Пиріг на швидку руку – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на швидку руку — швидкий і досить простий варіант частування для чаювання. М’який і ніжний десерт просочують будь-яким кремом і прикрасити глазур’ю. Також замість крему для просочення коржів використовують варення або джем. Ароматна випічка виходить апетитною і ситної.

Пиріг на кефірі на швидку руку в духовці

Якщо у вашому холодильнику залежався і сильно закис кефір або варення занадто сильно зацукрувалося, радимо взяти на замітку відмінний варіант приготування пирога на кисломолочному продукті.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Масло вершкове 100 гр.
  • Кефір ½ склянки
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 2 склянки
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Ванілін за смаком
  • Родзинки ½ склянки
  • Масло рослинне для змащування
  • Варення для просочення

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг на швидку руку в духовці? Вершкове масло повинно бути замороженим. Замість нього можна використовувати маргарин. Натираємо масло на крупній тертці в зручну для замісу тіста миску. Всипаємо до маслу половину склянки цукру. Перетираємо інгредієнти. Вбиваємо в масу одне яйце і перемішуємо продукти.
  2. Підсолюємо масу. Відміряємо дві склянки борошна, просіваємо через сито в миску з продуктами і ретельно вимішуємо. Це найбільш важливий етап, так як від якості вимішування залежить, чи буде пиріг пишним і пористим.
  3. Ізюм для пирога потрібно підготувати заздалегідь: потримати в теплій воді 10-15 хвилин, щоб він наситився рідиною і набух. Потім воду необхідно злити, родзинки промити теплою проточною водою і розкласти на паперовому рушнику.
  4. Вливаємо в тісто половину склянки кефіру. Перемішуємо масу. За консистенцією вона повинна бути густою, як сметана. Додаємо в тісто родзинки. Рівномірно розподіляємо сухофрукти в тесті. Змащуємо деко з високими бортиками рослинним маслом. Вливаємо в ємність тісто, намагаючись розподілити його рівномірно по дну дека.
  5. духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо деко з тестом всередину духовки і випікаємо ласощі 40 хвилин. Готовий пиріг можна подавати в такому вигляді або розрізати на два коржі і просочити варенням.

Приємного апетиту!

Солодкий пиріг з варенням на швидку руку

Варення для просочення пирога можна використовувати будь-який. Рецепт корисний у тому випадку, коли солодкий інгредієнт застоявся в холодильнику і його вже не можна їсти в свіжому вигляді.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 60 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Варення — 350 гр.
  • Кефір — 250 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 400 гр.
  • Цукор — 100-150 гр.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Масло — для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. В якості начинки для пирога в даному рецепті використовується чорничне варення. Ви можете вибрати будь-яке інше, яке вам більше подобається. Викладаємо необхідну кількість варення в миску і додаємо чайну ложку соди.

Крок 2. Перемішуємо інгредієнти. Повинна піти реакція. Даємо варенню постояти 3 хвилини.

Крок 3. У чорничне варення вливаємо кефір і вбиваємо пару яєць. Всипаємо до інгредієнтів цукор. 400 грамів борошна просіваємо через сито в миску з продуктами. Замішуємо тісто таким чином, щоб воно вийшло не дуже густим.

Крок 4. Ставимо духовий шафа на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Поки духовка нагрівається, змащуємо форму злегка розтопленим вершковим маслом. Викладаємо в ємність тісто. Намагаємося рівномірно розподілити його, щоб пиріг однаково пропікся. Ставимо заготівлю всередину духовки.

Крок 5. Випікаємо пиріг 50-60 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо охолонути.

Приємного апетиту!

