Пончики на кефірі – 7 рецептів пишних пончиків в домашніх умовах з покроковими фото

Пончики на кефірі виходять дуже смачними і повітряними як пух. Варіантів їх приготування досить багато: з дріжджами і без них, з начинкою і звичайні на кефірі без яєць, на сковороді і в духовці. Головне – запам’ятати кілька секретів і простий алгоритм їх приготування.

Пончики на кефірі без дріжджів, смажені на сковороді

Спробуйте приготувати дуже пишні і смачні пончики на кефірі по простому рецептом. За бажанням їх можна зробити більш солодкими або більш солоними – залежить від ваших уподобань.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Кефір 200 мл
  • Борошно 2 склянки
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне для фритюру

Процес приготування:

  1. Як приготувати пончики на кефірі в домашніх умовах? Підготуємо глибоку миску для замісу тіста. Вливаємо в неї 200 мл кефіру. Додаємо до кефіру сіль і цукор. Перед тим, як вбити в миску, очищаємо яйце содою і ретельно вимиваємо проточною водою. Перемішуємо інгредієнти.
  2. В окремій ємності змішуємо 2 склянки борошна і половину чайної ложки соди. Просіваємо сипучі інгредієнти через сито кілька разів. Потім додаємо їх потроху в рідку суміш і починаємо замішувати тісто не дуже густе.
  3. Готове тісто повинно липнути до рук. Накриваємо його рушником або харчовою плівкою і залишаємо на півгодини. За цей час тісто має збільшитися в розмірі.
  4. Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт – не більше 0,5 сантиметра завтовшки. Для того щоб вирізати пампушки, використовуємо формочки для печива будь-якої форми.
  5. Вливаємо олію в будь-яку ємність з високими бортиками – каструлю або сотейник. Доводимо його до кипіння і викладаємо пончики. Обсмажуємо до золотистого кольору, постійно перевертаючи лопаткою.
  6. Дістаємо пончики шумівкою з ємності і викладаємо їх на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подаємо пончики до столу на блюді з наповнювачами за бажанням.

Приємного апетиту!

Пишні пончики на кефірі з дріжджами в духовці

Ситні повітряні пампушки подають до столу не тільки смачний десерт. Їх також можна використовувати в якості сніданку в поєднанні з чаєм, молоком або какао.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 10-15.

Склад:

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 3-4 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Перед замісом тіста кефір необхідно злегка нагріти, а потім перелити його в глибоку миску, в яку попередньо повинні бути насипані дріжджі. Всипаємо в миску цукор за смаком.

2. Через 15-20 хвилин додаємо в масу сіль і рослинне масло. Вбиваємо заздалегідь очищене содою і ретельно вимиту яйце. Перемішуємо масу. Борошно просіваємо через сито і починаємо вводити в суміш невеликими порціями. Замішуємо тісто і залишаємо на 40 хвилин, під харчовою плівкою.

3. Обминаємо тісто. Вистилаємо деко пергаментним папером і починаємо формувати кульки з тіста. Розкладаємо їх по листу і акуратно робимо пальцем по центру кульок дірочки.

4. Розігріваємо духовку до температури 190 градусів. Ставимо всередину духовки деко з пончиками на 20 хвилин.

5. Готові пончики дістаємо їх духової шафи і викладаємо на тарілку. Після того, як ласощі охолоне, подаємо до столу. За бажанням, пончики можна посипати цукровою пудрою, полити ягідним сиропом або медом.

Приємного апетиту!

Повітряні сирні пончики на кефірі

З невеликої кількості звичайних продуктів, які завжди є у вашому холодильнику, можна приготувати дуже смачні, пишні та запашні пампушки. Блюдо точно доведеться вам до душі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Склад:

  • Сир – 100 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 1,5-2 склянки
  • Цукор – 1/2 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Масло рослинне для обсмажування.

Процес приготування:

1. У чашу блендера викладаємо необхідну кількість сиру. Заливаємо його склянкою кефіру і змішуємо інгредієнти до однорідності. Викладаємо масу в глибоку миску.

