Оладки на сметані – 10 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Пишні оладки на сметані — це відмінний сніданок, ситний перекусом для всієї родини. Теплі оладки в прикуску з варенням або медом розлітаються за лічені хвилини. У статті ми зібрали 10 різноманітних рецептів цієї домашньої випічки.

Пишні оладки з сметани на сковороді

Порадуйте своїх близьких ароматними і пишними оладками. З тіста, замішаного на сметані вони виходять м’якими і ніжними, з хрусткою рум’яною скоринкою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сметана 250 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 20 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 7 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як спекти пишні оладки з сметани на сковороді? У миску розбийте яйця, всипте сіль і цукор, збийте інгредієнти віночком.
  2. Потім додайте сметану, перемішайте.
  3. Після цього всипте просіяне борошно і соду, замісити однорідне тісто без грудок. По консистенції воно має бути схожим на дуже густу сметану.
  4. Їдальні ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто на розігріту сковороду і смажте оладки на помірному вогні з обох сторін.
  5. Готові оладки промокніть від масла на паперових рушниках, потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Ніжні оладки на сметані без дріжджів

Навіть без використання дріжджів можна посмажити пишні оладки. Тим більше, що таке тісто замішується за лічені хвилини. Така випічка стане відмінним варіантом для сніданку. Щоб зробити оладки більш ароматними, можна додати в тісто ванілін або пряні спеції.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-4.

Склад:

  • Сметана 15-20 % – 100 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 110 гр.
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Окремо збийте яйця з сіллю і цукром.

2. Потім змішайте сметану з яєчною масою.

3. Далі просійте в миску борошно і додайте соду.

4. Замісіть однорідне тісто. Тісто має бути густим, але при цьому легко стікати з ложки.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Столовою ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору на помірному вогні.

6. Готові оладки складіть чарочку і подавайте до столу зі сметаною або медом.

Приємного апетиту!

Кабачкові оладки на сметані на сковороді

Кабачкові оладки – ніжне і поживне блюдо, яке легко готується. Його можна подати на будь-який прийом їжі з зеленню, сиром або майонезом. Як замісити тісто зі сметаною і спекти їх на сковороді, ми розповімо в цьому рецепті.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2-4.

Склад:

  • Кабачок – 250 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100-120 гр.
  • Сода харчова – 0,25 ч. л.
  • Масло рослинне – 50-60 мл

Процес приготування:

1. Кабачок вимити, зріжте шкірку і натріть його на крупній тертці. Відіжміть кабачкову масу від зайвої рідини.

2. Додайте до кабачка сметану і куряче яйце.

3. Петрушку вимити і дрібно наріжте. Додайте в миску петрушку, сіль і соду.

4. Далі всипте просіяне борошно в миску і замісіть тісто.

5. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Столовою ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто і смажте оладки по 2-3 хвилини з кожного боку.

6. Готові кабачкові оладки промокніть від масла на паперових рушниках, потім подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні оладки на сметані без соди?

На сметані оладки виходять легкими і розсипчастими. А свій ніжний смак оладки зберігають навіть після того, як повністю охолонуть. Доповнити таку випічку можна ягідним варенням або медом.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2-4.

Склад:

  • Сметана – 100 мл
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Борошно – 240-260 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 80 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйця, всипте необхідну кількість цукру і солі. Збийте інгредієнти віночком.

2. Далі додайте сметану, добре перемішайте.

3. Після цього просійте в миску борошно разом з розпушувачем для тесту, ще раз добре перемішайте.

4. На добре розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто на сковороду на невеликій відстані. Смажте оладки з обох сторін на помірному вогні по 2-3 хвилини.

5. Надлишки масла приберіть за допомогою паперових рушників і подавайте оладки до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт оладок на сметані без яєць

Хочемо поділитися легким рецептом оладок, у якому не використовують курячі яйця. Випічка виходить дуже легкою і ніжною. До того ж оладки виходять нейтральними до смаку, тому їх можна подавати не тільки з солодкими добавками.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 120 мл
  • Кефір – 120 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 30-50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Змішайте кефір, сметану і соду. Залиште суміш на 5-10 хвилин.

2. Далі додайте сіль і цукор, перемішайте.

3. Після цього просійте прямо в миску борошно, замісіть тісто.

4. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Столовою ложкою, змоченою у воді, викладайте тісто і формуйте круглі оладки. Смажте оладки з обох сторін по парі хвилин до рум’яного кольору.

