Брауні класичний – 10 рецептів шоколадного брауні в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний десерт брауні прийшов до нас з американської кухні. Він може бути схожий на торт або пиріг – залежить від способу приготування. Подають ласощі разом з чаєм, кавою та іншими напоями. Беріть на замітку 10 різноманітних рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.

Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах

Яскравий десерт для домашнього чаювання – шоколадний брауні. Приготуєь продукт можна за класичним рецептом з додаванням какао і темного шоколаду. Порадуйте рідних і гостей смачним ласощами.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Темний шоколад 100 гр.
  • Какао 2 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Розпушувач ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний брауні за класичним рецептом в домашніх умовах? Шматочки темного шоколаду кладемо в каструлю разом з вершковим маслом. Розтоплюємо продукти на водяній бані.
  2. Шоколад з маслом повинен перетворитися на гладку однорідну масу.
  3. Додаємо в гарячу масу цукор і старанно його розмішуємо.
  4. Даємо вмісту охолонути і розбиваємо в нього курячі яйця.
  5. Збиваємо заготівлю і поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
  6. Додаємо какао і вимішуємо лопаткою до однорідності.
  7. Підготовлене рідке тісто перелити у форму, вистелену фольгою.
  8. Випікаємо десерт 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.
  9. Готовий продукт витягаємо з форми і перекладаємо на решітку. Даємо охолонути.
  10. Класичний шоколадний брауні готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Брауні з рідкою кремовою начинкою всередині

Зробити домашній брауні ще більш привабливим і яскравим смаком допоможе рідка шоколадна начинка. Таке ласощі легко приготувати в домашніх умовах. Його ідеально подавати до чашки чаю або кави.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 90 гр.
  • Какао – 30 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо курячі яйця в невелику миску, засипаємо їх сіллю, цукром і збиваємо.

2. Сюди ж вливаємо остигле розтоплене вершкове масло.

3. Частина темного шоколаду розтоплюємо і опускаємо в масу з масла і яєць.

4. Додаємо какао і ретельно перемішуємо.

5. Просіваємо в шоколадну заготівлю борошно.

6. Вимішуємо тісто до однорідності і доповнюємо його залишилися шматочками шоколаду. Саме вони і стануть рідкою начинкою, так як розтануть при випіканні.

7. Перелити масу у форму для випікання.

8. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

9. Шоколадний брауні покриється хрусткою скоринкою, але при цьому залишиться рідким всередині. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!

Домашній брауні з какао в духовці

Простий спосіб приготувати брауні в домашніх умовах – з какао. Десерт порадує насиченим шоколадним смаком і апетитним виглядом. Подавайте частування разом з гарячим чаєм або кавою.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Какао – 60 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 80 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Борошно заздалегідь просіваємо.

2. У великій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор і какао.

3. Для аромату за смаком, додаємо ванілін. Достатньо однієї маленької пачки.

4. Всипаємо і розпушувач тесту.

5. Починаємо вимішувати заготовку.

6. Повинна вийти однорідна суха суміш.

7. Окремо розтоплюємо вершкове масло.

8. В масло починаємо всипати суху суміш.

9. Ретельно вимішуємо продукти.

10. У остигнула масу розбиваємо курячі яйця.

11. Вимішуємо або збиваємо до однорідного стану.

12. Переливаємо рідке тісто у відповідну форму для випікання.

13. Розгладжуємо поверхню десерту.

14. Випікаємо 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність страви можна перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

15. Готовий десерт злегка остуджуємо і ділимо на порційні шматочки.

16. Домашній брауні з какао можна подавати до столу!

ПП торт брауні в домашніх умовах

Знаменитий шоколадний брауні можна приготувати за особливим рецептом, придатного для правильного харчування. Низькокалорійний десерт порадує яскравим смаком. Подавайте його на сніданок разом з чашкою кави.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Кероб обсмажений – 2,5 ст. ложки
  • Кероб перуанський – 1 ст. л.
  • Борошно – 100 гр.
  • кокосовий Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У загальній мисці з’єднуємо просіяне борошно, два види кэроба, розпушувач і сіль.

2. Розмішуємо суху суміш віночком.

3. Окремо з’єднуємо кокосовий цукор з розм’якшеним вершковим маслом.

4. Розтираємо або збиваємо продукти до однорідності.

5. В цукрово-масляну суміш розбиваємо спочатку одне яйце. Продовжуємо збивати.

6. Додаємо ванільний екстракт і ще одне яйце.

7. Знову збиваємо продукти.

8. Обидві заготовки з’єднуємо в загальній посуді і ретельно вимішуємо.

9. Шоколадну суміш викладаємо у форму для випікання.

10. Готуємо частування 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

11. Корисний та смачний брауні готовий. Ділимо його на порції і угощаемся!

Покроковий рецепт приготування брауні з сиром

Ніжний сирний брауні підійде для чашки чаю або кави. Десерт можна подавати до святкового столу, адже він виходить не тільки неймовірно смачним, але і привабливим.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Вишня – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Борошно можна заздалегідь просіяти.

2. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо до однорідного стану.

3. Вершкове масло і шматочки шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.

4. В яйця з цукром тонким струменем вливаємо шоколадну суміш. Продовжуємо збивати.

5. Сюди ж додаємо просіяне борошно і розпушувач. Збиваємо до однорідності.

6. Для начинки будь-яким зручним способом розтираємо сир, цукор, ванілін і яйця.

