Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці

Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці – це неймовірно ароматне і яскраве за смаком частування для сімейного свята або чаювання. Цікавий цитрусовий десерт нікого не залишить байдужим. Для приготування використовувати перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Борошно – 0,5 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Кефір – 250 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю в глибоку миску. Сюди ж відправляємо половину цукру і вершкове масло, попередньо натерте на крупній тертці. Ретельно розтираємо заготівлю руками.

Крок 2. Формуємо щільне тісто. Ділимо його на дві частини. Одна повинна бути більше іншої. Обгортаємо заготовки харчовою плівкою і прибираємо їх в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Добре промиваємо лимон, ріжемо його на невеликі шматочки, звільняємо від кісточок і після подрібнюємо в блендері.

Крок 4. Також чинимо і з апельсином. Якщо ви боїтеся, що цитруси будуть гірчити, ви їх можете кілька разів ошпарити окропом.

Крок 5. Обидві цитрусові маси кладемо в глибоку миску. Доповнюємо цукром і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Більший ком тесту тонко розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, робимо невеликі бортики. Посипаємо основу невеликою кількістю крохмалю.

Крок 7. Виливаємо на підготовлену основу цитрусову начинку.

Крок 8. Розкачуємо другий ком тесту і закриваємо їм начинку. На верхньому шарі робимо проколи. Також ви можете зробити прикраси з тіста. Після заготівлю випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Лимонно-апельсиновий пиріг в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!