Сирна запіканка з родзинками в духовці – 5 рецептів пишною запіканки з покроковими фото

Ніжна сирна запіканка з родзинками – це не просто смачне, але і дуже корисна страва. Основний інгредієнт десерту – сир, який багатий необхідними мікроелементами. Такі частування підходять і для дитячої кухні. Беріть на замітку яскраву добірку з 5 рецептів від класики до оригінальних рішень.

Пишна сирна запіканка з родзинками як у дитячому садку

Ніжну сирну запіканку, як у дитинстві, легко приготувати в домашніх умовах. Живильний десерт люблять дорослі і діти. Подавайте на сніданок з чаєм або в якості перекусу.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Сир 700 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Масло вершкове 120 гр.
  • Родзинки 80 гр.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Манна крупа 180 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирну запіканку з родзинками в духовці? Спочатку вимочуємо родзинки в холодній воді близько 10 хвилин. Далі продукт перекладаємо на серветку, щоб вона ввібрала зайву вологу.
  2. Сир розтираємо через дрібне сито. Вершкове масло ріжемо кубиками і даємо йому трохи розтанути.
  3. Окремо збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Приєднуємо суміш до сиру.
  4. Додаємо молоко, розтоплене вершкове масло і 150 грамів манної крупи. Знову збиваємо до однорідності.
  5. Доповнюємо тісто родзинками. Акуратно перемішуємо продукти лопаткою.
  6. Форму для випікання обмазуємо невеликою кількістю вершкового масла і посипаємо залишками манної крупи.
  7. Акуратно розміщуємо тут тісто. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  8. Пишна і ніжна сирна запіканка з родзинками готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Повітряна сирна запіканка без манки з родзинками

Швидко і просто приготувати сирну запіканку з родзинками можна без додавання манної крупи. Таке частування виходить дуже ніжним і повітряним. Подавайте десерт разом з чашкою гарячого чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 60 гр.
  • Родзинки – 60 гр.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

1. Сир розтираємо через дрібне сито, а родзинки заздалегідь вимочуємо в холодній воді близько 5-10 хвилин.

2. З’єднуємо в загальній мисці сир, яєчні жовтки і цукор. Білки відкладаємо в сторону на час.

3. Вимішуємо інгредієнти до однорідності і доповнюємо їх підготовленим родзинками.

4. Сюди ж просіваємо борошно.

5. Окремо збиваємо яєчні білки до отримання густої піни.

6. Перекладаємо піну в загальну масу.

7. Розмішуємо тісто лопаткою і перекладаємо його в форму для випікання. Готуємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Пишна сирна запіканка з родзинками готова! Діліть на порції і пригощайте рідних.

Класична сирна запіканка з родзинками та сметаною

Хочете приготувати ідеальну сирну запіканку з родзинками? Скористайтеся класичним рецептом з додаванням сметани. Десерт вийде повітряним і ароматним. Ідеальне доповнення до чаю.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розминаємо сир виделкою і лопаткою разом з яйцем.

2. Викладаємо до сиру сметану, цукор, борошно і розпушувач. Вимішуємо до однорідності. Повинно вийти рідкувате тісто.

3. Для начинки промиваємо родзинки і знімаємо цедру з лимона. Відправляємо продукти в тісто і акуратно все перемішуємо.

4. Викладаємо заготовку у форму для випікання. Кладемо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

5. Пишна й рум’яна запіканка з родзинками за класичним рецептом готова! Можна подавати до столу зі сметаною і чашкою гарячого чаю.

Смачна запіканка з сиру з родзинками і яблуками

Яскравий і корисний десерт для вашого чаювання – ароматна запіканка з сиру з яблуками і родзинками. Така страва обов’язково порадує ваших близьких або гостей. Спробуйте цікавий рецепт!

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 2 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Масло вершкове – для запікання.

Процес приготування:

1. Родзинки попередньо вимочуємо в холодній воді і даємо йому обсохнути.

2. Для тіста змішуємо манну крупу, борошно, крохмаль, сіль і розпушувач. З’єднуємо суху суміш з яйцями і збиваємо до однорідності.

3. В отриману масу поступово викладаємо сир. Продовжуємо збивати до однорідності. В кінці сюди вмішуємо родзинки.

4. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом і обсипаємо манною крупою. На дно викладаємо тонкі часточки яблук. Вливаємо тісто з родзинками і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

5. Ароматна запіканка з яблуками і родзинками готова. Діліть десерт на порції і пригощайте близьких!

Пишна сирна запіканка з родзинками і курагою

Ніжна сирна запіканка з родзинками і курагою – відмінне доповнення до чаювання. Оцініть простий і смачний кулінарний рецепт для вашого столу. На приготування не піде багато часу.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Крупа манна – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Курага – 50 гр.

Процес приготування:

1. Сир розтираємо з курячими яйцями, а після доповнюємо манною крупою і цукром. Розмішуємо до однорідності і залишаємо на деякий час, щоб розбухла крупа.

2. Промиваємо і просушуємо родзинки. Курагу дрібно нарізаємо. Відправляємо сухофрукти в сирну масу і акуратно перемішуємо.

3. Викладаємо заготовку у форму для випікання.

4. Випікаємо десерт 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

5. Апетитна запіканка готова! Дайте їй трохи охолонути, ділите на порції і пригощайтеся!