Шоколадний крем – найпопулярніше ласощі всіх ласунів. Якщо доповнити їм шоколадний торт, вийде дуже смачний десерт. Повітряний і ніжний крем володіє насиченим ароматом і чарівним смаком: він точно нікого не залишить байдужим.
Шоколадний крем-чіз для торта
Шоколадний крем ідеально підходить для приготування торта в якості прошарку. Також кремом можна прикрашати різні тістечка і капкейки. Готується ласощі дуже швидко. Перед використанням його необхідно охолодити.
Інгредієнти на
1 порц.
- Темний шоколад 100 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Сир сирний 300 гр.
Процес приготування:
- Шоколадний крем для торта дуже легко приготувати в домашніх умовах. Дістаємо вершкове масло з холодильника за годину до початку приготування і нарізаємо його кубиками. Залишаємо, щоб підтануло в умовах кімнатної температури. Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці етапами (по 20 секунд). Після кожного етапу злегка перемішуємо рідкий шоколад. Потім залишаємо його в умовах кімнатної температури, щоб охолов.
- Викладаємо розтоплений шоколад, вершкове масло і цукрову пудру в чашу міксера і збиваємо все інгредієнти до однорідності. Стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки.
- Викладаємо в крем сирний сир. Знову збиваємо всі інгредієнти. Температура продукту не має значення: його можна використовувати як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Збивати крем занадто довго і на великій швидкості ми не будемо, щоб не зіпсувати його структуру. Перекладаємо масу в контейнер і щільно прикриваємо кришкою або плівкою в контакт. Ставимо в холодильник на півгодини.
- Дістаємо готовий крем з холодильника і з допомогою кулінарного шприца прикрашаємо будь-який виріб: капкейки, тістечка, торти.
Приємного апетиту!
Шоколадний заварний крем для бісквітного торта
Шоколадний крем за цим рецептом виходить дуже смачним. Його можна використовувати як самостійний десерт або додавати в якості начинки в тістечка, наприклад, еклери і торти.
Час готування – 3 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Жовтки яєць великих – 2 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Молоко – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо пару яєць і відокремлюємо білки від жовтків. Білки нам не потрібні, їх відкладаємо. Жовтки відправляємо в миску. Всипаємо цукор і кукурудзяний крохмаль. Розбиваємо інгредієнти віночком до однорідної маси.
Крок 2. Вливаємо молоко в окрему каструльку і нагріваємо до моменту закипання.
Крок 3. Перемішуємо збиті жовтки і поступово вливаємо до них гаряче молоко.
Крок 4. Беремо невелику каструльку і ставимо поверх неї сито. Вливаємо в нього яєчно-молочну масу і проціджуємо її. Доводимо суміш до кипіння на плиті. При цьому постійно помішуємо масу з допомогою віночка і варимо крем до загустіння близько двох хвилин.
Крок 5. Викладаємо гіркий шоколад в будь-яку термостійкий посуд. Розтоплюємо його в мікрохвильовці. Вливаємо шоколад до решти інгредієнтів і перемішуємо крем до однорідності. Вимикаємо плиту.
Крок 6. Викладаємо в крем заздалегідь розтоплене вершкове масло. Вимішуємо масу віночком і встановлюємо ємність з кремом в іншу посудину з холодною водою. Щоб не утворювалася плівка, постійно помішуємо крем. Потім ставимо його в холодильник на 2-3 години.
Приємного апетиту!
Шоколадний крем для торта з какао та молока
Класичний рецепт приготування будь-якого страви вважається самим смачним і легким у виконанні. Давайте приготуємо шоколадний крем за таким рецептом – з найпростіших інгредієнтів. Головне, з’єднати продукти в правильній послідовності.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Цукор – 3 ст. л.
- Молоко – 500 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо будь-яку глибоку ємність і всипаємо в неї цукор, какао, ванілін. Ретельно перемішуємо інгредієнти один з одним за допомогою ложки.
