Коли вдома до чаю нічого немає, а смачненького хочеться – готуємо м’яке розсипчасте печиво, з приготуванням якого впорається кожен, особливо, якщо слідувати покроковим рецептами. Таке ласощі чудово підійде для перекусу, що зручно брати з собою на роботу або навчання. А ніжна текстура і злегка хрустка скоринка сподобається навіть тим, хто не особливо любить солодке.
М’яке, ніжне і повітряне сирне печиво
Лише раз, приготувавши домашнє печиво на основі сиру, ви назавжди забудете про покупному варіанті, бо саморобний варіант відрізняється своїм неповторним смаком, ароматом і пишнотою, а мелений імбир надає ласощів особливу «родзинку».
Інгредієнти на
5 порц.
- Сир 300 гр.
- Борошно 125 гр.
- Жовток 1 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 70 гр.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Імбир ⅓ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати м’яке печиво в духовці в домашніх умовах? 300 грам сиру перекладаємо в глибоку ємність і підсипаємо мелений імбир разом з двома видами цукрового піску.
- Вливаємо жовток і ретельно перетираємо ложкою.
- Тепер додаємо розпушувач і перемішуємо.
- У посуд з сирною масою натираємо шматочок замороженого масла і швидко розмішуємо.
- Підсипаємо пшеничне борошно і замішуємо еластичне тісто.
- Робочу поверхню присипаємо жменею борошна і розкачуємо тісто в пласт товщиною близько одного сантиметра, за допомогою спеціальних формочок видавлюємо заготовки.
- Перекладаємо печиво на деко, попередньо вистелену листом пергаментного паперу.
- Випікаємо ласощі при 180 градусах протягом 15-20 хвилин.
- За закінчення часу, печиво злегка охолоджуємо і подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!

М’яке печиво на кефірі в домашніх умовах
Готуємо солодке і неймовірно м’яке печиво з таких простих інгредієнтів, як кефір, борошно, яйця і ще парочка добавок. Тісто, приготоване на основі молочних компонентів, завжди виходить повітряним і пишним, а цукрова скоринка на печиво, балансує нейтральний смак основи.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Кефір – 140 мл
- Борошно – 320 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 80 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У посуді з високими бортиками об’єднуємо кефір кімнатної температури, масло, сіль, цукровий пісок і яйце – гарненько перемішуємо.
Крок 2. Борошно просіваємо через сито разом з розпушувачем і вводимо в кефірну масу.
Крок 3. Вимішуємо тісто.
Крок 4. Поділяємо основу печива на невеликі сегменти.
Крок 5. Формуємо печиво бажаної форми.
Крок 6. Заготовки з одного боку занурюємо в ємність з цукровим піском.
Крок 7. Викладаємо напівфабрикати на деко з пергаментом і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
Крок 8. Красиве і ароматне печиво перекладаємо на блюдо і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Ніжне печиво на сметані
Коли гості на порозі, а пригощати їх нічим – вихід є! Готуємо солодке печиво на сметані на швидку руку з найпростіших і доступних продуктів. Готова випічка виходить повітрям, м’якою і просто тане в роті, тому будьте впевнені, що доведеться поділитися рецептом!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сметана – 130 мл
- Борошно – 320 гр.
- Масло рослинне – 70 мл
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Ванільний цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішуємо сметану, сіль і два види цукрового піску.
Крок 2. В отриману масу підливаємо 70 мл рослинного масла і гарненько перемішуємо.
Крок 3. Далі, додаємо сипучі компоненти: какао, борошно і розпушувач.
Крок 4. Замішуємо м’яке і еластичне тісто.
Крок 5. Розкачуємо борошняний грудочку в пласт товщиною близько 5 міліметрів і за допомогою форм вирізаємо печиво.
Крок 6. Перекладаємо заготовки на пергаментний лист, яким заздалегідь необхідно застелити деко.
Крок 7. Запікаємо печиво при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Приємного апетиту!
М’яке печиво за 2 хвилини на швидку руку
Простіше, ніж збігати в магазин, може бути тільки процес готування повітряного і тане в роті печива, з приготуванням якого впорається навіть дитина. А час, проведений на кухні настільки мало, що ласощі буде довше перебувати в духовій шафі.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Масло вершкове – 125 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо охолоджуємо шматочок вершкового масла і нарізаємо його невеликими шматочками.Крок 2. До маслу порціями підсипаємо борошно і ретельно розтираємо виделкою, аналогічним способом вводимо цукровий пісок і ванілін.