2. У чашу блендера додаємо половину склянки цукру і вбиваємо пару яєць. Змішуємо масу до однорідності і додаємо до суміші сиру і кефіру.

3. Просіваємо пару склянок борошна через сито кілька разів. Додаємо сіль, соду і борошно в сирно-кефірну масу, поступово замішуючи тісто. За структурою воно має бути трохи густіше, ніж для оладок.

4. Тепер нам знадобиться сотейник або каструля. Наливаємо в ємність велику кількість масла, щоб пончики вільно плавали в ньому. Розігріваємо його до максимуму. Відщипуємо від тесту невеликі шматочки і скачуємо з них кульки розміром з волоський горіх. Кладемо на столову ложку по одній кульці і викладаємо в гаряче масло.

5. Перевертаємо кульки, щоб вони рівномірно подрумянивались. Готові пончики викладаємо на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником, з допомогою шумівки. Якщо такого пристосування немає, використовуємо кілька вилок.

6. Остиглі пончики за бажанням можна посипати цукровою пудрою, варенням, сиропом або медом.

Приємного апетиту!

Швидкі пончики на кефірі за 15 хвилин

Пончики на кефірі по даному рецепту зможе приготувати навіть школяр. Заміс тіста займе не більше 5-7 хвилин, а для додання цікавої і незвичної форми для пончиків можна використовувати формочки для печива.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно –2-2,5 склянки
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

1. Масло і яйця для приготування пончиків потрібно заздалегідь викласти з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Викладаємо 50 грамів вершкового масла в глибоку миску і додаємо до нього цукор. Потім вбиваємо яйце змішуємо всі інгредієнти до однорідності.

2. Додаємо в масу кефір. В окремій ємності змішуємо борошно і розпушувач, а потім просіваємо сипку суміш через сито і відправляємо в кефірно-яєчну масу. Посипаємо масу ваніллю і починаємо замішувати тісто.

3. Не всипаємо багато борошна при замісі, щоб тісто не вийшло занадто «крутим». Досить і того, щоб воно не прилипало до рук.

4. Присипаємо робочу зону столу борошном і розкачуємо тісто в корж товщиною не більше сантиметра. Вирізаємо з тіста заготовки для пончиків з допомогою двох склянок – з більш широким і більш вузьким горлечком.

5. Вливаємо склянку олії в каструлю або сотейник і підігріваємо його на плиті. Викладаємо в гаряче масло пончики і обсмажуємо до золотистого відтінку, постійно перевертаючи лопаткою.

6. Щоб позбутися від залишків жиру, викладаємо готові пончики на паперовий рушник. Подаємо остигле ласощі на блюді. За бажанням посипаємо його цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Як приготувати пишні пончики на кефірі і соді?

Щоб приготувати смачні пончики, потрібно використовувати борошно вищого ґатунку і рафінована рослинна олія, перевагою якого є відсутність запаху. Кефір можна замінити кислим молоком.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 4-5 ст. л.
  • Кефір 2,5% – 250 мл
  • Борошно – 390 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1,5 склянки
  • Сода – ½ ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Вбиваємо яйце в глибоку миску і розбиваємо його віночком. Додаємо до яйця цукор і продовжуємо збивати інгредієнти до однорідності.

2. Вливаємо до яйцю кефір і посипаємо масу дрібкою солі. Знову перемішуємо масу віночком до однорідного стану. Потім додаємо в суміш вершкове масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і соду. Гарненько перемішуємо.

3. Щоб тісто вийшло потрібної нам структури, борошно спочатку необхідно просіяти через сито, а потім додавати невеликими порціями в рідку масу і замішувати. Робимо невелике поглиблення в тестяном грудці і вливаємо олію. Змащуємо рослинним маслом обидві руки і замішуємо тісто в єдиний клубок.