Крок 2. Більшу частину молока (300 мл) вливаємо в каструлю і ставимо ємність на плиту. Підігріваємо молоко на середньому вогні. Коли рідина буде близька до закипання, висипаємо в неї суху суміш.
Крок 3. Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь. Перемішуємо масу, не зупиняючись, до однорідності.
Крок 4. В окрему ємність вливаємо залишки молока – 200 мл Всипаємо в молоко просіяне борошно і перемішуємо інгредієнти ложкою енергійно, щоб не утворилися грудки. З’єднуємо молочно-борошняну суміш з масою з какао та молока. Варимо і перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Вершкове масло слід заздалегідь нарізати кубиками і розтопити в природних умовах (кімнатна температура). Додаємо інгредієнт в крем і варимо до загустіння, не забуваючи помішувати. Вимикаємо плиту і залишаємо крем на час, щоб охолов.
Приємного апетиту!
Простий сирно-шоколадний крем для торта
Для приготування крему немає необхідності використовувати дорогі продукти: блюдо виготовляється з доступних і простих інгредієнтів. Головний секрет полягає в дотриманні всіх етапів приготування і пропорцій.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сир – 500 гр.
- Вершки 33% – 180 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Цукор ванільний – 1 пакет.
- Какао – 2 ст. л.
- Молоко – 5 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Шоколад – 1 плитка.
Процес приготування:
Крок 1. Сир, який ми будемо використовувати – перетираємо з допомогою сита. Також для подрібнення сиру можна використовувати блендер, щоб вийшла паста. Вливаємо до сиру молоко і перемішуємо інгредієнти до однорідності.
Крок 2. Частина шоколаду поміщаємо в холодильник, щоб потім натерти його на тертці. Ця порція буде використовуватися в якості прикраси торта або будь-якого іншого десерту. Другу частину шоколаду слід розтопити в мікрохвильовій печі.
Крок 3. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і нарізаємо кубиками. Перекладаємо його в миску. Залишаємо на час, щоб підтануло в умовах кімнатної температури. Потім поміщаємо масло в миску з шоколадом і перемішуємо інгредієнти до однорідного стану.
Крок 4. Змішуємо вершки і сметану, а потім збиваємо інгредієнти міксером до піни. Поступово вводимо повітряну суміш до масі з сиру і молока. Паралельно перемішуємо обидві маси.
Крок 5. На око ділимо крем навпіл. Одну його частину змішуємо з масою з шоколаду і масла. Додаємо какао і перемішуємо. Другу частину змішуємо з ванільним і звичайним цукром. Розкладаємо обидві частини крему по піалах як самостійний десерт або просочуємо торт.
Приємного апетиту!
Швидкий шоколадно-сметанний крем для торта
Пропонуємо випробувати рецепт швидкого приготування шоколадного крему з мінімальної кількості продуктів для просочення торта. Виготовлення ласощів не зажадає від Вас великих зусиль і порадує результатом.
Час готування – 35-40 хв.
Час приготування – 35-40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Пудра цукрова – 350-400 гр.
- Шоколад гіркий – 150 гр.
- Сметана – 100-120 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор ванільний – 5 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Шоколад і вершкове масло будемо розтоплювати на водяній бані, тому слід заздалегідь підготувати посуд для даної процедури. У ємність меншого розміру поміщаємо шоколад, розібраний руками на шматочки.
Крок 2. Масло також можна розрізати на кубики. Відправляємо його до шоколаду. Ставимо ємність в каструльку більшого розміру з водою. Включаємо плиту і починаємо розтоплювати інгредієнти, постійно помішуючи їх ложкою.
Крок 3. Коли суміш буде готова, вимикаємо плиту. Залишаємо ємність з масою в умовах кімнатної температури для остигання. У чашу міксера викладаємо сметану і збиваємо її на середній швидкості, паралельно додаючи цукрову пудру невеликими порціями.
Крок 4. Поступово вливаємо в масу розтоплену масу з шоколаду і масла, додаємо сіль і ванільний цукор. Збиваємо крем до однорідного стану.
