Оладки з яблуками – 10 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Коли набридли банальні сніданки по типу бутербродів і яєчні – готуємо смачні і неймовірно ароматні млинці з додаванням свіжих яблук, натертих на тертці або подрібнених в пюре. Такі ласощі можна подавати з різними добавками: наприклад, зі сметаною або варенням, однак, їх власний смак і аромат настільки прекрасний, що мало кому захочеться розбавляти його і перебивати.

Пишні оладки з яблуками на кефірі

Приготуємо пишні та повітряні оладки, які припадуть до душі всім, хто їх спробує, адже вони неймовірно смачні і ароматні. Тісто готується дуже просто і швидко, на основі кефіру, а садові яблука надають страві неповторний присмак.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Кефір-1 склянка
  • Борошно ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яблука 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сода харчова ⅘ ч. л.
  • Сіль ⅓ ч. л.
  • Кориця 5 гр.
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як спекти пишні оладки з яблуками? Один стакан кефіру кімнатної температури виливаємо у велику ємність з високими бортами.
  2. Туди ж розбиваємо одне куряче яйце.
  3. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо плодоніжку і насінну частину, нарізаємо кубиками.
  4. Подрібнені фрукти пересипаємо до суміші кефіру і яйця перемішуємо.
  5. Далі засипаємо просіяне пшеничне борошно разом з содою.
  6. Гарненько вимішуємо і підсипаємо корицю, щіпку солі і цукровий пісок. Ще раз розмішуємо до однорідної консистенції.
  7. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і ложкою викладаємо потроху тесту. Смажимо оладки з двох сторін по 3-4 хвилини до рум’яності.
  8. Злегка остуджуємо, заварюємо чай і подаємо до столу. Приємного апетиту!