паску на сухих дріжджах – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Сухі дріжджі у складі тесту подарують вашому столу не тільки красивий і об’ємний, але і м’який паска. Такий вид дріжджів має збільшену підйомною силою і підходить для приготування тіста будь-яким зручним для вас способом, включаючи використання мультиварки або хлібопічки.

Класичний паску на сухих дріжджах в духовці

В класичному рецепті, як правило, міститься базовий набір продуктів, які необхідні для приготування паски. І це дозволяє вам не прив’язуватися до певної начинці, а піддаватися польоту своєї фантазії і додавати що-небудь нове.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно пшеничне 1.3 кг
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Молоко коров’яче 500 мл
  • Родзинки 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати найсмачнішу паску на сухих дріжджах? Першим ділом у підігріте молоко просіваємо борошно пшеничне і вмішуємо дріжджі. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
  2. За цей час відокремлюємо жовтки від білків і збиваємо разом зі звичайним і ванільним цукром. Однорідну масу вмішуємо у тісто.
  3. Сюди ж відправляємо пачку розм’якшеного вершкового масла і знову ж таки не забуваємо добре перемішати.
  4. Окремо збиваємо білки до утворення стійкої піни і вливаємо в основну масу з тестом. Сюди ж за необхідності просіваємо борошно.
  5. Тісто добре розминаємо руками до тих пір, поки воно не перестане прилипати до долонь. Потім залишаємо тісто в теплі протягом 60 хвилин для повного підняття.
  6. За цей час замочуємо, промиваємо і добре висушуємо родзинки, який в наслідок додаємо підійшов до тесту.
  7. Дістаємо формочки для випікання і знову ж у випадку необхідності змащуємо рослинним маслом. Потім рівномірно розподіляємо тісто по формах, залишаючи половину обсягу фори вільним для того, щоб в процесі випікання тісто могло піднятися. Випікаємо в розігрітій духовці протягом 50 хвилин.
  8. Готові паски спочатку остуджуємо і тільки потім витягуємо з форм, за бажанням готуємо білкову глазур.

Приємного вам апетиту!

Паску на Великдень на сухих дріжджах в хлібопічці

Домогтися такого досконалого тесту буде нелегко, якщо не скористатися всіма можливостями хлібопічки. А мускатний горіх з корицею в свою чергу розбавлять ніжне тісто паски пекучо-пряними відтінками з ароматними деревними нотками, які залишають приємне свіже післясмак.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування:80 хв

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400-500 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – на смак.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Посипання – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Витягаємо відерце з хлібопічки і починаємо заповнювати рідкими інгредієнтами, в нашому випадку молоком, збитими яйцями, розм’якшеним вершковим маслом.

2. Після того як інгредієнти злегка перемішали, всипаємо всю просіяну борошно, кількість регулюємо самостійно.

3. У завершенні солимо, додаємо цукровий пісок, сухі дріжджі та інші мелені спеції на ваш смак.

4. Тепер відправляємо наш відерце в хлібопічку і налаштовуємо режим «солодкий хліб» і час приготування приблизно 40 хвилин. По закінченню цього часу хлібопічка подасть сигнал про готовність паски, який ми витягуємо з чаші і охолодити при кімнатній температурі.

5. В цей час приготуємо цукрову глазур. Збиваємо міксером один яєчний білок до утворення піни і поступово додаємо цукрову пудру. Білу масу продовжуємо збивати на середніх оборотах міксера приблизно 5-10 хвилин до загустіння. Після чого покриваємо готову паску глазур’ю, за допомогою пензлика розрівнюємо поверхню і посипаємо кондитерської посипкою.

Бажаємо приємного апетиту!

Як спекти дріжджовий паску в мультиварці?

Важко повірити, але можна перевірити, що такий здобний з подрумянившейся скоринкою паска може приготувати, витративши мінімальну кількість зусиль, якщо вдатися до допомоги диво техніки.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:140 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400-500 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 40 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Посипання – 40 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом до теплого молока додаємо сухі дріжджі і просіваємо трохи пшеничного борошна. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.