Швидкий пиріг на молоці в духовці

В тісто для пирога додають какао, тому ласощі виходить дуже смачним, ароматним і красивим. При нарізці пирога порційними шматочками видно тонкі білі і темні смуги, що надає десерту цікавий вигляд.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Борошно — 300 гр.
  • Молоко — 100 мл
  • Цукор — 250 гр.
  • Какао — 20 гр.
  • Масло рослинне — 200 гр.
  • Яйця — 4 шт.
  • Ванілін — 1 пакет.
  • Розпушувач — 1 пакет.
  • Масло — для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко для приготування пирога вливаємо в будь-яку велику миску. Воно може бути подкисшим, від цього випічка буде тільки пишніше. Також молоко можна замінити кефіром. Змішуємо молоко з рослинним маслом і яйцями (4 штуки). Яйця по черзі додаємо в суміш з молока і масла.

Крок 2. В окрему ємність з глибоким дном просіваємо всю порцію борошна. Відміряємо 20 грамів сипучого інгредієнта і висипаємо в окрему піалу. До основної борошняної маси всипаємо цукор і розпушувач. Приправляємо інгредієнти ваніліном. Перемішуємо і відправляємо в рідку суміш.

Крок 3. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. Ділимо тісто на дві рівні частини. Розподіляємо їх по двох різних ємностях. В одну миску всипаємо 20 грамів борошна, в іншу — какао. Вимішуємо обидві частини тесту до однорідності.

Крок 4. Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. Вливаємо в неї тісто по чайній ложці, чергуючи за кольором. Коли все тісто буде викладено на деко, робимо на його поверхні розлучення зубочисткою.

Крок 5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо ємність з пирогом всередину духової шафи і випікаємо ласощі 40-45 хвилин.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою на швидку руку

Відмінний рецепт пирога, який при необхідності можна швидко приготувати і запропонувати до чаю. Ситна випічка підійде для перекусу. Для начинки використовуємо свіжу білокачанну капусту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Борошно — 300 гр.
  • Кефір — 300 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 60 гр.
  • Капуста білокачанна — 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У велику миску, зручну для замісу тіста, вбиваємо три яйця. Додаємо до яєць столову ложку цукрового піску. Перемішуємо інгредієнти або злегка розбиваємо міксером.

Крок 2. Вливаємо в миску 60 грамів рослинної олії і 300 грамів кефіру. Ретельно вимішуємо продукти.Крок 3. В окремій глибокій ємності змішуємо 300 грамів борошна і чайну ложку соди. Просіваємо сухі інгредієнти через дрібне сито і додаємо чайну ложку солі. Вимішуємо тісто і стежимо за тим, щоб не утворювалися грудочки.

Крок 4. Для начинки пирога краще всього використовувати молоду капусту. Якщо на качані є зіпсовані листя, знімаємо їх. Від кочережки також позбавляємося. Шаткуємо продукт довгим гострим ножем.

Крок 5. Щоб капуста пустила сік, її потрібно посолити за смаком і розім’яти руками. Умовно ділимо тісто навпіл і вливаємо одну половину у форму. Викладаємо капустяну начинку, рівномірно розподіляючи її по тесту. Заливаємо капусту другою частиною тіста.

Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо всередину неї форму з заготівлею, яку випікаємо 40 хвилин. Перед подачею до столу даємо пирогу охолонути.Приємного апетиту!

Як швидко спекти пиріг з яблуками?

Щоб пиріг з яблуками вийшов більш соковитим, треба додати в нього більше яблук. Головне, не переборщити. Кількість цукру також можна змінювати: ласунам можна збільшити порцію, тим, хто не любить солодке, — зменшити.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Яблука — 4 шт.
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • Борошно — 340 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 200-250 гр.
  • Сіль — 1/4 ч. л.
  • Кефір — 200 мл
  • ванільний Екстракт або ванілін — 1 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Масло — для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування пирога нам знадобиться ємність круглої форми з високими бортиками. Змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла, заздалегідь розтопленого в умовах кімнатної температури. Поверх масла посипаємо борошном форму. Відразу ж включаємо духовку і виставляємо температуру 190 градусів. Форму ставимо в холодильник, поки будемо займатися приготуванням тесту.