7. Шоколадна і сирна маси повинні бути гладкими і жидковатыми.

8. Форму для випікання устеляємо пергаментів. Шарами вливаємо шоколадне тісто і сирну начинку. Прикрашаємо десерт вишнею і випікаємо 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

9. Готовий десерт залишаємо до охолодження, після ділимо на порції і подаємо до столу.

Як приготувати смачний пиріг брауні з бананом?

Шоколадний брауні можна приготувати з додаванням банана. Так десерт вийде більш ніжним і цікавим за смаком. Крім того, частування зможе похвалитися невисокою калорійністю. Спробуйте!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Какао – 1 ст. л.
  • Банан – 2 шт.
  • Молоко – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Какао – 4 ч. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за списком.

2. Дрібно нарізаємо один банан і подрібнюємо його разом з яйцями, молоком, цукром, борошном і розпушувачем.

3. Збиваємо продукти до гладкого однорідного стану.

4. Доповнюємо заготівлю какао.

5. Продовжуємо збивати до утворення однорідного та рідкого тесту.

6. Другий банан ріжемо тонкими довгастими шматками. Викладаємо їх у форму з пергаментом.

7. Заливаємо банан шоколадним тестом.

8. Випікаємо частування 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

9. Готовий банановий брауні поливаємо глазур’ю з вершкового масла, какао, цукру і води. Ділимо десерт на шматочки і подаємо до столу.

Шоколадний брауні з горіхами в домашніх умовах

Яскравим доповненням для домашнього брауні стануть горіхи. Використовуйте для приготування перевірений домашній рецепт. Готовий десерт можна подавати до чаювання в колі родини або до святкового столу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Шоколад темний – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Горіхи – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор коричневий – 1 склянка
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Какао – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Шоколад і вершкове масло ріжемо шматочками. Розтоплюємо продукти до однорідності на водяній лазні.

2. Яйця збиваємо з какао і коричневим цукром.

3. В яєчну суміш вливаємо остиглий шоколад. Вимішуємо заготовку.

4. Очищаємо і подрібнюємо горіхи до стану дрібної крихти. Кладемо інгредієнт в шоколадну масу.

5. Сюди ж додаємо просіяне борошно. Перемішуємо до зникнення грудочок.

6. Переливаємо шоколадне тісто з горіхами у форму для випікання. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 160 градусів.

7. Готовий брауні залишаємо остигати, після ділимо на порції і подаємо до столу.

Ніжний шоколадний брауні з вишнею

Поєднання вишні і шоколаду припаде до смаку багатьом ласунам. Пропонуємо приготувати класичний брауні з яскравою ягідною начинкою. Подавайте частування до чаю, порадуйте своїх близьких або гостей.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шоколад темний – 180 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3,5 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сода – ¼ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Вишня – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир сирний – 300 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматочки вершкового масла і шоколаду розтоплюємо до однорідності на водяній лазні.

2. У гарячу шоколадну суміш додаємо два види цукру. Розмішуємо до розчинення сухих продуктів.

3. Збиваємо яйця до стану пишної піни.

4. Переливаємо яєчну суміш в шоколадну. Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і соду.

5. Збиваємо тісто до гладкого стану.

6. Для начинки сирний сир збиваємо з цукром і яйцем.

7. Більшу частину шоколадного тіста виливаємо у форму для випікання. Заливаємо його сирною масою.

8. По поверхні рівномірно розподіляємо вишню.

9. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Випікаємо десерт 50 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.

10. Шоколадний брауні з яскравою вишневою начинкою готовий. Діліть його на шматочки і подавайте до столу.

Маленькі шоколадні кекси брауні в силіконових формочках

Брауні – популярний шоколадний десерт. Найчастіше його випікають у великій формі, але це зовсім не обов’язково. Спробуйте простий рецепт у вигляді невеликих кексів, які так зручно подавати разом з чашкою чаю.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Шоколад темний – 80 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматочки темного шоколаду розтоплюємо з вершковим маслом. Можна використовувати водяну баню або мультиварку.

2. Окремо змішуємо яйця і цукор. Збиваємо продукти до однорідності і розчинення сухого інгредієнта.

3. В яєчну заготівлю виливаємо попередньо охолоджену суміш з шоколаду і вершкового масла.

4. Додаємо сюди просіяне борошно і збиваємо до однорідності.

5. Рідке тісто розливаємо по формах для кексів.

6. Випікаємо частування 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

7. Шоколадні кекси брауні готові. Можна пробувати!

Простий і смачний рецепт пирога брауні в мультиварці

Домашній шоколадний брауні можна готувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Кулінарна ідея не потребує постійного залучення в процес. Подавайте апетитний десерт до сніданку або сімейного чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Какао – 2,5 ст. ложки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У великій мисці розмішуємо сухі продукти: просіяне борошно, какао, сіль, соду і розпушувач.

2. В іншому посуді збиваємо яйця з звичайним цукром, ванільним, молоком і вершковим маслом. Останній інгредієнт заздалегідь можна розтопити і остудити.

3. Змішуємо рідку масу з сухою. Збиваємо заготовку до однорідності.

4. Виливаємо тісто в чашу мультиварки. Готуємо в режимі для випічки близько 60 хвилин. Після готовності продукт витягаємо і даємо йому охолонути.

5. Яскравий шоколадний пиріг готовий. Діліть його на шматочки подавайте до чаю.