2. В цей час збиваємо яйця до утворення пишної піни.

3. У миску з яйцями, додаємо цукровий пісок, сіль і ванілін, все добре розмішуємо до повного розчинення сипучих компонентів.

4. Після додаємо розм’якшене вершкове масло, підійшла опару і починаємо просіяти борошно.

5. Все дуже ретельно перемішуємо, домагаючись красивого рівномірного кольору і повністю позбавляючись від всіх грудочок.

6. Змащуємо чашу мультиварки тонким шаром вершкового масла і заповнюємо тістом. Встановлюємо мультиварку на підтримку тепла протягом 10 хвилин, щоб тісто підійшло. Потім, налаштовуємо режим «Випічка» і встановлюємо час 80 хвилин. По закінченню цього часу перевіряємо готовність і в разі необхідності збільшуємо тривалість випікання.

7. Готову паску витягаємо з форми і залишаємо до повного охолодження.

8. А самі в цей час займемося приготуванням декору. Збиваємо яєчний білок з цукровою пудрою до стійкого стану і рівномірного білого відтінку.

9. Потім остиглий паска рясно змащуємо готовою глазур’ю і посипаємо яскравою посипкою. Залишаємо при кімнатній температурі до застигання глазурі, потім акуратно нарізаємо і подаємо до чаю.

Бажаємо приємного апетиту!

Сирна паска на сухих дріжджах

Паску з дуже вологого і при цьому пружного сирного тіста ніколи не буде зайвим частуванням для ваших близьких.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 14.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Молоко – 140 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Жовток курячий – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок -200 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • кондитерська Посипання – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Першим ділом в тепле молоко додаємо сухі дріжджі, столову ложку цукру і кілька столових ложок борошна. Добре перемішуємо тісто і регулюємо кількість борошна для досягнення напіврідкої консистенції як на оладки. Залишаємо опару підходити в теплому місці.

2. В цей час з’єднуємо курячі яйця з жовтками, додаємо сіль, цукор і збиваємо до пишної піни.

3. Сир розтираємо з маслом до однорідності.

4. З’єднуємо яєчну суміш з сирною і добре перемішуємо. Перевіряємо готовність опари, після чого додаємо її в основну масу.

5. Тепер починаємо просіяти борошно, замішуючи густе за консистенцією тісто. Перекладаємо тісто в чистий пакет і залишаємо підніматися.

6. Далі готове тісто розкладаємо на робочій поверхні і викладаємо весь ізюм, рівномірно розподіляючи його по всьому об’єму.

7. Потім ділимо тісто на 6 рівних частин і починаємо викладати в підготовлені формочки, залишаючи частину обсягу вільної форми. Перш ніж відправимо заготовки в духовку, даємо час тісту підрости.

8. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо паски протягом 30 хвилин. В цей час збиваємо до білизни яєчний білок, поступово всипаючи цукрову пудру. Готові паски витягаємо і покриваємо білосніжною глазур’ю, присипаючи кондитерської посипкою.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачна паска на сухих дріжджах з родзинками

Головний секрет вдалої начинки – попередньо замочений ізюм, який додають в тісто разом з іншими прянощами. Зовнішній вигляд, за своїм контрастом зі складним складом, мінімалістичний: ніякої глазурі, лише легка посипка цукрова, яка не обтяжує паска.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:90 хв

Порцій – 14.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок -200 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Пудра цукрова – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Для початку просіваємо 350 грам, з’єднуємо з сухими дріжджами і добре перемішуємо.

2. У ємність з борошном і дріжджами вбиваємо яйця, додаємо трохи ваніліну з цукром і заздалегідь підготовлений родзинки.

3. Спочатку перемішуємо всі інгредієнти вручну, а потім ще раз збиваємо міксером до однорідності.

