Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заварний крем для торта – це в міру солодкий, ніжний і густий продукт. З його допомогою ваші десерти вийдуть ще більш яскравими і апетитними. Для приготування апетитного заварного крему в домашніх умовах використовуйте перевірені кулінарні ідеї з покроковим описом процесу. Порадуйте близьких яскравими тортами своїми руками.

Класичний рецепт заварного крему для торта

Заварний крем часто використовують для таких популярних тортів як медовик і наполеон. Приготуйте ласощі за класичним рецептом і зробіть ваше домашнє частування бездоганним.

Інгредієнти на
1 кг.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Борошно 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ванілін 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний заварний крем для торта за класичним рецептом? У каструлі змішуємо борошно, цукор і ванілін. Розбиваємо до них яйця і починаємо розтирати вміст.
  2. Поступово вливаємо в суміш молоко і збиваємо.
  3. Ставимо каструлю на слабкий вогонь. Готуємо до появи перших ознак закипання і знімаємо з плити. В процесі постійно збиваємо.
  4. Злегка розтоплене вершкове масло викладаємо в гарячу суміш. Продовжуємо збивати вже трохи загуслу масу.
  5. Закриваємо каструлю харчовою плівкою і залишаємо остигати на 40-60 хвилин.
  6. Після того, як крем охолоне до кімнатної температури, його можна використовувати в кондитерських цілях. Готово!

Заварний крем з молока і масла для торта в домашніх умовах

Заварний крем з молока і вершкового масла простий у приготуванні. Справляться навіть новачки, якщо не порушувати основні правила процесу. Готовий продукт можна використовувати для обмазування домашніх тортів.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Жовтки відділяємо від білків. Останні нам не знадобляться, тому в зручній глибокої посуді тільки жовтки розтираємо з цукром.

2. До жовтків додаємо борошно, ванілін і збиваємо до пишної маси. Поступово вливаємо молоко, продовжуємо збивати.

3. Ставимо масу на середній вогонь і варимо, помішуючи, до закипання. Повинен вийти густий заварний крем. Знімаємо з плити.

4. Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло, а потім повільно занурюємо його в гарячий крем. Ретельно розмішуємо.

5. Крем буде повністю готовий, після того як охолоне до кімнатної температури. Можна використовувати за призначенням!

найшвидший і простий рецепт заварного крему для торта

Якщо ви боїтеся, що заварний крем може не вийти, спробуйте приготувати його по простому і швидкому рецептом. Перевірений спосіб не забере у вас більше 10 хвилин, а готовий продукт вийде густим і апетитним.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 350 гр.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Яйця збиваємо з половиною цукру міксером до рясної піни і повного розчинення сухого інгредієнта. Потім вмішуємо до маси борошна.

2. У велику каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього другу половину цукру і ставимо вміст на вогонь. Після закипання виливаємо в каструлю яєчну суміш. Варимо крем і постійно помішуємо.

3. Коли крем загусне, знімаємо його з плити, додаємо вершкове масло, розмішуємо і залишаємо до повного охолодження.

4. Після охолодження крем по швидкому рецептом готовий. Можна використовувати за призначенням.

Заварний крем для бісквітного торта

Заварний крем – популярне рішення для бісквітних тортів. Густу і солодку заготівлю легко зробити в домашніх умовах. Якщо слідувати простим крокам, вийде навіть у новачків.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Спершу просіваємо потрібну кількість борошна. Вона повинна бути повітряної і просоченої киснем.

2. Далі відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з цукром і потім гарненько збиваємо їх, білки нам не знадобляться. Вливаємо молоко.

3. У суміш з яєць і молока додаємо борошно і збиваємо вміст. Ставимо на вогонь і варимо до закипання. Постійно помішуємо.

4. Коли крем загусне, до нього додаємо вершкове масло. Розмішуємо продукт лопаткою, даємо трохи охолонути і використовуємо за призначенням. Готово!

Як приготувати заварний крем для торта «Наполеон»

Домашній «Наполеон» — улюблений багатьма десерт. На його смак дуже впливає крем, який просочує шари. Пропонуємо приготувати особливий, ніжний заварний продукт, який зробить ваше блюдо тільки краще.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Цукор – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього борошно і збиваємо вінчиком, щоб видалити можливі грудочки. Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Постійно помішуємо вміст.

2. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром в окремому посуді. Розтираємо виделкою обидва продукту до отримання однорідної маси.

3. Тепер з’єднуємо молоко з вершковою масою і збиваємо до отримання густого і повітряного крему. За весь процес маса помітно збільшиться в об’ємі.

4. Ніжний заварний крем для домашнього «Наполеона» готовий! Можна використовувати за призначенням або відправити на зберігання в холодильнику в закритому контейнері.

