Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці
Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці – це неймовірно ароматне і яскраве за смаком частування для сімейного свята або чаювання. Цікавий цитрусовий десерт нікого не залишить байдужим. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Борошно – 0,5 кг
- Цукор – 1 склянка
- Кефір – 250 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю в глибоку миску. Сюди ж відправляємо половину цукру і вершкове масло, попередньо натерте на крупній тертці. Ретельно розтираємо заготівлю руками.
Крок 2. Формуємо щільне тісто. Ділимо його на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Обгортаємо заготовки харчовою плівкою і прибираємо їх в холодильник на 30 хвилин.
Крок 3. Добре промиваємо лимон, ріжемо його на невеликі шматочки, звільняємо від кісточок і після подрібнюємо в блендері.
Крок 4. Також чинимо і з апельсином. Якщо ви боїтеся, що цитруси будуть гірчити, ви їх можете кілька разів ошпарити окропом.
Крок 5. Обидві цитрусові маси кладемо в глибоку миску. Доповнюємо цукром і гарненько перемішуємо.
Крок 6. Більший ком тесту тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, робимо невеликі бортики. Посипаємо основу невеликою кількістю крохмалю.
Крок 7. Виливаємо на підготовлену основу цитрусову начинку.
Крок 8. Розкачуємо другий ком тесту і закриваємо їм начинку. На верхньому шарі робимо проколи. Також ви можете зробити прикраси з тіста. Після заготівлю випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!