Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заварний крем для торта – це в міру солодкий, ніжний і густий продукт. З його допомогою ваші десерти вийдуть ще більш яскравими і апетитними. Для приготування апетитного заварного крему в домашніх умовах використовуйте перевірені кулінарні ідеї з покроковим описом процесу. Порадуйте близьких яскравими тортами своїми руками.

Класичний рецепт заварного крему для торта

Заварний крем часто використовують для таких популярних тортів як медовик і наполеон. Приготуйте ласощі за класичним рецептом і зробіть ваше домашнє частування бездоганним.

Інгредієнти на
1 кг.

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Борошно 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ванілін 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний заварний крем для торта за класичним рецептом? У каструлі змішуємо борошно, цукор і ванілін. Розбиваємо до них яйця і починаємо розтирати вміст.
  2. Поступово вливаємо в суміш молоко і збиваємо.
  3. Ставимо каструлю на слабкий вогонь. Готуємо до появи перших ознак закипання і знімаємо з плити. В процесі постійно збиваємо.
  4. Злегка розтоплене вершкове масло викладаємо в гарячу суміш. Продовжуємо збивати вже трохи загуслу масу.
  5. Закриваємо каструлю харчовою плівкою і залишаємо остигати на 40-60 хвилин.
  6. Після того, як крем охолоне до кімнатної температури, його можна використовувати в кондитерських цілях. Готово!