Млинці на сироватці – 8 рецептів тонких млинців з дірочками з покроковими рецептами

Що може бути краще, ніж недільним ранком напекти величезну стопку тонких мереживних млинців на сироватці? Адже для їх приготування потрібні самі доступні компоненти, які напевно є у кожної господині під рукою. А подавати таку страву можна з різними доповненнями: починаючи з шинкою і сиром закінчуючи солодкими джемами і згущеним молоком.

Тонкі млинці на сироватці з дірочками

Перевірений рецепт приголомшливих млинців, з дірочками, приготованими на молочній сироватці, які ідеально поєднуються зі свіжими чи консервованими ягодами, джемами і сметаною.

Інгредієнти на
16 порц.

  • Сироватка 500 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Борошно 200 гр.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Тонкі млинці на сироватці з дірочками приготувати дуже просто. Готуємо продукти за списком: відміряємо потрібну кількість рідких і сухих компонентів.
  2. У глибокій ємності змішуємо яйця, сіль, цукровий пісок – ретельно перемішуємо за допомогою віночка.
  3. Сироватку злегка підігріваємо в мікрохвильовій печі і додаємо до яєчної суміші.
  4. Після, вводимо борошно, яку попередньо потрібно просіяти через сито, для насичення киснем, додаємо соду.
  5. Вливаємо олію і все гарненько розмішуємо. Готове тісто прибираємо в сторону на 10 хвилин і після приступаємо до смаження.
  6. розігріваємо Сковорідку і промазуємо невеликою кількістю масла, виливаємо трохи тіста і випікаємо перший млинець. Як тільки краї почнуть підрум’янюватися – перевертаємо.
  7. І готуємо з другої сторони.
  8. Гарячі млинці складаємо в трикутники, поливаємо ягідним джемом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти млинці на сироватці з яйцями і содою?

Якщо ви коли-небудь готували домашній сир або сир, то, напевно, знають, що в процесі готування залишається велика кількість сироватки. Так чому б нею не скористатися і не спекти тонкі млинці, якими можна з легкістю нагодувати велику сім’ю.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сироватка – 700 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ½ ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У будь глибокої тарі змішуємо яйця, сіль та цукровий пісок – ретельно перемішуємо вінчиком до повного розчинення кристалів.

2. Сироватку трохи розігріваємо і вливаємо в ємність до яєць – вимішуємо.

3. Поступово вводимо просіяне борошно при постійному помішуванні, щоб уникнути утворення грудочок. Додаємо соду.

4. Збиваємо масу віночком до однорідності.

5. І в самому кінці наливаємо дві столові ложки рослинної олії – ще раз заважаємо.

6. Сковороду максимально розігріваємо, виливаємо невелику кількість тіста і обсмажуємо з двох боків до утворення золотистого кольору.

7. Готові млинчики подаємо з будь-якими добавками, в теплому вигляді. 8. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт товстих млинців на сироватці

Маючи під рукою такі прості і доступні компоненти, як борошно і свіжа сироватка – готуємо пишні і високі млинці, які напевно сподобаються всім, хто тільки спробує. Особливо добре дане блюдо поєднується з мочанкой і вершковим маслом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Сироватка – 2,5 склянки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Сало – 30 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з готування тіста. У глибоку і досить велику ємність насипаємо три склянки просіяного борошна, сіль та цукровий пісок.

2. Сироватку підігріваємо приблизно до 50 градусів, робити це можна як на плиті, так і в мікрохвильовій печі.

3. Виливаємо теплу сироватку до борошна (в окремій ємності залишаємо 2 столові ложки рідини, вона нам знадобиться трохи пізніше) і гарненько вимішуємо.

4. Інтенсивно і швидко вмішуємо по одному яйцю.

5. Тісто повинно мати однорідну і гладку текстуру.

6. Сироватку, що залишилася, доводимо до кипіння, додаємо соду і розмішуємо – отримуємо високу піну.

