Торт Зебра – 10 класичних рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Торт Зебра — десерт, який отримав свою назву за цікавий зовнішній вигляд. Поверхня торту покрита світлими і темними смужками, їх порядок та розмір можна сформувати по своєму смаку. Ми зібрали для вас 10 рецептів цього чудового десерту.

Торт Зебра – класичний рецепт радянського часу

Домашні торти – відмінне рішення для чаювання і свята у вузькому колі. Наприклад, торт Зебра, красивий, смачний і легкий у приготуванні.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Цукор-пісок 2 склянки
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Сметана 250 мл
  • Борошно пшеничне 320 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Какао 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати торт зебра за класичним рецептом радянського часу? У глибокій мисці змішайте яйця і цукор.
  2. Збийте інгредієнти до побіління.
  3. Не припиняючи збивати додати в яєчну масу просіяне борошно, розпушувач, розм’якшене вершкове масло і сметану.
  4. Тісто має бути однорідним і густим.
  5. Отримане тісто розділіть на дві частини. в одну половину всипте какао і перемішайте.
  6. Форму для випічки застелити пекарської папером. По столовій ложці викладайте два види тіста у форму.
  7. поставте Форму з тістом в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 40 хвилин Торт Зебра в домашніх умовах буде готовий.

Приємного апетиту!

Ніжний і дуже смачний торт Зебра на сметані в духовці

Дуже смачний і ніжний торт. Його м’якоть складається з чергуються між собою смужок різного тіста, завдяки чому виглядає цікаво і апетитно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сметана – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 250-300 гр.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Для крему:
  • Сметана – 300-400 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Какао – 50 гр.

Процес приготування:

1. Замісіть тісто. У мисці розітріть вершкове масло з цукром.

2. В отриману масу додайте яйця і перемішайте.

3. Потім викладіть сметану, всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста.

4. Тісто розділіть на дві рівні частини. В одну половину всипте какао і перемішайте.

5. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Викладайте по черзі біле і шоколадне тісто, поки форма не заповниться по всьому діаметру. Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

6. Для крему змішайте сметану, ванільний і звичайний цукор.

7. Готовий корж розрізати на дві частини. Одну половину змастіть сметанним кремом і накрийте її другий.

8. Приготуйте глазур. Розтопіть в каструлі вершкове масло, охолодіть його, додайте молоко і цукор.

9. Потім додайте какао і варіть глазур на повільному вогні до загусання.

10. Полийте торт глазур’ю.

11. Зробіть трафарет з пекарської папери, покладіть його на торт і просыпьте зверху цукровою пудрою. Потім акуратно видаліть трафарет.

12. Торт виглядає приголомшливо.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування торта Зебра на кефірі

Це один з найпростіших і бюджетних рецептів приготування торта Зебра. Ним користувалися ще наші бабусі і мами. Торт виходить пишним і вологим.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Цукор – 150 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Какао – 2 ст. л.
  • Борошно вищого сорту – 1,5-2 склянки
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

1. Яйця змішайте з сіллю, звичайним і ванільним цукром. У вас вийде пишна світла маса.

2. У кефір кімнатної температури всипте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин.

3. Влийте кефір в яєчну масу, злегка збийте інгредієнти. Далі всипте просіяне борошно, замісіть тісто.

4. Тісто розділіть на дві частини. Одну половину змішайте з какао.

5. Форму застелити пергаментом і змастіть її маслом. По 2-3 столові ложки викладайте по черзі біле і темне тісто. В результаті у вас вийде смугаста маса.

6. Зубочисткою проведіть по тесту лінії від краю до центру, щоб на поверхні утворився гарний малюнок.

7. Запікайте торт при 180 градусах 40-45 хвилин. Потім торт охолодіть у формі, наріжте і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашній торт Зебра в мультиварці?

Цей простий домашній торт дуже популярний серед господинь. Він красивий, ніжний і смачний. Торт Зебра навіть не вимагає добавок з крему або просочення. А спекти його можна в мультиварці.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Какао – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйця.