4. Паралельно з замісом тіста, розтоплюємо вершкове масло і підігріваємо разом з молоком. Суміш не слід нагрівати вище температури до 40 градусів.

5. Тепле масло з молоком добре перемішуємо до однорідності й поступово втручається в тісто, не припиняючи роботу міксера.

6. В результаті у нас повинно вийти однорідна і злегка рідка по консистенції основа для паски.

7. Щоб замісити еластичне і досить густе тісто, просіваємо решту борошна. Накриваємо ємність з тістом харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці підніматися.

8. Через пару годин неможливо не помітити, як тісто збільшилося в кілька разів в обсязі, що дозволяє перейти до наступного етапу.

9. Всю поверхню форми для випічки паски змащуємо тонким шаром рослинного масла і заповнюємо готовим тестом. Розрівнюємо поверхню паски і даємо ще трохи часу на підняття.

10. В цей час розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися паска протягом 35-40 хвилин. Через 20 хвилин випікання паски зменшуємо температуру духовки до 160 градусів. Це допоможе уникнути підгоряння тесту.

11. Перш ніж витягти паска, перевіряємо готовність тіста дерев’яною шпажкою, щоб воно не виявилося сирим і недопеченого. Паска остуджуємо і рясно посипаємо цукровою пудрою. В якості декору для паски можна використовувати будь-які ідеї, які народжуються в вашої фантазії.

Бажаємо приємного апетиту!

Як приготувати дріжджові паски без опари у формочках?

Тісто, приготоване без опари, начиняється вымоченными в коньяку сухофруктами, які видають в процесі випікання неймовірний пряний аромат і додають додаткову вологість куличу.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 100 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Молоко – 250 мл
  • Коньяк – 50 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Журавлина сушена – 150 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Першим ділом замочуємо в гарячій воді родзинки і сушену журавлину протягом 5 хвилин.

2. Після чого воду зливаємо, сухофрукти добре промиваємо і заливаємо невеликою кількістю коньяку.

3. В цей час в чашу кухонного комбайна вливаємо молоко кімнатної температури, яйця, сіль, цукор і ванілін.

4. Після того, як все перемішали, просіваємо все борошно, додаємо дріжджі і замішуємо тісто за допомогою кухонного комбайна. На цьому етапі зливаємо з сухофруктів коньяк і вмішуємо їх у тісто.

5. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 50-60 хвилин для підняття.

6. Через це час перевіряємо ємність з подошедшим тестом, воно повинно бути приблизно таким, як на фотографії.

7. Після цього розкладаємо тісто по підготовленим формами, заповнюючи лише 1/3 частина від усього обсягу. Формочки також накриваємо рушником і відставляємо в теплому місці приблизно на 20-30 хвилин.

8. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися наші паски протягом приблизно 40 хвилин. В цей час збиваємо яєчний білок, поступово додаючи цукрову пудру. Таким чином готується білкова глазур. Готові паски остуджуємо, витягаємо з форми і прикрашаємо білосніжною глазур’ю.

Бажаємо приємного апетиту!

Неймовірно смачна паска на сухих дріжджах зі сметаною

Сметанний смак паски в поєднанні з солодкою ваніллю збалансує настільки відрізняються за смаковими якостями компоненти.

Час готування: 60 хв

Час приготування:180 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 900 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180-200 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Паличка ванілі – 1 шт.
  • Родзинки – 200 гр.

Процес приготування:

1. Молоко злегка підігріваємо, не доводячи до стану кипіння.

2. Потім у теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі разом з цукром.

3. Просіваємо близько 200 грамів борошна і перемішуємо до однорідності.

4. Миску з опарою накриваємо полотенчиком і залишаємо в теплому місці приблизно на 30 хвилин.

5. Через це час перевіряємо готовність опари, вона повинна збільшитися в об’ємі в кілька разів.

6. Далі збиваємо міксером яйця і цукор, що залишився.

7. Беремо ваніль і розрізаємо уздовж, щоб витягти все насіння. Можна використовувати просто ванільний цукор.

