Шоколадний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шоколадний крем із згущеним молоком в домашніх умовах

Шоколадний крем – це страва, яку можна використовувати не тільки як просочення для торта. Це ідеальна начинка для булочок, пиріжків, печива та іншої випічки. Щоб смак крему став більш насиченим, додамо в нього волоські горіхи.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад гіркий 72% – 150 гр.
  • Згущене молоко – 300 гр.
  • Горіхи волоські – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування крему можна взяти не тільки волоські горіхи. Доповніть їх будь-якими іншими і додайте горіхову масу на блюдо. При очищенні горіхів використовуємо гострий ніж. Спочатку розколює шкаралупу, а потім прибираємо перегородки, дістаємо горішки, вимиваємо і даємо їм просохнути.

Крок 2. Висипаємо ядра в чашу блендера і подрібнюємо до стану дрібних крупинок. Також горіхи можна подрібнити з допомогою ножа.

Крок 3. Беремо дві ємності – меншу і більшу в діаметрі. У більш дрібну посуд викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і вершкове масло, нарізане кубиками. У велику ємність вливаємо воду. Встановлюємо каструлю з шоколадом і маслом всередину каструлі з водою і підігріваємо інгредієнти на паровій бані. Помішуємо масу, щоб продукти з’єдналися.

Крок 4. Коли шоколад і масло повністю розтануть, додаємо до них згущене молоко. Перемішуємо інгредієнти до однорідності. Потім прибираємо велику каструлю, а маленьку встановлюємо на плиту і доводимо крем до кипіння. Варимо отриману суміш 5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 5. Доповнюємо масу горіхами і перемішуємо. Варимо близько двох хвилин. Використовувати крем за призначенням можна відразу.

Приємного апетиту!