Крок 2. Приступимо до обробки яблук. Вибираємо великі плоди і ретельно вимиваємо їх з милом під проточною водою. Потім розрізаємо кожне яблуко навпіл і видаляємо серцевину з насінням. Позбавляємося від «хвостиків». Нарізаємо плоди спочатку часточками, а потім — кубиками.

Крок 3. Викладаємо кубики яблук в будь-яку миску і посипаємо їх однією чайною ложкою кориці і однією столовою ложкою заздалегідь просіяного борошна. Перемішуємо інгредієнти. Додавати борошно необхідно, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту.

Крок 4. Для наступного етапу нам знадобиться глибока ємність, щоб замісити тісто і міксер. У миску вбиваємо пару яєць і додаємо до них сіль. Посипаємо цукром яйця і збиваємо інгредієнти міксером. Потім вливаємо в ємність стакан кефіру і екстракт ванілі (ванілін). Знову розбиваємо масу міксером.

Крок 5. Борошно в кількості 320 грамів змішуємо з содою і просіваємо в окрему ємність. Вводимо борошно в рідину з попереднього етапу і замішуємо тісто. Переливаємо його до яблук. Розмішуємо масу ложкою.

Крок 6. Виймаємо з холодильника заздалегідь підготовлену форму і викладаємо в неї заготовку для пирога. Розподіляємо масу за допомогою лопатки, щоб пиріг після випічки вийшов рівним.

Крок 7. Ставимо заготовку у формі в добре розігріту духовку і випікаємо 35-40 хвилин. Через покладений час, коли пиріг підрум’яниться, дістаємо його з духовки і перевіряємо на готовність за допомогою зубочистки.

Приємного апетиту!

Швидкий сирний пиріг в духовці

Щоб додати смак пирога більше яскравості і свіжості, разом з сиром для начинки можна використовувати свіжі фрукти або ягоди. Випічка є відмінним варіантом для сімейного чаювання.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Борошно — 150 гр.
  • Кефір — 100 гр.
  • Цукор — 150 гр.
  • Масло рослинне — 55 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Сир — 150 гр.
  • Ванілін — 5 гр.
  • Розпушувач — 1/2 ч. л.
  • Сода — 0,2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку піалу вливаємо 100 грамів кефіру і додаємо до нього соду. Перемішуємо обидва інгредієнта і залишаємо на деякий час, щоб пішла реакція.Крок 2. В окремій мисці змішуємо куряче яйце і цукор (100 грамів).

Крок 3. Тепер рідкі суміші обох ємностей змішуємо воєдино. Вливаємо олію в кількості 50 мілілітрів і перемішуємо. Викладаємо 150 грамів борошна в іншу ємність і додаємо половину чайної ложки розпушувача. Перемішуємо інгредієнти і просіваємо їх через дрібне сито.

Крок 4. Вводимо просіяне борошно в рідку суміш. Замішуємо тісто, намагаючись запобігати появі грудочок. У результаті повинна вийти досить густа маса.

Крок 5. Займемося начинкою. В окремий посуд з глибоким дном викладаємо сир. Додаємо до нього 50 г цукру. Слідом відправляємо ванілін і розтираємо інгредієнти. Вбиваємо яйце. Перемішуємо масу до однорідності.

Крок 6. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Змащуємо форму для випічки залишками рослинної олії. Вливаємо тісто, а з сирною начинки скачуємо кульки і викладаємо їх поверх основи. Ставимо форму в духовку і залишаємо на 45 хвилин.

Приємного апетиту!

Рибний пиріг на швидку руку в духовці

Рибний пиріг — відмінна закуска для незапланованого пікніка або чаювання. Щоб випічка довше зберігалася, необхідно вибирати тільки свіжі продукти.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Борошно — 600 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Кефір — 250 мл
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Цукор — 15 гр.
  • Сіль — 10 гр.
  • Сода — 5 гр.
  • Кислота лимонна — 2 гр.
  • Філе рибне — 200-250 гр.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Рис дрібнозернистий — 100 гр.
  • Масло олію — 50 гр.
  • Сіль — 5-10 гр.
  • Перець чорний мелений — 5-10 гр.
  • Вода — для варіння.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо на робочу поверхню столу глибоку миску і всипаємо в неї 15 грамів цукру і 10 грамів солі. Перемішуємо спеції.