8. До опарі вбиваємо яйця і добре перемішуємо.

9. Потім сюди ж додаємо насіння ванілі.

10. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і ретельно перемішуємо, щоб воно рівномірно розподілилося по всьому об’єму.

11. До отриманої однорідної маси у завершенні додаємо сметану і також не забуваємо добре перемішати.

12. Переходимо безпосередньо до замісу тіста. Просіваємо необхідну кількість борошна і починаємо переминати тісто спочатку ложкою, а потім руками протягом 15 хвилин.

13. Миску з тестом накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

14. Через 30 хвилин воно має піднятися і навіть може виходити за краї.

15. Додаємо в ємність з тістом промитий і добре просушений ізюм, рівномірно розподіляючи по всьому об’єму.

16. Залишаємо тісто в спокої ще на 30 хвилин, щоб воно прийшло у форму.

17. В цей час змащуємо фори, після чого заповнюємо третю частину від всього обсягу готовим тестом.

18. Перш ніж приступити до самого випікання пасок, розігріваємо духовку приблизно до 100 градусів, потім випікаємо паски при такій температурі протягом 10 хвилин, поступово збільшуючи температуру до 180 градусів. По закінченню 30 хвилин можна перевіряти готовність дерев’яною зубочисткою. Якщо на ній нічого не залишається – готові паски.

19. Остиглі паски можна декорувати абсолютно будь-яким чином на ваш смак. Наприклад, приготувати білкову глазур і посипати зверху різнокольоровою присипкою.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт паски з цукатами в домашніх умовах

Цукати з родзинками дуже гармонують з таким ніжним і м’яким тестом, приготовленим на основі молочних продуктів, наповнюючи його яскравими фарбами.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 12.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Жовток яєчний – 6 шт.
  • Білок яєчний – 6 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – ½ л.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукати – 250 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Посипання – 40 гр.

Процес приготування:

1. Для опари підігріваємо молоко, в яке засипаємо дріжджі, цукор і пару ложок просіяного борошна. Все добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

2. Яєчні жовтки збиваємо з цукровим піском, з’єднайте з маслом кімнатної температури, сметаною, сіллю і ретельно вимішуємо до однорідного стану.

3. У підійшла опару вливаємо яєчну суміш і ще раз добре перемішуємо.

4. На цьому етапі починаємо порційно просіяти борошно, замішуючи тісто. Руки бажано змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало до долонь. Вимішувати можна прямо в мисці або викласти на рівну присипану борошном поверхню.

5. Потім всипаємо всі сухофрукти, цукати, родзинки і подрібнену цедру з апельсина. Обминаємо тісто і залишаємо відпочивати протягом 30-60 хвилин.

6. Паралельно з цим промазуємо формочки для випікання, а потім викладаємо тісто рівно на половину від усього обсягу. Формочки з тістом залишаємо в теплому місці, щоб підійшло, а потім відправляємо в розігріту духовку і випікаємо протягом півгодини при температурі дорівнює 180 градусів.

7. В цей час збиваємо яєчні білки з великою кількістю цукру до загустіння. Такий білосніжною і солодкої глазур’ю покриваємо остиглі паски і для акценту додаємо кондитерську посипання. Ваше частування готово.

Приємного апетиту!

Пишний паску на сухих дріжджах з опарою

Класичний паску за традиційного російського рецептом, в якому міститься велика кількість цукатів, а увінчує конструкцію значна «шапочка» з білої сухої глазурі, прикрашена яскравою і привертає погляд посипкою.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 210 хв.

Порцій – 10-12.

Склад:

Для опари:

  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сир – 200-250 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукати – 100 гр.
  • Посипання – 100 гр.
  • Глазур суха – 100 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо опару, якій знадобитися час настоятися. Просіваємо в глибоку ємність борошно, всипаємо цукор і необхідну кількість сухих дріжджів, ретельно перемішуючи сухі компоненти.

