Пісочне печиво – 10 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Пісочне печиво – дуже просте, смачне і буквально тане в роті. Буває дуже просте печиво, без всяких добавок, але крім неї ви можете приготувати печиво з різними начинками. Нижче ви можете знайти 10 простих і смачних рецептів пісочного печива в домашніх умовах з фото покроково. Якщо ви хотіли навчитися пекти печиво, то ці рецепти як раз для вас.

Простий рецепт домашнього пісочного печива на вершковому маслі

За цим рецептом у вас вийде вчинене просте, смачне домашнє печиво. Можна надати печеньки самі різні форми, зробити присипки і діяти на свій розсуд. За цим рецептом ви навчитеся робити базове печиво, яке чудово доповнить чай або каву.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне пісочне печиво в домашніх умовах? Візьміть свіже вершкове масло і наріжте його кубиками за допомогою гострого ножа. Відкладіть масло в зручну ємність і приберіть його в сторону, щоб воно підтануло. На це вам знадобиться близько півгодини.
  2. Потім почніть збивати яйця і цукровий пісок. Збивати потрібно до утворення пишної піни, далі поступово почніть додавати кубики підталого вершкового масла і продовжуйте збивати.
  3. З’єднайте борошно з сіллю і розпушувачем, перемішайте.
  4. Потім почніть просіяти борошняну суміш за допомогою сита в миску з основою для тіста. Суміш ретельно, але не дуже довго, вимішуйте за допомогою спеціальної насадки на міксер у вигляді гака.
  5. З отриманого тіста сформуйте кулю і оберніть його харчовою плівкою. Якщо тісто прилипає до рук, додайте ще трохи борошна. Приберіть тісто в холодильник на півгодини, щоб воно дозріло і легше раскатывалось.
  6. Присипте робочу поверхню борошном і покладіть туди тісто.
  7. Розкачайте тісто за допомогою качалки на товщину п’ять міліметрів. Вийде рівномірний пласт пісочного тіста.
  8. З підготовленого пісочного тіста виріжте печиво за допомогою різних формочок або чашки. Після цього розстеліть по листу пекарську папір і перекладіть на неї печиво.
  9. духовку розігрійте до 180 градусів.
  10. У вже розігріту духовку на середній ярус, помістіть деко з печивом і випікайте протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім вийміть деко і дозвольте печінкою повністю охолонути перед подачею до столу.