Крок 2. Тепер нам знадобляться яйця. Одне з них додаємо в миску з сіллю і цукром. Друге розбиваємо навпіл і вливаємо білок в одну чашку, а жовток — в іншу.

Крок 3. В рідку суміш додаємо білок другого яйця. В окремій великій мисці змішуємо борошно (600 грамів) і соду (5 грамів). Суху масу просіваємо через сито. Додаємо суміш до решти інгредієнтів і перемішуємо ложкою (можна руками).

Крок 4. Не поспішайте додавати в тісто всю порцію борошна. Тісто має вийти в міру густим і еластичним. Якщо переборщити з борошном, випічка буде жорсткою. Вливаємо в тісто кефір. Відправляємо слідом масло і лимонний сік. Перемішуємо, а потім залишаємо тісто на 20 хвилин, загорнутим в харчову плівку.

Крок 5. Висипаємо рис на друшляк з дрібними отворами і вимиваємо його проточною водою кілька разів. Потім перекладаємо в каструлю і заливаємо склянкою води. Ставимо каструлю з рисом на включену плиту і варимо продукт 7 хвилин. Потім зливаємо залишки води в раковину.

Крок 6. Поки рис остигає, нарізаємо обидві очищені цибулини невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю в 50 грамах соняшникової олії, розігрітого заздалегідь на сковороді. Через хвилину додаємо сіль і чорний перець. Перекладаємо цибулю в окрему ємність.

Крок 7. Рибне філе викладаємо в чашу блендера і розбиваємо. Включаємо духовку і виставляємо температуру 180-200 градусів. Застеляємо форму для випічки пергаментним папером. Розрізаємо відпочиле тісто навпіл. Одну частину його розкачуємо і викладаємо на дно форми. Відміряємо 5 сантиметрів від країв тіста і викладаємо рис. Наступний шар — з риби. Кожен продукт потрібно розрівнювати ложкою. Потім покриваємо рибу цибулею.

Крок 8. Розкачуємо другий пласт тіста так, щоб його діаметр був менше. Розміщуємо його поверх начинки і закриваємо краями нижнього пласту. Ставимо пиріг в духовку на 45 хвилин.

Приємного апетиту!

Швидкий пиріг на сметані в домашніх умовах

Випічка може стати як самостійною стравою, так і основою для ваших кулінарних шедеврів. За бажанням в пиріг додають, які завгодно інгредієнти: фрукти, ягоди, варення, м’ясні продукти, овочі.

Час готування – 45-50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Сметана — 250 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 180 гр.
  • Масло вершкове — 30 гр.
  • Ванілін — на кінчику ножа.
  • Розпушувач — 1 пакет.
  • Борошно — 220 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підбираємо яку зручну ємність з глибоким дном для замісу тіста. Всипаємо в миску 180 грамів цукру, а потім вбиваємо до нього пару яєць. Розбиваємо цукор і яйця віночком до однорідного стану.

Крок 2. В отриману масу викладаємо 250 грамів сметани (сметану можна замінити кефіром), 30 грамів вершкового масла (злегка підталого в кімнатних умовах). Додаємо ванілін на кінчику ножа. Його можна замінити екстрактом ванілі. Перемішуємо інгредієнти.

Крок 3. Залишаємо суміш на 5 хвилин, щоб підготувати борошно. Відміряємо з допомогою мірної склянки потрібну кількість продукту і висипаємо його в окрему ємність. Відкриваємо пакетик з розпушувачем і висипаємо вміст в борошно. Перемішуємо суху масу і просіваємо через сито.

Крок 4. Поступово вводимо муку в суміш яєць і сметани. Замішуємо тісто досить енергійно, щоб не встигали утворюватися грудочки. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.