Дуже смачний заварний крем із згущеним молоком для торта

Для домашнього торта можна приготувати заварний крем з додаванням згущеного молока. Ласощі вийде солодким та ніжним, воно ідеально підійде для просочення коржів і інших кулінарних цілей.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Молоко – 2 склянки
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 склянка
  • Молоко згущене – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці змішуємо борошно і цукор. Заливаємо інгредієнти половиною склянки води.

2. Розмішуємо, поки рідина не стане білою і однорідною.

3. Отриману суміш з’єднайте з молоком і ставимо на плиту. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи. Через 5-7 хвилин крем стане густіти. Можна прибирати з вогню.

4. У гарячий крем викладаємо вершкове масло і згущене молоко виливаємо. Ретельно перемішуємо і даємо ласощів охолонути.

5. Після охолодження заварний крем із згущеним молоком стане ще більш густим. Можна використовувати в подальшій готуванні!

Швидкий рецепт заварного сметанного крему в домашніх умовах

Заварний крем – один з найбільш популярних добавок в домашні десерти. Заготовку можна зробити з сметани. Продукт вийде ніжним, в міру жирним і оригінальним за смаком.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сметана – 300 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибокій каструлі змішуємо яйце, цукор і ванілін.

2. Збиваємо вміст віночка до розчинення цукру і появи невеликий пінки.

3. Вливаємо в яєчну суміш сметану, додаємо борошно.

4. Розмішуємо вміст до однорідності і ставимо каструлю на вогонь.

5. Варимо крем, помішуючи, до появи невеликих бульбашок.

6. Знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути до кімнатної температури. На цей час слід накрити каструлю харчовою плівкою.

7. Через деякий час крем стане ще більш густим. Розмішуємо його віночком.

8. Невеликими порціями додаємо в масу розтоплене вершкове масло. Збиваємо міксером до однорідного складу.

9. Заварний крем зі сметани готовий! Його можна наносити на коржі або використовувати як прикрасу для торта.

Білково-заварний крем для прикраси торта

Білково-заварний крем – ідеальне рішення для декору домашніх десертів. Ласощі виходить густим і пишним, а також ніжним і приємним на смак. Легко наноситься на поверхню торта: зручно використовувати в кондитерському шприці.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Яйце – 5 шт.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Лимонна кислота – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Білки відділяємо від жовтків і вливаємо їх в каструлю. Додаємо до них цукор. Для крему жовтки не знадобляться.

2. Збиваємо білки з цукром до однорідної суміші і утворення пінки.

3. Готуємо водяну баню. Для цього беремо каструлю побільше, наливаємо в неї воду і ставимо нагріватися. Розміщуємо в неї каструлю з яєчною сумішшю. Тримаємо 2-4 хвилини до повного розчинення цукру.

4. Дістаємо каструлю з вмістом. Додаємо лимонну кислоту, ванілін і починаємо збивати міксером.

5. Збиваємо, поки не отримаємо густу білу масу.

6. До білкового крему додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо працювати міксером до отримання однорідної маси.

7. Крем повинен вийти густим і блискучим. За цими критеріями можна судити про його готовність. Далі продукт можна використовувати за призначенням.

Простий і смачний заварний шоколадний крем для торта

Зробити ваше випічку ще більш оригінальною допоможе шоколадний заварний крем. Ласощі підходить для просочення коржів і формування тортів. Спробуйте простий рецепт солодкої домашньої заготовки.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 500 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао-порошок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій металевої ємності змішуємо борошно, цукор і какао-порошок.

2. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Вливаємо його до сухих інгредієнтів.

3. Збиваємо до однорідності.

4. Ставимо посуд з вмістом на помірний вогонь і відразу ж додаємо розчинну каву.

5. Перемішуємо масу і чекаємо легкого закипання. Після перших бульбашок зменшуємо вогонь.

6. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Для зручності його можна розрізати на невеликі кубики.

7. Додаємо шматочки масла в крем.

8. Розмішуємо масу до однорідності. Приблизно 5-8 хвилин.

9. Знімаємо готове густе ласощі з плити, даємо йому трохи охолонути і використовуємо за призначенням.

Покроковий рецепт приготування заварного крему з крохмалем

Домашній заварний крем з додаванням крохмалю виходить дуже густим і щільним. Таке ласощі ідеально доповнить торти і будь-які інші десерти, а ви не витратите багато часу на приготування.

Час готування: 60 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Молоко збиваємо з половиною цукру. Далі ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні.

2. Яйця з’єднуємо з другою половиною цукру. Збиваємо, після додаємо до них крохмаль і виливаємо масу в гаряче молоко.

3. Додаємо в крем ванілін і варимо, помішуючи, на повільному вогні 3-5 хвилин. Вміст за цей час повинно помітно загуснути.

4. Прибираємо з вогню, додаємо в гарячу масу вершкове масло, розмішуємо і накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Даємо охолонути до кімнатної температури.

5. Після охолодження густий заварний крем готовий! Можна використовувати в кондитерських цілях.