Шоколадний десерт брауні прийшов до нас з американської кухні. Він може бути схожий на торт або пиріг – залежить від способу приготування. Подають ласощі разом з чаєм, кавою та іншими напоями. Беріть на замітку 10 різноманітних рецептів з покроковими фото і детальним описом процесу.
Класичний шоколадний брауні в домашніх умовах
Яскравий десерт для домашнього чаювання – шоколадний брауні. Приготуєь продукт можна за класичним рецептом з додаванням какао і темного шоколаду. Порадуйте рідних і гостей смачним ласощами.
Інгредієнти на
6 порц.
- Темний шоколад 100 гр.
- Какао 2 ст. л.
- Масло вершкове 100 гр.
- Борошно 50 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Розпушувач ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати шоколадний брауні за класичним рецептом в домашніх умовах? Шматочки темного шоколаду кладемо в каструлю разом з вершковим маслом. Розтоплюємо продукти на водяній бані.
- Шоколад з маслом повинен перетворитися на гладку однорідну масу.
- Додаємо в гарячу масу цукор і старанно його розмішуємо.
- Даємо вмісту охолонути і розбиваємо в нього курячі яйця.
- Збиваємо заготівлю і поступово всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
- Додаємо какао і вимішуємо лопаткою до однорідності.
- Підготовлене рідке тісто перелити у форму, вистелену фольгою.
- Випікаємо десерт 40 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці.
- Готовий продукт витягаємо з форми і перекладаємо на решітку. Даємо охолонути.
- Класичний шоколадний брауні готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Брауні з рідкою кремовою начинкою всередині
Зробити домашній брауні ще більш привабливим і яскравим смаком допоможе рідка шоколадна начинка. Таке ласощі легко приготувати в домашніх умовах. Його ідеально подавати до чашки чаю або кави.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 90 гр.
- Какао – 30 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Розбиваємо курячі яйця в невелику миску, засипаємо їх сіллю, цукром і збиваємо.
2. Сюди ж вливаємо остигле розтоплене вершкове масло.
3. Частина темного шоколаду розтоплюємо і опускаємо в масу з масла і яєць.
4. Додаємо какао і ретельно перемішуємо.
5. Просіваємо в шоколадну заготівлю борошно.
6. Вимішуємо тісто до однорідності і доповнюємо його залишилися шматочками шоколаду. Саме вони і стануть рідкою начинкою, так як розтануть при випіканні.
7. Перелити масу у форму для випікання.
8. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
9. Шоколадний брауні покриється хрусткою скоринкою, але при цьому залишиться рідким всередині. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу!
Домашній брауні з какао в духовці
Простий спосіб приготувати брауні в домашніх умовах – з какао. Десерт порадує насиченим шоколадним смаком і апетитним виглядом. Подавайте частування разом з гарячим чаєм або кавою.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Какао – 60 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 80 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – за смаком.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Борошно заздалегідь просіваємо.
2. У великій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор і какао.
3. Для аромату за смаком, додаємо ванілін. Достатньо однієї маленької пачки.
4. Всипаємо і розпушувач тесту.
5. Починаємо вимішувати заготовку.
6. Повинна вийти однорідна суха суміш.
7. Окремо розтоплюємо вершкове масло.
8. В масло починаємо всипати суху суміш.
9. Ретельно вимішуємо продукти.
10. У остигнула масу розбиваємо курячі яйця.
11. Вимішуємо або збиваємо до однорідного стану.
12. Переливаємо рідке тісто у відповідну форму для випікання.
13. Розгладжуємо поверхню десерту.
14. Випікаємо 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Готовність страви можна перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
15. Готовий десерт злегка остуджуємо і ділимо на порційні шматочки.
16. Домашній брауні з какао можна подавати до столу!
ПП торт брауні в домашніх умовах
Знаменитий шоколадний брауні можна приготувати за особливим рецептом, придатного для правильного харчування. Низькокалорійний десерт порадує яскравим смаком. Подавайте його на сніданок разом з чашкою кави.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Кероб обсмажений – 2,5 ст. ложки
- Кероб перуанський – 1 ст. л.
- Борошно – 100 гр.
- кокосовий Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У загальній мисці з’єднуємо просіяне борошно, два види кэроба, розпушувач і сіль.
2. Розмішуємо суху суміш віночком.
3. Окремо з’єднуємо кокосовий цукор з розм’якшеним вершковим маслом.
4. Розтираємо або збиваємо продукти до однорідності.
5. В цукрово-масляну суміш розбиваємо спочатку одне яйце. Продовжуємо збивати.
6. Додаємо ванільний екстракт і ще одне яйце.
7. Знову збиваємо продукти.
8. Обидві заготовки з’єднуємо в загальній посуді і ретельно вимішуємо.
9. Шоколадну суміш викладаємо у форму для випікання.
10. Готуємо частування 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
11. Корисний та смачний брауні готовий. Ділимо його на порції і угощаемся!
Покроковий рецепт приготування брауні з сиром
Ніжний сирний брауні підійде для чашки чаю або кави. Десерт можна подавати до святкового столу, адже він виходить не тільки неймовірно смачним, але і привабливим.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для начинки:
- Сир – 350 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Вишня – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Борошно можна заздалегідь просіяти.
2. Яйця з’єднайте з цукром і збиваємо до однорідного стану.
3. Вершкове масло і шматочки шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
4. В яйця з цукром тонким струменем вливаємо шоколадну суміш. Продовжуємо збивати.
5. Сюди ж додаємо просіяне борошно і розпушувач. Збиваємо до однорідності.
6. Для начинки будь-яким зручним способом розтираємо сир, цукор, ванілін і яйця.
