Паска – вершина кулінарного мистецтва. Таку випічку готують раз на рік у Світле свято Великодня. Готувати паску потрібно тільки з якісних продуктів, в хорошому настрої по кожному з 10 наших рецептів.
Найсмачніша паска на сухих дріжджах в духовці
Класичний паска – смачна здобна випічка, яка готується спеціально для Великодня. Найчастіше тісто замішується без всяких добавок на дріжджах і молоці.
Інгредієнти на
12 порц.
- Борошно пшеничне 700 гр.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Сухі дріжджі 15 гр.
- Масло вершкове 300 гр.
- Яйце куряче 5 шт.
- Цукор-пісок-1 склянка
- Сіль 1 ч. л.
- Ванільний цукор 1 ст. л.
- Родзинки 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати смачну паску? У тепле молоко всипте сухі дріжджі, столову ложку цукру і стакан борошна. Змішайте інгредієнти і залиште на півгодини в теплому місці.
- Вершкове масло розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з цукром, білки збийте в білу піну. Потім у підійшла опару введіть жовтки, розтоплене масло, ванільний цукор, сіль і збиті білки.
- Просійте в миску борошно і замісіть однорідне тісто. Тісто має бути добре вымешанным і легко відставати від рук. Тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 2 години.
- Ізюм промийте гарячою водою, просушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто. Знову залиште тісто в теплому місці на 30-60 хвилин.
- тісто розкладіть по формах.
- Випікайте паски при температурі 160 градусів 30 хвилин. Остиглі паски можна посипати цукровою пудрою або покрити глазур’ю.
Приємного апетиту!