Баурсаки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Баурсаки – це борошняний виріб, приготоване у фритюрі, традиційне блюдо кочових народів.

Справжній казахська рецепт баурсаков на кефірі

Сьогодні я хочу поділитися цим казахським рецептом баурсаков, приготованих на кефірі. Випічка виходить ніжною і повітряної.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 340 мл
  • Цукор-пісок 50 гр.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Кефір 450 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати баурсаки в домашніх умовах за класичним казахському рецептом? Необхідну кількість кефіру налийте в глибоку ємність.
  2. Потім додати харчову соду і добре перемішуйте масу до утворення характерної реакції.
  3. Потім по одному введіть курячі яйця.
  4. За дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску регулюйте в залежності від власних смакових переваг. А також додайте сіль.
  5. Ретельно перемішайте тісто, а потім замісіть його руками.
  6. Тісто покладіть в глибоку ємність, накрийте кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою. Залиште приблизно на 15-20 хвилин відпочити при кімнатній температурі.
  7. Скориставшись качалкою тісто розкачати в коло товщиною не більше 1 сантиметра.
  8. Потім, озброївшись спеціальним пристосуванням для тіста або ножем розріжте тісто на шматочки однакового розміру.
  9. Глибоку каструлю з товстим дном, поставте на вогонь. Налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть тісто в киплячу олію. Періодично помішуючи, обсмажте баурсаки до рум’яної рівномірної скоринки.
  10. Скориставшись шумівкою вийміть баурсаки з масла.
  11. Потім викладіть їх на блюдо, застелене паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло. Після чого баурсаки перекладіть на блюдо для подачі і подавайте на стіл до свіжозвареної ароматного чаю або кави.

Приємного апетиту!