2. В цей час відправляємо підігріватися на слабкому вогні молоко, після чого поступово вливаємо його в сухі інгредієнти, постійно помішуючи віночком. Миску з опарою насамперед накриваємо і ставимо в тепле місце.

3. Паралельно з цим не втрачаємо часу і переходимо до наступного етапі. Зчищаємо цедру з шкірки апельсина, додаємо до перетертому сиру і добре перемішуємо. За бажанням можна скористатися занурювальним міксером або блендером.

4. До сирної маси вбиваємо яйця і продовжуємо перемішувати до однорідності.

5. Вливаємо пачку розтопленого вершкового масла, акуратно перемішуючи.

6. За цей час опара встигла досягти потрібного стану, а це означає, що її можна поєднувати з основною сирною масою. Потім порційно просіваємо борошно для замісу тесту.

7. Тісто добре переминаем руками протягом 15 хвилин, після чого даємо 60 хвилин відпочити в розігрітій до 40 градусів духовці. Це допоможе йому піднятися і збільшитися в об’ємі.

8. В цей час змащуємо форми для пасок і за необхідності присипаємо дно і стінки тонким шаром борошна. Піднялося тісто розподіляємо за формами, при цьому залишаючи половину обсягу вільної форми. Потім даємо тісту ще приблизно 30 хвилин, щоб прийти в себе.

9. Після чого відправляємо випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на протязі 40 хвилин. По закінченню цього часу обов’язково перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою. Готовим куличам даємо час охолонути прямо у формі.

10. В цей час пакетик глазурі кладемо в гарячу воду на 5 хвилин, а потім, відрізавши кінчик упаковки, покриваємо верхівки пасок. Залишаємо паски до повного застигання глазурі.

Приємного вам апетиту!

Вершковий паску на молоці в духовці

Всередині складної конструкції паски під шаром білосніжною глазурі ховається тане в роті молочне тісто, приправлене родзинками і екстрактом ванілі.

Час готування: 60 хв

Час приготування:210 хв.

Порцій – 1.

Склад:

Для опари:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Жовтки – 7 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100-150 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Екстракт ванілі – 2 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • цукрова Пудра – 3 ст.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Спершу у тепле молоко додаємо одну третину просіяного борошна і сухі дріжджі, все перемішуємо до однорідності і залишаємо в теплому місці протягом двох годин.

2. Важливо відзначити, що всі інгредієнти для наступних етапів повинні бути кімнатної температури. Далі до жовтків кімнатної температури додаємо цукровий пісок, сіль і збиваємо міксером до повного розчинення кристалів цукру. Потім в окремій ємності збиваємо розм’якшене вершкове масло.

3. У підійшла опару вводимо збиту яєчну суміш, вливаємо трохи ванільного екстракту і просіваємо борошно. Далі додаємо масло і вимішуємо тісто до гладкого стану спочатку за допомогою потужного міксера, а потім руками. Також для замісу тіста руками, долоні рекомендуємо змастити маслом.

4. Поки тісто залишаємо в теплому місці підніматися, заливаємо окропом ізюм і залишаємо на протязі 10 хвилин у гарячій воді, потім добре промиваємо і висушуємо. По мірі того, як тісто збільшилося в об’ємі, додаємо в нього родзинки і ще раз добре вимішуємо. Даємо відпочити 10-15 хвилин, а в цей час займемося підготовкою формочок.

5. Змащуємо форму для випічки вершковим або рослинним маслом і наповнюємо тістом так, щоб 2/3 частини від всієї форми залишалися вільними. Форми з тістом переміщаємо в розігріту до 50 градусів духовку, щоб тісто могло ще раз піднятися. Потім збільшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо протягом 40 хвилин.

6. Поки готові паски остигають, приготуємо цукрову глазур. Збиваємо білок з цукровою пудрою, і свіжовичавленим лимонним соком. Після чого поливаємо остиглі паски. В якості декору можна використовувати посипання, кольорові олівці та інші пристосування.

Бажаємо приємного апетиту!