2. Додайте до яєць цукор і збийте інгредієнти до утворення світлої піни.

3. На повільному вогні розтопіть вершкове масло, остудіть його і додати в яєчну масу.

4. Далі викладіть в миску сметану і розпушувач для тіста, перемішайте.

5. Додайте в миску просіяне борошно, замісіть середнє по густоті тісто.

6. Тісто розлийте по двох мисках, в одну всипте какао і перемішайте.

7. Чашу мультиварки застелити пекарської папером. Викладайте по черзі біле і темне тісто, щоб поступово розтікаючись воно утворило смужки.

8. Коли все тісто буде викладено в чашу, закрийте каструлю, встановіть програму «Випічка» на 50 хвилин.

9. Торт вийміть з мультиварки і повністю остудіть. Торт Зебра виходить красивим зовні і всередині.

Приємного апетиту!

Простий рецепт торта Зебра без випічки з сиром

Торт зебра здатний здивувати своїм зовнішнім виглядом і чудовим смаком. За цим рецептом до готовності торт доходить не в духовці, а в холодильнику. Такий десерт особливо актуальне в теплу пору року.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Печиво – 200 гр.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Желатин – 100 гр.

Процес приготування:

1. Печиво подрібніть в блендері, змішати його в розм’якшеним вершковим маслом.

2. Форму для складання торта застеліть пергаментним папером. Викладіть в неї піщану масу і утрамбуйте її. Помістіть форму в холодильник.

3. У невеликій кількості води розведіть желатин і залиште його на деякий час, щоб він набух. Окремо змішайте сир, цукор і сметану. Желатин підігрійте на водяній бані до повного розчинення, остудіть і додайте в сирну масу. Отриману суміш розділіть на дві частини.

4. Плитку шоколаду розламайте на кілька частин і розтопіть його на водяній бані. Одну половину сирної маси змішайте з шоколадом.

5. Дістаньте форму з холодильника. На пісочний корж викладайте по черзі білий і шоколадний сирний крем, поки він не закінчиться. Сирна маса буде розтікатися, утворюючи смужки.

6. Коли весь крем буде викладений у форму, зубочисткою проведіть лінії від краю до центру. Поставте торт на ніч у холодильник для застигання.

7. Торт Зебра за таким рецептом виходить дуже соковитим і легким.

Приємного апетиту!

Пишний і смачний торт Зебра на молоці в домашніх умовах

Незвичайний торт, який можна готувати з будь-якого приводу і без нього. Особливо привабливо виглядає в розрізі. А його приготування перетворюється на захоплююче заняття для дорослих і дітей.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для шоколадного тіста:
  • Молоко – 220 м.
  • Борошно пшеничне – 250 гр. + 100 гр. какао-порошку.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Для білого тіста:
  • Молоко – 220 мл
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Можна готувати два види тіста паралельно. Візьміть дві миски, розбийте в них по одному яйцю, всипте цукор і сіль, перемішайте.

2. Далі влийте молоко кімнатної температури, перемішайте суміш віночком.

3. Окремо погасіть соду лимонним соком. Додати гашену соду в обидві миски.

4. В одну миску всипте просіяне борошно, в іншу – борошно і какао, замісіть тісто. В обидві миски додайте рослинне масло і ще раз перемішайте тісто.

5. Форму для випічки змастіть рослинною олією. У центр форми викладайте по черзі по 1-2 столові ложки білого і шоколадного тіста. У вас вийде смугаста заготовка.

6. По поверхні торта проведіть зубочисткою від краю до центру. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів. Торт буде готовий через 40-45 хвилин.

7. Готовий торт потім остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Легкий і швидкий рецепт приготування бісквітного торта Зебра

Про назву цього торта яскраво свідчить смугастий малюнок на розрізі. Це смачний і легкий у приготуванні бісквіт, який можна подати до чаю без крему, як повноцінний десерт.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Сметана – 200 мл
  • Какао – 2 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор – 240 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Яйця разом з цукром збийте до утворення повітряної піни. Додати розм’якшений маргарин, сметану і соду. Потім всипте просіяне борошно і замісіть густе, але текуче тісто.