4. Розкачуємо тісто качалкою в корж товщиною близько одного сантиметра. Змащуємо форму для вирізання пончиків рослинним маслом. Якщо її немає, використовуємо будь-який посуд з круглим шийкою.

5. Наливаємо в сковороду олію і нагріваємо його на плиті на невеликому вогні. Потім викладаємо в ємність заготовки і обсмажуємо їх. Постійно перевертаємо пончики лопаткою, щоб вони добре пропеклися і не підгоріли.

6. Плоске дно тарілки застеляємо паперовим рушником. Викладаємо на нього гарячі пончики в один ряд, щоб папір ввібрала зайвий жир. Остиглі пончики посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пончиків на кефірі з начинкою

Пончики на кефірі з начинкою виходять особливо смачними. Начинка може бути будь – повидло, варення або джем, згущене молоко з цукром, заварний крем. Також сухі дріжджі можна замінити пресованими. Головне, щоб вони були свіжими.

Час готування – 3 ч. 35 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 25-30.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 800 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Вода – 100 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне для фритюру.
  • Повидло для начинки.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Воду для активації дріжджів слід спочатку очистити, а потім нагріти, щоб вона була теплою. Заливаємо сухі дріжджі теплою водою, в якій розбавляємо цукор, і залишаємо на 15 хвилин.

2. Вбиваємо в набряклі дріжджі пару яєць, вливаємо кефір. Додаємо сіль і заздалегідь розтоплене масло (тепле, але не гаряче). Просіваємо борошно через сито і додаємо по трохи в рідку масу, замішуючи тісто в грудку.

3. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо в умовах кімнатної температури на 1,5-2 години, щоб воно збільшилося в розмірі. Потім розкачуємо тісто в пласт (не більше одного сантиметра завтовшки). Беремо дві склянки – з широким і вузьким горлечком. Вирізаємо з тіста заготовки для пончиків. Залишаємо їх на 40 хвилин.

4. Вливаємо олію у велику каструлю або сотейник. Після того, як воно нагріється до максимуму, опускаємо в ємність пончики і обсмажуємо до золотистого кольору. Постійно перевертаємо заготовки лопаткою в процесі обсмажування. Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.

5. Акуратно наповнюємо пончики з повидлом допомогою кондитерського шприца. Викладаємо заготовки на блюдо і посипаємо цукровою пудрою за смаком.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт пончиків на кефірі без яєць

Пропонуємо вам рецепт пишних пончиків без яєць, які не опаде після приготування і будуть не менш смачними і пишними. Для повноти аромату і смаку в даному рецепті краще використовувати посипання з цукрової пудри.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Кількість порцій – 18-20.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Кефір – 400 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. Кефір для замішування тіста варто заздалегідь дістати з холодильника і зігріти до кімнатної температури. Вливаємо його в глибоку ємність, додаємо цукор і сіль, а потім ретельно перемішуємо інгредієнти.

2. Пропускаємо 500 грамів борошна через сито. Краще використовувати продукт найвищого ґатунку, щоб пампушки вийшли смачними. Додаємо до кефіру з цукром і сіллю соду. Починаємо замішувати тісто, підсипаючи борошно невеликими порціями.

3. Вливаємо в масу рослинне масло. Також змащуємо невеликою його кількістю руки. Вимішуємо тісто близько 5-7 хвилин до потрібного стану. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин. За цей час воно збільшиться в розмірі.

4. Від готового тіста відщипуємо невеликі шматочки і формуємо з них кульки. У сотейник або каструлю вливаємо олію. Після того, як олія нагріється до потрібної температури, опускаємо в ємність кульки і обсмажуємо до золотистого кольору, перевертаючи їх лопаткою.

5. Готові пончики викладаємо з киплячої олії шумівкою. Кладемо їх на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Переміщаємо остиглі пончики на блюдо і посипаємо їх цукровою пудрою. Обов’язково чекаємо остигання пончиків, інакше цукрова пудра розтане і не буде помітна.

Приємного апетиту!