Шоколадний крем із згущеним молоком в домашніх умовах
Шоколадний крем – це страва, яку можна використовувати не тільки як просочення для торта. Це ідеальна начинка для булочок, пиріжків, печива та іншої випічки. Щоб смак крему став більш насиченим, додамо в нього волоські горіхи.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад гіркий 72% – 150 гр.
- Згущене молоко – 300 гр.
- Горіхи волоські – 300 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування крему можна взяти не тільки волоські горіхи. Доповніть їх будь-якими іншими і додайте горіхову масу на блюдо. При очищенні горіхів використовуємо гострий ніж. Спочатку розколює шкаралупу, а потім прибираємо перегородки, дістаємо горішки, вимиваємо і даємо їм просохнути.
Крок 2. Висипаємо ядра в чашу блендера і подрібнюємо до стану дрібних крупинок. Також горіхи можна подрібнити з допомогою ножа.
Крок 3. Беремо дві ємності – меншу і більшу в діаметрі. У більш дрібну посуд викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і вершкове масло, нарізане кубиками. У велику ємність вливаємо воду. Встановлюємо каструлю з шоколадом і маслом всередину каструлі з водою і підігріваємо інгредієнти на паровій бані. Помішуємо масу, щоб продукти з’єдналися.
Крок 4. Коли шоколад і масло повністю розтануть, додаємо до них згущене молоко. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Потім прибираємо велику каструлю, а маленьку встановлюємо на плиту і доводимо крем до кипіння. Варимо отриману суміш 5 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Доповнюємо масу горіхами і перемішуємо. Варимо близько двох хвилин. Використовувати крем за призначенням можна відразу.
Приємного апетиту!