7. Швидко вливаємо піну до тесту і ретельно вимішуємо тісто повинно почати рости і пузиритися прямо на очах.

8. Готове тісто по консистенції нагадує густу сметану, даємо відпочити близько 10 хвилин.

9. Замість того щоб наливати в сковорідку олію, краще використовувати шматочок білого сала і їм змащувати поверхню перед смаженням.

10. Визначити готовність тіста дуже просто – воно все повинно бути покрито дрібними бульбашками.

11. На розігріту і змащену сковороду виливаємо приблизно 6 столових ложок тесту і готуємо з одного боку до утворення рум’яності внизу і дірочок зверху.

12. Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони.

13. Пропечений млинець викладаємо на плоске блюдо.

14. Повторюємо вищеописані дії до того моменту, поки не закінчиться тісто. Готові коржі» складаємо один на одного, в стопочку.

15. До столу подаємо в гарячому вигляді. 8. Приємного апетиту!

Смачні млинці на сироватці від кефіру

Млинці, приготовані на сироватці, мають неповторний кисло-солодкий смак, завдяки яким, вони чудово поєднуються як з м’ясними компонентами і сиром, так і з варенням і згущеним молоком.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 200 мл
  • Борошно – 100 гр.
  • Сода – 1/3 ч. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Для готування тесту, в глибоку тару розбиваємо два яйця.

2. Туди ж засипаємо цукровий пісок.

3. І зовсім трохи солі.

4. З’єднуємо компоненти віночком до утворення легкої білої пінки.

5. Сироватку підігріваємо, додаємо соду і вливаємо до яєчної маси – розмішуємо. Сода додається в тісто для того, щоб готові млинці були з дірочками.

6. Пшеничне борошно просіваємо через сито, для насичення її киснем.

7. Поступово вводимо муку до суміші сироватки і яєць – замішуємо густе тісто і прибираємо його в сторону на 15-20 хвилин.

8. Після закінчення часу, додаємо до тіста дві столові ложки рослинної олії і інтенсивно вмішуємо.

9. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, ополоником зачерпываем трохи тіста і виливаємо на розпечену поверхню. Готуємо на помірному вогні до рум’яності з двох сторін. Гарячі млинці складаємо один на один і всю стопку присмачую шматочком вершкового масла. 8. Приємного апетиту!

Млинці на одному літрі сироватки від сиру

Під час приготування домашнього сиру, утворюється багато натуральної сироватки, яку не потрібно поспішати виливати. Це дуже корисний продукт, а якщо з нього ще і посмажити млинці, то вийде прекрасний сніданок або обід для всієї родини.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Сироватка – 1 л
  • Борошно – 340 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1-1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 45 мл
  • Сода – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сироватку переливаємо в каструлю відповідного розміру і нагріваємо до такої температури, щоб там можна було декілька секунд потримати палець. Півсклянки відливаємо в окрему ємність.

2. В сироватку засипаємо цукор-пісок – перемішуємо, сіль перемішуємо і тільки потім вводимо борошно пшеничне.

3. Ретельно перемішуємо масу, потім, вбиваємо яйце, підливаємо соняшникову олію і замішуємо густе однорідне тісто. Сироватку, що залишилася, доводимо до кипіння і гасимо в ній соду – так само відправляємо до тесту

4. Нагріваємо сковорідку і змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Наливаємо трохи тіста і смажимо на помірному вогні близько 3 хвилин.

5. Коли млинець підрум’яниться знизу – перевертаємо і готуємо з другої сторони.

6. Готові млинці складаємо в трикутники і прикрашаємо на свій розсуд. 8. Приємного апетиту!

Тонкі заварні млинці на сироватці

Вашій увазі представляється перевірений багатьма господинями рецепт приготування ніжних, тонких і заварних млинчиків, які розлітаються з тарілки, як гарячі пиріжки. А вони готуються дуже просто і швидко, за основу використовуємо сироватку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10-12 шт.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно – ¾ склянки

Процес приготування:

1. У глибоку ємність наливаємо склянку домашньої сироватки.