Крок 5. Крем для торта готовий. Їм можна просочувати виріб відразу ж після збивання. Якщо ви будете використовувати крем в якості прикраси десертів або намазування, накрийте його плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Шоколадний крем для вирівнювання торта
Кожна господиня в процесі приготуванні святкового торта намагається все зробити ідеально. Однак десерт не завжди виходить рівним за формою. Пропонуємо рецепт шоколадного крему, який допоможе приховати всі недоліки ласощі з додаванням масла.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Шоколад темний (без добавок) – 130 гр.
- Масло 82,5% – 240 гр.
- Молоко згущене – 240 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо будь-яку термостійкий посуд з глибоким дном. Розламуємо темний шоколад на шматочки і викладаємо в ємність.
Крок 2. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовій печі або на паровій бані: використовуйте будь-який зручний і доступний спосіб.
Крок 3. Розтоплений шоколад дістаємо з мікрохвильовки і даємо йому охолонути деякий час в умовах кімнатної температури. Вершкове масло розрізаємо на досить великі шматочки (8 штук) і викладаємо в чашу міксера або будь-яку іншу зручну посуд для збивання.
Крок 4. Збиваємо масло на високій швидкості. Відкриваємо банку зі згущеним молоком і починаємо поступово вводити його в пишну масу. Продовжуємо збивати суміш міксером.
Крок 5. Тепер тонким струменем починаємо вводити в масу розтоплений шоколад. Збиваємо інгредієнти до утворення єдиної маси і пишності. Якщо крем вийшов дуже рідким, його потрібно помістити в холодильник (в морозильну камеру) на 20 хвилин, а потім знову збити міксером.
Приємного апетиту!
Ніжний шоколадний крем на вершках
Шоколадно-вершковий крем по даному рецепту дуже смачний і складається з трьох інгредієнтів. Приготування ласощів не займе багато часу і може бути використано в якості начинки або прикраси для десертів: тортів, мафінів або рулетів.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Вершки 35% – 100 гр.
- чорний Шоколад – 50 гр.
- Желатин – 1 ч. л.
- Вода – для желатину.
Процес приготування:
Крок 1. Отже, заздалегідь перевіряємо наявність всіх інгредієнтів для приготування крему і виставляємо їх на робочу поверхню столу. Розламуємо на шматочки шоколад, вливаємо в стакан вершки.
Крок 2. Висипаємо в стакан або миску необхідну кількість желатину і заливаємо його очищеною водою (невеликою кількістю). Чекаємо 10 хвилин, поки інгредієнт набубнявіє.
Крок 3. Вливаємо вершки в чашу міксера і збиваємо до того моменту, коли вони стануть пишними і здатними тримати форму.
Крок 4. Чорний шоколад слід заздалегідь розтопити будь-яким зручним способом (в мікрохвильовці або на паровій бані). Вливаємо розтоплений шоколад до вершків тонкою цівкою і продовжуємо збивати крем до однорідності на невеликій швидкості.
Крок 5. Желатин слід також розтопити (тим же способом, що і шоколад). Не даємо інгредієнту закипіти! Вводимо желатин в крем тонким струменем і продовжуємо при цьому збивати масу міксером протягом однієї хвилини.
Приємного апетиту!
Шоколадний крем із згущеним молоком в домашніх умовах
Шоколадний крем – це страва, яку можна використовувати не тільки як просочення для торта. Це ідеальна начинка для булочок, пиріжків, печива та іншої випічки. Щоб смак крему став більш насиченим, додамо в нього волоські горіхи.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад гіркий 72% – 150 гр.
- Згущене молоко – 300 гр.
- Горіхи волоські – 300 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування крему можна взяти не тільки волоські горіхи. Доповніть їх будь-якими іншими і додайте горіхову масу на блюдо. При очищенні горіхів використовуємо гострий ніж. Спочатку розколює шкаралупу, а потім прибираємо перегородки, дістаємо горішки, вимиваємо і даємо їм просохнути.
