Пиріг з апельсиновою цедрою
Пиріг з апельсиновою цедрою – це неймовірно смачний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Апельсин – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукор ванільний – 1,5 ч. л.
Для просочення:
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Ретельно промиваємо апельсини. Щоб прибрати зайву гіркоту, обдайте їх окропом. Знімаємо з плодів цедру, віджимаємо один стакан або трохи більше соку.
Крок 3. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.
Крок 4. Збиваємо яйця до отримання пишної піни і збільшення в об’ємі.
Крок 5. Продовжуємо збивати яєчну суміш і порційно висипаємо сюди два види цукру.
Крок 6. Збиваємо до повного розчинення сухих інгредієнтів.
Крок 7. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Збиваємо до однорідного складу.
Крок 8. Вливаємо в масу сік і додаємо цедру одного апельсина. Перемішуємо.
Крок 9. Просіваємо борошно з розпушувачем і відправляємо її в основну масу.
Крок 10. Акуратно перемішуємо вміст лопаткою до однорідності.
Крок 11. Переливаємо підготовлене тісто з апельсиновою цедрою у форму для випікання.
Крок 12. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Крок 13. Приготуємо просочення. Кип’ятимо воду і додаємо сюди цукор з апельсиновою цедрою.
Крок 14. Кип’ятимо вміст, варимо до розчинення цукру і прозорості цедри.
Крок 15. Готовий пиріг дістаємо з форми, охолодити його і поливаємо ароматною просоченням. Після частування треба дати настоятися приблизно до наступного дня.
Крок 16. Пиріг з апельсиновою цедрою готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!