2. Вбиваємо одне яйце.

3. Трохи підсолюємо.

4. Додаємо трохи цукрового піску.

5. Всі компоненти добре перемішуємо до однорідності.

6. Поступово вводимо просіяне борошно, робити це потрібно частинами.

7. Ще раз все перемішуємо і в разі, якщо тісто виходить дуже рідким – підсипаємо ще трохи борошна.

8. Тісто по консистенції повинна нагадувати рідку сметану і бути без жодної грудочки.

9. У самому кінці додаємо масло, розмішуємо і ставимо в сторону на 15-20 хвилин для того, щоб тісто «відпочило».

10. Розігріваємо сковорідку, виливаємо трохи тіста і обсмажуємо млинець з одного боку протягом 90-120 секунд, як правило, цього достатньо, так як наші млинці дуже тонкі.

11. Як тільки підрум’яниться знизу – перевертаємо і смажимо з другої сторони.

12. Викладаємо готові і гарячі млинці на тарілку, подаємо до столу з ягідним джемом або сметаною. 8. Приємного апетиту!

Як приготувати млинці на сироватці без яєць?

З таких простих компонентів, як сироватка, борошно, сода, здавалося б, складно приготувати щось смачне. Однак це не зовсім так, тому що саме з цього набору продуктів, виходять чудові тоненькі млинці, які можна подавати як самостійне блюдо, а можна фарширувати» будь-якими начинками.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сироватка (кисла) – 500 мл
  • Борошно – 2 склянки
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибокій ємності з’єднуємо 250 мл підігрітої сироватки з борошном, ½ чайної ложки соди, сіллю і цукровим піском.

2. Замішуємо в’язке тісто і прибираємо в сторону на 15-20 хвилин.

3. Після закінчення часу вливаємо залишки сироватки і соду – перемішуємо.

4. Після, додаємо пару ложок рослинного масла, ще раз розмішуємо і тісто готове.

5. Нагріваємо сковорідку, промазуємо невеликою кількістю масла (робити це потрібно тільки перед випіканням першого млинця), зачерпываем ополоником трохи тіста і розподіляємо по всьому діаметру. Смажимо з одного боку близько 2 хвилин.

6. Перевертаємо і готуємо млинець з другої сторони.

7. Гарячі коржі складаємо в стопку і за бажанням присмачую шматочком вершкового масла.

8. Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на сироватці

Млинці, приготовані з додаванням дріжджів, звичайно, готуються довше, ніж звичайні, так як для активації дріжджів потрібно близько 60 хвилин. Але це не страшно, оскільки результатом ви напевно залишитеся задоволені, тому що готові млинці виходять неймовірно тонкими, ніжними і мереживними!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10-12.

Склад:

  • Сироватка – 700 мл
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Молоко 3,2% — ½ склянки
  • Дріжджі (пресовані) – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо опару. У глибокій ємності з’єднуємо тепле молоко, 2 столові ложки цукрового піску і 3-4 столових ложки борошна – перемішуємо і ставимо в сторону на 15 хвилин. В іншій тарі змішуємо сироватку, яйце, сіль, цукор, що залишився, дві ложки олії і одну склянку борошна – все ретельно перемішуємо. В цей час опара готова – переливаємо до яєчної маси і замішуємо тісто – накриваємо і ставимо в тепле місце на 3 години.

2. Після закінчення часу, розігріваємо сковороду виливаємо трохи тіста і обсмажуємо млинці з двох сторін, приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки не утворюється апетитна скоринка золотистого кольору.

3. Обсмажуємо все млинці і складаємо їх один на одного (між шарами можна промащувати вершковим маслом, для більш насиченого смаку), таким чином, вони краще зберігають тепло.

4. Млинці складаємо в трикутники і розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаючи сметаною або білої тягучою згущеним молоком.

Приємного апетиту!