Вафельні трубочки – 10 рецептів хрустких вафельних трубочок в домашніх умовах з фото

Вафельні трубочки – дуже смачне і оригінальне частування для вашого домашнього чаювання або святкового столу. Таке ласощі оцінять і дорослі, і діти. Для приготування апетитного десерту використовуйте готову кулінарну збірку з покроковими рецептами. Справляться навіть новачки в кондитерській справі!

Класичний рецепт вафельних трубочок в электовафельнице

Це перевірений роками рецепт класичних тонких вафель электовафельнице. Після остигання вони виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані одразу після випікання вафлі пластичні і добре піддаються згортання в трубочки. Головне – робити все швидко і не втрачати ні секунди часу. Такі трубочки довго зберігають свої хрусткі властивості завдяки маслу і високому вмісту цукру в складі. Смачні вони як соло, так і з начинкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Борошно 220 гр.
  • Цукор-пісок 1.5 склянки
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 2 гр.
  • Масло рослинне для змащування

Процес приготування:

  1. Як приготувати вафельні трубочки за класичним рецептом? Для тіста потрібно максимально розм’якшене вершкове масло. Не рекомендується його розтоплювати до рідкого стану – це порушить консистенцію тіста, що позначиться на текстурі готових вафель. Завчасно варто дістати масло з холодильника і дати йому повністю прийняти кімнатну температуру. Поміщаємо м’яке масло в миску, де будемо готувати тісто.
  2. Поверх вершкового масла висипаємо цукровий пісок і ванілін у зазначеній кількості. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості до повної однорідності.
  3. Вийде олійна м’яка кремоподібна маса.
  4. У окрему посуд розбиваємо яйця.
  5. Збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану пишної піни світлого кольору.
  6. У масляно-цукрову масу додаємо сіль, перемішуємо.
  7. Потім висипаємо попередньо просіяне борошно і злегка перемішуємо вінчиком.
  8. Вливаємо в олійно-борошняну масу збиті яйця.
  9. Змішуємо всі разом в єдину масу за допомогою міксера на середній швидкості. Коли тісто стане однорідним, підвищуємо обороти і збиваємо його пару хвилин. Суміш виходить гладкою, однорідною і текучої.
  10. Электровафельницу розігріваємо до гарячого стану. З допомогою силіконової пензлика змащуємо обидві внутрішні робочі поверхні приладу тонким шаром рослинного масла без запаху. На нижню поверхню викладаємо столову ложку тесту. Закриваємо электровафельницу.
  11. За хвилину відкриваємо прилад і оцінюємо готовність вафлі. Якщо вона золотисто-рум’яна по всій площі, то знімаємо її і відразу ж звертаємо в трубочку руками. Робити це потрібно швидко і обережно, оскільки заготівля дуже гаряча, але після остигання їй вже неможливо буде надати жодну форму.
  12. Таким чином випікаємо вафлі з усього тесту і звертаємо трубочки. Подаємо випічку в остившем вигляді – в такому стані вафлі стають хрусткими, розсипчастими і тануть у роті.
  13. За бажання трубочки можна начинити кремом з низьким ступенем вологості. Наприклад, вареним згущеним молоком або збитими вершками. Але і без начинки вафлі дуже смачні.

Приємного апетиту!