7. Шоколадна і сирна маси повинні бути гладкими і жидковатыми.
8. Форму для випікання устеляємо пергаментів. Шарами вливаємо шоколадне тісто і сирну начинку. Прикрашаємо десерт вишнею і випікаємо 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
9. Готовий десерт залишаємо до охолодження, після ділимо на порції і подаємо до столу.
Як приготувати смачний пиріг брауні з бананом?
Шоколадний брауні можна приготувати з додаванням банана. Так десерт вийде більш ніжним і цікавим за смаком. Крім того, частування зможе похвалитися невисокою калорійністю. Спробуйте!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Какао – 1 ст. л.
- Банан – 2 шт.
- Молоко – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
Для глазурі:
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Какао – 4 ч. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти за списком.
2. Дрібно нарізаємо один банан і подрібнюємо його разом з яйцями, молоком, цукром, борошном і розпушувачем.
3. Збиваємо продукти до гладкого однорідного стану.
4. Доповнюємо заготівлю какао.
5. Продовжуємо збивати до утворення однорідного та рідкого тесту.
6. Другий банан ріжемо тонкими довгастими шматками. Викладаємо їх у форму з пергаментом.
7. Заливаємо банан шоколадним тестом.
8. Випікаємо частування 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
9. Готовий банановий брауні поливаємо глазур’ю з вершкового масла, какао, цукру і води. Ділимо десерт на шматочки і подаємо до столу.
Шоколадний брауні з горіхами в домашніх умовах
Яскравим доповненням для домашнього брауні стануть горіхи. Використовуйте для приготування перевірений домашній рецепт. Готовий десерт можна подавати до чаювання в колі родини або до святкового столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Шоколад темний – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Горіхи – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор коричневий – 1 склянка
- Борошно – 2 ст. л.
- Какао – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Шоколад і вершкове масло ріжемо шматочками. Розтоплюємо продукти до однорідності на водяній лазні.
2. Яйця збиваємо з какао і коричневим цукром.
3. В яєчну суміш вливаємо остиглий шоколад. Вимішуємо заготовку.
4. Очищаємо і подрібнюємо горіхи до стану дрібної крихти. Кладемо інгредієнт в шоколадну масу.
5. Сюди ж додаємо просіяне борошно. Перемішуємо до зникнення грудочок.
6. Переливаємо шоколадне тісто з горіхами у форму для випікання. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 160 градусів.
7. Готовий брауні залишаємо остигати, після ділимо на порції і подаємо до столу.
Ніжний шоколадний брауні з вишнею
Поєднання вишні і шоколаду припаде до смаку багатьом ласунам. Пропонуємо приготувати класичний брауні з яскравою ягідною начинкою. Подавайте частування до чаю, порадуйте своїх близьких або гостей.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Шоколад темний – 180 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3,5 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Сода – ¼ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Вишня – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сир сирний – 300 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Шматочки вершкового масла і шоколаду розтоплюємо до однорідності на водяній лазні.
2. У гарячу шоколадну суміш додаємо два види цукру. Розмішуємо до розчинення сухих продуктів.
3. Збиваємо яйця до стану пишної піни.
4. Переливаємо яєчну суміш в шоколадну. Сюди ж додаємо просіяне борошно, розпушувач, сіль і соду.
5. Збиваємо тісто до гладкого стану.
6. Для начинки сирний сир збиваємо з цукром і яйцем.
7. Більшу частину шоколадного тіста виливаємо у форму для випікання. Заливаємо його сирною масою.
8. По поверхні рівномірно розподіляємо вишню.
9. Заливаємо начинку тістом, що залишилося. Випікаємо десерт 50 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці.
10. Шоколадний брауні з яскравою вишневою начинкою готовий. Діліть його на шматочки і подавайте до столу.
Маленькі шоколадні кекси брауні в силіконових формочках
Брауні – популярний шоколадний десерт. Найчастіше його випікають у великій формі, але це зовсім не обов’язково. Спробуйте простий рецепт у вигляді невеликих кексів, які так зручно подавати разом з чашкою чаю.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Шоколад темний – 80 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Цукор – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Шматочки темного шоколаду розтоплюємо з вершковим маслом. Можна використовувати водяну баню або мультиварку.
2. Окремо змішуємо яйця і цукор. Збиваємо продукти до однорідності і розчинення сухого інгредієнта.
3. В яєчну заготівлю виливаємо попередньо охолоджену суміш з шоколаду і вершкового масла.
4. Додаємо сюди просіяне борошно і збиваємо до однорідності.
5. Рідке тісто розливаємо по формах для кексів.
6. Випікаємо частування 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
7. Шоколадні кекси брауні готові. Можна пробувати!
Простий і смачний рецепт пирога брауні в мультиварці
Домашній шоколадний брауні можна готувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Кулінарна ідея не потребує постійного залучення в процес. Подавайте апетитний десерт до сніданку або сімейного чаювання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Какао – 2,5 ст. ложки
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 2 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У великій мисці розмішуємо сухі продукти: просіяне борошно, какао, сіль, соду і розпушувач.
2. В іншому посуді збиваємо яйця з звичайним цукром, ванільним, молоком і вершковим маслом. Останній інгредієнт заздалегідь можна розтопити і остудити.
3. Змішуємо рідку масу з сухою. Збиваємо заготовку до однорідності.
4. Виливаємо тісто в чашу мультиварки. Готуємо в режимі для випічки близько 60 хвилин. Після готовності продукт витягаємо і даємо йому охолонути.
5. Яскравий шоколадний пиріг готовий. Діліть його на шматочки подавайте до чаю.