2. Отримане тісто розділіть на дві рівні частини. В одну з них всипте какао і перемішайте.

3. Форму для випічки змастіть рослинною олією. У центр форми викладайте по черзі по 2-3 столові ложки білого і шоколадного тіста. Тісто буде потроху розтікатися, утворюючи смуги на поверхні.

4. Запікайте торт в духовці при 180 градусах 40 хвилин.

5. Готовий торт охолодіть і вийміть з форми, він має ніжну і вологу структуру.

Приємного апетиту!

Як спекти торт Зебра зі згущеним молоком в духовці?

Торт Зебра багатьом знайомий з дитинства, його смугасту м’якоть важко забути і її ні з чим не сплутаєш. Торт має розсипчасту структуру, а малюнок на розрізі схожий на мармуровий.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко згущене – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Какао – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 90 гр.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло перетріть з цукром. Потім додайте яйця і добре перемішайте інгредієнти.

2. Далі влийте згущене молоко, перемішайте.

3. Потім всипте просіяне борошно і розпушувач для тіста. Замісіть тісто ручним віночком.

4. Тісто розділіть на дві частини, в одну з них всипте какао.

5. Форму для випічки застелити пергаментом. У форму викладайте по черзі по кілька столових ложок білого і темного тіста.

6. Коли все тісто буде у формі, проведіть по його поверхні зубочисткою від країв до центру. Помістіть форму в розігріту до 180 градусів духовку. випікайте торт 30-35 хвилин.

7. Торт охолодіть, полийте шоколадом або посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Оригінальний торт Зебра з заварним кремом на святковий стіл

Торт Зебра – один з найоригінальніших домашніх десертів. Його цікавий зовнішній вигляд нікого не залишить байдужим. А якщо змастити коржі торта заварним кремом, то у вас вийде чудовий ошатний, святковий торт.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 300 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий – 1 ч. л.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Для крему:
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте сметану з яйцями.

2. Далі всипте цукор, просіяне борошно, додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте.

3. Соду погасите оцтом, додайте в тісто і ще раз перемішайте.

4. Тісто розділіть на 2 частини. В одну половину всипте какао, перемішайте.

5. Форму змастіть рослинною олією. Викладайте в неї по черзі біле і темне тісто.

6. Тісто має рівномірно розтікатися по формі.

7. Запікайте торт в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

8. Поки випікається бісквіт, приготуйте заварний крем. У молоко додайте яйце, борошно і цукор, перемішайте і помістіть суміш на повільний вогонь. Постійно помішуючи варити крем до загустіння.

9. Готовий бісквіт розрізати на два коржі.

10. Один корж змастіть кремом, на нього покладіть другий. Верх і краю торта також промажте кремом. Посипте торт крихтою з шоколаду або горіхів.

Приємного апетиту!

Смачний і ароматний торт Зебра з бананом

Фрукти дуже часто додають у випічку. Це надає десертів свіжість і легкість. Спробуйте додати в торт Зебра банан, це зробить його ще більш ароматним і смачним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Морозиво – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Розпушувач для тіста – 12 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Кефір – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У мисці збийте яйця з цукром.

2. Потім, не припиняючи збивати яйця додайте посіяну борошно.

3. Далі влийте рослинне масло, перемішайте.

4. Після цього додайте морозиво і розпушувач для тіста. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

5. Тісто розділіть на дві частини. В одну частину додайте столову ложку какао, перемішайте.

6. Форму змастіть рослинним маслом, викладіть в неї скибочки банана.

7. Потім по черзі викладайте біле і темне тісто, поки воно не закінчиться.

8. Випікайте торт в духовці при 220 градусах 30 хвилин. Змішайте розтоплене масло з какао. Отриманою масою змастіть готовий торт.

Приємного апетиту!