свою густину, але так і повинно бути.

Крок 7. Поступово викладаємо всі шматочки масла.

Крок 8. Починаємо збивати заготовку.

Крок 9. Продовжуємо працювати міксером до отримання густого і рельєфного складу.

Крок 10. Смачний білково-масляний заварний крем готовий!

білковий Заварний крем на водяній бані

Найніжніший білковий заварний крем можна приготувати в домашніх умовах на водяній бані. Такий продукт підійде як для прошарку, так і для створення прикрас. Спробуйте!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 160 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Ванілін – 0,5 ч. л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь нагріваємо каструлю з водою для водяній лазні. В інший посуд відправляємо яєчні білки, цукор і ванілін.

Крок 2. Збиваємо продукти міксером близько 7 хвилин до пишного складу.

Крок 3. Ставимо посуд з білковою масою на водяну баню. Збиваємо 7 хвилин на слабкому швидкості і ще три на збільшеній.

Крок 4. Прибираємо заготовку з водяної бані. Працюємо міксером ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо масу лимонною кислотою і збиваємо, до густих і стійких піків.

Крок 6. Білковий заварний крем на водяній бані готовий!

Шоколадний білково-заварний крем в домашніх умовах

Яскравий заварний крем для ваших домашніх десертів виходить з яєчних білків і шоколаду. Ласощі додасть вашому торту ніжний смак і привабливий зовнішній вигляд. Беріть на замітку.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 450 гр.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 60 мл
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Шоколад темний – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість шоколаду і покладемо його в глибоку тарілку.

Крок 2. Розтоплюємо продукт на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Крок 3. Додаємо в гарячий шоколад шматочок вершкового масла.

Крок 4. Далі додаємо рослинне масло. Вимішуємо вміст до однорідності.

Крок 5. Відміряємо цукор.

Крок 6. У невелику ємність вливаємо воду.

Крок 7. З’єднуємо обидва компоненти в невеликій каструлі. Ставимо на плиту.

Крок 8. Вливаємо сюди винний оцет.

9. Готуємо сироп на слабкому вогні.

Крок 10. В цей час охолоджені білки збиваємо до стійкої піни.

Крок 11. Тим часом перевіряємо готовність сиропу. Беремо його невеликий шматок і занурюємо в холодну воду.

Крок 12. Якщо шматочок не розчинився, значить сироп готовий.

Крок 14. В білкову суміш вливаємо шоколадну.

Крок 15. Збиваємо масу і одночасно вливаємо сюди сироп.

Крок 16. Шоколадний білково-заварний крем готовий!

Простий рецепт білково-заварного крему з пектином

Стійкий і акуратний білково-заварний крем виходить з додаванням пектину. Використовуйте готовий продукт для вирівнювання торта, формування квітів та інших декоративних елементів.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор з пектином – 300 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Пектиновый цукор відправляємо в каструлю з водою. Ставимо на вогонь.

Крок 2. Кип’ятимо вміст і варимо 10 хвилин, зменшивши вогонь.

Крок 3. В цей час відокремлюємо білки і починаємо їх збивати.

Крок 4. Працюємо міксером до утворення пишної піни.

Крок 5. В білкову масу тонким струменем вливаємо сироп. Продовжуємо збивати ще 5 хвилин.

Крок 6. Якісний білково-заварний крем готовий!

Білково-заварний крем з желатином

Цікавий спосіб приготувати смачний і універсальний білково-заварний крем з додаванням желатину. Таке ласощі послужить ідеальним прикрасою для вашого торта.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 550 гр.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 300 гр.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Желатин – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку заливаємо желатин теплою водою, розмішуємо і залишаємо на півтори години.

Крок 2. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків.

Крок 3. Збиваємо білки близько 10 хвилин до появи пишної піни. Жовтки не знадобляться.

Крок 4. Тепер готуємо сироп. Кип’ятимо воду і цукор, після зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин. В кінці додаємо лимонний сік.

Крок 5. Щоб перевірити готовність сиропу, потрібно трохи капнути його в холодну воду.

Крок 6. Якщо цю краплю можна скачати в кульку, значить сироп готовий.

Крок 7. Вливаємо сироп тонким струменем в білкову масу разом з підігрітим на водяній бані желатином. Збиваємо масу до густоти.

Крок 8.Акуратний і стійкий крем готовий.