Пиріг з апельсинами на кефірі
Пиріг з апельсинами на кефірі – це ніжний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Апельсин – 2 шт.
- Кефір – 150 мл
- Цукор – 120 гр.
- Борошно – 350 гр.
- Маргарин/масло – 75 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні – для посипання.
- Глазур для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо цукор і куряче яйце. Збиваємо віночком до повного з’єднання інгредієнтів.
Крок 3. Вливаємо сюди розтоплений і охолоджений маргарин (можна замінити вершковим маслом). Добре перемішуємо і додаємо кефір.
Крок 4. Апельсини очистити від шкірки і ділимо їх на часточки. Видаляємо кісточки. Цитрусові дольки перемелюємо в чаші блендера.
Крок 5. Викладаємо апельсинову кашку в тісто. Перемішуємо вінчиком і поступово всипаємо сюди борошно з розпушувачем.
Крок 6. Обмазуємо форму для випікання маслом або маргарином. Посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо тістом.
Крок 7. Випікаємо заготівлю близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.
Крок 8. Дістаємо готовий рум’яний пиріг з форми. Даємо йому трохи охолонути.
Крок 9. Заливаємо частування глазур’ю і прикрашаємо за своїм смаком.
Крок 10. Пиріг з апельсинами на кефірі готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!