Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсинами на кефірі

Пиріг з апельсинами на кефірі – це ніжний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Кефір – 150 мл
  • Цукор – 120 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Маргарин/масло – 75 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – для посипання.
  • Глазур для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо цукор і куряче яйце. Збиваємо віночком до повного з’єднання інгредієнтів.

Крок 3. Вливаємо сюди розтоплений і охолоджений маргарин (можна замінити вершковим маслом). Добре перемішуємо і додаємо кефір.

Крок 4. Апельсини очистити від шкірки і ділимо їх на часточки. Видаляємо кісточки. Цитрусові дольки перемелюємо в чаші блендера.

Крок 5. Викладаємо апельсинову кашку в тісто. Перемішуємо вінчиком і поступово всипаємо сюди борошно з розпушувачем.

Крок 6. Обмазуємо форму для випікання маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо тістом.

Крок 7. Випікаємо заготівлю близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.

Крок 8. Дістаємо готовий рум’яний пиріг з форми. Даємо йому трохи охолонути.

Крок 9. Заливаємо частування глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.

Крок 10. Пиріг з апельсинами на кефірі готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!