Крок 3. Продовжуємо перетирати компоненти до того моменту, поки маса не почне липнути.
Крок 4. Тепер починаємо місити тісто руками і формуємо кулю.
Крок 5. Скачуємо з вершкової маси ковбаску і нарізаємо ножем нетовстими шматочками. Випікаємо на пергаменті близько 25 хвилин (до рум’яного кольору) при 180 градусах.Крок 6. Рум’яне печиво охолодити при кімнатній температурі і заварюємо чай. Приємного апетиту!
М’яке вівсяне печиво в домашніх умовах
Приготуємо шалено смачне і м’яке печиво з вівсянки на основі йогурту з додаванням сухофруктів – заздалегідь готуйте з запасом, бо як таке частування закохує в себе з першого шматочка і миттєво «розлітається» зі столу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Йогурт натуральний (без наповнювачів) – 250 гр.
- Курага – 70 гр.
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сухофрукти замочуємо в окропі на 10-15 хвилин.
Крок 2. Після закінчення часу зливаємо надлишки рідини, обсушуємо за допомогою паперових рушників і подрібнюємо.
Крок 3. Займемося тестом: в глибоку ємність просіваємо борошно з розпушувачем і всипаємо пластівці вівсянки, цукровий пісок і все перемішуємо.
Крок 4. Після, в посуд відправляємо йогурт і масло. Вимішуємо до однорідної густої консистенції.
Крок 5. В отриману масу перекладаємо курагу і знову розмішуємо.
Крок 6. З тіста вологими руками ліпимо невеликі кульки.
Крок 7. Викладаємо заготовки на деко з пергаментным листом і злегка придавлюємо їх до поверхні, надаючи стандартну форму.
Крок 8. Відправляємо вівсяне печиво в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Крок 9. Рум’яне печиво перекладаємо на тарілку і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт м’якого медового печива
Вашій увазі представляється простий і швидкий рецепт неймовірно смачного печива з тонким медовим присмаком, яке не перебиває основний смак, а навпаки, доповнює його. Таке ласощі чудово підійде для урізноманітнення сімейних вечорів.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сода (гашене оцтом) – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Мед – 5 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Арахіс – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку викладаємо шматочок розм’якшеного вершкового масла і додаємо цукровий пісок – збиваємо за допомогою міксера.
Крок 2. Не припиняючи працювати міксером, додаємо яйця.Крок 3. Потім до вершкової маси відправляємо мед і гашену соду.
Крок 4. Горіхи злегка подрібнюємо, залишаючи досить великі шматочки.
Крок 5. До збитим компонентів поступово вводимо муку і арахіс – замішуємо еластичне тісто.
Крок 6. З пшенично-вершкової маси формуем «ковбаску», обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холод на 60 хвилин.Крок 7. Через годину поділяємо тісто на невеликі сегменти і перекладаємо їх у жаростійкий посуд, заздалегідь выстеленную пергаментным листом.
Крок 8. Випікаємо ласощі при 200 градусах протягом 15 хвилин. Приємного апетиту!
Як приготувати м’яке печиво на маргарині?
Готуємо солодке печиво на маргарині з шоколадними краплями, яке ідеально підходить для подачі до столу в розпал різдвяних свят. Провівши всього лише одну годину біля плити, ви можете з легкістю здивувати і порадувати своїх домочадців смачною і ароматною випічкою.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Борошно цільнозернові – 300 гр.
- Маргарин – 200 гр.
- Краплі шоколадні – 200 гр.
- Сметана – 200 мл
- Розпушувач тіста – 1 упаковка.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Яйця – 3 шт.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розтоплюємо Маргарин на плиті або в мікрохвильовій печі і злегка охолодити при кімнатній температурі.
Крок 2. В чашу кухонного комбайна або блендера переливаємо маргарин і додаємо цукровий пісок з яйцями.Крок 3. Готуємо добавки (використовуйте по своєму смаку).
Крок 4. Також в чашу відправляємо ванілін, розпушувач, сіль і сметану.
Крок 5. Гарненько перемішуємо.
Крок 6. Потім, підсипаємо два види борошна.Крок 7. І 2/3 від загальної кількості шоколадних крапель.
Крок 8. Знову ретельно розмішуємо.