Крок 5. Застеляємо деко або форму папером для випічки. Розподіляємо тісто по дну ємності, а потім поміщаємо заготовку в духову шафу. Через півгодини рум’яний пиріг буде готовий.

Приємного апетиту!

Простий рецепт пирога з ягодами до чаю

Радимо приготувати пиріг з даного рецептом з ягодами, які мають у своєму складі кислинку. Найкращим варіантом будуть смородина або вишня. Випічка володіє ніжним смаком і красивим видом, тому з легкістю прикрасить навіть святковий стіл.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 35-40 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Борошно — 350 гр.
  • Цукор — 300 гр.
  • Кефір — 300 мл
  • Яйця — 3 шт.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Цукор ванільний — 1 ст. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Ягоди — 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця (3 штуки) промиваємо проточною водою і насухо обтираем чистим рушником. Ставимо на робочу поверхню столу миску і акуратно вбиваємо яйця. Стежимо за тим, щоб шкаралупа не потрапила в ємність.

Крок 2. В яєчну масу додаємо 300 грамів цукру і розбиваємо продукти тим пристосуванням, яке у вас є: блендером, міксером або віночком.Крок 3. Борошно і розпушувач слід змішати в загальній ємності і просіяти через сито заздалегідь. Потім до інгредієнтів додаємо ванільний цукор і соду. Перемішуємо суху масу і додаємо її до суміші яєць і цукру. Вливаємо кефір (300 мл) і замішуємо тісто досить інтенсивно, щоб уникнути появи грудочок.

Крок 4. Будь-яку форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Поверх неї заливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по дну ємності. Прикрашаємо тісто ягодами — замороженими або свіжими (потрібно, щоб ягоди трохи потопали в тесті). Якщо ви вибрали вишню, то її варто звільнити від кісточок. Посипаємо заготівлю невеликою кількістю цукру.

Крок 5. Нагріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо в духову шафу пиріг на 35-40 хвилин. Після того, як випічка буде готова, її слід охолодити і подати до столу з збитими вершками.

Приємного апетиту!

Домашній пиріг з м’ясом на швидку руку

Пропонуємо вам староруський рецепт простого пирога з м’ясною начинкою, приготувати який не складе труднощів навіть для недосвідченої господині. Випічка буде пишною і смачною без додавання дріжджів і яєць.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Кількість порцій– 1.

Склад:

  • Борошно — 600 гр.
  • Кефір — 300 мл
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Масло рослинне — 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний — 300 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Спеції — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У підходить за розміром мисці змішуємо 300 мл кефіру і половину чайної ложки соди. Додаємо до інгредієнтів половину чайної ложки солі. Знову перемішуємо масу.Крок 2. Вливаємо в суміш 3 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо продукти. Просіваємо борошно через сито в окремий посуд з широкими краями. Поступово додаємо борошно в рідку суміш і замішуємо тісто без грудочок.

Крок 3. Вимішуємо грудку руками. Коли тісто перестане липнути до долонь, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на «відпочинок» (20-30 хвилин).

Крок 4. Для пирога беремо готовий свинячий фарш, так як він більш соковитий. З такою начинкою пиріг також буде більш соковитим і смачним. Приправляємо фарш сіллю і перцем.

Крок 5. Одну цибулину середнього розміру очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Викладаємо цибулю до м’ясного фаршу і перемішуємо ложкою.Крок 6. Застеляємо дно форми для випікання пергаментним папером. 2/3 від загальної кількості тесту розгортаємо в пласт і укладаємо поверх паперу в форму. М’ясну начинку з цибулею розподіляємо по тесту, відступаючи від його країв кілька сантиметрів. Розкачуємо частину тіста і накриваємо нею начинку. Верх змащуємо солодкою водою для глянсового блиску. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів. Закріплюємо краю пирога і ставимо його в духову шафу. Випікаємо пиріг 30-40 хвилин.

Приємного апетиту!