Заварний крем для торта – це в міру солодкий, ніжний і густий продукт. З його допомогою ваші десерти вийдуть ще більш яскравими і апетитними. Для приготування апетитного заварного крему в домашніх умовах використовуйте перевірені кулінарні ідеї з покроковим описом процесу. Порадуйте близьких яскравими тортами своїми руками.
Класичний рецепт заварного крему для торта
Заварний крем часто використовують для таких популярних тортів як медовик і наполеон. Приготуйте ласощі за класичним рецептом і зробіть ваше домашнє частування бездоганним.
Інгредієнти на
1 кг.
- Яйце куряче 2 шт.
- Молоко коров’яче 2 склянки
- Борошно 3 ст. л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Ванілін 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати смачний заварний крем для торта за класичним рецептом? У каструлі змішуємо борошно, цукор і ванілін. Розбиваємо до них яйця і починаємо розтирати вміст.
- Поступово вливаємо в суміш молоко і збиваємо.
- Ставимо каструлю на слабкий вогонь. Готуємо до появи перших ознак закипання і знімаємо з плити. В процесі постійно збиваємо.
- Злегка розтоплене вершкове масло викладаємо в гарячу суміш. Продовжуємо збивати вже трохи загуслу масу.
- Закриваємо каструлю харчовою плівкою і залишаємо остигати на 40-60 хвилин.
- Після того, як крем охолоне до кімнатної температури, його можна використовувати в кондитерських цілях. Готово!
![](/wp-content/uploads/image_157281.jpg)
Заварний крем з молока і масла для торта в домашніх умовах
Заварний крем з молока і вершкового масла простий у приготуванні. Справляться навіть новачки, якщо не порушувати основні правила процесу. Готовий продукт можна використовувати для обмазування домашніх тортів.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Цукор – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Жовтки відділяємо від білків. Останні нам не знадобляться, тому в зручній глибокої посуді тільки жовтки розтираємо з цукром.
2. До жовтків додаємо борошно, ванілін і збиваємо до пишної маси. Поступово вливаємо молоко, продовжуємо збивати.
3. Ставимо масу на середній вогонь і варимо, помішуючи, до закипання. Повинен вийти густий заварний крем. Знімаємо з плити.
4. Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло, а потім повільно занурюємо його в гарячий крем. Ретельно розмішуємо.
5. Крем буде повністю готовий, після того як охолоне до кімнатної температури. Можна використовувати за призначенням!
найшвидший і простий рецепт заварного крему для торта
Якщо ви боїтеся, що заварний крем може не вийти, спробуйте приготувати його по простому і швидкому рецептом. Перевірений спосіб не забере у вас більше 10 хвилин, а готовий продукт вийде густим і апетитним.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 350 гр.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збиваємо з половиною цукру міксером до рясної піни і повного розчинення сухого інгредієнта. Потім вмішуємо до маси борошна.
2. У велику каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього другу половину цукру і ставимо вміст на вогонь. Після закипання виливаємо в каструлю яєчну суміш. Варимо крем і постійно помішуємо.
3. Коли крем загусне, знімаємо його з плити, додаємо вершкове масло, розмішуємо і залишаємо до повного охолодження.
4. Після охолодження крем по швидкому рецептом готовий. Можна використовувати за призначенням.
Заварний крем для бісквітного торта
Заварний крем – популярне рішення для бісквітних тортів. Густу і солодку заготівлю легко зробити в домашніх умовах. Якщо слідувати простим крокам, вийде навіть у новачків.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Молоко – 2 склянки
- Борошно – 3 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Спершу просіваємо потрібну кількість борошна. Вона повинна бути повітряної і просоченої киснем.
2. Далі відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з цукром і потім гарненько збиваємо їх, білки нам не знадобляться. Вливаємо молоко.
3. У суміш з яєць і молока додаємо борошно і збиваємо вміст. Ставимо на вогонь і варимо до закипання. Постійно помішуємо.
4. Коли крем загусне, до нього додаємо вершкове масло. Розмішуємо продукт лопаткою, даємо трохи охолонути і використовуємо за призначенням. Готово!
Як приготувати заварний крем для торта «Наполеон»
Домашній «Наполеон» — улюблений багатьма десерт. На його смак дуже впливає крем, який просочує шари. Пропонуємо приготувати особливий, ніжний заварний продукт, який зробить ваше блюдо тільки краще.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 800 гр.
Склад:
- Молоко – 2 склянки
- Борошно – 3 ст. л.
- Цукор – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. У каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього борошно і збиваємо вінчиком, щоб видалити можливі грудочки. Ставимо на плиту і чекаємо закипання. Постійно помішуємо вміст.
2. Розм’якшене вершкове масло з’єднайте з цукром в окремому посуді. Розтираємо виделкою обидва продукту до отримання однорідної маси.
3. Тепер з’єднуємо молоко з вершковою масою і збиваємо до отримання густого і повітряного крему. За весь процес маса помітно збільшиться в об’ємі.
4. Ніжний заварний крем для домашнього «Наполеона» готовий! Можна використовувати за призначенням або відправити на зберігання в холодильнику в закритому контейнері.