Крок 9. Суху робочу поверхню припорашиваем борошном і перекладаємо м’яке тісто.
Крок 10. Замішуємо Руками масу.Крок 11. Вимішане тісто розгортаємо в пласт, товщиною близько сантиметра і вирізаємо заготовки за допомогою спеціальних форм або горлечка склянки.
Крок 12. Печиво перекладаємо на деко з пергаментным листом.
Крок 13. Зверху кожної заготовки хаотично розкладаємо залишки шоколаду.
Крок 14. Випікаємо десерт в духовій шафі протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.Крок 15. Злегка остуджуємо ласощі і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт м’якого шоколадного печива
чи Знаєте ви, що приготувати повітряне печиво, дуже нагадує бісквітне, можна не тільки на молочних продуктах, але і на вашому улюбленому ягідному варення, наприклад, черничном. В рецепті не використовуються курячі яйця, проте, по м’якій текстурі це зрозуміти практично неможливо.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Борошно – 1,5 склянки
- Какао-порошок – ½ склянки
- Маргарин – 80 гр.
- чорничне Варення – ½ склянки
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Молоко сухе – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. У глибокому посуді змішуємо сухі компоненти: борошно і какао-порошок.
Крок 2. Підсипаємо сухе молоко, щіпку солі і розпушувач тіста – перемішуємо.
Крок 3. Півсклянки ягідного варення переливаємо в чашу блендера.Крок 4. Туди ж відправляємо вершкове масло (попередньо розтопити) і цукровий пісок.
Крок 5. Перебиваємо інгредієнти до отримання однорідної консистенції і перекладаємо в тарілку.
Крок 6. Всипаємо суху суміш і вимішуємо тісто.
Крок 7. Готова маса повинна бути злегка липкою.Крок 8. Руками, змоченими у воді, відриваємо невеликі сегменти і формуємо кульку. Після, викладаємо заготовки на пергамент і злегка придавлюємо.
Крок 9. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 12-15 хвилин. Приємного апетиту!
Як спекти повітряне печиво з яблуками?
Навіть при дотриманні правильного харчування іноді можна порадувати себе коханої випічкою, однак, цукровий пісок доведеться виключити зі списку інгредієнтів. І цей рецепт як раз-таки потрапляє під цю категорію, замість солодких кристалів ми будемо використовувати фрукти, а саме – яблука.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Борошно – 85 гр.
- Яблука – 110 гр.
- Сода – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 35 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Невеликий шматочок вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Крок 2. З яблучка знімаємо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.Крок 3. В окремому посуді об’єднуємо фрукти, борошно з содою і масло.
Крок 4. Чашу мультиварки промазуємо тонким шаром масла, столовою ложкою набираємо трохи тіста і викладаємо заготовки на дно, надаючи форму вологими руками.
Крок 5. Запускаємо програму «Випічка», а на таймері встановлюємо 10 хвилин.
Крок 6. Чекаємо звукового сигналу, злегка остуджуємо печиво і насолоджуємося дієтичним десертом. Приємного апетиту!
М’яке печиво на молоці в духовці
Коли потрібно багато, швидко і дуже смачно – випікаємо просте м’яке печиво на основі молока, яке сподобається всім без винятку, завдяки своєму неповторному аромату і ненав’язливого смаку. Десерт ідеально поєднується з чашкою чаю або кави і прекрасно підійде для ситного полудня.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Молоко – 1 склянка
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 10 ст. л.
- Борошно – 2,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник переливаємо молоко і додаємо до нього соду, сіль та цукровий пісок – нагріваємо на мінімальному вогні при постійному помішуванні до повного об’єднання інгредієнтів.
Крок 2. У підігріту молочну суміш додаємо масло і збиваємо за допомогою віночка або виделки.
Крок 3. В ту ж ємність просіваємо два з половиною склянки борошна.
Крок 4. Вимішуємо компоненти.
Крок 5. Еластичне тісто розгортаємо в пласт близько півсантиметра товщиною і, перевернувши чарку, видавлюємо заготовки.
Крок 6. Деко устеляємо пергаментом, змащуємо її маслом і перекладаємо печиво.
Крок 7. Відправляємо жароміцний посуд з ласощами в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Перекладаємо печиво у глибокий посуд і повністю охолодити при кімнатній температурі.Крок 9. Приємного апетиту!