Пиріг з апельсинами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з апельсиновою цедрою

Пиріг з апельсиновою цедрою – це неймовірно смачний і апетитний домашній пиріг, який ідеально доповнить чашечку гарячого чаю. Таке ласощі відрізняється яскравим цитрусовим ароматом і неповторним смаком. Для приготування пирога своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Апельсин – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 1,5 ч. л.

Для просочення:

  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Ретельно промиваємо апельсини. Щоб прибрати зайву гіркоту, обдайте їх окропом. Знімаємо з плодів цедру, віджимаємо один стакан або трохи більше соку.

Крок 3. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.

Крок 4. Збиваємо яйця до отримання пишної піни і збільшення в об’ємі.

Крок 5. Продовжуємо збивати яєчну суміш і порційно висипаємо сюди два види цукру.

Крок 6. Збиваємо до повного розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 7. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло. Збиваємо до однорідного складу.

Крок 8. Вливаємо в масу сік і додаємо цедру одного апельсина. Перемішуємо.

Крок 9. Просіваємо борошно з розпушувачем і відправляємо її в основну масу.

Крок 10. Акуратно перемішуємо вміст лопаткою до однорідності.

Крок 11. Переливаємо підготовлене тісто з апельсиновою цедрою у форму для випікання.

Крок 12. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Крок 13. Приготуємо просочення. Кип’ятимо воду і додаємо сюди цукор з апельсиновою цедрою.

Крок 14. Кип’ятимо вміст, варимо до розчинення цукру і прозорості цедри.

Крок 15. Готовий пиріг дістаємо з форми, охолодити його і поливаємо ароматною просоченням. Після частування треба дати настоятися приблизно до наступного дня.

Крок 16. Пиріг з апельсиновою цедрою готовий. Нарізайте частування і подавайте до столу!