Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами – це неймовірно ароматний і цікавий за смаком десерт для домашнього чаювання або святкового столу. Якщо хочете порадувати себе і близьких яскравою випічкою з цитрусовими нотками, скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з десяти простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Заливний пиріг з апельсинами в духовці

Заливний пиріг з апельсинами в духовці здивує вас своїм неповторним ароматом і яскравим смаком з приємною цитрусової кислинкою. Якщо ви хочете побалувати себе і близьких апетитною випічкою, то обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Апельсин 3 шт.
  • Вода 100 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Для заливного тіста:
  • Борошно 150 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Розпушувач ½ ч. л.
  • Масло вершкове 150 гр.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо два апельсина і нарізаємо їх тонкими кружечками. Видаляємо всі кісточки.
  2. У сковороді з’єднуємо воду і цукор. Нагріваємо й варимо пару хвилин до загущення сиропу. В процесі помішуємо вміст лопаткою.
  3. У киплячий сироп опускають тонкі апельсинові кружечки. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин на помірному вогні.
  4. Тепер підготуємо холодець тісто. Збиваємо яйця з цукром, поки не отримаємо пишну білу масу. Вміст посуду повинно помітно збільшитися в об’ємі.
  5. З третього знімаємо цедру апельсина. Відправляємо її в яєчну масу. Сюди ж вливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішуємо.
  6. У заготовку просіваємо борошно з розпушувачем. Вимішуємо тісто до гладкості і зникнення грудочок.
  7. Апельсини дістаємо з сиропу і даємо їм охолонути. Викладаємо продукт рівним шаром у форму для випікання.
  8. Заливаємо апельсини рідким тістом. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо зубочисткою.
  9. Заливний пиріг з апельсинами в духовці готовий. Подавайте яскравий і ароматний десерт до столу!