Дуже смачний заварний крем із згущеним молоком для торта
Для домашнього торта можна приготувати заварний крем з додаванням згущеного молока. Ласощі вийде солодким та ніжним, воно ідеально підійде для просочення коржів і інших кулінарних цілей.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Молоко – 2 склянки
- Борошно – 2 ст. л.
- Цукор – 1 склянка
- Молоко згущене – 100 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішуємо борошно і цукор. Заливаємо інгредієнти половиною склянки води.
2. Розмішуємо, поки рідина не стане білою і однорідною.
3. Отриману суміш з’єднайте з молоком і ставимо на плиту. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи. Через 5-7 хвилин крем стане густіти. Можна прибирати з вогню.
4. У гарячий крем викладаємо вершкове масло і згущене молоко виливаємо. Ретельно перемішуємо і даємо ласощів охолонути.
5. Після охолодження заварний крем із згущеним молоком стане ще більш густим. Можна використовувати в подальшій готуванні!
Швидкий рецепт заварного сметанного крему в домашніх умовах
Заварний крем – один з найбільш популярних добавок в домашні десерти. Заготовку можна зробити з сметани. Продукт вийде ніжним, в міру жирним і оригінальним за смаком.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сметана – 300 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибокій каструлі змішуємо яйце, цукор і ванілін.
2. Збиваємо вміст віночка до розчинення цукру і появи невеликий пінки.
3. Вливаємо в яєчну суміш сметану, додаємо борошно.
4. Розмішуємо вміст до однорідності і ставимо каструлю на вогонь.
5. Варимо крем, помішуючи, до появи невеликих бульбашок.
6. Знімаємо масу з вогню і даємо їй охолонути до кімнатної температури. На цей час слід накрити каструлю харчовою плівкою.
7. Через деякий час крем стане ще більш густим. Розмішуємо його віночком.
8. Невеликими порціями додаємо в масу розтоплене вершкове масло. Збиваємо міксером до однорідного складу.
9. Заварний крем зі сметани готовий! Його можна наносити на коржі або використовувати як прикрасу для торта.
Білково-заварний крем для прикраси торта
Білково-заварний крем – ідеальне рішення для декору домашніх десертів. Ласощі виходить густим і пишним, а також ніжним і приємним на смак. Легко наноситься на поверхню торта: зручно використовувати в кондитерському шприці.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 500 гр.
Склад:
- Яйце – 5 шт.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Білки відділяємо від жовтків і вливаємо їх в каструлю. Додаємо до них цукор. Для крему жовтки не знадобляться.
2. Збиваємо білки з цукром до однорідної суміші і утворення пінки.
3. Готуємо водяну баню. Для цього беремо каструлю побільше, наливаємо в неї воду і ставимо нагріватися. Розміщуємо в неї каструлю з яєчною сумішшю. Тримаємо 2-4 хвилини до повного розчинення цукру.
4. Дістаємо каструлю з вмістом. Додаємо лимонну кислоту, ванілін і починаємо збивати міксером.
5. Збиваємо, поки не отримаємо густу білу масу.
6. До білкового крему додаємо розм’якшене вершкове масло і продовжуємо працювати міксером до отримання однорідної маси.
7. Крем повинен вийти густим і блискучим. За цими критеріями можна судити про його готовність. Далі продукт можна використовувати за призначенням.
Простий і смачний заварний шоколадний крем для торта
Зробити ваше випічку ще більш оригінальною допоможе шоколадний заварний крем. Ласощі підходить для просочення коржів і формування тортів. Спробуйте простий рецепт солодкої домашньої заготовки.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст. л.
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 1 склянка
- Какао-порошок – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Кава розчинна – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибокій металевої ємності змішуємо борошно, цукор і какао-порошок.
2. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Вливаємо його до сухих інгредієнтів.
3. Збиваємо до однорідності.
4. Ставимо посуд з вмістом на помірний вогонь і відразу ж додаємо розчинну каву.
5. Перемішуємо масу і чекаємо легкого закипання. Після перших бульбашок зменшуємо вогонь.
6. Даємо вершкового масла трохи підтанути. Для зручності його можна розрізати на невеликі кубики.
7. Додаємо шматочки масла в крем.
8. Розмішуємо масу до однорідності. Приблизно 5-8 хвилин.
9. Знімаємо готове густе ласощі з плити, даємо йому трохи охолонути і використовуємо за призначенням.
Покроковий рецепт приготування заварного крему з крохмалем
Домашній заварний крем з додаванням крохмалю виходить дуже густим і щільним. Таке ласощі ідеально доповнить торти і будь-які інші десерти, а ви не витратите багато часу на приготування.
Час готування: 60 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 600 гр.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 0,5 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Молоко збиваємо з половиною цукру. Далі ставимо посуд з вмістом на плиту і доводимо до кипіння на середньому вогні.
2. Яйця з’єднуємо з другою половиною цукру. Збиваємо, після додаємо до них крохмаль і виливаємо масу в гаряче молоко.
3. Додаємо в крем ванілін і варимо, помішуючи, на повільному вогні 3-5 хвилин. Вміст за цей час повинно помітно загуснути.
4. Прибираємо з вогню, додаємо в гарячу масу вершкове масло, розмішуємо і накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Даємо охолонути до кімнатної температури.
5. Після охолодження густий заварний крем готовий! Можна використовувати в кондитерських цілях.