5. Промокніть оладки від надлишків олії паперовими рушниками, потім подавайте в теплому вигляді до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування оладок на сметані з сиром

Оригінальний рецепт оладок, які можна подати на обід або вечеря з овочевим салатом, гострим соусом або курячим бульйоном. Вони залишаються смачними навіть в охолодженому вигляді.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Сир сулугуні – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сметана – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні продукти за списком.

2. У миску розбийте курячі яйця, викладіть сметану і змішайте ці інгредієнти до однорідності.

3. Сир натріть на крупній тертці, викладіть його в миску і перемішайте.

4. Потім по столовій ложці додайте борошно, кожен раз добре перемішуйте тісто.

5. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Коли олія нагріється, викладайте тісто столовою ложкою, змоченою у воді, формуючи округлі оладки. Смажте їх до рум’яної скоринки з обох сторін на помірному вогні.

6. Подавайте оладки до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Пишні оладки на сметані і кефірі

Оладки – це, як правило, солодка випічка, яку подають на сніданок або полуденок. З тесту на кефірі і сметані оладки виходять особливо ніжними і пишними, після остигання довго не черствіють і зберігають свій смак.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Масло соняшникове – 0,25 склянки

Процес приготування:

1. Яйця збийте в мисці з сіллю, содою і цукром.

2. Потім влийте кефір, викладіть сметану і перемішайте.

3. Далі частинами додайте просіяне борошно і вимісити тісто. Воно повинно бути однорідним і без грудочок.

4. Влийте в тісто столову ложку рослинного масла, добре перемішайте.

5. Прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло, порціями викладайте тісто. Смажте оладки на помірному вогні з обох сторін по 2-3 хвилини.

6. Подавайте оладки зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Як спекти повітряні оладки на сметані і молоці?

Оладки – дуже популярне блюдо серед господинь. Причому, можна замішувати тісто різними способами. У цьому рецепті буде використано молоко і сметана, випічка вийде повітряної і пористої.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 склянка
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і перемішайте інгредієнти віночком. Потім влийте молоко, додайте сметану і розтоплене вершкове масло, перемішайте інгредієнти.

2. У миску просійте борошно, розпушувач для тіста, соду, сіль і ванілін.

3. Частинами введіть сипучі інгредієнти в рідку масу, замісити тісто.

4. Коли тісто стане однорідним, залиште на 15 хвилин, щоб сода вступила в реакцію зі сметаною.

5. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Викладайте тісто столовою ложкою, змоченою у воді, на невеликій відстані один від одного. Смажте оладки по 2-3 хвилини на помірному вогні з обох сторін.

6. Подавайте оладки в теплому вигляді з солодким топпінгом, варенням або медом.

Приємного апетиту!

Пишні дріжджові оладки на сметані

Оладки – чудова випічка, яку під силу приготувати будь-кому. Хоч дріжджове тісто готується довше, але зате оладки з нього точно будуть пишними і не опаде. Звичайно, необхідно взяти свіжі і якісні дріжджі.

Час готування: 130 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 325 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

1. У мисці збийте два яйця з цукром.

2. Потім додайте сіль, сметану і рослинне масло.

3. Далі всипте дріжджі швидкодіючі, перемішайте.

4. Борошно просійте через сито прямо в миску і замісіть тісто.

5. Коли тісто буде готове, прикрийте його чистим рушником і залиште в теплі на 1-1,5 години.

6. На розігріту сковороду налийте трохи олії, це необхідно зробити лише перед першою партією оладок. Столовою ложкою, змоченою у воді, викладіть тісто і смажте оладки на середньому вогні з обох боків до золотистого кольору. Подавайте оладки в теплому вигляді зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт оладок на сметані з яблуками

Домашні млинці і оладки часто присутні на наших столах на сніданок або полуденок. Оладки з яблуками виходять дуже соковитими і ароматними. Усім без винятку подобається цей варіант приготування пишних оладок на сметані.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сметана – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску покладіть сметану, розбийте яйце, додайте сіль, соду і цукор. Добре перемішайте інгредієнти.

2. Потім в тісто додайте корицю і терте на тертці яблуко.

3. Борошно просіяти через сито і частинами додайте в миску, кожен раз добре вимішуйте тісто.

4. На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Викладайте тісто невеликими порціями і смажте оладки з обох боків на середньому вогні кілька хвилин.

5. Подавайте оладки до столу з медом або сметаною.

Приємного апетиту!