Шоколадний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний крем – найпопулярніше ласощі всіх ласунів. Якщо доповнити їм шоколадний торт, вийде дуже смачний десерт. Повітряний і ніжний крем володіє насиченим ароматом і чарівним смаком: він точно нікого не залишить байдужим.

Шоколадний крем-чіз для торта

Шоколадний крем ідеально підходить для приготування торта в якості прошарку. Також кремом можна прикрашати різні тістечка і капкейки. Готується ласощі дуже швидко. Перед використанням його необхідно охолодити.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Темний шоколад 100 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Цукрова пудра 100 гр.
  • Сир сирний 300 гр.

Процес приготування:

  1. Шоколадний крем для торта дуже легко приготувати в домашніх умовах. Дістаємо вершкове масло з холодильника за годину до початку приготування і нарізаємо його кубиками. Залишаємо, щоб підтануло в умовах кімнатної температури. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці етапами (по 20 секунд). Після кожного етапу злегка перемішуємо рідкий шоколад. Потім залишаємо його в умовах кімнатної температури, щоб охолов.
  2. Викладаємо розтоплений шоколад, вершкове масло і цукрову пудру в чашу міксера і збиваємо все інгредієнти до однорідності. Стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки.
  3. Викладаємо в крем сирний сир. Знову збиваємо всі інгредієнти. Температура продукту не має значення: його можна використовувати як в теплом, так і в холодному вигляді.
  4. Збивати крем занадто довго і на великій швидкості ми не будемо, щоб не зіпсувати його структуру. Перекладаємо масу в контейнер і щільно прикриваємо кришкою або плівкою в контакт. Ставимо в холодильник на півгодини.
  5. Дістаємо готовий крем з холодильника і з допомогою кулінарного шприца прикрашаємо будь-який виріб: капкейки, тістечка, торти.

Приємного апетиту!