Крок 2. Висипаємо ядра в чашу блендера і подрібнюємо до стану дрібних крупинок. Також горіхи можна подрібнити з допомогою ножа.
Крок 3. Беремо дві ємності – меншу і більшу в діаметрі. У більш дрібну посуд викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і вершкове масло, нарізане кубиками. У велику ємність вливаємо воду. Встановлюємо каструлю з шоколадом і маслом всередину каструлі з водою і підігріваємо інгредієнти на паровій бані. Помішуємо масу, щоб продукти з’єдналися.
Крок 4. Коли шоколад і масло повністю розтануть, додаємо до них згущене молоко. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Потім прибираємо велику каструлю, а маленьку встановлюємо на плиту і доводимо крем до кипіння. Варимо отриману суміш 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Доповнюємо масу горіхами і перемішуємо. Варимо близько двох хвилин. Використовувати крем за призначенням можна відразу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт шоколадного крему пломбір
Крем легко піддається обробці і виходить досить щільним. Маса відмінно «тримає» форму і в процесі охолодження добре застигає. Крем можна використовувати для прикраси, просочення десертів, як самостійне блюдо у вигляді морозива.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Сметана 25% – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Борошно – 35 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Масло 82,5% – 120 гр.
- Шоколад темний 70% – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У невелику каструльку вбиваємо яйце. Всипаємо до яйця цукор і перетираємо інгредієнти до однорідності. Просіваємо в масу борошно, викладаємо сметану і всипаємо какао-порошок. Гарненько перемішуємо. Ставимо на плиту велику в діаметрі каструлю з водою. Поверх ємності поміщаємо посуд з масою і починаємо процес заварювання на паровій бані.
Крок 2. Варимо масу протягом 15-20 хвилин. При цьому постійно помішуємо крем ложкою, щоб не утворювалися грудочки. Щоб визначити, чи готова маса, проведіть по ній ложкою: має залишитися чіткий відбиток. Якщо крем не затікає назад, значить, він готовий.
Крок 3. Вимикаємо плиту і знімаємо каструлю з кремом. Перекладаємо його в іншу ємність і накриваємо блюдо харчовою плівкою «в контакт». Чекаємо, поки крем охолоне в умовах кімнатної температури.
Крок 4. Нарізаємо вершкове масло шматочками і викладаємо в чашу міксера. Збиваємо його до стану пишноти, а потім вводимо заварную масу, продовжуючи працювати міксером.
Крок 5. Розбираємо темний шоколад на шматочки і розтоплюємо його на паровій бані. Вливаємо шоколадну масу в чашу і доводимо до однорідного стану. Ставимо крем в холодильник на 1 годину.
Приємного апетиту!
Як приготувати шоколадний крем ганаш?
Щільний по структурі крем підходить для вирівнювання форми торта і згладжування дефектів, а також для змащування коржів і формування «шапочок» для капкейків.
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Вершки 33% – 400 гр.
- Шоколад темний 70% – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вливаємо необхідну кількість вершків в невелику ємність (каструльку).
Крок 2. Ставимо посуд з вершками на плиту, а потім доводимо рідину до кипіння. Розламуємо темний шоколад на шматочки. Вимикаємо плиту і додаємо шоколад в гарячі вершки.
Крок 3. За допомогою ложки або кулінарної кисті перемішуємо вершки з шоколадом до однорідності. Можливо, на цей етап вам знадобиться близько п’яти хвилин. Якщо шматочки шоколаду будуть погано розчинятися, розбийте суміш блендером.
Крок 4. Тепер беремо шматок харчової плівки і накриваємо нею крем «в контакт». Залишаємо ласощі на час, щоб охололо, в умовах кімнатної температури. Потім переставляємо його в холодильник і охолоджуємо кілька годин.
Крок 5. Дістаємо ємність з ганашем і знімаємо плівку. Беремо міксер і збиваємо крем близько двох хвилин на високій швидкості. Він повинен стати пишним.
Приємного апетиту!