Паска – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Паска – вершина кулінарного мистецтва. Таку випічку готують раз на рік у Світле свято Великодня. Готувати паску потрібно тільки з якісних продуктів, в хорошому настрої по кожному з 10 наших рецептів.

Найсмачніша паска на сухих дріжджах в духовці

Класичний паска – смачна здобна випічка, яка готується спеціально для Великодня. Найчастіше тісто замішується без всяких добавок на дріжджах і молоці.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Борошно пшеничне 700 гр.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Сухі дріжджі 15 гр.
  • Масло вершкове 300 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Сіль 1 ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Родзинки 300 гр.

 

Процес приготування:

  • Як приготувати смачну паску? У тепле молоко всипте сухі дріжджі, столову ложку цукру і стакан борошна. Змішайте інгредієнти і залиште на півгодини в теплому місці.

  • Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з цукром, білки збийте в білу піну. Потім у підійшла опару введіть жовтки, розтоплене масло, ванільний цукор, сіль і збиті білки.

  • Просійте в миску борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто має бути добре вымешанным і легко відставати від рук. Тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 2 години.

  • Ізюм промийте гарячою водою, просушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто. Знову залиште тісто в теплому місці на 30-60 хвилин.

  • тісто розкладіть по формах.

  • Випікайте паски при температурі 160 градусів 30 хвилин. Остиглі паски можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.

Приємного апетиту!